kas-chan 18.07.05, 22:30 Czesc :) Kto sie dostal i chce sie pochwalic? ;) Jak wygladal egzamin - sluchanie wykladu i rozwiazywaniu testu? Napiszcie! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stokrotka Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.magma-net.pl 19.07.05, 09:43 Ja jeszcze nie wiem czy się dostałam aczkolwiek muszę przyznać, że wykład był strasznie męczący, a właściwie nie on sam w sobie ale cała druga część egzaminu... jeśli chcecie wiedzieć coś więcej zapraszam na gg 6952074 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna_ona Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:49 męczący? jak dla mnie był ciekawy i na dodatek przyswajalny. test też łatwy... (gg: 1119376) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:36 Czekam z niecierpliwoscia na wyniki.Dostalam sie juz na kulturoznawstwo,ale marzy mi sie psychologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.magma-net.pl 19.07.05, 13:07 Dzwoniłam do dziekanatu i okazało się, że jest pewne prawdopodobieństwo, że wyniki będą później - chodzi o to całe zamieszanie z rozszerzoną historia... Odpowiedz Link Zgłoś
kas-chan Re: PSYCHOLOGIA UWr 19.07.05, 21:40 Dzieki za odpowiedzi :) Jaki byl temat wykladu? I czy pytania byly bardzo szczegolowe? Napiszcie cos jeszcze, nie moge Was zastac na gg ;) Zycze powodzenia, wyobrazam sobie jak Wam zalezy na psychologii :) Trzymajcie sie, pa! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna_ona Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:09 wykład był o atrakcyjności, ze szczególnym uwzględnieniem atrakcyjności fizycznej. na czym skupiają się kobiety, na czym mężczyźni, czym to jest spowodowane, czego szukamy w partnerach, jakie są ideały, dlaczego wybieramy tak, a nie inaczej, kiedy kobiety cenią u mężczyzn cechy typowo męskie...itp itd. Co do pytań, to większość była na zrozumienie tematu, ale było też trochę szczegółów, m.in. pytania o nazwiska badaczy, którzy opisali poszczególne efekty, pare pytań z liczbami. Ale od tego przecież były robione w czasie wykładu notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas-chan Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.05, 18:07 Thx inna_ona :) Teraz piszcie czy sie dostaliscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:08 A są już wyniki??? Koleżanka zdawała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna_ona Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 07:19 dostałam sie, ale rezygnuję na rzecz filozofii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowana Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:17 Ne wierze.Wyjsnij dlaczego wolisz filozofie? Odpowiedz Link Zgłoś
xaraaa Re: PSYCHOLOGIA UWr 21.07.05, 09:56 Dobrze, że rezygnujesz. Moja siostra skończyła właśnie 2gi rok psychologii we Wrocku i jest tak rozczarowana, że ciężko to opisać. Wszystkie jej koleżanki studiujące z resztą też. Praktycznie wszystko to, czego się uczą, wszyscy wiedzą z życia codziennego. Zero konkretów, pisanie jakichś głupich prac na zaliczenie, bo kolesiowi się nie chce egzaminu robić itd. itp. A tak swoją drogą jestem ciekawa, czy ktoś studiujący psychologię we Wrocku jest z niej zadowolony, ja do tej pory słyszałam same negatywne opinie. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: 82.160.102.* 21.07.05, 12:41 A tak swoją > drogą jestem ciekawa, czy ktoś studiujący psychologię we Wrocku jest z niej > zadowolony, ja do tej pory słyszałam same negatywne opinie. Pozdro. no ja tez pozytwwnych nie słyszałam. znajoma właśnie skończyła 2 rok i jest bardzo niezadowolina (na 1 roku podobno b. duża matmy) a mało zajęc z psychologii :\) i zaczyna polonistyke jako drugi kierunek bo mówi, że jej się wydaje ze po tych studiach to mało bedzie umiała Odpowiedz Link Zgłoś
xaraaa Re: PSYCHOLOGIA UWr 21.07.05, 13:24 No to dokładnie słyszałaś to, co ja. Tzn. we Wrocku to matmy jako takiej nie ma, tylko statystyka, ale moja siostra też rozważa rozpoczęcie drugiego kierunku (coś z biologią), bo też ma wrażenie, ze po tych studiach nic nie będzie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
theresathe Re: PSYCHOLOGIA UWr 24.07.05, 18:36 Ja studiuję psychologie i jestem bardzo, bardzo zadowlona. Tyle, że ... studiuję we wrocławskim swpsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna_ona Re: PSYCHOLOGIA UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:43 o... właśnie po rezygnacji z psychologii na UWr i zdecydowaniu się na filozofię, czekam na wyniki konkursu o bezpłatne studia na wrocławskim swps :) i jestem w stanie zrezygnować z filozofii na rzecz swpsa, bo... uniwersytet zraził mnie fatalnym podejściem do studenta/potencjalnego studenta.. a powiedz mi, swps organizuje jakieś wymiany międzynarodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
theresathe Re: PSYCHOLOGIA UWr 25.07.05, 20:00 Rzecz ma się tak, ze studenci wydziału wrocławskiego mają te same prawa, które mają studenci swpsu w Warszawie. Dotyczy to też wyjazdów w ramach programu Socrates-Erasmus. Możesz sobie wejść na stronę swpsu i zobaczyć listę uniwersytetów, z którymi swps ma podpisane porozumienia. Oczywiscie nie jest tak, że każdy student ma to zagwarantowane, lecz odbywa się to w ramach indywidualnego aplikowania o pobyt na tych uczelniach. Generalnie: szanse sa tym większe im: jesteś na starszym roku, jesteś dobrą studentką, znasz język. W zeszłym roku była dodatkowa oferta na studiowanie w Bielefeld (b. dobry uniwersytet niemiecki) i dotyczyła nawet studentów I roku, ale trzeba było dobrze znać niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś