Dodaj do ulubionych

farmacja kontra chemia

22.07.05, 17:40
co wybrać?farmacja niby ma większy prestiż,ale czy naprawdę po tej chemii
będzie ciężko o pracę?
Obserwuj wątek
    • pina-colada Re: farmacja kontra chemia 22.07.05, 17:45
      Z tego co się orientuję, to po farmacji jest ciężko prace dostać. No ale zawsze
      to większy prestiż. Niestety ta decyzja należy do ciebie, bo to twoje życie.
      • hubert13us Re: farmacja kontra chemia 22.07.05, 18:01
        a gdzie na ta farmacje lub chemie?
        ja bym wybral chemie w koncu ile w Polsce moze byc farmaceutow!!
        • Gość: xxx Re: farmacja kontra chemia IP: *.wroclaw.mm.pl 22.07.05, 19:08
          po farmacji nie dostaniesz w duzym miescie pracy, ale w malym lepiej placa!
          haha wiec mozna by sie zastanowic
          • pina-colada Re: farmacja kontra chemia 22.07.05, 19:32
            W małym też nie dostaniesz. U mnie nie ma pracy dla farmaceutów. Miasto ma
            jekiś 20 tys mieszkańców i jest 8 aptek. Rynek się już chyba nasycił...
            • Gość: banditierka Re: farmacja kontra chemia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:13
              o farmacji mam małe pojęcie, mogę jedynie wypowiedzieć się o chemii, ale
              niewiele Ci to pomoże, bo kto wie, jak będzie wyglądał rynek pracy za 5 lat?
              moi znajomi wyszli bardzo dobrze na chemii, trochę wyjechało z Polski, wielu z
              nich zostało na doktoracie i to jest jakieś wyjście
              dużo zależy przecież od Ciebie, którą gałęź chemii wybierzesz

po farmacji raczej dobrze się mają ci, których rodzice mają swoje apteki
              ale muszę tu podkreślić, że to wnioski z obserwacji mojego otoczenia, także
              grupa nie jest reprezentatywna
              pozdro666
              • xaraaa Re: farmacja kontra chemia 22.07.05, 21:18
                zważcie na to, że farmacja nie znaczy tylko pracę w aptece. Są różne
                specjalizacje, np. farmacja przemysłowa, później praca w koncernach
                farmaceutycznych bądź firmach kosmetycznych. Nie tylko apteki... Ja chcę w
                przyszłości wyjechać z kraju i właśnie na to liczę.
                • Gość: justyna2006 Re: farmacja kontra chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:12
                  ja na Twoim miejscu wybrałabym farmacje a potem specjalizacje z kosmetologii.
                  wkoncu kobiety zawsze beda uzywac kosmetykow, rynek wiec nie zbankrutuje!!! ja
                  nie dostalam sie na farmacje w łodzi...
                  • Gość: agnes-smile Re: farmacja kontra chemia IP: 82.160.123.* 28.07.05, 19:21
                    Mam dokładnie takie plany - farmacja ze specjaklizacja produkcja srodkow
                    leczniczych i kosmetycznych, albo na 3 roku rozpozecie dodatkowo licencjatu na
                    kosmetologii - dostalam sie do Łodzi...
    • Gość: member Re: farmacja kontra chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:28
      up
    • fruktoza Re: farmacja kontra chemia 28.07.05, 18:40
      ja tez mogłam wybrac między chemią a farmacją - wybrałam farmacje.. tak jak już
      koleżanka mówiła - framacja to nie tylko praca w aptece:P możesz sobie wybrac
      specj np przemysłowa i stać sie bizneswoman:D:D z teczka:D:D mająca swoja
      fabryke farmaceutyczna albo coś zw z kosmetologią:D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka