Dodaj do ulubionych

MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!!

07.07.05, 22:56

mam ogromna prosbe do tegorocznych maturzystow z biologii chcialabym zebyscie
polecili mi ksiazki warte uwagi i pomocne w przygotowaniu do matury z
biologii (bo wiemy ile jest ich na rynku ) z gory serdzecznie dziekuje i
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: operon Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:02
      ja polecam operon, zdalam mature na 95 i 78 :)
      • bombel186 Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! 07.07.05, 23:06
        ja też sie uczyłem z Operonu - z nowych podręczników rozszerzonych i książek
        Lewińskiego dla kandydatów na AM. Uczyłem sie sam bo jeste, a raczej byłem w
        mat-infie. Zdałem 96/76
      • Gość: fuck metal dużo ich, ale najlepsze chyba to IP: 80.48.247.* 07.07.05, 23:07
        lewińskiego stare podręczniki do liceum[operon], no też villee- jedna rada
        zrezygnować z WSiP-u bo to najgorsze hujostwo,narx
        • man_1840 Re: dużo ich, ale najlepsze chyba to 07.07.05, 23:13
          Także polecam Operon- najlepsze (w moim mniemaniu), ale niestety matury na 100%
          nie zdałem. :( Ale zgadzam się z poprzednikiem, że książki WSiP-u to najgorsze
          gó..... Pozdrawiam i przyjemnego wkuwania z Lewińskiego i spółki :)
          • Gość: xxx Re: dużo ich, ale najlepsze chyba to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:15
            Ja nie rozumiem dlaczego wy tak przeklinacie na książki z wydawnicktwa WSiP, ja się z nich uczyłam i nie narzekam na wyniki bo mam 96 i 92.
          • dareczek10 Re: dużo ich, ale najlepsze chyba to 08.07.05, 23:14
            ja tez korzystalam z operonu i maturka poszla gladko, ale wedlug mnie bardzo duzo zalezy od nauczyciela!!!moja babaka byla poprostu zajebista i wiele jej zawdzieczam!!zaden podrecznik by jej nie zastapil:)
        • Gość: kinga Re: dużo ich, ale najlepsze chyba to IP: *.kaczory.net.pl / *.kaczory.net.pl 11.07.05, 19:26
          najlepszy jest wsip...troszkę biochemia zakręcona ale dałam rade na maturze 94/74
      • Gość: doradca Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: 80.51.249.* 07.07.05, 23:17
        w tym roku było dużo anatomii to zamów prenumerate Vampa i powinno styknąc.
        Pozdrówka
      • Gość: assamita Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 08:09
        ja polecam operon i wsip, po mat-fizie zdalem biolke na 94 i 80 ;)
      • Gość: assamita Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 08:10
        dokonalas rzeczy niemozliwej!!! Zglos sie do niedowiary jak najszybciej!!!! jak
        mozna zdac na 95% :/ ????!!!!! :D
      • Gość: nnn Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:05
        Mi się też wydaje, że niemożna otrzymać z bioli nieparzystej liczby punktów. Połówki nie były przyznawane, a za 1 punkt ma się 2%, tak więc za 2 punkty ma się 4%. Tak wiec coś mi tu nie pasuje z tymi nieparzystymi wynikami :/
    • Gość: kas Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 23:39
      ja tez polecam wsip.
      do operonu mam awersje.
      • Gość: fuck metal dlaczego WSiP jest do bani IP: 80.48.247.* 08.07.05, 10:48
        ponieważ nie pisało tam nic o fosforylacji substratowej, więc straciłem przez
        to jeden punkt na maturze i jestem wqu..ony qrwa
        • Gość: ble Re: dlaczego WSiP jest do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:52
          to czeba bylo na lekcjach słuchac:D polecam operona:) i .........fakultety:D
        • Gość: p Re: dlaczego WSiP jest do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:29
          dokladnie,co za lipe odstawili..
    • Gość: lalalaa Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 08.07.05, 12:00
      operon!!!
      na maturze nie wiem czy zauwazyliscie byl zywcem rysunek z tej ksiazki
      • Gość: tt Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:09
        To że w tym roku były układane pytania na podstawie operonu, to nie znaczy że za rok bedzie tak samo.
        • Gość: maturzystka 2005 Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.autocom.pl 08.07.05, 12:33
          Prawda jest taka,ze tegoroczna matura prawie w ogóle nie sprawdzala naszej
          wiedzy.Pytania byly glownie na myslenie,czyli do wymyslenia nawet przez kogos
          kto nie poswiecil duzo czasu na nauke.Dlatego wyniki,ktore piszecie
          niekoniecznie sa odzwierciedleniem waszej wiedzy biologicznej,poniewaz na
          niektore pytania po prostu trudno bylo nie odpowiedziec.Poza tym pytania te
          mialy tak naprawde wiele rozwiazan,a tylko niektore byly w kluczu,stad niekiedy
          nizsza ilosc pkt.Moze za rok to sie zmieni.Ja generalnie zaluje,ze sie tyle
          uczylam na ta mature,bo nie uczac sie napisalabym tak samo(mialam 84 i
          92).Osobiscie polecam ksiazki lewinskiego zarowno podreczniki jak i dodatki dla
          kandydatow na akademie medyczne.Poza tym warto zaopatrzyc sie w ksiazke
          P.Hosera do anatomii i fizjologii - bardzo dobra ksiazka.Swietna jest rozniez
          Biologia Ville,Berg,Solomon,Martin ,ale tam jest duzo wiecej wiadomosci ,ktore
          nie obowiazuja na maturze.Milej nauki.Pozdrawiam:]
          • mloda2005 Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! 08.07.05, 12:37
            dziekuje serdecznie wszystkim ze te wskazowki :) i gratuluje tak wysokich
            wynikow mam nadzieje ze do Was dolacze :) pozdrawiam
            • apocalypsewoman Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! 08.07.05, 22:35
              polecacie operon.. hm... a ktoz wie z jakiej za rok ksiazki wezma wiadomosci a
              moze ze wsipu albo jakiegos pwnu... najlepiej zaopatrz sie we wszystkie ksiazki
              bo kazda sie uzupelnia. ale jesli zdajesz za rok i tak ci to nie pomoze
              bedziesz sie uczyc z 5 podrecznikow na raz jednej rzeczy metlik niesamowity
              bedziesz miec ale i duzo wiadomosci niestety one nie przydadza ci sie na
              maturze bo beda wimagac jakiegos banalu a bardziej rozwinietych odpowiedzi nie
              bedzie w kluczu. uczylam sie z villego, wsipu (2 lata w szkole), operon nowy i
              stary, hoser, tzw biologia z kwiatuszkiem, i na szybka powturke jakies takie
              male zwiazle wydawnictwo. miesiac przed matura stwierdzilam ze ani sil juz nie
              mam ani checi i to mam gleboko gdzies i zdalam tak jak zdalam..
              • mloda2005 Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! 08.07.05, 22:55
                wlasnie tego chcialam unikac (stad ten post) a podsumowujac najlepsza ocena
                chyba cieszy sie operon wiec wiem teraz ze warto zainteresowac sie ksiazkami
                tego wydawnictwa
                • apocalypsewoman Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! 08.07.05, 23:43
                  a ja tobie odradzam, w tym roku operon krolowal za rok moze wsip. wybierz
                  przynajmniej 2 wydawnictwa najbardziej rozniace sie od siebie
                  • Gość: niechcemisielogowa Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.globit.net.pl / 213.77.3.* 09.07.05, 11:37
                    ja sie uczylem glownie z wspiu i troche z operonu bo niektore tematy sa lepei
                    zrobione a do tego polecam ksiazki B. Bukały "trening przed matura" to jest w
                    sumie piec ksiazek trzy z normalnymi tematami i do nich sa pytania, jeda z
                    testami i jedna z zadaniami otwartymi. zycze powodzenia za rok:) p.s. z tym
                    przygotowaniem mam 96 i 84 z matury:D
                  • Gość: niechcemisielogowa Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.globit.net.pl / 213.77.3.* 09.07.05, 11:37
                    ja sie uczylem glownie z wspiu i troche z operonu bo niektore tematy sa lepei
                    zrobione a do tego polecam ksiazki B. Bukały "trening przed matura" to jest w
                    sumie piec ksiazek trzy z normalnymi tematami i do nich sa pytania, jeda z
                    testami i jedna z zadaniami otwartymi. zycze powodzenia za rok:) p.s. z tym
                    przygotowaniem mam 96 i 84 z matury:D
                    • Gość: FS Re: MATURZYSCI Z BIOLOGII !! HELP!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.05, 12:52
                      OPERON... no jak kazda ksiazka ma lepiej lub gorzej opracowane niektore tematy.
                      wiem ze WSiP-owskie ksiazki sa trudne bo kazdy dzial opracowuja inni rozni
                      ludzie, ktorzy odpowiednio sie czyms zajmuja i specjalizuja dlatego moze to
                      sprawic pewien metlik w glowie.

jesli mam komus doradzic jakas pozycje to polecam stara ksiazke Henryka
                      Wisniewskiego (80% to fizjologia). Ksiazka tlumaczy wiele rzeczy w bardzo
                      jasnny sposob i znajduja sie w niej istotne informacje ktorych nie znajdzie sie
                      na pewno w operonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka