blase2000 09.07.05, 11:32 ktoś jest, huh, zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:38 ja ani troche... jak zobaczylam rosyjskie napisy na ekranie to sie przestraszylam i moje obawy okazaly sie sluszne, ja nie znam tego rezysera a film ogladalam po raz pierwszy.. jesli chodzi o egzamin pisemny to mnie zaskoczyli po raz drugi, bo nie spodziewalam sie zadnych punktow analizy... cos tam napisalam ale w kiepskim stylu... widocznie sie nie nadaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: 82.160.57.* 09.07.05, 11:39 Nie bardzo:/ Film może nie był trudny, za to analiza okropna:( Dużo trudniejsze niż w poprzednich latach. Ale zobaczymy jak będzie. A Tobie jak poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:41 a nie wiecie jak to oceniaja....?????? Odpowiedz Link Zgłoś
blase2000 Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 09.07.05, 11:44 pytanie o inne filmy reżysera było idiotyczne, bo nakręcił on poza Powrotem... jeden film telewizyjny. Rola pejzażu, huh? + mam błąd rzeczowy bo złą nagrodę mu przypisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:48 przynajmniej znales rezysera i cos napisales... ja na ostatni punkt nic nie napisalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 11:46 aha, lekkim pocieszeniem może być fakt, że na moje obliczenia było 9 os./miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:50 ile bylo ludzi??? ja slyszalam ze ok. 360...a zarejestrowalo sie ok. 420 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: 82.160.57.* 09.07.05, 11:51 Dokładnie 9 osób, czyli mniej niż w zeszłym roku:) Chyba ludzie się wystraszyli:) A ciekawi mnie jak odpowiedzieliście na jeden podpunkt: "Jak można wydedukować, co się działo z ojcem podczas jego nieobecności w domu?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 11:53 z telefonów- że jest uwikłany w jakies zaleznosci, z dyscypliny wewnetrznej, umiejetnosci radzenia sobie w ekstremalnych sytuacjach, wysportowania, z tego ze cos tam kopał kiedys- że podróż ma inny, nieznany cel. nie wiem czy cos jeszcze, w kazdym razie wydaje mi sie, że jasno wydedukować kim był nie mozna. szpiegiem, agentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:04 Powrot ojca przypomina powrot syna marnotrawnego, a wiec przez 12 lat facet ucieka od odpowiedzialnosci i ojcostwa, trwoni czas na i uganianie sie za innymi, rowniez te podejrzane prawy czyli telefony i kopanie dolu - wskazuja na przeszlosc kryminalna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 12:06 też pisałem o ojcu marnotrawnym :) ale moim zdaniem nie ma żadnych podstaw by twierdzić, że w przeszłości zajmował się czymś "złym". równie dobrze mógłby być rosyjskim 007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:13 o jakich jeszcze nawiazaniach biblijnych pisaliscie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 12:17 hmm, o tej scenie posiłku, jak rękami dzielił jedzenie. o jego wizerunku surowego ojca sędziego. o wieży obserwacyjnej- wiezy Babel, która była drogą do buntu przeciwko Ojcu i manifestacji swoich możliwości. nie pamietam czy cos wiecej, ale chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:25 tez mam tak!!oprocz tej wiezy babel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:26 ktory raz startujecie?????????? jesli kolejny to jakie byly poprzednio filmy i kryteria oceniania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 12:29 dobre pytanie. ja pierwszy. dziwi mnie ta niejasność kryteriów. no ale już poniedziałek- 11.07 wyniki pisemnego, co oznacza- jak mi się zdaje- że dostaniemy ilość punktów, które będzie można dodać do wyniku z matury (ustnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:32 To jest tez moj pierwszy raz!!! obecnie sie obawiam czy nie dostane 0 punktow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: 82.160.57.* 09.07.05, 12:30 Jeśli chodzi o listę filmów to wejdź na www.filmoznawcy.pl A jeśli chodzi o kryteria oceniania to wiem tylko tyle, że w zeszłym roku maksymalna liczba punktów za egzamin pisemny wynosiła 40pkt. Nie wiem jak będzie w tym roku. A startuję pierwszy raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 12:34 punktacja do 40 byłaby sensowna, bo za maturę rozszerzoną też można było dostać maksymalnie 40 pkt. a co za ile w ramach tych 40, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: 82.160.57.* 09.07.05, 12:41 Niestety nie wiem:( Ale podobno dla nich najważniejsze jest żeby sprawdzić czy mamy predyspozycje do pisania analiz więc nie sądzę żeby była jakaś sztywna punktacja. To na szczęście nie Nowa Matura:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno S. Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:36 Jesli chodzi o egzamin to "Powrót" był swietny do analizy. Gorzej z moimi wnioskami, jako iż wszystko robiłem intuicyjnie, nigdy nie chodziłem na żadne kursy tudzież konsultacje. Cóż, okaże się... Ale na nic nie liczę. W moim przypadku to bardziej hazard niż wykalkulowana nauka. Odpowiadając na postawione wyżej pytania, z pewnych źródeł jest mi wiadome, że liczy sie matura i podstawowa, i rozszerzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qnk To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:27 Ja dyskutuję o filmach nie mając żadnego papierka. Czy to znaczy, że jestem niekompetentny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: 82.160.57.* 09.07.05, 13:31 Widzisz film to taka sama dziedzina sztuki jak każda inna. Oczywiście, że możesz dyskutować na temat filmu bez żadnego papierka, ale nie oznacza to, że się znasz na filmach. Aby wydawać profesjonalne opinie trzeba operować pewną wiedzą i właśnie te studia mają na celu zapoznanie nas z tą wiedzą, abyśmy byli, np profesjonalnymi krytykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 15:05 w rozmowach o literaturze kompetencji nie mają wyłącznie filolodzy, a jednak znanie na książkach się studiuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? 09.07.05, 15:11 Ktoś niekompetentny (np. ja), widząc film w rodzaju "Requiem dla snu", potrafi powiedzieć tylko: "łał, fajny był!". Natomiast znawca zagadnienia doda jeszcze: "Taaa, fajny - i kolory takie wysmakowane" ;). To ta różnica. Oczywiście żartuję, zazdroszczę przyszłym studentom wiedzy filmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 15:18 no po egzaminie nikt się, jak widać, nie poczuwa do roli przyszłego studenta :) a requiem było słabe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? 09.07.05, 15:29 > no po egzaminie nikt się, jak widać, nie poczuwa do roli przyszłego studenta :) Może po ogłoszeniu wyników zaczniecie się poczuwać :). > a requiem było słabe ;) Temat, zgadzam się, trochę oklepany, ale Aronofsky ujął go przekonująco. Widać e tym kino amerykańskie, widać też jednak niezależność. Tyle ode mnie, dyletantki i ignorantki ;). Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? 09.07.05, 15:30 > e tym Miało być "w tym", oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 15:33 ze mnie większy dyletant pewnie, bo dla mnie jak ktoś chce zamachać transparentem "nie ćpajmy", to żadne tam super niezależne sztuczki i efekty nie dorobią filmowi głębi. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? 09.07.05, 15:40 A widziałeś "Pi"? Ja nie i trochę tego żałuję, bo miałabym większą jasność co do tematycznych zainteresowań reżysera. Jeśli mowa o ćpaniu - "Trainspotting" mi się podobał. I ten transwestyta ze "Złego wychowania" też ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 15:43 z tych wymienionych- wszystkie mi się podobały :) W Pi nie ma takiej pretensji i powagi "przesłania", za to jest dużo napięcia, a wizualnie są podobne (barw tylko w Pi nieco mniej). naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaajj Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: *.net.pl / 80.48.185.* 11.07.05, 14:56 o gustach się nie dyskutuje- nie wiecie? znaczy chyba można dyskutować ale do niczego konstruktywnego się nie dojdzie- każdy i tak będzie miał swoje zdanie. A mi się ten film bardzo podobał :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: To teraz się studiuje znanie na filmach? IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:04 Odbior filmu w glownej mierze zalezy od wrazliwosci widza a nie od jego kompetencji... to jak wplywa na jego stan..swiadomosci... o wysmakowanych kolorach moze ci rowniez powiedziec student malarstwa.... natomiast filmoznastwo pozwala czerpac z walorow filmu i zanalizowac jego struktury... pozdrowienia ... szczegone dla Rodiona, jestem pod wrazeniem twojego rosyjskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:25 to jaki był ten film?? jaki tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 21:37 Powrót- org. Vozvrashcheniye w reżyserii Andreia Zwiagincewa. a propos pytania o inne filmy reżysera- jak znalazłem na imdb Zwiagincew nakręcił poza Powrotem... 3 odcinki serialu "Chyornaya komnata"... hello? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 09.07.05, 21:45 (a, i jeszcze zagrał drugoplanową rolę we wspaniałym telewizyjnym filmie "Kamenskaya: Smert i nemnogo lyubvi") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:42 czemu tak malo ludzi sie wypowiada???przeciez tyyyyyyyle nas bylo;/ takie pytanie...napisaliscie moze cos takiego o czym mozecie powiedziec ze to wasza 'zlota mysl' wasza perelka, cos czego nikt nie mogl wymyslic,napisac ani zauwazyc? (oczywiscie w waszym odczuciu;]) pzdr! film widzialam 2raz. bardzo bardzo pierwsza klasa. pis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 10.07.05, 12:09 a dojrzali filmoznawcy z większym stażem oraz fani zespołu Red Hot Chilli Peppers skomentowali, że było banalne i przyjemne... check this out: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12563&w=26186241&a=26189407 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 10.07.05, 13:19 a, przypomniałem sobie! czy ktoś wie, czy polski podstawowy też będzie brany pod uwagę? jest jakaś waga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.07.05, 13:32 mam małe pytanko. Te punkty z analizy będa dodoawane do punktów z matury ustnej, czy do punktów z poziomu rozszerzonego z polskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 10.07.05, 15:17 Nie taki ze mnie znowu fan RHCP, po prostu pisząć tego posta na forum filmoznawców byłem totalnie padnięty po egzaminie, i teledysk "Under the brigde" był wtedy dla mnie ukojeniem... Co do samego filmu, powiem Wam, że na krótko (20-30 min) przed egzem, pomyślałem sobie, że może być właśnie to... Spełniła się ta moja licha przepowiednia, ale powiem Wam, że każdy miał swoje typy. Koledze z Sosnowca egzamin śnił sie 5 razy, z czego 2 razy śnił mu się "Pokój syna". W sumie też był blisko :) Tytuł naszego filmu (kurde, niedawno uzmysłowiłem sobie, że to najdroższy seans filmowy w moim życiu - 80 zł za jeden film) też jest an "p". Z niecierpliwością czekam na jutrzejsze wyniki. Jak myślicie, gdzie je ogłoszą? Na Instytucie Szt. Aud., na stronie filmoznawców, czy może na naszych indywidualnych kontach ERK? Kurde.... nerwy... nerwy... pozdro dla wszystkich kandydatów wiwetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andriej Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:41 jestem mega zadowolony - film niesamowity (widzialem juz 3raz;])egzamin przyjemny gdyz nie wielce trudny ale raczej sie nie dostane;) pzdr!pis&lof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jego brat wiecie o ktorej wyniki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:27 orientujecie sie moze o ktorej podadza liste przyjetych?czy cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: wiecie o ktorej wyniki??? IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:23 niet wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 01:42 www.filmoznawcy.fora.pl/viewtopic.php?t=1 sprawdzcie to!! warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:02 a kiedy i gzdzie będą wyniki ????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: if*** Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:58 ja się cieszę,że jeszcze nie ma wyników,przynajmniej mogę się dłużej łudzić:):) Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.a Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 11.07.05, 10:00 ja jednak wolałabym wiedzieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 10:28 -dzień dobry, filmoznawstwo -dzień dobry. chciałem się dowiedzieć kiedy będą wyni... - o 14:00. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.nowa-deba.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 10:34 Ale nie w necie, prawda? Trzeba dzwonić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 10:36 jak widać pani nie była specjalnie rozmowna, ale chyba tylko w necie! po to jest system erk, żeby o 14 nie zadzwoniło do instytutu 360 osób. zresztą o 14 kończą tam pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.nowa-deba.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 11:43 Jak pisałam analizę to pilnowała mnie pani, która mówiła, że chyba nie będzie im się chciało wpisywać wyników analiz do erk! Tak powiedziała:) Jesteś pewien, że startowało 360 osób? Bo mnie się wydawało, że ponad 500 ich w kinie siedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 11:46 no to panie sekretarki będą miały kupę roboty :) było 18 sal, średnio po 19-20 osób. (jedna po 27, ale wiekszosc po 17) więc 360 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.nowa-deba.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 12:26 360 to trochę lepiej niż 500 :) Swoją drogą zauważyliście, że strasznie fajni ludzie na to filmoznawstwo się wybierają? To zdecydowanie świetna sprawa studiować taki ciekawy kierunek razem z takimi kolorowymi osobowościami. Szkoda, że będzie to dane tylko 40 osobom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 12:29 no ja miałem wręcz przeciwne odczucia, ta alternatywa afektowana huh, więc lepiej zamilknę :) zresztą i tak nie dla psa kiełbasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.nowa-deba.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 12:32 Co tam, wiarę zawsze mieć trzeba. Może w październiku uściśniemy sobie na filmoznawstwie dłonie mówiąc: - cześć, Rodion jestem - cześć, tu SK :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspiration_point Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:38 dokładnie,też to zauważyłam:)Bardzo pozytywne odczucia po zobaczeniu konkurentów,niektórzy faktycznie nieźli artyści:):)Ale co mi się podoba,czytam opinie na temat egzaminu i własciwie każdy twierdzi skromnie ,że się nie dostanie.Inne nastawienie.Na innych kierunków większość osób wpisujących się jest strasznie mądralińska.W ogóle wszystko jest banalne i po co studiować.Tu czegoś takiego nie ma i to jest super! Pozdrawiam Pięknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 12:38 cóż jedną matkę jaką znasz jest nadzieja... głupią matkę masz, jak śpiewała pewna piosenkarka ;) ale trzeba mieć! ja już wysłałem koleżankę z krakowa pod ISzA, ale liczę że jednak będą na erku. i co... będziemy się tu zwierzać ze swoich wyników? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~natqaa Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 11.07.05, 13:32 hóhó...ale nerwy, całą noc dręczyły mnie drastyczne koszmary-moja analiza cała zabazgrana czerwonym profesorskim nielitościwym długopisem:( film był megamegamegafajny ale 2 godz na analize to okrooooopnie mało:/miałam dwa razy wiecej notatek niż samej analizy:P no i ta mrożąca krew w żyłach liczba konkurentów...brr cienszko cienszko będzie...do Wiwetu-najwyraźniej mijałam Cię po projekcji w Rotundzie- bo słyszałam jak na ten sam temat rozmawiałeś z kumplami[o snach i sprawdzonych proroctwach:) ].A tak w ogóle to gdzie jeszcze składaliście papiery? może spotkam się z kimś jutro na 2.etapie na dziennikarstwo:>? pozdrawiam:) a teraz 10 głęęęboookich oddechów i wchodzę na erk... PS. a słyszeliście że ten chłopaczek który grał Andrieja utopił się niedawno w tym samym jeziorze w którym film był kręcony? echh...jeszcze bardziej dopełnia to dramaturgii tego filmu.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:07 macie juz wyniki??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 14:01 14:00 i? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 14:06 koleżanka zaraz dojdzie do Instytutu. może się czegoś dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:08 ja nie mam wynikow!!!!!!!!! a wy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 14:13 przed Instytutem tłum ludzi, wyniki nie wiszą, ale mają być lada moment wywieszone. jak będą- napiszę. nie wiem nic o tym czy wyniki pojawią się na kontach ERK. na razie mam wciąż informacje o dacie i miejscu egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:21 Przeciez wszyscy nie moga pojawic sie w krakowie tylko dlatego zeby zobaczyc wyniki.........mialy byc na koncie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 11.07.05, 14:23 To prawda, kolega siedzi teraz na Instytucie i czeka aż wywieszą kartkę z wynikami... Kurde, napięcie rośnie, czy oni muszą budować taki suspens!!!... wiwetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:24 Alfredem nie sa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 14:31 mialem 42pkt. to chyba dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.nowa-deba.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 14:37 Rodion - ale na ile możliwych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 14:41 nie wiem na ile :) próg kwalifikujacy do ustnego- 21. ponad połowa go osiagnela. Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 11.07.05, 14:42 Mam 44 pkt. jestem nowomaturzystą, więc nie mam rozmowy kwalifikacyjnej, ale mature z polskiego napisałem na 91 podst. i 95 rozsz., więc powinno być dobrze... Jestem coraz lepszej myśli :-) A propos: gratulacje dla mojego kupla Staszka - miał najwięcej z analizy - 49 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~natqaa Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 11.07.05, 14:42 42/50:>?? jesli tak to gratuluje, pewnie jestes jednym z pierwszych na liście:) + Twoje rewelacyjne wyniki z matury.. chyba możesz czuć się już studentem filmoznawstwa:) ja mam raczej baarrrdzo czaaaarrnneee myśli:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 14:47 ponoc były 22 osoby lepsze, ale wszyscy mieli wyniki porównywalne. jedna osoba miała 50, wiec byc może to jest górna granica. chyba powinienem się cieszyć, ale jestem zdziwiony za bardzo. trzymam za was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 14:52 poprosiłem koleżankę, żeby poszła się dowiedzieć kiedy podadzą wyniki na kontach erk, ale nie mogla się dostać do sekretariatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 15:42 żenada: tyle jest na koncie ERK i nic więcej pewnie nie będzie: "Wyniki egzaminów pisemnych oraz lista osób (dot. tzw. starych matur) dopuszczonych do egzaminów ustnych (wtorek 12.07, środa 13.07)wywieszone na tablicy ogłoszeń w ISA, ul. Piłsudskiego 13.Dostępne również w Sekretariacie Ip. Uwaga:kandydaci na studia wieczorowe!! rejestracja kandydatów na studia wieczorowe kończy się w czwartek,14.07.2005 o godz 18tej. do tej godziny mozna dostarczyć podania erk i dowody wpłat sekretarzowi komisji rekrutacyjnej dr. Łucji Demby(pokój asystencki lub pok. 11, ul. Piłsudskiego 13 parter." macie coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:56 www.filmoznawcy.fora.pl/viewtopic.php?t=1 zapraszam na forum! wyniki egzaminów piszcie tu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:04 ja nie znam wynikow.......mam sie cieszyc czy plakac????? Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.a Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 11.07.05, 16:20 zadzwoń do instytutu. ja zadzwoniłam, mam 44 punkty :))) dowiedziałam, się jakie są kryteria kwalifikacji dla tych z nową maturą. sumuje się wyniki z obu poziomów matury z polskiego i dzieli na 4, a potem dodaje się do tego wynik z analizy. a sumie można maksymalnie uzyskać 100 punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 11.07.05, 17:17 no to gratuluję :) ja mam w sumie 88 punktów i nieskromnie liczę, że to wystarzcy... a na ERK dołączyli mi listę osób, które zakwalifikowały się na ustny... nie wiem po kiego grzyba. Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.a Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 11.07.05, 17:27 ja mam 84 i nie jestem pewna czy to wystarczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 11.07.05, 22:02 no... 49 z analizy i eee... pozwólcie zerknąć na kalkulator: 42,75 z matury, to by dawało 91,75. czy rzeczywiście ktoś miał 50? w każdym razie gratuluję wszystkim!!! i do zobaczenia - mam nadzieję - w październiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja jestem gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:49 fajnie ze sie dostaniecie;D ja niestety nie;( duzo mniej punktow mam od was ale ciesze sie ze pisalam ten egzam bo przyjemny byl. gratuluje wiedzy i czegostam jeszcze co wam pomoglo osiagnac takie wyniki:) pzdr! pis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.is.net.pl 12.07.05, 10:01 piszcie, ile mieliscie punktów ja 39... nie wiem, czy wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 12.07.05, 16:21 myślę, że sens ma podawanie wyników razem z wynikiem matury. wzór był powyżej: suma matury z polskiego na obu poziomach dzielona na 4 + wynik z egzaminu. ja juz swój podałem, ale takie rankingi na forum się raczej nie sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ivory9 Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 12.07.05, 16:53 no dobrze: z testu miałam 31, a z matury 63 i 60 - xle:/ wiec 31 + 123/4, to tak w przyblizeniu 30, czyli 61 pkt... i co z tym? chyba nie...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:15 hmm, jeżeli 22pkt z analizy to było minimum dopuszczające do rozmowy kwalifikacyjnej, za którą można maksymalnie dostać tyle, co za nową maturę, tj.50pkt, to wychodzi na to, że 72pkt to wstępny próg na studia? czy niekoniecznie dobrze rozumuję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.imperiumnet.pl 12.07.05, 17:19 nie sądzę. myślę, że próg będzie wyższy, choć oczywiście tym samym zapraszanie na ustny ludzi z wynikami 22-25 byłoby niedorzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~natqaa Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 12.07.05, 19:23 gdyby próg był 72pkt( a tak sie składa że własnie mam 72,25:P) to byłabym hiperszczęśliwa..ale uważam to za zupełnie nierealne:( wpadłam w czarną, głęęboką depreche jak zobaczyłam dzisiaj ten wynik:/ w sali nr 16 panował chyba jakiś ogólny niż umysłowy:)no cóż, do zobaczenia (być może) za rok :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 13.07.05, 19:53 Halo... jest tu kto? czyżby ludzie podnieceni realnym nadejściem wakacji, zapomnieli o forum - chlip... a było ono miejscem tylu wzruszeń, "triumfu woli" i polem prezentacji dorobku... ehh uderzmy w ton sentymentalny, albo wskrześmy to cośmy tutaj zainicjowali... chyba że zakładamy nowy wątek na forum filmoznawców? - pozdrowienia dla wszystkich którzy w roku 2005/2006 wskakują na filmoznawstwo - mam nadzieję że do zobaczenia - na żywo - w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.is.net.pl 12.07.05, 16:39 no to nic, thx:) Odpowiedz Link Zgłoś
smolikj Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 12.07.05, 20:53 www.filmoznawcy.fora.pl/viewtopic.php?t=1 zapraszam do zobaczenia i oceny najlepszych filmów! tu są także wpisywane wyniki z egzaminów! piszcie swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN 13.07.05, 14:29 Czy ktoś może wie o której są wyniki rekrutacji? Myślicie, ze o 14:00, tak jak to było z analizami? I czy od razu będą na naszych kontach ERK, czy będą "wisiały" na instytucie? Nie jestem z Krakowa i nie uśmiecha mi się przyjeżdżać 10 razy, więc jeśli się dostanę, to od razu złożę wszystkie papiery. Do zobaczenia jutro na instytucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 13.07.05, 19:55 Wiwetu... tyś ostatnim jak widzę użytkownikiem tego forum :] - pozdro Jacku... byle do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Altruizm IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 13.07.05, 20:35 Zastanawiałem się jeszcze... może znalazłby/znalazłaby się jakiś altruista/altruistka, który/która w geście czynu społecznego przepisałby/przepisałaby listę przyjętych, byśmy jako ci strudzeni pielgrzymi przyheżdżać do dalekiego krakowa nie musieli - proszę cię więc hipotetyczny altuisto/ hipotetyczna altruistko - apeluję do waszego sumienia... pomóżcie :] Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu sie znajdzie... 13.07.05, 21:07 Spoko Stasiu, jak nie będzie tłoku za dużego, to się za to wezmę i w czwartek wieczorem lista będzie na forum... chyba że już nikomu nie będzie potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: sie znajdzie... IP: *.imperiumnet.pl 13.07.05, 23:50 na filologię polską wyniki ERK były niedługo po północy, więc byc może... Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.a Re: sie znajdzie... 14.07.05, 09:49 jak coś będziecie wiedzieć o wynikach to piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa W oczekiwaniu na... IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 14.07.05, 13:07 Ktoś już coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anahita coraz blizej IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:47 Dzwonilam do Instytutu i wyniki rekrutacji maja byc po 14. Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.a Re: coraz blizej 14.07.05, 14:40 na erku oczywiście nie ma żadnej informacji. gdzie są wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Re: coraz blizej IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 14.07.05, 15:29 Na instytucie oczywiście... - dzięki za telefon wiwetu!! jesteś kochany :] no to to by było na tyle... - od dziś jestem studentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~nat Re: coraz blizej IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 14.07.05, 16:05 gratuluję Szczęściarze:]zazzzddroossszczę:) mógłby mi ktoś powiedziec od ilu pkt przyjmowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awaw Re: coraz blizej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:35 gratuluję :) wie ktoś może jaki był próg? a gdzie altruista kochany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~nat Re: coraz blizej IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 14.07.05, 17:04 kochany altruista w postaci Wiwetu zapewne albo a)utkwił w jakimś ogromnym korku w drodze z Krakowa do domu b)został brutalnie zamordowany przez zazdrosnych konkurentów c) znów pogrążył się w błogim transie słuchając RHCHP d) śwętuje wraz z O.l.ą, Rodionem, Stasiem i innymi wybrańcami i może leży już gdzieś pod stołem z 7.flaszką w ręku :P jakby nie było pozdrawiam gorąco i pamiętaj że kilku strudzonych nieszczęśników czeka na obiecaną porcję newsów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drorka jaki próg? 14.07.05, 18:24 jaki mieliście próg? pytam, bo moja koleżanka zdawała:) z góry dziekuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UJ - FILMOZNAWSTWO- EGZAMIN IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:11 Gloria victis... trudno... jak ktos by potrzebowal korepetycji z filozofii to sluze pomoca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Celebration IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 14.07.05, 17:22 Ehh Stasiu - czyli ja siedzi właśnie w domku i kombinuje jakby tu ściągnąć wiwetu :) - trwają przygotowania - dziś grill celebracyjny - oj będzie się działo przez najbliższych kilka dni, no i w cieszynie - za tydzień - mam nadzieję również - pozdrawiam wszystkich - szczególnie potencjalnych współ- studentów - gratulacje O.l.u!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinek Re: Celebration IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 14.07.05, 19:14 Czy ktos ma juz wyniki na koncie ERK???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: Celebration IP: *.imperiumnet.pl 14.07.05, 22:01 tak, mam wynik na erk. na liscie w instytucie pisze, że zostałem przyjęty, na erk dowiedzialem się, że nie zostałem przyjęty. huh. miałem 88pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: Celebration IP: *.imperiumnet.pl 14.07.05, 22:16 czy ktoś jeszcze może zerknąć na swój erk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awaw Re: Celebration IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:26 ja zerkam i też 'nie zostałam przyjęta na 1szy rok studiów', ale nie wiem, czy się dostałam i ile miałam punktów, więc to raczej Cię nie satysfakcjonuje:) prawdopodobnie to jakiś błąd systemu. fck the system i dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
airstorm Re: Celebration 14.07.05, 22:30 Cześć Rodion Uspokoiłeś mnie, bo ja godzinę temu się zalogowałem i mam taką samą sytuację: na liście w Instytucie byłem, a na ERK "nie dostałem się", a więc myślę, że to jest błąd i oboje możemy być spokojni. Ale spokojny nie jestem, a wręcz jestem wkurw***, bo to jest skandal. Pomyśl o ludziach, którzy nie przyjechali do Instytutu,sprawdzają w domu wynik i widzą, że się nie dostali. Mogą się nawet tym już nie zainteresować, a tak naprawdę dostali się, a mogą już np. nie zdążyć zrobić wpisu. Burdel za przeproszeniem. Mam nadzieję, że już więcej niespodzianek nie będzie i rzeczywiście się dostaliśmy. Napisz co o tym sądzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: Celebration IP: *.imperiumnet.pl 14.07.05, 22:33 jej, a co ja mogę ciekawego o tym sądzić? :) wygląda na to, że wszyscy kandydaci otrzymali taką informację, ale jest to cholernie frustrujące i nie omieszkam jutro w Instytucie tego im wypomnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: Celebration IP: *.imperiumnet.pl 14.07.05, 22:36 a nie, gorzej byłoby jakby ci niewłaściwi dostali informację, że się dostali... Odpowiedz Link Zgłoś
airstorm Re: Celebration 14.07.05, 22:47 tak i tak beznadziejna sprawa. Ciekawe jak to teraz odkręcą. A co sądzicie o tym, że aż 11 laureatów się dostało? Nie mam żadnych pobudek osobistych, ale myślę, że Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Filmie powinien być ważniejszy niż jakaś Olimpiada o Losach Polaków na Wschodzie cy cuś. A jest odwrotnie. Żal mi strasznie osób, które się nie dostały... Na pewno odpadło sporo zdolnych i fajnych osób. Podejrzewam, że ja też byłem gdzieś na granicy 'tolerancji'. No ale dobrze, że się udało. Teraz trzeba się tylko przygotować psychicznie do oglądania 10 razy Pancernika Potiomkina na studiach ;P Raz już poszedł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwiusz Re: Celebration IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:30 Na moim koncie ERK również widnieje informacja, że mnie na filmoznawstwie nie chcą, a dzisiaj właśnie dokonałam wpisu na studia. Teraz to już musieliby usuwać mnie siłą. nie przejmujcie się erkiem, ważne, że na liście wszystko brzmi pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Re: Celebration IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 15.07.05, 00:34 Right... Wiwetu też miał na koncie informację ala: przykro nam... ja sam nie mialem nawet nerwów do sprawdzania konta... a w kwestii laureatów - zobaczymy drodzy filmoznawcy - jeśli dadzą sobie radę to chwała im za to... ale boję się że zainteresowanie polakami na wschodzie może się nie przełożyć na znajomość kinematografii i wtedy c'est la vie - cóż... takie życie - no nic... bądźmy dobrej myśli - dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu Zgroza... 1/4 miejsc wzięli olimpijczycy! 15.07.05, 07:17 Myliła się bodaj annyhill (doświadczona filmoznawczyni z forum filmoznawców), mówiąc iż co roku przyjmują 40 kandydatów + dodatkowo olimpijczyków. Tegoroczna rekrutacja wyłoniła 30, nie 40 osób (pozostała jedenastka to olimpijczycy), zatem można śmiało mówić, iż (przyjąwszy że było 360 kandydatów) w tym roku było nie 9, a 12 osób na 1 miejsce! (Powoli gonimy anglistykę, drodzy filmoznawcy - szkoda że w taki oszukańczy sposób) Strasznie przykro, że zamiast ludzi, którzy zdobyli niewiele poniżej pułapu 83 pkt (ostatnia z "nowomaturowej" listy dziewczyna miała - jeśli dobrze pamiętam - 83,5 pkt) dostaną się na te studia ci, których wybór był zwykłem kaprysem :( Jedyni olimpijczycy, którzy zasłużenie skorzystali z indeksu, to tegoroczni laureaci konkursu wiedzy o filmie - Ewelina i Przemek No, ale jak widać władze UJ dalej twierdzą, iż najlepszym sprawdzianem z wiedzy o filmie jest "Olimpiada losów Polaków na Wschodzie" i "Olimpiada języka somalijskiego", czy też "... dialektu berberyjskiego" Olimpijczycy wzięli 1/4 miejsc. Tak być nie może! Do diabła z takimi zasadami przyjęć! Zmian żądamy! Kto się podpisuje pod moją petycją? adn: tekst ten krótki jest małą modyfikacją posta, który zamieściłem na forum filmoznawców Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu Re: sie znajdzie 15.07.05, 07:42 Jeszcze jedno: altruista wiwetu listy nie spisał z trzech powodów: - po pierwsze: euforia - po drugie: mnóstwo telefonów do sekretariatu (wnioskował stąd, że kto chce, dowie się w ten sposób) - po trzecie: liczył, że informacje o dostaniu/niedostaniu pojawią się na ERK-u... skąd mógł widzieć, że wszystko się popieprzy (za karę sam teraz figuruje na swoim koncie jako przegrany => coś w stylu: "Nie zostałeś przyjęty...") A teraz altruista wiwetu się wścieka, bo dziś ma komisję wojskową, a nie wziął z instytutu żadnego papierka zatwiedzającego, że się dostał, a konta ERK-owego też im nie pokaże, bo tam widnieje fałszywe info... Co teraz zrobi wiwetu, co zrobi? Chyba każe wejsć wojskowym ERK-a z polinistyki, bo tam na szczęśie - póki co - wszystko gra. Dajcie znać, jak Wam się naprawi konto ERK-owe Odpowiedz Link Zgłoś
wiwetu Jest lista! 15.07.05, 12:15 Są już listy przyjętuch ze starej i nowej matury i lista olim*******ów Żeby nie było, że nie jestem altruistą :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.monique Re: Jest lista! 15.07.05, 17:42 witam... eh, daaaawno mnie tu nie było...wieki, straciłam cała dyskusję przed-, w trakcie-, i po- egzaminową...a to mogło być cenne :), tym bardziej, że miałam trudniej- bo jeszcze ustny... a wczoraj rzeczywiście dali czadu, na liście się dostałam, na erk nie- zresztą jak wszyscy szczęśliwcy...więc dziś było bieganie- instytut- praca, praca- instytut... no nic, ślę spóznione gratulacje, do zobaczenia w październiuku z fajnymi ludźmi jak sądzę po wpisach. Teraz bedę się już tu częściej pojawiać... m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Zaczęło się... IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 15.07.05, 18:42 No dobra, zaczęło się... posty od rodzinki - no i jak? dostałeś się? gratulacje a na co? na co? co? a co ty będziesz po tym robił? hehe... ciekaw jestem ilu z was ma podobnie... No nic i rodzinkę trzeba jakoś przeżyć... tymbardziej że oni żadnym faktem nie ekscytują się zbyt długo, więc jeszcze góra dwa tygodnie i WIWA las. (vide dyskusja na forum www.filmoznawcy.pl, jaką WIWEtu rozpętał odnośnie swojej ksywy)... nooo... to grill party dzień drugi. a i pytanko: kto z tego forum wybiera się do cieszyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~nat Re: Zaczęło się... IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 15.07.05, 20:12 no no LaRWa widziałam że figurujecie z Wiwetu na liście jako nieliczni mężczyźni, toż to pewnie sama przyjemnośc będzie uczyć się wśród tylu dziewcząt;)zawsze możesz poderwac jakąś laureatkę szepcząc słodkie słówka po somalijsku lub popisując się swą wiedzą o Polakach na wschodzie:P mam nadzieję że uda mi sie dołączyć do tego Zaszczytnego Grona w przyszłym roku, na razie przekibluję na dziennikarstwie.Jesli chodzi o rodzinkę to jest identycznie, dowiedziałam się już że niejaka kol Gosia po tych("łatwych-przyjemnych- nijakich")studiach uciekła do Grecji w poszukiwaniu pracy porzucając dwójkę dzieci a jakiś inny facet próbował rozkręcić knajpe ale miał zbyt artystyczną duszę do prowadzenia interesów i knajpa plajtnęła po miesiącu:) pewnie odprawiali modły, czary, tańce, rytuały wudu i dlatego sie nie dostałam. a do Cieszyna prawdopodobnie skocze z kumpelą na weekend albo troche dłużej:) szukasz bratnich filmoznawczych dusz? to mam nadzieje że wpadniemy na siebie na jakimś seansiku bądź też imprezce i oblejemy wasz sukces/zatopimy moje smutki:] Odpowiedz Link Zgłoś
blue.monique Re: Zaczęło się... 15.07.05, 20:45 trochę na razie się tu obco czuję wśród tak zgranego grona, no ale moze zacznę sie wtrącać do dyskusji :) nat ! za rok pewnie się powiedzie, nie ma to jak doświadczenie...a dziennikarstwo- hmm, tam też studiuje się wybornie, spędziłam tam już dwa lata i takich świetncyh ludzi ze świecą szukać- ogólnie banda oszołomów ( zarówno wśród braci studenckiej jak i akademickiej), więc nie będziesz narzekać :) no i lokalizacja na rynku nad setką krakowskich knajp też robi swoje :) Cieszyn, eh, wczoraj byłam na konferencji prasowej z Gutkiem i aż się łezka zakręciła, że wpadnę tam może tylko na weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
airstorm Kopytko 15.07.05, 22:26 Jest jedna (jak mi się wydaje) bardzo ważna sprawa: można spróbować napisać odwołanie. Moja siostra zdawała kilka lat temu na historię sztuki, była chyba 11, mieli przyjąć 20 osób, po czym doszło 10 olimpijczyków (nie jestem pewny czy dokładnie takie liczby) i wylądowała na 21 miejscu - czyli była pierwszą osobą, która się nie dostała. Szlag może trafić człowieka, nie? Ale napisała odwołanie, coś tam ponarzekała na sytuację i ją przyjęli. Wniosek: można spróbować podobnego manewru taktycznego na filmoznawstwie, szczególnie jak ktoś czuje, że mu niewiele brakło. A co się będziecie ;) [to był przedruk mojego posta z filmoznawcy.pl żeby nie było;] blue.monique (Big Blue?;), nie czuj się obco, przygarniamy Cię do łona ;P Zmieniasz dziennikarstwo czy będziesz ciągnąć 2 kierunki? Ja też teraz składałem na filmoznawstwo, ale nawet mnie nie chcieli do drugiego etapu - łaski bez ;> Właściwie nie rozmawiałem z nikim z dziennikarstwa, ale wydaje mi się, że to mogą być naprawdę fajne studyjaa. No i lokalizacja ;) ale Piłsudskiego też nie jest na odludziu. Tylko trochę przerażają mnie tamtejsze warunki: 40 osób stłoczonych w jednym pomieszczeniu i oglądających jakiś film na telewizorze sprzed 20 lat. Żeby chociaż Stallone'a puszczali... ;) A teraz wstrząsająca historia z życia wzięta [a właściwie od koleżanki z II roku]: Jakiś tam profesor na I zajęciach tak oto zachęcał studentów: "filmoznawstwo to bardzo dobry kierunek, jest miła atmosfera, nie wyrzucamy ze studiów. Ale pracy po tym nie znajdziecie... Tak więc zacznijcie sobie najlepiej jakiś drugi kierunek...[...]" Ja byłem w zeszłym roku w Cieszynie przez 3 dni i było genialnie, ale to raczej zasługa atmosfery a nie filmów. Dużo by opowiadać... ;)) Ale w tym roku niestety niestety niestety chyba nie pojadę, bo jednak jest to dość spory wydatek (14 zł za film - paranoja), a już są inne plany wakacyjne... Wy na ile dni planujecie jechać? Bawcie się dobrze, nie ma innej możliwości :D P.S. Nat, czy Ty nie jesteś przypadkiem Agnieszką Ch.? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anijka Re: Kopytko 15.07.05, 22:41 Strasznie nieciekawie z tymi znawcami losów Polaków na Wschodzie [ale kto wie, czy na pewno tam poszli tacy "z kaprysem" czy faktycznie ktoś się namęczył na olimpiadzie z polskiego i jeszcze filmem się interesuje]. Cieszę się, że mogę prześledzić, jak to wszystko w tym roku wygląda, bo ja dopiero w następnym zdaję mature i chcę składać na f. papiery. A co do Cieszyna: jadę w tym roku i to na cały festiwal, ale fakt, bileciki drogie, i kupiłam tylko trochę ponad 10, żeby mieć je po 13zł ;) Ale liczy się, że tam będę "i wogle". Następnym razem obowiązkowo karnet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: Kopytko IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:51 niee powiedzialam jeszce ostatniego slowa..... jakby co to jestem na filozofii..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~nat Re: Kopytko IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 15.07.05, 23:21 airstorm: no własnie wypełniam już formularz odwołania i pracuję nad tekstem "uzasadnienia", ale na cud nie liczę- zabrakło mi jakis 8 pkt wiec jeśli sie dostane to chyba zatańcze krakowiaka pod Wawelem:P sprawa nr 2: Agnieszka Ch:>?? niestety nie znam takowej, jestem Natalia Cz. :)) wczesniej funkcjonowałam jako "natqaa" ale skróciłam nicka. A skąd te przypuszczenia kolego jeśli mozna spytac:)? blue.monique.: dzięki za poprawę humoru:) mój plan był wpawdzie nieco inny- napierw filmoznawstwo a potem od 4 roku dziennikarstwo wieczorowe.ale tłumacze sobie że po prostu plan sie poprzestawiał zgodnie z wolą Opatrzności:) myslisz że da się tak ciągnąc 2 równoczesnie? LaRWa&Wiwetu:jak już sie tak swojsko zrobiło to zdradze wam mój plan- w przyszłym roku w rotundzie miejsce po prawej rezeruje dla Stasia, po lewej dla Jacka, S. powie mi co mu sie śniło przez ostatnich 5 nocy a J. pół godz przed filmem zdradzi co będzie,zrobimy burze mózgów, sporządzicie mi piękne notatki a potem zaprosze Was na dziękczynnego grilla:)aha,za mną może usiąść O.l.a a przede mną Rodion, zawsze 2 mądrzejsze głowy więcej:P proszę o uprzejmie rozpatrzenie mojej propozycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa Re: Kopytko IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 16.07.05, 02:41 Ehh... Grill dzień drugi zakończony - Wiwetu mi usnął na tarasie, ale zdementować muszę niechybnie pojawiające się w waszych umysłach hipotezy - biedak, był poprostu bardzo zmęczony. Nat... zadziwiasz mnie - czyżbyśmy siedzieli gdzieś niedaleko siebie w rotundzie? zastanawia mnie ta aluzja odnośnie snów... coprawda, były one raczej koncepcją naszego drogiego Konrada P., który od kilku godzin jest studentem wieczorowym, ale ja też dorzuciłem do tematu swoje 3 grosze... jednak nietrafnie co może źle rokować na przyszłość (typowałem, - raczej utopijnie, gdyż sam w ów typ nie wierzyłem - Rekonstrukcję). No... to w Cieszynie wpadamy na siebie niechybnie - zdaje się że losowi warto będzie pomóc i przed czwartkiem wymienić się jakoś kontaktami. Ja i Jacuś mamy karneciki na całość + mieszkanie za darmo - plusy ogólnopolskiego konkursu wiedzy o filmie. Nooo cóż... po somalijsku - owszem wyklepię kilka wersów, ale po lekko licząc flaszce, a i o polakach na wschodzie opowiem - np. o moim sąsiedzie co to na wschód ode mnie mieszka i zarobił sobie na ksywę: czeczen, więc dziewczyny, hmm no cóż mimo najszczerszych chęci - nie mam czym zabłysnąć. Aha... informacja dodatkowa dla airstorma - ten z długimi włosami to Wiwetu... ja mam nieco krótsze - pozdrowienia dla konkursowiczów i oczywiście zasłuchanych w język somalijski i zatroskanych losami polaków na wschodzie filmoznawczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~nat Re: Kopytko IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 17.07.05, 20:07 Melduję się ponownie. Heh, pisałam już kiedyś do wiwetu że po prostu zmierzając powoli ku wyjściu z rotudny zza pleców dobiegły mnie nagle głosy podekscytowanego Jacka który ujawniał swoje sprawdzone proroctwa; od razu wiedziałam że z wami nie wygram;)mam nadzieję że wiwetu zmartwychwtał juz po grillowym party na Twoim tarasie.. Super sprawa z tymi darmowymi karnetami, gdybym wiedziała że filmoznawcy mają takie przywileje to też bym sie pewnie wcześniej zainteresowała konkursem:) Jak najbardziej popieram pomysł wymienienia się kontaktami, miło będzie sie zbratać z takimi cieszyńskimi vipami:)chyba że obkleję się cała transparentami "Poszukiwany LaRWa i Wiwetu" a do ust przyłoże wielki megafon i przemierzając kilometry nawoływać będę "Stanisławie zwany LaRWą, gdzie jesteś??" Dobra, jesli pojawisz się kiedys jeszcze w najbliższej przyszłości na tym forum to podaj jakieś swoje namiary albo chociaż nr gg czy cuś..bo ja pierwsza tak w ciemno nie będę:) arrivederci presto Odpowiedz Link Zgłoś
blue.monique Re: Kopytko 18.07.05, 13:16 Dzienksy za przygarniecie mnie do grona szacownego :D malena i nat : tak, będę ciągnąć dwa kierunki, myśle,że bez problemu dam radę...na dziennikarstwie wbrew pozorom nie trzeba sie zbyt przykładać, za to horyzonty zmieniają sie nieobliczalnie, więc nat- ta nieoczekiwana zmiana planu może byc całkiem na korzyść- będziesz miała trochę czasu jak tu niekonwencjonalnie wykorzystać miłość do filmów :D pozdrwaiam wszystkim z upalnej końcówki weekendu w wawie i może do zobaczyska w Cieszynie... m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaRWa ... IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 18.07.05, 23:40 Właśnie na poczet forum założyłem byłem, konto na Gazecie... zaraz, zaraz, oo - Maciste@gazeta.pl ... hmm, naszła mnie jednakowoż :) taka dygresja, że może by tak ustanowić walne spotkanie pod cieszyńską fontanną? - ot taka propozycja - zobaczymy czy będą chętni - no... to do zobaczenia - czekam na jakiś kontakt. Aaaa mam jeszcze newsa, którego o mało nie pominąłem... moja wtyczka która pojawiła się na egzaminach ustnych zrelacjonowała mi, że zostałem porównany do hobbita... hmm ciekawe, ale nie o tym... przygotujcie się!!! Otóż... ów szpieg przyczajony i ukryty podsłyszał ciekawą dyskusję dwóch pań pretendentek do miejsc na studiach wieczorowych, które z osobliwą pewnością w głosie stwierdziły że dostałem analizę smsem!! i dlatego się dostałem - gratuluję pomysłowości :) no i sobie - fleksji i przebiegłości w obsłudze telefonu - hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~nat Cieszyn >> coming soon... IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 19.07.05, 22:02 no no..moje gratulacje, uściski, dziesięciominutowe oklaski na stojąco wędrują także do tego zacnego dobrodusznego człowieka, który rzekomą ów analizę mozolnie tworzył, sklejał, kroił na smsowe podrozdziały, w ekspresowym tempie przesłał koledze(ryzykując zapaleniem stawu kciuka) i nawet dostał za nią w rezultacie 49 pkt.. ten 1 pkt umknął zapewne gdzies niespodziewanie tylko w wyniku drobnej niedoskonałości komunikacji wirtualnej( może zasięg nagle straciłeś albo cuś).. heh ludzie ze swymi spekulacjami czasem jednak śmieszni bywają:)ja tam nie śmiem wątpić w Twój talent pisarsko-filmoznawczy:] Jeśli chodzi o spotkanie pod fontanną to podnoszę rączkę do góry i zgłaszam chęć uczestnictwa w zgromadzeniu:)o ile nie będę akurat pogrążona w filmowym transie na którejś z sal kinowych tudzież nie bedę się znajdować poza granicami Cieszyna. blue.monique, może tez się przyłączysz?dzieki raz jeszcze za dodanie otuchy stroskanej koleżance:) Pozdrawiam kompanów, LaRWo bądź czujny bo skrobnę jakiegos mailika na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
maciste Re: Cieszyn >> coming soon... 19.07.05, 22:40 ehh... Nat, jak widać jesteśmy odosobnieni na tym forum... gdzie nie spojrzysz - jeno pogorzelisko po egzaminacyjnej gorączce, trupy poległych i swąd strzeliniczego prochu... Ale, w gruncie rzeczy - może to i dobrze, zrobimy sobie bardziej kameralne spotkanie, chyba że ktoś zaszczepi podobny wątek na forum filmoznawców (ja tego zrobić nie mogę... - mam problemy z zalogowaniem się na ów elitarny plac wymiany). - mojemu dobroczyńcy (temu od smsów) w obecności wszystkich tutaj (czyli nas dwojga? :)) - dziękuję!!! aaa, no i czekam na korespondencję, którą mam nadzieję otzymam przed czwartkiem - choć możemy się porozumieć już w cieszynie - dobranoc? Odpowiedz Link Zgłoś
maciste Re: Cieszyn >> coming soon... 19.07.05, 22:41 aaa - byłbym zapomniał - to ja - Staś znaczy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Nat Re: Cieszyn >> coming soon... IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 20.07.05, 01:22 W rzeczy samej, jam jedną z nieszczęsnych "trupów poległych",brutalnie zamordowana strzałem na wylot przez 11 olimpijczyków i szersze grono Wybitnych, jam filmoznawczym podgatunkiem... Ale jeszcze pozbieram z ziemi swe sponiewierane bebechy i juz szykuję wielki "Powrót"(że się tak wyrażę) za rok:) Faktycznie nasze niegdyś duuuże grono powoli zawęża się do naszej dwójki, toż to prawie jak Randka W Ciemno w której wygralismy romantico wycieczkę pod cieszyńską fontannę której to w zyciu oczy moje jeszcze nie widziały:] cóż, czas w końcu najwyższy Poszerzyć Horyzonty. A teraz moje powieki stają się coraz cięższe, zwijam się w pozycję embrionalną, "zakładam seledynowy kask i lecę sobie hen tam gdzie tysiąc pięćset sto gwiazd".. jakby co pisz na: natalia.cz@vp.pl (tak-Vp a nie Wp). resztę wyślę Ci Stasiu jutro mejlem. dobranoc wszytskim obecnym i nieobecnym. Odpowiedz Link Zgłoś