09.08.05, 20:47
Jak planujecie się zabrać za poprawę tego przedmiotu. Zmieniacie sposób
nauki? Ja właśnie staram się wypracować jakąś koncepcję. Podzielę się z Wami
później moimi przemyśleniami, może Wy też macie jakieś? A no i jakie
mieliście z niej wyniki. Mój 65 podstawowy, a rozszerzony tylko 29 :(.
Obserwuj wątek
    • czas_na_przerwe Re: historia 10.08.05, 08:05
      Heh, mój wynik: 52-podstawowa, 34-rozszerzona:( Planu narazie nie mam:( No ale
      wiem jedno - zaczne już we wrześniu;)
      • oxy_gen_86 Re: historia 10.08.05, 22:15
        Ja się tam do swojego wyniku nawet nie przyznaję bo wstyd:P
        A jak się będę uczyć? Powolutu... i jakoś dam rade:)Edukuję się (tzn.będę)z
        książek Operon-u i z żółtego Vademecum Maturzysty (kupiłam na allegro) i pewnie
        poznoszę wszystkie możliwe książki historyczne od znajomych i rodziny...
        Pozdrawiam wszystkich historyków, fizyków, chemików itp.:))
        • czas_na_przerwe Re: historia 11.08.05, 08:29
          Ja już mam książki NOWEJ ERY:) No ale narazie jeszcze odpoczywają na półce;)
    • beti86 Re: historia 11.08.05, 09:51
      Ja dzisiaj idę poszukać jakiś fajnych książek do historii.I od
      września/października (jeszcze nie wiem) zaczynam naukę.A jesteście na jakiś
      studiach zaocznych czy dziennych?Bo ja cały roczek zamierzam skupić się na
      maturze.A Wy?
      • czas_na_przerwe Re: historia 11.08.05, 12:21
        Ja dostałam się na dzienne:) No ale niestety nie na te wymarzone:(
        Zamierzam "utrzymać się" na tych studiach, na wypadek gdyby znów nie wyszło mi
        z ukochanym kierunkiem, ale wiekszość czasu poświęce nauce do matury:)
        Pozdrawiam:)
    • oxy_gen_86 Re: historia 11.08.05, 13:26
      Beti ja też caaały rok poświęcam na nauke (przynajmniej oficjalnie:P)
      Razem to zawsze raźniej :))
      • aga_86 Re: historia 14.08.05, 18:28
        ja tez poprawiam histe, moze przy okazji wos. metodę mam taką sama jak miałam w
        tym roku, tyle, ze mam zamiar uczyc sie bardziej dokłądnie i więcej
        zapamiętywać:) hehe
    • ninola Re: historia 14.08.05, 23:36
      Ja też poprawiam historię (między innymi). Zamierzam mocno przyłożyć się do
      nauki. Może w następnym roku dostanę się na wymarzoną historię na UAM. Moje
      wyniki z histy to 74 - podst, 52 - rozsz.
      • raggio.del.sole Do wszystkich poprawiajacych 17.08.05, 12:40
        mam mnostwo ksiazek historycznych na zbyciu:))
        ktos chetny?:)
        • nata86 Re: Do wszystkich poprawiajacych 19.08.05, 18:30
          oczywiscie, wszyscy pisza, ze sie beda uczyc, przykladac, poswieca wiecej czasu...a czy tak nie mowiliscie dokladnie rok temu?? czy nie stwialiscie sobie takiego samego celu?? nauka, nauka i jeszcze raz nauka? i co z tego wyszlo..nic? zamiast siedziec na forum, wzielibyscie sie juz do nauki, i przestali mowic, ze od wrzesnia otworzycie ksiazki. zreszta historia na nowej maturze byla bardzo prosta, zauwazcie, ze nie wymagano praktycznie zadnej wiedzy, co najwyzej trzeba bylo umiec zlokalizowac zrodla w odpowiednim czasie, podpisac zdjecia itd. dlatego uwazam, ze w tym roku nie ma co powtarzac od poczatku calego materjalu, a pzrerobic to, co wzeszlym bylo dla nas nieistotne, bo te wlasnie nieistotne rzeczy pojawily sie na niej i wiekszosc z nas sie sparzyla bardzo mocno. radze potraktowac historie jako hobby, doszukiwac sie, a nie wkuwac na pamiec, bo to nic nie da. Powodzenia!!
    • aggr3sor Re: historia 21.08.05, 22:42
      Ja mialem 82 z podstawy i 54 z rozszerzeki, a poprawiam bo nie dostalem sie na
      prawo umk :)
      • catrine19 Re: historia 23.08.05, 00:16
        dostlam sie na prawo UWr, choc moim glownym celem byl UAM.. zastanawiam sie nad
        poprawianiem histy. polecam fajna serie ksiazek, z ktorych sie uczylam -
        Notatki z lekcji, M. Ciejka, duzo faktow, w sumie wszystko jak na lekcjach histy
        • butterflyz86 Re: historia 22.09.05, 00:37
          JA TEZ POPRAIWM ALE ZACZYNAM ZAOCZNE PRAWO NA UMK BO NIE CHCE MARNOWAC
          ROKU.DOSTALAM SIE DO JAKIJES SMIESZNEJ SZKOLKI DO WLOCLAWKA PANSTWOWOEJ
          DZIENNIE ALE CHCE SPROBOWAC PRAWO JUZ TERAZ A NIE CZEKAC ROK A POTEM STWIERDZIC
          ZE NIE DAJE RADY I 2 LATA DO TYLU.POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH DESPERATÓW
    • blanche-1 Re: historia 09.10.05, 19:25
      mam takie pytanie czytala duzo wypowiedzi na tamet ksiazek roszkowskiego, ze
      bardzo dobrze przygotowuja do matury, ale wlasnie cos mi nie pasuje poniewaz te
      ksiazki sa napisane od 1789 roku wiec ci ktorzy pisali o tym ze tylko na tych
      ksiazkach sie opierali i pozdawali po 80 i 90 procent, przeciez matura z
      historii jest od starozytniego egiptu? No wiec jak jest, bardzo prosze o
      wszelkie info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka