haberteh 15.07.05, 22:06 informatyka gdzie lepsza - Uniwersytet Jagielloński czy Wrocławski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 02:06 hehe, mam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:08 rozumiem, że to żarcik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:17 lepsza to moze nie jest (chociaz i to zalezy od specjalizacji) ale niewiele od nich odstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 21:22 nie ma takiego określenia "gdzie lepsza". nie wiem jak na UJ, ale na UWr jest bardzo ciezko i naprawdę niewielki odsetek tych ktorzy dostają się na te studia konczy je po 5 latach. wiekszość odpada po 1 semetrze, niektorzy po roku startują ponownie. tez nie wszyscy z nich zaliczają 1 semestr. ale wrocławscy informatycy osiągają wysokie wyniki w skali światowej. Ale na UJ pewnie też jest dobrze, bo UJ to dobra uczelnia. mysle, ze mozesz zdawać tu i tu, porównać miasta, w którym ci sie bardziej podoba i w ktorym sie lepiej czujesz i tak wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.parkitka.prenet.pl 30.10.05, 13:32 zlożysz na obie uczelnie i pojdziesz tam gdzie sie dostaniesz,proste,jak juz bedziesz wiedzial ze sie dostales na uj i uwr ,to wtedy zamiesc taki temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.ghnet.pl 02.11.05, 22:52 na informe na uniwerek?? chywa was powaliło...zdecydowanie wybierz PWr PK albo AGH...szansa ze wylecisz albo zrezygnujesz z informy na uj jest 50%...ze mną na AGH studiują ludzie ktorzy sie rozstali z uj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:31 unformatyka niezaprzeczalnie jest lepsza na uniwerkach. politechniki pod tym wzgledem to druga kategoria. a to, ze 50% osob wypada (na UWr jest podobnie) świadczy tylko o tym jaki jest poziom i jak dużo wymaga się od studentów. Z reszta we wrocławiu są "cztery informatyki". jedna na uniwerku (która najbardziej z tych wszystkich przypomina informatykę), i trzy na politechnice i tak naprawdę każda jest inna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:32 a to, ze z Tobą studiuja ludzie co się rozstali z UJ pokazuje tylko, że nie mogli sobie poradzić na UJ, a radzą sobie na AGH. Więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: UJ czy UWr - informatyka IP: *.ghnet.pl 07.11.05, 18:03 to ze jest trudniej to wcale nie znaczy ze jest lepiej...z tego co wiem to na uniwersytecie zajmują sie matematyczno-teoretyczną stroną informatyki...a jesli sie komus wydaje w liceum ze umie i lubi mateme to moze sie lekko zdziwic jak przyjdzie na studia (tak jak ja sie zdziwilem)...jak ktos chce zająć się bnardziej praktycznymi aspektami technologii informatycznych to zdecydowanie lepiej na polibudzie/agh Odpowiedz Link Zgłoś