26.07.05, 15:52
Czy ktoś już wysłął dokumenty do siedziby uczelni? Nie wiecie czy będzie
jakieś potwierdzenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kapitan_Australia Re: KUL-prawo IP: *.bsk.vectranet.pl 27.07.05, 07:54
      Dzięki!!!!!!
      • Gość: gość Re: KUL-prawo IP: 80.51.153.* 27.07.05, 09:46
        Nie wiecie ile osób rezygnuje z prawa na KUL?
        Piszecie odwołanie?
        Przyjęcia z odwołań są wg rankingu czy może inne względy społeczne?
        • Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 27.07.05, 13:28
          ja slyszalam ze biora pod uwage tylko i wylacznie ilosc punktow-i to jest
          sprawiedliwe w takim razie.Zadne wzgledy społeczne ani zadne dyplomy,szczególne
          osiągniecia nie pomogą przy rekrutacji
    • despretina Re: KUL-prawo 27.07.05, 10:08
      Ja złożyłam, ale nie wiem po co to zrobiłam. zapytałam jak oni bedą rozpatrywac
      te podania, ale pani "nie była w tsanie mi odpowiedziec". Prawdopodobnie "jakoś
      wg punktów", ale powiedziała tez ze żadnej listy rankingowej nie prowadzą.
      Trudno wiec powiedzieć kto się dostanie.
      • Gość: gość Re: KUL-prawo IP: 80.51.153.* 27.07.05, 10:21
        Dzięki!
        A czemu nie zapytałaś pani jak to zrobią wg punktów jeśli nie prowadzą list?
        • despretina Re: KUL-prawo 27.07.05, 10:35
          bo ona nie potrafiła mi odpowiedzieć na żadne zadane przeze mnie pytanie.
          Ciagle tylko powtarzała ze nie jest w stanie mi odpowiedziec. A pytałam ile
          osób złożyło odwołania, czy co roku duzo osób rezygnuje, która jestem w liście4
          rankingowej no i jak będą rozpatrywac te odwołania. I na żadne pytanie nie
          uzyskałam odpowiedzi. Jak oni tam kształcą na własnie takich ludzi to tylko
          pogratulować poziomu nauczania....
          • Gość: aga Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:39
            nie,na takich ludzi to kształcą na administracji:)
            • Gość: ~*Aga*~ Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:14
              Ja rezygnuje z prawa na KUL-u :D:D:D powodzenia :)
              • Gość: ewelinka Re: KUL-prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:36
                Wogole to wyglada jakby wszystko bylo objete jakas tajemnica:) Zebysmy
                wiedzieli, którzy jestesmy w kolejce to byłoby klarowniej, a tak to nie wiadomo
                czego sie spodziewac:( Mi brakuje 10 punkciorów. Wiem, ze to duzo, ale licze po
                cichu...
                • Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 27.07.05, 14:04
                  mi brakuje 4 ale tez mysle ze moooooże....poczekajmy do polowy sirpnia i bedzie
                  wiadomo(podobno)
                • Gość: Twixi Re: KUL-prawo IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 27.07.05, 14:07
                  u mnie tak samo :) 10 punktow do tyłu;/ ale ponieważ nigdzie się nie dostałam,
                  to w tym odwołaniu pokładam całą moją nadzieję;)
                  • Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 10:22
                    może Ci się uda bo chyba duzo ludzi zrezygnuje z KULu bo dostali sie na inne
                    uczelnie
                    • Gość: Twixi Re: KUL-prawo IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 28.07.05, 10:50
                      mam wielką na to nadzieję;) Chociaż wczoraj zaniosłam odwołanie na UwB i bardzo
                      sympatyczny pan spytał ilu punktów mi zabrakło, więc mu powiedziałam że 11 a on
                      mi na to: To proszę nie mieć zbyt wielkich nadziei. I tym jakże optymistycznym
                      akcentem zakończyła się moja przygoda ze studiami;/
                      • Gość: gm Re: KUL-prawo IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 11:07
                        daj sobie spokój ja z przyjemnością zrezygnowałem z UwB i tak pewnie co trzecie
                        osoba albo co czwarta!! łajzowaty pan Cię oszukał:)
                    • Gość: gm Re: KUL-prawo IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 11:05
                      myślę że zrezygnuje z prawa 25-35 % ponieważ:
                      - dużo ludzi złożyło już dokumenty na UMCS który jest wyżej w rankingach (o ile
                      ktoś na to patrzy)
                      - dużo ludzi dostało się już na UKSW które jest gorsze ale bliżej niektorym
                      katolickim młodzianom:)
                      - dlatego że 3mam za Was kciuki:)
                      • Gość: :( Re: KUL-prawo IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 28.07.05, 11:17
                        ehh mam nadzieje, że tak samo będzie z ekonomią ;p
                        • Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 11:28
                          nawet moja kolezanka rezygnuje z prawa KULu bo sie dotala na UMCS na
                          admonistracje
                          • Gość: max Re: KUL-prawo IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 28.07.05, 11:32
                            ja przypuszczam, że wiele osób zrezygnuje z ekonomii KUlu n arzecz UMCS...
                            KUL dokumenty przyjmuje do 30, a decyzje z odwołania podadza dopiero ok 10-15 -
                            strasznie dłuuuugo.

Jak mozeszcie to napiszcie, jaką opinie na KUL w Lublinie... Ogólnie w Polsce
                            jest to znana uczelnia, jednu chwalą, inni mają jakieś opory przed uczelniami
                            katolickimi...
                            • Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 11:38
                              To ze jest katolicka nie znaczy ze sa tam przeważnie księża .Uczelnia jest
                              tylko finansowana przez Koścół.Ogólnie łatwiej można znaleźć pracę po KULu niż
                              po UMCSie wynika to z wielu arykułów i różnych źródeł które
                              przeczytałam.Najgorsze jest tylko to ze w pierwszym semestrze na każdym
                              kierunku jest taki przedmiot jak Biblia -istota i rola w kulturze czy cuś
                              takiego:-)
                              • Gość: aga Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:12
                                ale czytalam ze bardzo latwe egzaminy są z tego przedmiotu:) ja sie dostalam
                                na prawo i bardzo mi sie podobaja dodatkowe przedmioty ktore mozna wybrac na
                                II/III roku :) w sumie to ze wzgledu na taką fajną ofertę przedmiotow sie
                                zdecydowalam na KUL zamiast na UŚ. przewazyly jeszcze opinie ze na KULu dbaja o
                                studenta oraz odleglosc od domu (350km) :))))
                                • Gość: gm Re: KUL-prawo IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 13:23
                                  podobno jest przedmiot BIBLIA DZISIAJ wykładany przez charyzmatycznych
                                  profesorów, bardzo ciekawy i lubiany przez moich znajomych. To taki przedmiot
                                  dla oświeconych krytycznie nastawionych katolików. Podobno rozwijający. Ja
                                  studiuję prawo na UMCS ale pewnie będę chodził na KUL do szkoły prawa
                                  ukraińskiego bo mnie ta działka interesuje. Pozdr.
                                  • Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 13:50
                                    no to fajnie :-) a to ze dbaja o studenta to prawda.Ja sama to zauważylam jak
                                    skladalm dokumenty albo sam fakt ze wysyłali listy polecone na swoj koszt to
                                    juz o nich dobrze swiadczy:-)a na UMCSie przeciez wszyscy musieli dodatkowo
                                    skladac po 2 kopery A4 +znaczki polecone
                                  • Gość: aga Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:17
                                    wiecie cos jeszcze o KULowskim prawie? podobaja mi sie te wyklady po angielsku
                                    na III roku. i jak to jest z lektoratami z jezykow-na wysokim poziomie? pozdr
                                    • Gość: ewa Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 08:24
                                      macie jakichs znajomych na prawie KUL?
            • Gość: Kasia Re: KUL-prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:37
              Skad wiesz jak ksztalca na administracji?Bo wyglada na to ze pozjadalas juz
              wszystkie rozumy...skoro tak to niepotrzebnie idziesz na studia.
              • Gość: gelo Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 17:13
                Nie wiem do kogo odnosi sie twoja wypowiedź bo nikt o administracji nie pisał-
                naucz sie czytac
                • Gość: Kasia do gelo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:38
                  Re: KUL-prawo - Gość: aga 27.07.2005 10:39 (ósma wypowiedz od gory).
                  A ty oby na pewno czytac umiesz?
                  • Gość: boyfriendd Re: do gelo IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:41
                    Kasiuu ja sie nie dziwię Adze. Po administracji ma ona pewną pracę, a nie to co
                    po prawie. Po za tym slyszalem ze administracje zdecydowanie przyjemniej sie
                    studiuje niz prawo. Że ty sie wybierasz na prawo to nie znaczy że każdy ma tam
                    iść.
                    • Gość: anka Re: do gelo IP: 80.51.226.* 29.07.05, 11:30
                      Nie wydaje mi sie zeby po administracji byla pewniejsza praca-chyba ze jakies
                      zwykle siedzenie za okienkeim- wcale nieciekawe
                      • Gość: magda Re: do gelo IP: 80.51.226.* 29.07.05, 12:56
                        zgadzam się
                        • Gość: Kapitan_Ameryka_Pd Re: do gelo IP: *.bsk.vectranet.pl 30.07.05, 10:30
                          Dzięki za ciekawą dyskusję, ale nie po to zakładałem ten temat.
                          • Gość: jack Re: do gelo IP: 80.51.226.* 30.07.05, 10:45
                            No niestety musisz byc przygotowany na takie sytuacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka