Dodaj do ulubionych

SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI

30.07.05, 14:04

Dla porównania ambicje & możliwości chce abyście napisali jaki był wasz
wymarzony kierunek sprzed roku,a na jaki dostaliscie sie teraz !
Obserwuj wątek
    • Gość: gigi Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.olsztyn.mm.pl 30.07.05, 14:13
      wymarzony kierunek turystyka i rekreacja na sggw. od października studiuję
      tamże. Jak ktoś pracował i rzetelnie się przygotowywał to się dostał tam gdzie
      wymarzył. Takie obserwacje mam chociażby patrząc na moją byłą klasę.
      • agul86 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 30.07.05, 14:44
        Ja tez dostalam sie na swoja wymarzona uczelnie. Nie musialam zmieniac marzen i
        planow. Widac warto w nie wierzyc :)
        • Gość: wielkiejoł Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 30.07.05, 15:06
          ja chciałem na prawo na uw lub umcs i studiuje na umcs:) a chciałem jeszcze na
          sm ale to zacyznam od przyszłego roku:) albo za 2 lata:)
        • Gość: monia Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 30.07.05, 22:41
          popieram, ja też:-)
      • Gość: delia . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:05
        ja podobnie jak gigi. na poczatku nie wiedzialam gdzie chce isc, ale po
        przejrzeniu informatora moj wybor padl na turystyke i rekreacje na sggw,
        ewentualnie jako alternatywa gosp przestrzenna na uw. no i dostalam sie i tu i
        tu wiec moglam sobie wybrac :)
    • motylek_86 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 30.07.05, 15:25
      Ja też dostalam sie na wymarzony kierunek - sm :)
    • mila6 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 30.07.05, 15:28
      ja się dostałam na wymarzony kierunek, ale nie na wymarzoną uczelnię ;)
      • Gość: ktosik Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.68.66.66.kutno66.tnp.pl 30.07.05, 15:47
        to tak jak ja Mila:)wymarzony kierunek ale nie ta uczelnia co chcialam:)
        • sharon9 ktosik, mila 30.07.05, 16:13

a mozna wiedziec cos dokladniej :)
          • mila6 Re: ktosik, mila 31.07.05, 12:00
            chciałam na filologie portugalską na UJ, ale się nie udało. jestem na
            iberystyce na UMCS (tam jest po równo hiszpańskiego i portugalskiego :))
    • umbradomini1 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 30.07.05, 16:20
      ja zawze chciałem na SM iść, ale się nie udało rok temu i jestem na
      dziennikarstwie, teraz dopiero zdałem na SM i się straśnie cieszę:)
      • sharon9 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 30.07.05, 16:29
        co to jest SM ? :D
        • Gość: gigi Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.olsztyn.mm.pl 30.07.05, 17:27
          no własnie, też mnie to interesuje. Studia mgisterskie może :P
          • motylek_86 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 30.07.05, 17:40
            Hehe stosunki miedzynarodowe :D Ja studiuje (a raczej bede studiować) te na AE
            czyli bardziej pod kątem gospodarczo - ekonomicznym. Ten kierunek jest wg mnie
            humanistyczno-ekonomiczny czyli właściwie odpowiada moim
            matematyczno-humanistycznym zainteresowaniom. Choć i tak planuje od drugiego
            roku informatyke i ekononometrie dołożyć bo troche jednak za mało majcy chyba
            jest na sm. Pozdrawiam :)
        • umbradomini1 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 30.07.05, 20:19
          Gtosunki Międzynarodowe:P
          a nie TO, co myślisz zbereźniku:P
          • Gość: AAA Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:59
            Koledze się z sado-maso skojarzyło? :D

Swoją drogą - jest kilka dość ciekawych skrótów związanych z uczelniami.
            Np. "Chór Uniwersytetu Jagiellońskiego" :)
    • Gość: gucio Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.wroclaw.mm.pl 30.07.05, 22:43
      a ja proponuje sonde doodbytnicza
      pozdrawiam goraco
      • sinsiew Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 31.07.05, 01:35
        no, ja też dostałam się na swój wymarzony kierunek i uczelnię! Czyli socjologię
        na UAM :)
        • kaja86 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 31.07.05, 01:57
          ja tez czyli na socjologię na UŚ :)
          • sharon9 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 01.08.05, 13:21

teraz i ja moge sie bez wstydu dopisac do sondy :)
            na poczatku lo chcialam na sgh,w trakcie odmianilo mi sie bo chcialam na
            lingwistyke z wiodacym angielskiem,a wlasnie dowiedzialam sie ze sie dostałam
            na lingwe ale z wiodącym niemieckim, i wiecie co ????????
            jestem szczesliwa !!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: a. Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 13:30
              ja chcialam na prawo na UJ,troche mi bylo przykro ze sie nie udalo bo ciezko
              pracowalam a braklo niewiele. dostalam sie na prawo na UŚ i KUL, wybrałam KUL :)
              pozdr
    • kawa_malinowa Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 01.08.05, 13:43
      Polonistyka i polonistyka. Udało się :)
      Myślałam w międzyczasie o kilku innych kierunkach, ale to może kiedyś sobie
      zafunduję. Kwestie materialne zdecydowały, ale i tak poloistyka to marzenie :)
      • Gość: natka Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.olsztyn.mm.pl 01.08.05, 16:57
        prawo uw i uj.udało sie
    • another_story Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 01.08.05, 17:54
      Polonistyka UJ. Cudem, bo cudem, ale się udało :).
      • Gość: paulus Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:18
        politologia we wrocku(marzenie do lat przynajmniej trzech nieprzymierzając)
    • Gość: przyczułka Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:28
      psychologia.dostalam sie.
      • Gość: Samantha Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:06
        Medycyna - marzenie powstałe w 3ciej klasie (poprzednio miałmbyć
        informatykiem :P) - i dostałam się :)
        • Gość: :( Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.chello.pl 03.08.05, 15:05
          Chciałam na polityke społeczną a dostałam się na pedagogikę... może za rok się
          uda :)
    • Gość: kraków_maturzystka Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.autocom.pl 03.08.05, 20:10
      infa stosowana (już od gimnazjum;P:) )
      a nie dostałam się nigdzie qrrrrrrrrrr.........! ;(((
      • xsaser Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 03.08.05, 22:24
        a ja marzyłem od gim o informatyce i dostałem się, i to w dodatku tam gdzie
        chciałem bo na polibudę we wrocku, miasto o niebo lepsze od wawy, chociaż tam na
        polibudę też bym sie dostał. Pierwsze poważne życiowe marzenie spełnione :D
        • Gość: kraków_maturzystka gratuluję IP: *.autocom.pl 26.08.05, 13:10
          ja będę na fizyce technicznej na AGH od tego października... - nie tak
          najgorzej - postaram sie o przeniesienie na infę stos. po pierwszym roku
    • melancholia18 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 03.08.05, 23:03
      ja w ogole nie wiedzialam co i gdzie chce studiowac. Decyzje podjelam bo
      musialam. padlo na anglistyke w LODZI i tylko tam skladalam. Dostalam sie i nie
      narzekam, jestem zadowolona ze mi sie udalo:)
      • Gość: gość Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: 80.51.153.* 04.08.05, 09:44
        przynajmniej szczera jesteś, że ci się udało...
        • Gość: kaś Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:14
          Ja przez lata chciałam iść na finanse i bankowość na AE we wrocławiu, przeszlo
          mi jakiś rok temu. potem chciałam geodezje i kartkografie na AR. ostatecznie
          składalam na gospodarke przestrzenna na PWr i na matematyke na UWr. na GP sie
          nie dostalam, a dostalam sie na matme. ogolnie plan miałam taki, ze teraz
          zacznę GP, a za dwa lata 2-gi kierunek matma, najwyzej będzie odwrotnie. teraz
          nawet zaczełam myśleć, żeby zamiast GP startowac na zarzadzanie i inzynierię
          produkcji ;-)
          zobaczymy, w kazdym razie zadowolona jestem ;-)
          • Gość: jazzik Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.espol.com.pl 04.08.05, 21:44
            ja się dostałem pośrednio na wymarzony już od kilku lat chciałem iśc na
            dziennikarstwo na uj a wyszła politologia (też uj) próbowałem znaleźć granice
            właśnie między swymi ambicjami i możliwościami i nawet nie próbowałem zdawać na
            dziennikarstwo i z teg co słyszałem o egzaminach chyba dobrze zrobiłem (na
            politologii jest specjalizacja dziennikarska)
          • asia778 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 04.08.05, 21:56
            u mnie zupełnie odwrotnie zawsze chcialam isc na mate na Uwr a dostalam sie na
            finanse i bankowość.... no coz matma poczeka rok ;)
            • Gość: justyś Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: *.tomaszow.mm.pl 04.08.05, 22:54
              ja od gimnazjum chciałam iśc na medycyne do Łodzi i udało sie:)
              • kasieczek86 Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 05.08.05, 12:02
                Szczerze podziwiam tych, ktorzy decyzje co do wyboru studiow podjeli b.
                wczesnie (w gimnazjum etc)... Ja zawsze mialam problemy z podejmowaniem
                decyzji, ale spontanicznie dostalam sie na to,na co zlozylam, wybralam z tego
                to, co najbardziej perspektywniczne i stwierdzilam ze bedzie ok ;)
    • kasienqaz Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 05.08.05, 12:06
      sZczerze powiem,ze nie mialam wymarzonego kierunku i nie wierzyłam w siebie ze
      sie gdziekolwiek dostanę, a tu takie zaskoczenie- dostałam się wszędzie gdzie
      składałam papiery:)3 uczelnie, 5 kierunków:) idę na fizjoterapię na AM w Wawie
    • 7u8 akademia ekonomiczna:ekonomia od 6 lat 05.08.05, 16:05
      no i się dostałam
      ambicje=możliwości
      • kaja86 do 7u8 05.08.05, 16:27
        A wiesz może od ilu punktow tam przyjmowali?
        • Gość: awgee Re: do 7u8 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.05, 21:18
          chciałam prawo uw. zabrakło mi 0.9 pkt.
          to idę na dziennikarstwo uw. jestem zadowolona i tak :)
        • 7u8 tam czyli gdzie? 05.08.05, 23:58
          • kaja86 Re: tam czyli gdzie? 05.08.05, 23:59
            heh no wlasnie na AE w Katowicach na ekonomię? :)
    • n_nicky Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI 06.08.05, 00:04
      Moim wymarzonym kierunkiem od zawsze było dziennikarstwo...i zabrakło mi 1
      punktu, żeby się dostać:)) Czekam na decyzję z odwołania

Dostałam się na gospodarkę przestrzenną i ochronę środowiska na CP/EUV, więc
      jeśli nie dostanę się na dziennikarstwo wybiorę gosp.przestrzenną. W sumie też
      super kierunek, bo odkąd pamiętam interesuję się wszystkim, co związane z
      geografią ;))
      • Gość: tommy Re: SONDA AMBICJE & MOŻLIWOŚCI IP: 80.51.249.* 27.08.05, 13:07
        no u mnie to jest głupia sytuacja....chciałem najbardziej sie dostac na prawo
        do wawy...niewypaliło :| a dostałem sie już wszedzie gdzie złozyłem...tj.
        UMSC, KUL, UwB (prawo) ....wybrałem to pierwsze :) pozdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka