kapitan_azja 26.07.05, 15:52 Czy ktoś już wysłął dokumenty do siedziby uczelni? Nie wiecie czy będzie jakieś potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kapitan_Australia Re: KUL-prawo IP: *.bsk.vectranet.pl 27.07.05, 07:54 Dzięki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KUL-prawo IP: 80.51.153.* 27.07.05, 09:46 Nie wiecie ile osób rezygnuje z prawa na KUL? Piszecie odwołanie? Przyjęcia z odwołań są wg rankingu czy może inne względy społeczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 27.07.05, 13:28 ja slyszalam ze biora pod uwage tylko i wylacznie ilosc punktow-i to jest sprawiedliwe w takim razie.Zadne wzgledy społeczne ani zadne dyplomy,szczególne osiągniecia nie pomogą przy rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
despretina Re: KUL-prawo 27.07.05, 10:08 Ja złożyłam, ale nie wiem po co to zrobiłam. zapytałam jak oni bedą rozpatrywac te podania, ale pani "nie była w tsanie mi odpowiedziec". Prawdopodobnie "jakoś wg punktów", ale powiedziała tez ze żadnej listy rankingowej nie prowadzą. Trudno wiec powiedzieć kto się dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KUL-prawo IP: 80.51.153.* 27.07.05, 10:21 Dzięki! A czemu nie zapytałaś pani jak to zrobią wg punktów jeśli nie prowadzą list? Odpowiedz Link Zgłoś
despretina Re: KUL-prawo 27.07.05, 10:35 bo ona nie potrafiła mi odpowiedzieć na żadne zadane przeze mnie pytanie. Ciagle tylko powtarzała ze nie jest w stanie mi odpowiedziec. A pytałam ile osób złożyło odwołania, czy co roku duzo osób rezygnuje, która jestem w liście4 rankingowej no i jak będą rozpatrywac te odwołania. I na żadne pytanie nie uzyskałam odpowiedzi. Jak oni tam kształcą na własnie takich ludzi to tylko pogratulować poziomu nauczania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:39 nie,na takich ludzi to kształcą na administracji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~*Aga*~ Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:14 Ja rezygnuje z prawa na KUL-u :D:D:D powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinka Re: KUL-prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:36 Wogole to wyglada jakby wszystko bylo objete jakas tajemnica:) Zebysmy wiedzieli, którzy jestesmy w kolejce to byłoby klarowniej, a tak to nie wiadomo czego sie spodziewac:( Mi brakuje 10 punkciorów. Wiem, ze to duzo, ale licze po cichu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 27.07.05, 14:04 mi brakuje 4 ale tez mysle ze moooooże....poczekajmy do polowy sirpnia i bedzie wiadomo(podobno) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twixi Re: KUL-prawo IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 27.07.05, 14:07 u mnie tak samo :) 10 punktow do tyłu;/ ale ponieważ nigdzie się nie dostałam, to w tym odwołaniu pokładam całą moją nadzieję;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 10:22 może Ci się uda bo chyba duzo ludzi zrezygnuje z KULu bo dostali sie na inne uczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twixi Re: KUL-prawo IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 28.07.05, 10:50 mam wielką na to nadzieję;) Chociaż wczoraj zaniosłam odwołanie na UwB i bardzo sympatyczny pan spytał ilu punktów mi zabrakło, więc mu powiedziałam że 11 a on mi na to: To proszę nie mieć zbyt wielkich nadziei. I tym jakże optymistycznym akcentem zakończyła się moja przygoda ze studiami;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: KUL-prawo IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 11:07 daj sobie spokój ja z przyjemnością zrezygnowałem z UwB i tak pewnie co trzecie osoba albo co czwarta!! łajzowaty pan Cię oszukał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: KUL-prawo IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 11:05 myślę że zrezygnuje z prawa 25-35 % ponieważ: - dużo ludzi złożyło już dokumenty na UMCS który jest wyżej w rankingach (o ile ktoś na to patrzy) - dużo ludzi dostało się już na UKSW które jest gorsze ale bliżej niektorym katolickim młodzianom:) - dlatego że 3mam za Was kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: KUL-prawo IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 28.07.05, 11:17 ehh mam nadzieje, że tak samo będzie z ekonomią ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 11:28 nawet moja kolezanka rezygnuje z prawa KULu bo sie dotala na UMCS na admonistracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: KUL-prawo IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 28.07.05, 11:32 ja przypuszczam, że wiele osób zrezygnuje z ekonomii KUlu n arzecz UMCS... KUL dokumenty przyjmuje do 30, a decyzje z odwołania podadza dopiero ok 10-15 - strasznie dłuuuugo. Jak mozeszcie to napiszcie, jaką opinie na KUL w Lublinie... Ogólnie w Polsce jest to znana uczelnia, jednu chwalą, inni mają jakieś opory przed uczelniami katolickimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 11:38 To ze jest katolicka nie znaczy ze sa tam przeważnie księża .Uczelnia jest tylko finansowana przez Koścół.Ogólnie łatwiej można znaleźć pracę po KULu niż po UMCSie wynika to z wielu arykułów i różnych źródeł które przeczytałam.Najgorsze jest tylko to ze w pierwszym semestrze na każdym kierunku jest taki przedmiot jak Biblia -istota i rola w kulturze czy cuś takiego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:12 ale czytalam ze bardzo latwe egzaminy są z tego przedmiotu:) ja sie dostalam na prawo i bardzo mi sie podobaja dodatkowe przedmioty ktore mozna wybrac na II/III roku :) w sumie to ze wzgledu na taką fajną ofertę przedmiotow sie zdecydowalam na KUL zamiast na UŚ. przewazyly jeszcze opinie ze na KULu dbaja o studenta oraz odleglosc od domu (350km) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: KUL-prawo IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 13:23 podobno jest przedmiot BIBLIA DZISIAJ wykładany przez charyzmatycznych profesorów, bardzo ciekawy i lubiany przez moich znajomych. To taki przedmiot dla oświeconych krytycznie nastawionych katolików. Podobno rozwijający. Ja studiuję prawo na UMCS ale pewnie będę chodził na KUL do szkoły prawa ukraińskiego bo mnie ta działka interesuje. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 13:50 no to fajnie :-) a to ze dbaja o studenta to prawda.Ja sama to zauważylam jak skladalm dokumenty albo sam fakt ze wysyłali listy polecone na swoj koszt to juz o nich dobrze swiadczy:-)a na UMCSie przeciez wszyscy musieli dodatkowo skladac po 2 kopery A4 +znaczki polecone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:17 wiecie cos jeszcze o KULowskim prawie? podobaja mi sie te wyklady po angielsku na III roku. i jak to jest z lektoratami z jezykow-na wysokim poziomie? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: KUL-prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 08:24 macie jakichs znajomych na prawie KUL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KUL-prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:37 Skad wiesz jak ksztalca na administracji?Bo wyglada na to ze pozjadalas juz wszystkie rozumy...skoro tak to niepotrzebnie idziesz na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelo Re: KUL-prawo IP: 80.51.226.* 28.07.05, 17:13 Nie wiem do kogo odnosi sie twoja wypowiedź bo nikt o administracji nie pisał- naucz sie czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia do gelo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:38 Re: KUL-prawo - Gość: aga 27.07.2005 10:39 (ósma wypowiedz od gory). A ty oby na pewno czytac umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boyfriendd Re: do gelo IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:41 Kasiuu ja sie nie dziwię Adze. Po administracji ma ona pewną pracę, a nie to co po prawie. Po za tym slyszalem ze administracje zdecydowanie przyjemniej sie studiuje niz prawo. Że ty sie wybierasz na prawo to nie znaczy że każdy ma tam iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: do gelo IP: 80.51.226.* 29.07.05, 11:30 Nie wydaje mi sie zeby po administracji byla pewniejsza praca-chyba ze jakies zwykle siedzenie za okienkeim- wcale nieciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitan_Ameryka_Pd Re: do gelo IP: *.bsk.vectranet.pl 30.07.05, 10:30 Dzięki za ciekawą dyskusję, ale nie po to zakładałem ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: do gelo IP: 80.51.226.* 30.07.05, 10:45 No niestety musisz byc przygotowany na takie sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś