Dodaj do ulubionych

GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM?

17.08.05, 21:46
Wydawało mi się, że maturę napisałam nie najgorzej, a studentką nie zostałam.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie by się dostała? Dowartościuję się może trochę.

Oto moje wyniki:

polski p-90%; r-brak
angielski p-91%; r-80%
matematyka p-82%; r-46%

I ustne, które się nie liczą polski - 100% i ang roz. 95%.

Składałam na AE do Krakowa. Napisałam odwołanie i czekam.
Czekam tak od maja...
Pozdrawaim wszystkich, którzy są w podobnej sytuacji.
Ehhh...
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 21:50
      "> I ustne, które się nie liczą"
      gdzie się nie liczą tam się nie liczą. mi się liczyły :]
    • Gość: .... Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.crowley.pl 17.08.05, 21:54
      na towaroznawstwo na AE poznań
      na większość kierunków na AR poznań, z wyjątkiem biotechnologii i technologii
      żywienia
      na kilka kierunków na politechnice poznańskiej
      itd....
      • Gość: dasfdafasd Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:26
        na politechnikę poznańską trzeba mieć fizykę. oprócz architektury. chyba. nie
        wiem, bo tam nie zdawałam. ale słyszałam, że tak jest
        • post_scriptum Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 18.08.05, 21:34
          na ekonomie UG
    • Gość: Mućka Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.08.05, 22:10
      Na Politechnikę Łódzką:Wydział Mechaniczny, Wydział Chemiczny, Wydział Fizyki
      Technicznej, Informatyki i Matematyki Stosowanej, Wydział Inżynierii Procesowej-
      wszystkie na dziennych. Konkurs świadectw do 22.08. Masz duże szanse. Przyjmują
      praktycznie wszystkichze zdaną maturą. Sprawdź sobie jakie są tam kierunki.
    • Gość: :) Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.b.jawnet.pl 17.08.05, 22:34
      na AGH na zarzadzanie i na AE w Katowicach :)
      • margareth007 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 17.08.05, 22:48
        a na co dokładnie na AE w Katowicach?
        • mikasa5 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 18.08.05, 00:30
          Na UwB -kierunek filologia polska.
          • Gość: aga Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:10
            na polibude np wroclawska na rozne kierunki :) na slaskiej tez troche miejsc zostalo
        • Gość: Zenonek na wszystkie 4 kierunki IP: 83.238.20.* 31.08.05, 11:06
    • Gość: aol Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 12:22
      na iranistyke, turkologie UJ
      • Gość: aol Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 12:24
        tam byś się dostała gdybyś złożyła wcześniej dokumenty i jednocześnie brałabyś
        udział w postępowaniu kwalifikacyjnym... teraz już niestety za pozno. Napewno
        Ci sie powiedzie, pozdrawiam
        • Gość: tazza Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 18.08.05, 14:05
          gdzie byś się dostała: Akademie Ekonomiczne (np. Wrocek), Polibudy, ale
          musiałabyś dodatkowo zdać na uczelni egzamin z fizyki, poza tym kilka kierunkow
          humanistycznych (teraz nie pamietam wszystkich :P) np INiB, chyba filologia
          niderlandzka (wszystko we Wrocku bo tylko tam mam rozeznanie ;P)
          • Gość: tazza Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 18.08.05, 14:11
            a tak swoją drogą, to teksty w stylu "przynajmniej to mnie jakoś podbuduje,
            albo pocieszy" nie daja skutku, uwierz, teraz wiem na jakie kierunki by mnie
            przyjeli, a na ktore nie skladalam papierow i wcale nie podnosi mnie to na
            duchu :/ a wrecz przeciwnie...
            • Gość: fjuu Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.stg.pl 18.08.05, 14:42
              na politechnike gdanska i bez zdawania egzaminu
            • margareth007 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 18.08.05, 16:48
              Gość portalu: tazza napisał(a):

> a tak swoją drogą, to teksty w stylu "przynajmniej to mnie jakoś podbuduje,
              > albo pocieszy" nie daja skutku, uwierz, teraz wiem na jakie kierunki by mnie
              > przyjeli, a na ktore nie skladalam papierow i wcale nie podnosi mnie to na
              > duchu :/ a wrecz przeciwnie.

Mnie trochę podbudowuje to, że jednak gdzieś by mnie chceili;-)
              Ale faktycznie bardzo żałuję, że nie złożyłam papierów na więcej uczelni.
              W ogóle dziękuję, że mi odpisaliśie, nie spodzeiwałam się, że
              tak dużo osób mi odpowie.
              • Gość: grzesh Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.idr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:16
                wiem co czujesz.. ja mialem tak : pol 74, ang 100 i 89, biol 90 i 74, chem 92 i
                83, fiz 78 i 56... zdawalem na medycyne do poznania i sie nie dostalem.. a na
                kazda inna bym sie dostal.. ;/ taki los, ale ja rocznik 87 jestem.. wiec to moze
                nie moj czas jeszcze ;) glowa do gory :) bedzie dobrze bo inaczej byc nie moze
                ;) pozdr
                • margareth007 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 18.08.05, 20:20
                  To Ty niezły mózg jesteś. Fizykę nieźle napisałeś to mogłeś iść na każdą AM
                  gdzie biorą ją pod uwagę. Nie koniecznie Poznań, ale teraz już to pewnie wiesz;-)
                  Właśnie może jeszcze nie czas na Ciebie, mógłbyś tego psychicznie nie znieść;-)
                  Żartuję oczywiście. A co masz zamiar robić przez ten rok?
                  • Gość: grzesh Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.idr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 01:23
                    no moglem moglem :) ale co tam... trudno sie mowi.. przez rok.. to albo sie
                    zalapie na biotechnologie medyczna z odwolania (bo na razie są tam wszyscy Ci
                    ktorzy tez sie dostali na medycyne/stome/farmacje, wiec moze zwolnia miejsce..)
                    i albo tam zostane, a jak sie nie powiedzie to bede rok na zaocznej biologii,
                    poprawie mature z bioli, bo reszta mi sie calkiem podoba ;] i bede znow zdawal..
                    ale nie jestem pewny czy poznan.. moze krakow albo wroclaw, pozyjemy..zobaczymy
                    :) pozdrawiam i wcale nie jestem mozg.. udalo mi sie z ta fiza ;)
    • Gość: p@sztet Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:08
      na PWr na sporo kirunków;)
    • kaja86 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 18.08.05, 20:24
      Dostałabys sę na AE w Katowicach i na PŚ, chyba nie na wszystko, ale na duzo
      kierunków.
      • sharon9 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 19.08.05, 13:38

no wyniki rzeczywiscie masz całkiem porządne, szkoda że wzcesniej sytuacja ci
        sie nie wyklarowała, nie wiem czy cie to pocieszy, ale z takim wynikiem z
        angola miałabys szanse do jakiegoś kolegium językowego nawet teraz
        spróbować,skoro polski poszedł ci tak świetnie to wielka szkoda ze nie
        podchdziłas do rozszerzonego (...)
        Trzymam kciuki za Ciebie :)
        • margareth007 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 19.08.05, 20:45
          Dzięki. Też bardzo żałuję, że nie zdawałam polskiego rozszerzonego, ale
          myślałam, że trzeba się nieźle przyłożyć, żeby go dobrze zdać (ja byłam na
          mat-fizie, nie miałam rozszerzonego polskiego w skzole), a później okazało się,
          że ludzie, którzy podeszli do poziomu rozszerzonego "z rozbiegu" mieli nawet
          przyzwoite wyniki.
          No trudno.
          Na razie próbuję jeszcze na Akademię Świętokrzyską właśnie na filologię
          angielską, dzienną. Bo tam jest póżniejsza rekrutacja.
          I chyba na PK i czekam na wyniki dwóch odwołań (AE i AP) .
          Ale jeszcze przez jakieś dwa, trzy tygodnie nie będę wiedzieć gdzie będę
          studiować i co.
          No, ale takie życie.
    • Gość: ?? Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:31
      hmm.. czemu krecisz? ile przedmiotow zdawalas na maturze? na forum studia
      znalalzlam bardzo poodbny watek, ba nawet o takim samym tytule. choc pisany
      przez goscia to jednak ostani post ewidentnie wskazuje na to iz to ty pisalas.
      po co? tak bardzo potrezbujesz litosci? ludzi z dobrego serca pisza ci gdzie
      mialabys sznse a ty sie z nich pewnie polewasz w kacie. btw- nie wierze ze z
      takimi wynikami nie przyjeli cie na zadne studia. moze jeszce egzaminy byly,
      co? a prawie sie nabralm.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=27904070 ( post : gdzie bym sie
      dostala bla bla bla- tym razem zdawala wos i historie. o ustnych nic nie ma ).
      pozdrawiam.

• Gość: ?? Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:37
      przepraszam, zle zrozumialam post na forum studia. myslam ze gos to margareth i
      stad cala farsa. przepraszam raz jeszce, nie chcialm urazic. przyznaje sie bez
      bicia ze popelnilam karygodny blad. mam nadziej ze jakos mi wybaczysz. btw-tak
      jak juz pisalm-nie dowierzam ze z takimi wynikami sie nigdzie nie dostalas. sa
      za dobre.albo zlozylas na zle kierunki. pozdrwaiam i jeszce raz przepraszam.
      • margareth007 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? 20.08.05, 18:40
        Już Ci w tamtym wątku (na forum Studia) napisałam, że Ci wybaczam;-) Na
        szczęście zajrzałam na to forum jak już napisałaś, że popełniłaś błąd. Nie
        dostałam się nigdzie, bo złożyłam na AE w Krakowie, gdzie staromaturzyści
        podnieśli straszliwie poprzeczkę (progi skoczyły nawet o 18 punktów w stosunku
        do zeszłego roku) i na AP, na filologię polską z kom. medialną i edytorstwem,
        gdzie trzeba było mieć 92% z pol. podst. żeby się dostać (13 osób na 1 miejsce);
        oczywiście napisałam odwołania i tu i tu, ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Nic
        nie kręcę. Po prostu chciałam wiedzieć czy przyczyną tego, że nie dostałam się
        na studia jest słabo napisana matura, czy źle rozegrałam sprawę z podaniami.
        I widzę, że raczej to drugie. Teraz przynajmniej wiem, że w dodatkowych
        rekrutacjach mogę mieć szanse.
        • Gość: polar Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.05, 08:51
          Masa ludzi się nie dostała przez złą strategię. Wynika to z tego wątku i z
          moich obserwacji.Ludzie całkiem przyzwoicie napisali maturę i nie dostali się
          na wybrany kierunek, a w innym mieście z taką punktacją dostaliby się. Dziwna
          ta tegoroczna rekrutacja.Z mojej klasy- a była to najlepsza klasa w jednym z
          porządniejszych ogolniaków we Wrocku- dostały się w tej chwili na dzienne
          uczelnie państwowe 3 osoby.U kumpeli ze szkoły o podobnym poziomie 5 osób. To
          zadziwiająco mało. W ubiegłych latach dostawało sie 70-80 % klasy. A jak u was?
          • Gość: margareth007 Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:17
            A podobno maturzystów w tym roku jest mniej niż miejsc przygotowanych dla nich w
            uczelniach państwowych, a do tego na studia wybiera się chyba około 80% z nich.
            Ja myślę, że mogą być dwie przyczyny tego, że ludzie z nieźle napisaną maturą
            nie podostawali się na studia. Po pierwsze to, że wiele osób składało na kilka
            uczelni, i ci, którzy napisali maturę bardzo dobrze, dostali się po prostu
            wszędzie; zajmując kilka miejsc, przez to liczba maturzystów zwiększyła się
            pozornie kilkakrotnie. Druga sprawa to być może maturzyści z poprzednich lat,
            którzy w przypadku niektórych uczelni skorzystali z "promocji" i bez egzaminów
            dostali się na studia. Być może gdyby nie fakt, że nie musieli zdawać egzaminu
            wcale nie ubiegaliby się o przyjęcie na studia. Ale jest nadzieja, że wiele osób
            dostnie się z odwołania. Może mi też się uda, a może nie... zobaczymy.
    • Gość: nata Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:25
      hej, ale mialas pecha! z takimi wynikami dostalabys sie na 90% na UŁ. w kazdym
      razie na filogie. jelsi interesuje cie 2 nabor to mamy wolne 10 miejsc na
      filologii klasycznej. wiem ze to nie to samo co polska ale zawsze jakies rzeczy
      by ci sie powtarzaly i za rok moglabys sprobowac prze[isac sie na filologie
      polska. zastanow sie nad tym. w tym roku w lodzi takze ciezko bylo sie dostac
      ale na filologie akurat takie wyniki chyba by wystarxczyly choc na 100% pewna
      nie jestem. ktos tu napisal ze ciezko bylo, ze zla strategia-popieram , u mnie
      w klasie takze tylko kilka osob ( chyba cale 3) dostaly sie na dzienne. tojest
      straszne co sie dzieje. my mamy taki pech ze w gre wchodza jeszcze
      starmaturzysci, ktorzy zawyzaja poziom, ale coz, przeciez oni tez maja prawo
      skladac na to na co chca. no nic, glowa do gory, nie poddawaj sie i wal do
      lodzi:) na klasyczna sie dostaniesz bo moja kolezanka sie dostala choc ma ature
      gooorzej od ciebie napisana:) pozdrawiam:)
      • Gość: ilka Re: GDZIE BYM SIĘ DOSTAŁA Z TAKIM ŚWIADECTWEM? IP: *.visp.energis.pl 28.08.05, 22:38
        wiesz, ja tez rozegrałam źle sprawe skłądania dokumentów. Wyniki miałąm
        przywoite: polski 90 i 60, anglik 80 i 60, gegra 88 i 75, hista 68 i niesttey
        tez sie nigdzie nie dostalam
        • Gość: :/ do margareth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 07:59
          Ze wszystkich Twoich wypowiedzi można wywnioskowac, że składałaś na kierunki
          ekonomiczne...więc po jaką cholere chcesz się zaczepić na filologii ang w KC i
          blokujesz miejsce tym, co chcą z powołania studiować angielski???
          • Gość: meg Re: do margareth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:41
            > Ze wszystkich Twoich wypowiedzi można wywnioskowac, że składałaś na kierunki
            > ekonomiczne...więc po jaką cholere chcesz się zaczepić na filologii ang w KC i
            > blokujesz miejsce tym, co chcą z powołania studiować angielski???

Po pierwsze to mam prawo do składania papierów tam gdzie chcę, po drugie,
            złożyłam także papiery na filologię polską z kom. medialną na AP w Krakowie
            (także nie tylko na ekonomiczne), po trzecie kocham angielski, po czwarte to
            jeszcze nikomu nie zablokowałam miejsca i nie wiadomo czy zablokuję (jest 15
            osób na jedno miejsce)
            Nie miej do mnie pretensji, bo to chyba nic dziwnego, że chcę się dostać na
            studia dzienne. Mam siedzieć z założonymi rękami?
            I nie wiem czemu nie znając mnie, twierdzisz, że nie mam powołania do
            studiowania angielskiego
            • margareth007 Re: do margareth 30.08.05, 22:57
              to ja napisałam tamten post
              • Gość: :/ Re: do margareth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:11
                a no widzisz, nie pisałas że składałas na jakies teatralne....wspominałaś tlyko
                o ekonomicznych, a z doświadczenia wiem, że połowa osób składająca na aś idzie
                tam, bo nie dostali się na jakies inne studia całkowicie nie związane z
                angielskim. Jeśli Cie uraziłam - sory.
                • Gość: :/ Re: do margareth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:15
                  aa pisałaś, nie zauważyłam.
    • Gość: Zenonek ___0____ IP: 83.238.20.* 31.08.05, 11:05
      dostałabyś się na ae w katowicach i na ae we wrocławiu. nie rozumiem czemu tam
      nie próbowałaś!!!
    • margareth007 i sie dostałam... 12.09.05, 20:35
      Politechnika Krakowska to jedyna uczelnia, która mnie doceniła.
      Będę studiować tam na wydziale Inżynierii Środowiska. Bardzo się cieszę.
      I jeżeli listę przyjętych ułożyli według wyników, to z ponad setki osób jestem
      chyba piąta. Ale nie wiem, czy to możliwe.
      W każdym razie dziękuję wszystkim, którzy wpisywali się w tym wątku.

• margareth007 i sie dostałam... 12.09.05, 20:41
      Właśnie sprawdziłam i na filologię polską z komunikacją medialną i edytorstwem
      na AP też mnie przyjęli!!!

• kinia_86 Re: i sie dostałam... 12.09.05, 21:07
        Hej, a dostałas się na fil. ang w KC?? bo widziałam, że pisałas o tym :)
        • Gość: margareth007 Re: i sie dostałam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:06
          Nie pojechałam na egzamin ustny, w takim razie się nie dostałam. Już wiedziałam,
          że się dostałam na PK w Krakowie, i nie chciałam w razie czego blokować komuś
          miejsca, bo wiem co to znaczy nie dostać sie na studia. Ale prawdopodobnie i tak
          bym nie zablokowała;-)
      • Gość: kkk Re: i sie dostałam... IP: *.Zabrze.Net.pl 14.09.05, 13:29
        Troche mnie dziwi ze tak malo osob u Was w klasach dostalo sie na dzienne... U
        mnie w 34 osobowej klasie tylko 4 osoby nigdzie sie nie dostaly... To z
        pewnością źle dobrana strategia ale tez z powodu osob ze swietnymi wynikami,
        ktore pchaja sie na n kierunkow blokujac kilka miejsc...
        • Gość: Velika Re: i sie dostałam... IP: 80.51.235.* 14.09.05, 13:52
          Mnie też to dziwi. Chodziłam do bardzo przeciętnego liceum w małym mieście i z
          mojej 32-osobowej klasy na studia nie dostały się za 1 podejściem 2
          osoby...Teraz czekają na wyniki drugiej rekrutacji ale chyba im się uda. :] W
          ten sposób moja klasa obala mit o tym że ludzie ze słabych liceów są gorsi od
          tych z "elitarnych". A jakieś orły z nas nigdy nie były :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka