ana7777 08.08.05, 23:59 jak się tym razem przygotowywujecie? Z jakich książek się uczycie? Co polecacie? Czego się spodziewacie po maturze? I wszystkie tym podobne z fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaci0rek Re: fizyka 09.08.05, 20:52 Będę studiować fizykę, ale wątpię, żebym się w ten sposób przygotowała do matury, bo tam będzie pewnie już całkiem co innego. Jeszcze się zastanawiam nad poprawianiem, mam czas do września :) bo jak się już zdecyduję to pewnie hurtowo: fizyka, matma, ang :) Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: fizyka 10.08.05, 13:20 Ej to witaj ja tez się zgłosiłam na fizykę! To będziemy chodzić razem! Ale ja nie zamierzam zdawać egzaminów. Niech mnie wywalą. Bo mi matma nie jest potrzebna do niczego, to dlatego. Chcę chodzić tylko na fizykę. Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 książka 23.08.05, 21:48 CZy Feynman czy Hallidayczy Wróblewski/Zakrzewski? Czy wogóle warto? Odpowiedz Link Zgłoś
alx Re: fizyka 26.08.05, 12:08 > Ej to witaj ja tez się zgłosiłam na fizykę! To będziemy chodzić razem! Ale ja > nie zamierzam zdawać egzaminów. Niech mnie wywalą. Bo mi matma nie jest > potrzebna do niczego, to dlatego. Chcę chodzić tylko na fizykę. Matematyka jest Ci w takim razie potrzebna - do fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: fizyka 26.08.05, 14:34 tak,tak ale jakoś sobie poradzę w minimalnym zakresie... naprawdę. A jak nie to wogóle zrezygnuję. A ty? Też na fuw? Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: fizyka 26.08.05, 14:35 lepiej mi napiszcie na temat tych książek, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
lechuza Re: fizyka 24.08.05, 16:05 to ja jestem w takiej samej sytuacji i ja rowniez bede chodzil na fizyke na UW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: fizyka 24.08.05, 21:48 a na co idziesz? Tzn. na co chcesz potem iść? Odpowiedz Link Zgłoś
barteczek_19 Re: fizyka 27.08.05, 09:15 operon x3 plus testy maturalne róznego rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
asilka Re: fizyka 27.08.05, 21:56 Ja tez chyba zaczne w tym roku fizyke ale na UMCSie:)Myślicie że tam bedą sami pasjonaci???:/Co prawda miałam 5 z fizy w LO ale moja wiedza jest znikoma:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
leiy_laa Re: fizyka 21.09.05, 15:45 Hej, napiszcie jeszcze coś o tych ksiazkach!!! Co sądzicie o Operonach (rozszerzony)?? Albo repetytorium Persony?(+testy oczywiście) Czy to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ssman1 Re: fizyka 21.09.05, 18:02 Ja osobiscie polecam repetytorium wsipu. to co mi sie tam podoba to to ze wszystkie zadania sa z nietylko odpowiedziami ale takze ze sposobem ich rozwiazywania (dobra rzecz jak ktos sie uczy sam tak jak ja) ponadto masz plytke cd z dodatkowymi zadaniami testowymi oczywiscie z odpowiedziami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ssman1 Re: fizyka 21.09.05, 18:05 aha jeszcze co do poprzednich wywowiedzi bo zauwazylem ze wszyscy chwala ksiazki operonu ja przez 3 lata sie z nich uczylem i teraz jak proboje je czytac to nic mi z nich nie wychodzi:P jednym slowem to tylko teoria jedyne co to warto przeczytac astronomie i termodynamike a pozatym to same zadania no bo co by mieli dac z teori jeszcze :> pozdro dla was fizycy;) Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: fizyka 21.09.05, 19:44 a ja uważam ze dużo teorii było. Najleprze są książki wyd. kursu sikory. Ja tak uważam bo są bardzo prosto wytłumaczone wszystkie tematy. Chociaż niestety nie ma np. bryły sztywnej. Kto zna ktoś coś dobrego z bryły sztywnej? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka3523 Re: fizyka 06.01.06, 11:36 Podchodzę już drugi raz do matury z fizy:P Jeżeli chodzi o książki to uczę się głównie z "Fizyki" Marty Skorko, i analizuję wszystko, co jest w repetytorium dla kandydatów na AM. Rozwiązuję dużo zadań i zdecydowanie polecam testy Horodeckiego ( trzy części), zbiory zadań: Mendla, Kaczorka i Słówko, Ćwioka, no i oczywiście tzw. Medyk z fizyki. Myślę, że jak to wszystko przerobię, to nie mam czego się obawiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin2561 Re: fizyka 06.01.06, 20:33 Resnick & Halliday ale jest dużo niepotrzebnych rzeczy jeśli chodzi o mature. Ale dobrze wytłumaczone, chociaż naukowym językiem. innym niż we wszystkich licealnych książkach Odpowiedz Link Zgłoś