08.08.05, 23:59
jak się tym razem przygotowywujecie? Z jakich książek się uczycie? Co
polecacie? Czego się spodziewacie po maturze? I wszystkie tym podobne z
fizyki.
Obserwuj wątek
    • agaci0rek Re: fizyka 09.08.05, 20:52
      Będę studiować fizykę, ale wątpię, żebym się w ten sposób przygotowała do
      matury, bo tam będzie pewnie już całkiem co innego. Jeszcze się zastanawiam nad
      poprawianiem, mam czas do września :) bo jak się już zdecyduję to pewnie
      hurtowo: fizyka, matma, ang :)
      • ana7777 Re: fizyka 10.08.05, 13:20
        Ej to witaj ja tez się zgłosiłam na fizykę! To będziemy chodzić razem! Ale ja
        nie zamierzam zdawać egzaminów. Niech mnie wywalą. Bo mi matma nie jest
        potrzebna do niczego, to dlatego. Chcę chodzić tylko na fizykę.
        • ana7777 książka 23.08.05, 21:48
          CZy Feynman czy Hallidayczy Wróblewski/Zakrzewski? Czy wogóle warto?
        • alx Re: fizyka 26.08.05, 12:08
          > Ej to witaj ja tez się zgłosiłam na fizykę! To będziemy chodzić razem! Ale ja
          > nie zamierzam zdawać egzaminów. Niech mnie wywalą. Bo mi matma nie jest
          > potrzebna do niczego, to dlatego. Chcę chodzić tylko na fizykę.

Matematyka jest Ci w takim razie potrzebna - do fizyki.
          • ana7777 Re: fizyka 26.08.05, 14:34
            tak,tak ale jakoś sobie poradzę w minimalnym zakresie... naprawdę. A jak nie to
            wogóle zrezygnuję. A ty? Też na fuw?
          • ana7777 Re: fizyka 26.08.05, 14:35
            lepiej mi napiszcie na temat tych książek, proszę
      • lechuza Re: fizyka 24.08.05, 16:05
        to ja jestem w takiej samej sytuacji i ja rowniez bede chodzil na fizyke na
        UW ;)
        • ana7777 Re: fizyka 24.08.05, 21:48
          a na co idziesz? Tzn. na co chcesz potem iść?
          • lechuza Re: fizyka 25.08.05, 01:28
            informatyka na PW
            • ana7777 Re: fizyka 25.08.05, 15:24
              no to powodzenia trzymam kciuki
              • barteczek_19 Re: fizyka 27.08.05, 09:15
                operon x3 plus testy maturalne róznego rodzaju
                • asilka Re: fizyka 27.08.05, 21:56
                  Ja tez chyba zaczne w tym roku fizyke ale na UMCSie:)Myślicie że tam bedą sami
                  pasjonaci???:/Co prawda miałam 5 z fizy w LO ale moja wiedza jest znikoma:DDD
                  • ana7777 Re: fizyka 30.08.05, 19:32
                    nie martw się nie będą (a szkoda)
                    • leiy_laa Re: fizyka 21.09.05, 15:45
                      Hej, napiszcie jeszcze coś o tych ksiazkach!!! Co sądzicie o Operonach
                      (rozszerzony)?? Albo repetytorium Persony?(+testy oczywiście) Czy to wystarczy?
                      • ssman1 Re: fizyka 21.09.05, 18:02
                        Ja osobiscie polecam repetytorium wsipu. to co mi sie tam podoba to to ze
                        wszystkie zadania sa z nietylko odpowiedziami ale takze ze sposobem ich
                        rozwiazywania (dobra rzecz jak ktos sie uczy sam tak jak ja) ponadto masz
                        plytke cd z dodatkowymi zadaniami testowymi oczywiscie z odpowiedziami ;)
                        • ssman1 Re: fizyka 21.09.05, 18:05
                          aha jeszcze co do poprzednich wywowiedzi bo zauwazylem ze wszyscy chwala
                          ksiazki operonu ja przez 3 lata sie z nich uczylem i teraz jak proboje je
                          czytac to nic mi z nich nie wychodzi:P jednym slowem to tylko teoria jedyne co
                          to warto przeczytac astronomie i termodynamike a pozatym to same zadania no bo
                          co by mieli dac z teori jeszcze :> pozdro dla was fizycy;)
                          • ana7777 Re: fizyka 21.09.05, 19:44
                            a ja uważam ze dużo teorii było. Najleprze są książki wyd. kursu sikory. Ja tak
                            uważam bo są bardzo prosto wytłumaczone wszystkie tematy. Chociaż niestety nie
                            ma np. bryły sztywnej. Kto zna ktoś coś dobrego z bryły sztywnej?
    • agnieszka3523 Re: fizyka 06.01.06, 11:36
      Podchodzę już drugi raz do matury z fizy:P Jeżeli chodzi o książki to uczę się
      głównie z "Fizyki" Marty Skorko, i analizuję wszystko, co jest w repetytorium
      dla kandydatów na AM. Rozwiązuję dużo zadań i zdecydowanie polecam testy
      Horodeckiego ( trzy części), zbiory zadań: Mendla, Kaczorka i Słówko, Ćwioka,
      no i oczywiście tzw. Medyk z fizyki. Myślę, że jak to wszystko przerobię, to
      nie mam czego się obawiać:)
      • marcin2561 Re: fizyka 06.01.06, 20:33
        Resnick & Halliday ale jest dużo niepotrzebnych rzeczy jeśli chodzi o mature.
        Ale dobrze wytłumaczone, chociaż naukowym językiem. innym niż we wszystkich
        licealnych książkach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka