Dodaj do ulubionych

ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA???????

12.07.05, 18:37
***** od siedmiu bolesci

a uczciwy czlowiek co sie uczyl i sie naprawde interesuje kierunkiem nie ma zadnych szans
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 18:38
      zawsze tak bylo...ale fakt,ze to coraz bardziej popularna
      metoda...wlasnie,powiedzcie,ile to kosztuje bo jestem ciekawa??
      • Gość: bubo Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:41
        Co tam kasa - licza sie znajomosci ;)
        Ale nie demonizujmy, bo jak ktos sie mial dostac do sie dostal i bez kasy.
        • bardzo_wkurzona Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 18:44
          ktos kto sie mial dostac niekoniecznie dostanie sie bez kasy

uwierz mi ze jest wielu biednych i uczciwych ludzi ktorzy zasluguja na studia bardziej niz ten ktory ma ciocie w komisji
      • Gość: k Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 18:41
        a pretensje to nie tylko do tych ludkow ale i uczelni ze daje sie sprzedać...
        • bardzo_wkurzona Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 18:46
          takie super szanowane uczelnie a co robia? niedlugo studia w ogole beda platne, dostawac sie beda w pierwszej kolejnosci ci ktorzy maja najwiecej kasy
    • Gość: trux brednie IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:42
      dostałem się na 3 z 4 uczelni nic nie płacąc tylko dzięki wynikom z matury
      ale jak co niektórzy olali kompletnie to nie ma co się dziwić ze niepodostawali się
      • laskah Re: brednie 12.07.05, 18:43
        nie wszyscy olewali wlasnie tacy pajace jak ty mieli fuksa na maturze i zajmuja
        miejsce naprawde zdolnym!!!
        • Gość: lees Re: brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:46
          Nie irytuj sie tak. Dalo sie napisac dobrze mature? Dalo.
        • missaqua Re: brednie 13.07.05, 13:21
          hihi jak napisali dobrze mature to moze nie mieli fuksa tylko sie lepiej
          przygotowali ;P
      • bardzo_wkurzona Re: brednie 12.07.05, 18:45
        gratuluje szczescia w takim razie

olali? czlowieku nie wiesz co mowisz, olewali to sobie ci co maja znajomosci albo spia na pieniadzach
        • laskah Re: brednie 12.07.05, 18:47
          olewali sobie ci co teraz maja po 90% fuksiarze... wiem po moich znajomych!!!
          • bardzo_wkurzona Re: brednie 12.07.05, 18:49
            taka sprawiedliwosc, nic tylko sobie strzelic w leb
          • Gość: kiko Re: brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:50
            Moze sie nie chwalili jacy sa zdolni tylko sie uczyli dokladnie pod mature i
            pisali pod klucz tak jak od nich wymagano.
          • Gość: edytka/alicja19 Re: brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:11
            taaaa, a wszyscy geniusze ledwo co zdali i teraz nie moga sie na studia
            podostawac buuuuu

drazni mnie ten czesty dynfrom na tym forum - jak komus poszlo zle, to od razu
            uwaza, ze wszyscy, ktorym poszlo lepiej na to nie zasluzyli
            • Gość: edytka/alicja19 Re: brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:12
              dynfrom = syndrom ;p
          • Gość: Kate ŻAŁOŚNI JESTEŚCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:51
            Nawet nie wiecie jak bardzo...
        • Gość: zadowolona Re: brednie IP: *.int.pl 12.07.05, 18:55
          moi starzy nie spia na pieniadzach, nie olałam matury, nie mam znajomosci!!!
          ale mimo to dostalam sie.. i nie mam zamiaru tłumaczyc jakiejs zdesperowanej
          lalunia dlaczego ja sie dostalam a ona nie! wyluzuj kobieto!!
          • bardzo_wkurzona Re: brednie 12.07.05, 18:57
            moze mnie ponioslo, jednak wielu ludzi nie dostalo sie przez nieuczciwosc, temu nie mozesz zaprzeczyc - dostalas sie - gratuluje
            • Gość: zadowolona Re: brednie IP: *.int.pl 12.07.05, 19:02
              oki.. rozumiem.. ale w pierwszej kolejnosci trzeba miec troche samokrytyki
              • bardzo_wkurzona Re: brednie 12.07.05, 19:14
                oczywiscie ze mam... wkurzam sie tylko na tych co jej chyba nigdy nie doswiadcza dzieki wypchanym kieszeniom rodzicow
        • jakub_86 Re: brednie 14.07.05, 11:43
          jakiego szczescia?
          czlowiek, ktory zdobyl 80-90% z matmy uczac sie mniej od innych po prostu jest
          zdolny, a przy tym mial troche szczescia. troche - podkreslam. licza sie
          umiejetnosci.
          moj kolega olal mature i ledwie ja zdal. to jest rzeczywistosc :]
      • jakub_86 Re: brednie 14.07.05, 11:40
        gratuluje :] powaznie :)
    • Gość: trux idiotka i tyle IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:49
      jak byś się uczyła to byś nie narzekała, liczyłaś sama na fuksa to się przeliczyłaś
      no i skorobyłabyś naprawde zdolna to chyba matura była wystarczająca do
      wykazania tego - nie udało się ? TWOJA WINA, nikogo innego
      • bardzo_wkurzona Re: idiotka i tyle 12.07.05, 18:54
        heh kogo ty nazywasz idiotka? nie znasz mnie, nie wiesz czym sie interesuje i czego ile sie uczylam... i nie liczylam na fuxa tylko na uczciwosc ale widac tacy jak ty zajmuja miejsca porzadnych uczacych sie ludzi
        • matuss Re: idiotka i tyle 12.07.05, 19:28
          ja mature napisalem uczciwie - bez sciag, a jesli sie nie dostane to trudno, bede probowal pozniej. Najlatwiej sie wyzyc na innych, skoro sami nie dalismy rady.. dziewczyno, opanuj sie
          • bardzo_wkurzona juz sie opanowalam 12.07.05, 19:33
            ale chamstwa nie zniese ;)
    • Gość: sc Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:50
      a prawda jest taka ze duzo zalezalo od zdolnosci i czystego fuksa, moze nawet
      wiecej od fuksa. a to dawanie w lape przez obibokow tez jest deprymujace nieco.
    • Gość: S. CENA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:59
      Kupione na lewo miejsce na studiach dziennych kosztuje zwykle dwu-trzykrotność
      kwoty, którą wydałoby się w ciągu roku na studiach zaocznych tego kierunku na
      danej uczelni.

Ale większość przyjętych na lewo, to raczej znajomi rektorów, dziekanów itp. No
      i oczywiście nie wszystkie uczelnie robią takie machloje. Szanse na to mają
      tylko te, które przeprowadzają jakieś "wewnętrzne sprawdziany predyzspozycji" -
      wtedy mają jakieś pole manewru.

Wiem o tym z dość wiarygodnego źródła. (Tylko proszę na mnie nie krzyczeć - ja z
      takich metod przyjęcia nie skorzystałem :P)
      • Gość: ehhhhhhhhh Re: CENA IP: *.net.autocom.pl 10.09.05, 22:08
        i ja mam z takimi studiowac :/
    • Gość: kaska Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:05
      Ja nic nie placilam i sie dostalam tam gdzie chcialam :) Widzisz, piszesz, ze
      ktos tam zaplacil i przez to sie nie dostalas na wymarzony kierunek... Nie
      szukaj winnych... Ja gdy sobie cos wymarze robie wszystko by to osiagnac - nie
      technika
      do celu po trupach - ale wlasnym wysilkiem. Nie udalo ci sie teraz?? Startuj za
      rok. Nie obwiniaj innych, nie osadzaj. Moze po prostu bylas niewystarczajaco
      dobra. Trudno ci pomyslec, ze moze ktos byl jednak lepszy?? Nie mowie, ze
      wszyscy sa idealni ale z pewnoscia nie kazdego stac by dac w "lape". Mysle, ze
      jakbys byla taka madra to:
      1. Nie byloby tu takiego posta
      2. Dostalabys sie na studia
      3. --> a gdyby jednak nie, nie obwinialabys innych tylko przyznala sie do
      wlasnej slabosci, lub pogodzial sie z tym, ze byli lepsi (lub bogatsi)

Wydaje mi sie, ze gdybys dobrze napisala mature, nie dawalabys upustu swojemu
      rozgoryczeniu na forum.

P.S. Rada na przyszlosc: Bardziej sie staraj (tylko nie pisz, ze juz bardziej
      sie nie da bo w zyciu trzeba z dnia na dzin starac sie coraz bardziej), naucz
      godzic sie z wlasnym niepowodzeniem i nie obwiniaj innych za nie. Pomysl, ze
      zawsze moglo byc gorzej (np sama mozliwosc ubiegania sie o przyjecie na studia
      to juz cos)

I to chyba tyle (bo sie rozpisalam)
      Pozdrawiam i zycze spelnienia marzen...
      • bombel186 Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 19:07
        wkurw***ją mnie takie posty. Ja sie dostałem na stomatologie do poznania. Nie
        mam żadnych lekarzy, dentystów, farmaceutów w rodzinie, w łape nikomu nie dałem.
        To że sie dostałem zawdzięczam tylko i wyłącznie swojej pracy.
        • Gość: kaska Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 19:10
          albo szczesciu:) proste:P
        • Gość: magda Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.icpnet.pl 13.07.05, 21:46
          ja też się dostałam na lekarski do Poznania bez żadnych znajomości i bez kasy,
          po prostu się uczyłam
      • Gość: kaska Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 19:09
        "Wydaje mi sie, ze gdybys dobrze napisala mature, nie dawalabys upustu swojemu
        rozgoryczeniu na forum. "
        to jest dopiero bzdura!!!!!! nowa matura niektorym przekreslila przyszlosc,
        pisalam juz w ktoryms poscie ze nowa matura promuje przecietniactwo .. na
        studia dostana sie debile ktorym sie jawnie fuksnelo a zdolni beda siedziec w
        domu lub zapisza sie na prywatne!!!
        wiem bo wielu moich znajomych ten problem dotyczy!!
        nie zgadzam sie z tym iz nowa matura oddaje nasza prawdziwa wiedze- gowno
        prawda!!!!!
        • Gość: kaska Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:14
          Masz racje ale jesli matura byla taka latwa, ze nawet debil mogl ja napisac i
          zdac. To pozniej byly egzaminy wstepne. A tam tez zrobili test dla osob malo
          inteligentnych??? Madra osoba dobrze napisala mature i egzaminy wstepne?? Wiec
          skoro kolezanka sie nie dostala to moze byla w tej grupie ktorej tylko matura
          dobrze poszla??
        • Gość: pati Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:18
          zgadzam się w 100% z tobą.SaMA DOSWIADCZYŁAM TEGO NA WŁASNEJ SKORZE.dO pOZNANIA
          SIĘ NIE DOSTAŁAM ,a poza tym to nie byłam taka najgorsza.zawsze bardzo dobre
          wyniki na świadectwach.
          • jakub_86 Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 14.07.05, 11:59
            rozna szkola, rozne poziomy nauczania. nie masz co porownywac :>
        • Gość: bubo Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:23
          E tam. Kumpel byl najlepszy w klasie i ma wszystko na 90% - zaden przecietniak
          tyle nie mial jakos. Jak sie chce to sie potrafi. Pewnie, ze sie zdarzaja ludzie
          co nie umieja pisac testow, ale na to nie ma rady.

Przekreslila przyszlosc? Moga poprawiac przez najblizsze 6 lat.
      • bardzo_wkurzona Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 19:11
        ok ja juz nic nie pisze...
        powiem tylko ze niewiele mi brakowalo a wielu ludzi "chwalilo" sie ze za mala sumke sie dostali na moj wymarzony kierunek...

nie oskarzam was wszystkich, po prostu ja mialam pecha przez bogatych obiboków
        • Gość: killaz_group Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 12.07.05, 19:18
          Trzeba bylo placic a nie sie teraz mazac
          • bardzo_wkurzona Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 19:20
            nie wszystkich stac na taki czyn [i nie chodzi mi o gotowke tylko charakter]
          • Gość: gosia Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.karpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:17
            hahaha mówisz jak Cimoszewicz :)
      • Gość: uczciwy Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:26
        Taki straszny lament i placz wokol rekrutacji... Az smiac sie chce jak sie czyta
        wypowiedzi frustratow ktorzy mieli o sobie zbyt wysokie mniemanie i matura
        obnazyla jacy to oni naprawde sa zdolni. Wybieralem sie na AM,uczylem
        biol,chem,fiz. Z fizyka mi nie szlo wiec porzadnie przylozylem sie do biol i
        chem i dostalem do Poznania (gdzie przeciez przy 11os./m-ce nie bylo szans bez
        kasy sie dostac :P ). Szlag mnie teraz trafia jak jakis polglowek ma zal do
        calego swiata a nie do siebie ze sie nie dostal! Wiem po sobie ze uczciwa i
        rzetelna praca doszedlem do wszystkiego SAM.
        Pozdrawiam
    • zwykly_nick Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 19:08
      właśnie...
      najpierw wszyscy lamentują że nie zdadzą...
      później że się nie dostaną...
      a teraz jak piszą ile mieli że się dostali to każdy ma po 100% :|
      • oxy_gen_86 Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 19:25
        przykład: moja koleżanka rok temy złożyła papiery na AR do Wrocławia. Mimo iz
        miała czerwony pasek (jedna 4, reszta 5) nie dostała się !!!! a jej kolezanka z
        klasy z 4 i 3 tak!! wniosek: umiejetnosci/zdolności możecie sobie wsadzić -
        liczy się SZCZĘŚCIE I TYLKO SZCĘŚCIE (no i oczywiscie znajomosci)
        • Gość: eh Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net.autocom.pl 12.07.05, 19:26
          szczescie przy ludziach ze znajomosciami czesto nie wystarczy...
        • armide Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 06.01.06, 02:20
          ocenki tak naprawde nic nie znacza mozna miec same 5 i gowno umiec a mozna 3 i
          4 a umiec bardzo dobrze tylko poprostu uczyc sie a nie kolekcjonowac dobre oceny
      • another_story Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 19:27
        Ja już nie wiem. Od kilku lat widziałam się na jednym, jedynym kierunku -
        polonistyce. Naprawdę mi się wydawało, że się tam nadaję. I co? Nic, dupa. Za
        słabo zdałam polski. Choć - tak Bogiem a prawdą - do teraz nie mam pojęcia, co
        zrobiłam źle. Mogę niby jeszcze próbować na zaocznych, ale to już tylko
        substytut marzeń.
        • Gość: yh Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net.autocom.pl 12.07.05, 19:31
          mam dokladnie to samo tylko ze z germanistyką :( nie widze sie na innych studiach :(
          • another_story Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 19:32
            Nie martw się, Yh. Jeszcze im pokażemy ;).

• Gość: yh Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net.autocom.pl 12.07.05, 19:34
              nic nie pokaze na zaocznych :( nie chce czekac rok :(
    • Gość: hehe Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net-com.net.pl 12.07.05, 19:18
      prosta odpowiedź - 80zł:)
      • Gość: nadzieja Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: 80.51.55.* 12.07.05, 19:39
        o to mnie ta przyjemnosc wiecej kosztowala,bo az 160, bo zaszalałam i złożyłam
        podanie na dwie uczelnie...
        • Gość: mihau Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:52
          tak, matura byla dla debili, bardzo latwa - sredni wynik z rozszerzonej
          historii mowi sam za siebie - 18%... pewnie mamy w kraju samych cwokow...
          zastanowcie sie, zanim walniecie takim tekstem! tych, co dali w lape bylo
          znacznie mniej od tych pracowitych, wiec przestancie chrzanic! nawet jesli nowa
          matura byla latwiejsza od starej, to przy 20 osobach na miejsce zaden mlotek
          sie nie dostanie - indeks otrzymaja tylko najlepsi. ale najlatwiej jest gadac i
          zrzucac wine na innych. wstyd za jeczacych i jeszcze wiekszy wsty
          za "kopertowcow". ale to niestety taki kraj - jak nie masz kasy to musisz sto
          razy nadrabiac to reszta, w tym wypadku - wiedza.
          • Gość: trux 18% z historii rozszerzonej ? IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:13
            srednia była 34% - to ze ty i twoja klasa tak miała to inna sprawa - ale to
            znacze ze inni nawet 60% przekraczali
    • Gość: ktos ZAPŁACIŁEM 80 ZŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:54
      j/w
    • drorka >>bardzo_wkurzona 12.07.05, 20:01
      bardzo_wkurzona >>> rozumiem Twoja złość i wiem, ze wielu moich znajomych,
      których rodzice maja maaaase pieniedzy, nie tyle nawet dostało sie za pieniadze
      (bo chyba nikt sie tym nie chwali;)), ale o prostu sa o niebo spokojniejsi ode
      mnie, bo wiedzą, że w razie czego są wieczorowe, zaoczne, wolni słuchacze,
      prywatne uczelnie...

a to, czy sie dostał, naprawdę czesto zalezało (zalezy ciagle;)) od
      wewnetrznych egzaminów na uczelnie, do których nie zawsze mozna się było dobrze
      przygotować...

takie zycie:/

pozdrawiam!
      • Gość: bubel Re: >>bardzo_wkurzona IP: *.res.pl 12.07.05, 20:10
        nie wkurzaj się tak bardzo tylko lepiej zastanów co poszło źle, przysiądz do
        sesji zimowej i jakoś pójdzie
        nie wszyscy się dostali
        więc składają odwołania albo podania na maturkę w styczniu
        • Gość: Lisowa Re: >>bardzo_wkurzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:01
          maturka w styczniu?
          Jezeli chce sie poprawic wynik z matury to mozna teraz jedynie skladac na mature w maju przyszlego roku......\
          na sesje zimowa byl czas do 30.o6
      • Gość: e-meg Re: >>bardzo_wkurzona IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 12.07.05, 21:00
        bardzo_wkurzona -i caly wtorujacy Ci chorek -najpierw mnie bardzo
        rozbawiliscie .przestalo to byc zabawne, gdy pomyslalam, ze ktos taki jak Ty
        moze stwierdzic, ze to, co udalo mi sie osiagnac mam "kupione" lub zdobyte "po
        znajomosci" .

moze trzeba bylo sie troche wiecej pouczyc? ja historii szczerze nienawidzilam,
        ale niewiele osob domysliloby sie tego po wyniku 91 i 68% .. czyzby wiec jednak
        dalo sie? a moze wasza pasje do angielskiego czy niemieckiego trzeba bylo
        odkryc troche wczesniej niz w 3 klasie i by pozniej nie plakac ze na filologie
        nie wystarczy 80% z rozszerzonego?

po egzaminie na prawo na uj byl placz, ze dostali sie tam przypadkowi ludzie
        (poza oczywiscie tymi, ktorzy wg wielu miejsca mieli kupione ).. jezeli tak, to
        jak to mozliwe ze dostala sie tez tam kolezanka (76% z rozszerzonej historii) i
        moj chlopak (68%).. ? rektor mial dobry dzien i zdecydowal sie zainwestowac w 3
        osoby, ktore zaplacily jedynie po 80 zl oplaty rekrutacyjnej? a moze lubi
        spedzac wakacje w naszym miescie oddalonym od krakowa o 800 km? lub kierowal
        nim sentyment do naszego liceum?

"a uczciwy czlowiek co sie uczyl i sie naprawde interesuje kierunkiem nie ma
        zadnych szans"

to, ze ktos interesuje sie danym kierunkiem nie jest zadnym argumentem. nie
        jestem pasjonatka kierunku na ktory ide, kocham inna dziedzine wiedzy, wiec mam
        oddac moje miejsce temu, kto "sie naprawde interesuje" prawem i jeszcze mu sie
        uj wymarzyl? moj chlopak kocha sport wiec ma isc na awf a nie na prawo?
        kolezanka woli imprezowac, wiec ma nie isc na studia tylko barmanka zostac, "bo
        atmosfere klubow kocha bardziej"?
        pasjonatow cenie, ale tylko wtedy gdy wczesniej byli na tyle "nieromantyczni"
        by zamiast od gimnazjum zaczytywac sie jedynie w opracowaniach dotyczacych ich
        ukochanej dziedziny spedzili co najmniej drugie tyle czasu nad prozaiczna
        biologia, historia czy gramatyka francuska...

nie lubie postawy roszczeniowej i spiskowych teorii majacych byc wymowka i
        usprawiedliwieniem dla wlasnego nierobstwa, lenistwa czy niepowodzen
        • bardzo_wkurzona Re: >>bardzo_wkurzona 12.07.05, 21:21
          nie mowie o tobie kochana, jezeli jestes na studiach dzieki wlasnej pracy do do ciebie nic nie mam

i mialam duzo wiecej na filologie niz 80%, duzo wiecej niz 90%, jak nie wiesz ile mialam to przemilcz

co do zainteresowania kierunkiem - troszke przesadzasz, ja po prostu chce studiowac to, co mnie interesuje, bo wiem juz co chce robic w przyszlosci, nie pcham sie na byle co tylko dlatego bo moge zostac miliarderem... ale widze ze ludzie zdecydowani, uczciwi, stanowczy, wiedzacy czego chca od zycia, zrownowazeni moga byc tylko ponizani przez osoby z charakterem do nich przeciwnym i nie czeka ich zadna przyszlosc...
          • Gość: RG Re: >>bardzo_wkurzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:29
            Pozostaje ci zmienić charakter ;]
            • Gość: madzior Re: >>bardzo_wkurzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:56
              wiesz to zalezy bo mozna miec same piatki przez kujonstwo ---> i nie umiec
              zastosowac nabytej wiedzy (po co taki lekarz ktory zna choroby ale nie moze uzyc
              swojej wiedzy itp) ... na tej maturze wystarczylo pomyslec ... to miala byc
              matura dla inteligentnych a nie calkowitych kujonow
              oczywiscie przygotowania ...
            • Gość: mihau Re: >>bardzo_wkurzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:58
              a co da komus zdanie matury w zimie? i tak go nie przyjma wtedy, wiec lepiej
              zapisac sie na maj, powtorzyc jeszcze lepiej, a moze nawet sie zastanowic
              jeszcze raz, czy to na pewno dobry wybor studiow. bo duzo osb sklada na modne
              kierunki, nie kierujac sie wlasnym zdaniem.
    • Gość: liLka Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:04
      ech..... wy to macie problemy.......ja sie odwołaniem przejmuje itp a nie
      dochodzeniem czyja wina a czyja nie... to i tak nic teraz nie da. trza dzialac
      a nie narzekac :P
    • Gość: Wiaszczur Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:08
      Po pierwsze jest bajzel skoro ktos sie przyjął na trzy uczelnie, a ktoś na
      żadna. Powinno sie składac na maksimum dwa kierunki i nie było by az takich
      problemów. Po drugie, nowa matura jest pomyłką, bo bardzo często nie decyduje
      konkretna wiedza tylko szczęście. Po trzecie, uczelnie biją kase i są zawalone
      podaniami, skoro składają je osoby, zdające na 30% z liceów profilowanych,
      zatem rekrutacja przedłuża się w nieskończoność... Po czwarte, napisała to
      osoba, która zdała mature i jest zadowolona z rezultatu, ale zdaje sobie sprawę
      z niedokonałości mechanizmów rekrutacyjnych. Trzeba pamietac, że po znajomości
      dostają się czasami jakies osoby, ale nie jest to jakaś spora liczba jesli
      chodzi o konkretny kierunek, więc nie ma co na to zwalac że sie ktos nie
      przyjął. Problem wynika głównie z tego o czym pisałam na początku, ludzi
      składają na zbyt wiele kierunków, a potem się robi bałagan. Jeśli naprawdę
      dobrze zdałas mature, to napiszesz odwołanie i Cie przyjmą, bo wiele osób
      porezygnuje, gdyż przyjęło sie gdzie indziej. Takie jest moje zdanie. BTW. Nie
      wyzywajcie sie od idiotów, bo taka dyskusja nie będzie konstruktywna. Mamy
      demokracje, więc pozwolcie każdemu spokojnie wyrazic opinię.
    • mondeo19 Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 22:21
      dokladnie 80 zl, tyle ile kosztowala oplata rekrutacyjna... O przepraszam,
      jeszcze oplata za przekaz, dokladnie 2,5 PLN.
      • Gość: bubo Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:25
        A znaczki na listy? :P
        Ja musialem dorzucic jeszcze 2,60 na znaczki. No i koperty, i teczka biala. A, i
        zdjecia jeszcze - to chyba juz podpadam pod te zalosne kreatury, ktore sie
        dostaly za kase :P
      • hubert13us Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 12.07.05, 22:26
        wstyd mi za was polacy!!!
        najpierw sracie na nowa mature ze to bzdura potem wszyscy chwala sie ze maja
        100% paranoja ja nie narzekam na wyniki a uwazam ze ta matura to bzdura w
        szkole uczyli nas wkuwac na pamiec oczywiscie probowalem sie wylamywac z tego i
        okazalo sie ze ta wiedze moge sobie wsadzic
        chcialem pojsc na farmacje tam kazdy musial napisac test i to on tak naprawde
        sprawdzal stan wiedzy umiejetnosci i inteligencje i ciekawe jak poszlo
        wazniakom ktorzy mieli z matury po 90 % TA MATURA NIC NIE
        SPRAWDZALA!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kiko Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:31
          A co miala sprawdzac? To ile sie w liceum nauczyles? I tak Ci na pierwszych
          zajeciach powiedza, zeby zapomniec o tym, bo to bajki dla dzieci byly. Wiec
          matura sprawdza myslenie i sprawdza bardzo dobrze - ludzie sie rzucaja, ze mozna
          bylo wszystko wykombinowac z tekstow czy z polecen - bo o to chodzilo.
          Informacji mamy pelno tylko trzeba ja przetwarzac.

Matura byla niezla - zalozenia lepsze niz realizacja, ale w koncu to pierwszy
          raz ja pisali - poprawia sie.

Ci wazniacy co mieli po 90% w wiekszosci byli po prostu dobrzy.
          • Gość: liLka Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:35
            dokladnie! nie znam osoby która z natury była głąbem a na maturze 90%... z tych
            co znam i mieli 90% to zwykle byli mądrzy i tyle
            • Gość: awaw Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:08
              a mi zabrakło 2, 1 i 0,5 punkta na trzy kierunki (m.in prawo i dziennikarstwo na
              UJ:P) :D i to ewidentnie świadczy o tym, że po prostu źle wybrałam studia(bo to
              takie znaki odgórne, że moim przeznaczeniem co innego jest). a do głowy by mi
              nie przyszło żeby kogoś obwiniać za taki stan rzeczy. ludzie, śmieszni jesteście :)

btw. nie nowa matura była zła, tylko sposób jej oceniania, w zadaniach otwartych
              wcale nie był obiektywny.
              • Gość: idz do lasu Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:42
                znajomosci nie mam, nikomu w lape nie dalem, nie bralem korepetycji wogole i
                sie dostalem na UJ,AGH,PW,PL (na UW nie :P) wiec nie obrazaj mnie! wielu ludzi
                nie zrozumialo ze wkuwanie na pamiec jest bez sensu :P

zaplacilem i tak za duzo ale za rekrutacje (5x80zl + jezdzenie po polsce)
        • Gość: asia Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:32
          z matur ok 90% a test 8/10 lekarski - poszło mi całkiem dobrze :] pozdrawiam
    • Gość: marcin dwa browary IP: *.aster.pl 13.07.05, 12:55
      i pol paczki szlugow. psychologia uw.
      • Gość: agnieszka Re: dwa browary IP: 80.51.55.* 13.07.05, 13:16
        dostałam sie na lekarski CMUJ,za 80 zł plus jakieś bilety do Krakowa itp,o tym
        czy się uczyłam nie wspomnę. W mojej klasie uczyli się wszyscy. Mojej koleżance
        zabrakło 1 punkt innym więcej. Bardzo mi przykro, gdy ktoś się nie dostaje, i
        życzę wszystkim żeby gdzieś się dostali wcześniej cay póżniej. Myślę że tę
        maturę jakoś ulepszą a uczelnie zrezygnują z dziwnych egzaminów dodatkowych jak
        np.prawo UJ,pozdrawiam i powodzenia
        • Gość: bubo Re: dwa browary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:27
          Agusia?
    • Gość: Zawieszona wPróżni Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.fobos.net.pl 13.07.05, 14:02
      nie wolno generalizować ludzi...są owszem tacy, którzy dostali sie na studia
      dzięki swojej wiedzy, a sa i tacy, którzy bez koneksji i kasy rodziców nie
      daliby rady!!! Tak było, jest i będzie!!! Mam kumpele, która się nie dostała
      mimo ciężkiej pracy...a inną, która olewając wszystko bez problemu idzie tam,
      gdzie chce....kasa?a może fart? nie wiem nie oskarżam bez dowodów.... Polska
      jest skorumpowana....niestety...ale wierze, że to się kiedys zmieni...
      • Gość: bbbbb Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.flynetwork.pl 13.07.05, 21:43
        ja zaplacilem 15 tys a teraz mysle ze mama mogla mi za ta kase kupic BE EM KE
        hahaha
      • kool1 Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 13.07.05, 21:46
        mnie przyjmą napewno i nie wydalem na to duzo kasy,700 + 85, w zyciu trzeba
        sobie radzic..
        • Gość: aa Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.07.05, 21:47
          20 tys na lekarski:P
    • Gość: natka ja zapłaciłam... IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 21:48
      ja zapłaciłam 2*80 zł (opłata rerutacyjna)+masa kasy z pociagi do krakowa i wawy
      (egzaminy i osobiscie złozyc trzeba papiery) efekt=prawo uj i uw
    • Gość: BANKOMAT DZIOBAKA 80 PLN IP: *.68.80.27.ostrow80.tnp.pl 13.07.05, 22:29
      JAK WYZEJ 80 PLN NA KAZDY Z 5 KIERUNKOW. WIECEJ NIE MIAŁEM. POZDRAWIAM.
      • Gość: marti Re: 80 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:35
        wiem, ze sa naprawde zdolne osoby, ktore dostanie sie na wymarzony kierunek
        zawdzieczaja tylko wlasnej pracowitosci i odrobinie szczescia, bo niewatpliwie
        na testach predyspozycji odgrywalo ono nie mala role, ale inni dostali sie za
        kase. takie sa realia. mam kolege, ktory z podst matury z hist mial 58, z roz
        28, test PODOBNO (zaznaczam podobno) napisal na max 38 (nagle olsnienie???
        uzyskal taki wynik jako jedyny z 1673 osob) i jest na prawie, pomimo tego, ze
        brakuje mu do mnie ok 3 punktow. A ja 89 z matury podstawowej, 76 roz,
        zawalilam jeden glupi test i prawo BYE BYE
        • Gość: natka Re: 80 PLN IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 11:50
          wiesz ja tez mature zawaliłam :/ i to wstyd sie przyznac jak...ale napisałam
          cew z wosu u nich dobrze i test na 49/50 i sie dostałam.jakby ktos moj wynik z
          histy zobaczył by nie uwierzył
          • Gość: natka ups IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 11:52
            hmmm ja myslałam ze ty o uw mowisz ale chyba nie...:)
    • Gość: maniek Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net.autocom.pl 14.07.05, 10:49
      a kogo obchodzi ile placiliscie za bilety do uniwersytetu, zarcie, paliwo, ksero, teczke? pytanie brzmi: ile zaplaciliscie UCZELNI a nie ile sami wydaliscie
      czytac ze zrozumieniem nie potrafią a na studia sie dostali
    • Gość: kasia Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.int.pl 14.07.05, 10:59
      pytasz ile? duzo.. pewnie ciebie na to nie stac skoro tak piszesz!!..zaplaciłam
      za to wieloma nieprzespanymi nocami, tomami przeczytanych ksiazek, godzinami
      spedzonymi na kursach z wosu, niemieckiego i polskiego! i sie dostałam! a
      wypowiedzi podobne do twoich sa poprostu smieszne i załosne
      • bardzo_wkurzona Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 14.07.05, 11:08
        kobieto zlituj sie bo mi sie niedobrze robi

zrozum ze nie pisze do wszystkich Polakow ale do tych co dostali sie nielegalnie wiec nie mozesz miec pretensji jesli Ty bylas uczciwa

nie pisze do wszystkich, ja pierdziele, ludzie! jestescie inteligentni chyba, skoro sie dostaliscie, to powinniscie zrozumiec... czy ja pisze do wszystkich? nie, tylko do tych skorumpowanych

nie mam pretensji do was jesli dostaliscie sie uczciwa praca wiec nie najezdzajcie na mnie bo do was nic nie mam

wam sie podoba korupcja? to, ze jakis obibok sie dostal na studia za kase bogatego tatusia nic sie nie uczac? bo mi nie i tylko o to mi chodzi
      • Gość: hehe do kasi IP: *.swk.vectranet.pl 14.07.05, 11:33
        kasiu jesteś głupia, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, przecież autorka tego
        tematu "wkurzona" ma pretensje nie do wszystkich co się dostali, ale do tych co
        dali w łape żeby się dostać. Powinni ci unieważnić maturę z polaka - nie umiesz
        czytać ze zrozumieniem. Pewno będziesz głosować na komunistów w wyborach, albo
        wcale nie pójdziesz głosować. Kasiu jesteś kretynką - powinni likwidować tych
        co nie umieją czytać ze zrozumieniem.
        • Gość: jaa Re: do kasi IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 11.09.05, 01:22
          o boże !!!"hehe"(załóżmy,że jesteś dziewczyną)a jaką ty jesteś kretynką i
          głupolem to aż mnie mdli :/ :/ :/ jak można do kogoś tak powiedzieć tylko
          dlatego :|:| rzygać mi się chce
          • Gość: jaa Re: do kasi IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 11.09.05, 01:24
            aha i jeszcze jedno. Powinni Cię zlikwidować :| szczególnie za to,na kogo
            głosujesz,chociaż nawet nie wiem na kogo. (parodia twojego żałosnego tekstu)
    • n_nicky Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 14.07.05, 11:30
      popieram przesłanie autorki wątku-też jestem z tego powodu wkurzona,bo wiem,że
      na kierunek,który jest szczytem moich marzeń i zainteresowań nie dostają się
      'normalni' ludzie...
      • in_di_ra Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 14.07.05, 11:37
        A ja zapłaciłam. 80 złotych opłaty rejestracyjnej i jakos sie dostałam na
        wymarzony kierunek na UW. NIkogo tam nie znam, jestem z rodziny o baardzo
        srednich dodchodach.
        Mature dobrze napisałam, w miare przygotowałam sie do testu, i wcale nie przecze
        ze pewnie szczescie mi pomogło.
        I bez takich tekstow. Skoro takie głupoty pieprzysz to sie nie dziwie ze sie nie
        dostałas.Gratuluje poziomu intelektualnego!
        • Gość: kacha Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.icpnet.pl 14.07.05, 11:58
          Ja też się dostałam na medycynę 2 lata temu dlatego, że całe dnie ślęczałam nad
          testami ale wiem że są osoby, które studiują dzięki tatusiowi i mamusi, taki
          mamy kraj niestety. Laska, która była w czołówce przyjętych i napisała fizę na
          maxa nie wie do czego przypiąć prawo Ohma, a mój kolega z klasy, który miał 53
          punkty i cały wieczór po wynikach pił z rozpaczy, że starzy go zabiją dostał
          się z odwołania chociaż nie dostali się ludzie którym brakował 1 punkt. Takie
          są fakty niestety, większość ludzi dostaje się uczciwie ale frajerstwa też nie
          brakuje.
    • fla Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 14.07.05, 11:51
      wy to wszystko chcialibyscie kasa zalatwic, a wystarczy wiedziec z kim sie
      przespac
      • Gość: ehhhhhhhhhhhhhhhhh Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net.autocom.pl 14.07.05, 12:01
        i jak tu majac 100% z matury chodzic na studia z dziwka ktora miala 30%
        • fla Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? 14.07.05, 12:16
          wot postmodernizm
          • Gość: Sagi Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net / *.net 14.07.05, 12:33
            Zapłaciłem 80zł żeby się tam dostać.
            Nie licząc 300 zł na badania i wydanie świadectwa zdrowia.
            • Gość: ????? Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net.autocom.pl 14.07.05, 13:13
              a po co placilas za zaswiadczenie od lekrza? ja poszlam, poprosilam, lekarka mi napisala i nara
              • Gość: .. Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net.autocom.pl 14.07.05, 13:14
                placiles*
                • Gość: Sagi Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.net / *.net 14.07.05, 16:30
                  Ponieważ na nawigację wymagane jest morskie świadectwo zdrowia(gdzie potrzeebne
                  są badania OB, WR, morfologia, AIDS, mocz, kał na nosicielstwo, EKG, RTG klatki
                  piersiowej, sanacja jamy ustnej, badanie okulistyczne, laryngologia, badanie
                  naurologiczne określające zdolność do pracy na wysokości powyżej 3 metrów).
                  Umiem odróżnić zaświadczenie lekarskie od świadectwa zdrowia.
    • Gość: kleopatra konkretne przypadki IP: 80.48.185.* 14.07.05, 13:07
      znacie jakies przykłady ludzi którzy w tym roku- czyli 2005 dostali sie dzieki
      kasie albo znajomosciom?? Szczegolnie interesuje mnie prawo i administracja na UJ
      • muzyk1954 Re: konkretne przypadki 14.07.05, 17:29
        Szukanie winy wszędzie tylko nie u siebie jest żałosne.
        • bear86 a zdawaliście historie ci co nie olaliscie matury? 14.07.05, 20:00
          tak sie tylko zastanawiam czy ci , którzy mówią , że "trzeba bylo sobie nie olać
          matury" zdawali historie ... hmm
          • Gość: e-meg Re: a zdawaliście historie ci co nie olaliscie ma IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 14.07.05, 21:04
            zdawalam
        • Gość: . Re: konkretne przypadki IP: *.net.autocom.pl 15.07.05, 13:52
          czlowiek tak ma juz zakodowane, nic na to nie poradzisz
    • Gość: JA ZAPLACILEM Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:20
      15 TYS I MAM WAS W DUPIE JESTEM STUDENTEM PRAWA:)))))))))
      • Gość: ofelia Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 12.09.05, 20:00
        Konkretny przykład?Dziewczyna z mojej licealnej klasy.Lizuska okropna.Nielubiana w klasie.Dostała się na kierunek na który ja składałam papiery,więc wiem,że jej na liscie składających papiery nie było.A teraz na spotkaniu klasowym chwaliła się,że dostała się na ten kierunek.Każdy wiedział o co chodzi.Dodam tylko,że ja dostałam się na prawo zaoczne niestety.Semestr kosztuje 1775zł,a łapówka na stosunki międzynarodowe ok3tyś.Ona dała łapówkę na stosunki międzynarodowe,gdzie była taka afera bo 90% przyjętych to byli starzymaturzyści,więc było ciężko się dostać.
    • Gość: Ally MCBeal Re: ILE ZAPLACILISCIE UCZELNI ZEBY WAS PRZYJELA?? IP: *.nni.pl 14.09.05, 00:11
      4 tysiące zlotych:P mało, w przyszłośc trzeba inwestować:P
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      a tak powanie to dało się dotać bez korków, kursów, płacenia i znajomości na 5
      kierunków.Szczęście?????? być może, co tam napewno tak, przenaczenie, też może
      A wy co dostaliście od losu kopniaka?pom,asujcie sobie tyłki i walczcie o
      m,arzenia, da się, bez oglądania się na sprawiedliwość i innych.powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka