Dodaj do ulubionych

Chicco Simplicity - kilka pytań

18.02.11, 13:05
Czy on jest pod fotelik, a jeśli tak to pod jaki?

Czy faktycznie waży 8 kg?

Jaka ma średnice kółek?

Dzięki smile
Obserwuj wątek
    • just_tusia07 Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 19:28
      1. niestety nie
      2. tak waga 8 kg (przed chwilą sprawdziłam)
      3. 16.5 cm
      i jeszcze ode mnie
      wysokość oparcia 43cm, szer. siedziska 30cm, głęb. 27cm i tak jak w arii można wydłużyć o 10cm
      • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 21:38
        > 1. niestety nie

Rozmawiałam dziś ze sklepem w Arkadii i zrozumiałam coś takiego, że w kolekcji 2011 będzie pod fotelik. Ale wiadomo, jak to jest z takimi informacjami. Gdzie to zweryfikować?

> 2. tak waga 8 kg (przed chwilą sprawdziłam)

Dziękuję!

> 3. 16.5 cm
        > i jeszcze ode mnie
        > wysokość oparcia 43cm, szer. siedziska 30cm, głęb. 27cm i tak jak w arii możn
        > a wydłużyć o 10cm

Dziękuję!

A czy ogólnie jesteś zadowolona z wózka?
        Myślę o nim ze względu na mały wymiar po złożeniu i dlatego, że podoba mi się wizualnie.
        Inny możliwy wybór to Graco Mirage, ewentualnie Espiro Magic, dziś wynalazłam na forum jeszcze Inglesinę Espresso (droga!) i Brevi Grillo...

Wiem, że Chicco mają złą prasę, ale właściwie nie wiem, dlaczego dokładnie...
        • just_tusia07 Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 22:26
          Obie z córką jesteśmy z niego zadowolone. Kupiłam go wiosną 2010 dla 14kilogramowej 2.5 latki jako ostatni w karierze wózkowej i spisał się super. Jeszcze nim pojeździmy a potem będzie dla kolejnego szkraba. Mieści się w bagażniku Seicento smile), bez trudu składa i rozkłada się jedną ręką (wnosiłam na 2 piętro). Podbijanie suuuper smile. Ja mam 158cm wzrostu i dla mnie idealnie się prowadził jak rączka była ustawiona na wysokości łamańca czyli jakieś 90cm od ziemi. Jak była na wysokości 99cm to podbijanie dla mnie nie było już tak rewelacyjne i dlatego nie zdecydowałam się na kupno Arii sad Żałuje tylko że nie kupiłam go wcześniej. Pozdrawiam

Justyna
          mama Natalki-listopad2007
          Aniołka[*]-lipiec 2010
          Niespodzianki-sierpień2011
          • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 22:49
            Ha, ha, u nas to ma być dla 2-latka, jako ostatni wózek, ma wchodzić do Corsy, być wnoszony na 2 piętro, a ja mam 164 smile
            Dużo podobieństw smile

Jakby był pod fotelik, to byłby ideałem...
            • just_tusia07 Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 23:06
              Dla mnie wystarczy że rozkłada się zupełnie na płasko i ma wyczuwalną amortyzację więc na krótkie spacery i do CH będzie ok dla maluszka. I nie sądzę żeby można do niego wpinać fotelik no bo do czego przypiąć adaptery skoro boki niczym się nie różnią od tego który ja mam.
              • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 23:10
                Może masz rację...
                • mama1dawidka Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 23:12
                  na dwa chicco co mialam wszystki skrzypialy i mialy mega luzy tylko ze ja mialam uzywki i model trio for me smile
      • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 22:02
        Tu pokazują 2011, ale mowy o foteliku nie ma...
        Ale kolory super!
        dino.sklep.pl/nowy/chicco-simplicity-2011-spacerowy-kurier-gratis-p-10499.html
    • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 23:02
      Jak Wam się podobają te jasne stelaże?

dino.sklep.pl/nowy/linki/wozki/spacerowe/chicco_simplicity_2011/chicco.htm
      Mój synek ma hopla na punkcie koloru pomarańczowego, więc Araton byłby super, ale też podobają mi sie jasne stelaże. Może Klabber? On jest granatowy?
      • sylki Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 23:29
        Cena z kosmosu, nie dałabym za niego 600 zł uncertain
        Pamiętam jak szukałam czegoś co mogło by być po x landerze i
        oprócz buggstera oglądałam dość intensywnie chicco simplycity
        ale te 3 lata temu ja za niego miałam dać 450 zł i tamte były ładniejsze wink
        • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 23:44
          Wiesz, Dino jest drogie i jako pierwsze w ogóle ma tę kolekcję.
          Potem pewnie będzie można kupić w rozsądniejszej cenie.
          A te stare, to tak kosztują 400-500 chyba.
          • sylki Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 18.02.11, 23:54
            Nieważne jaka to kolekcja nie dałabym za ten wózek takiej kasy
            allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=chicco+simplicity
            Mam 168 cm i chodząc po sklepie kopałam w rurkę między kołami, o spacerach nie wspomnę wink
            Dodatkowo miałam przez dwa dni w użytkowaniu chicco pony xs (bardzo podobny do simplicity , może jakiś jego poprzednik) - nigdy więcej tego wózka nie chciałam oglądac na oczy wink o prowadzeniu i podbijaniu nie wspomnę wink
            • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 19.02.11, 14:28
              A co byś mi radziła?
              Graco Mirage?
              Espiro Magic?
              • pomilak1 Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 19.02.11, 17:37
                ja miałam chicco liteway i chicco skip, skip o wiele lepszy ale skrzypiał tak samo paskudnie co doprowadzało mnie do białej gorączki tongue_out ale podbijanie i prowadzenie rewelacja!
                • froobek Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 21.02.11, 19:59
                  OK, skrzypienie mi kompletnie nie przeszkadza - czy to jedyny problem tego wózka?
                  Oprócz niedostępności w sklepach? wink
                  • pomilak1 Re: Chicco Simplicity - kilka pytań 21.02.11, 20:59
                    ale chodzi co o skipa, tak?
                    jeżeli tak to dla mnie minusem było własnie to skrzypienie, ale komuś może jeszcze przeszkadzać płytka budka (można ją naciągnąć takim oszukanym sposobem ale tylko w pozycji siedzącej)czy stelaż w koszu na zakupy (mi to akurat było na rękę bo pakowałam na ten stelaż cięzki rzeczy typy mleko w kartonie a pod stelaż coś lzejszego - serki, masło itp.) opuszczanie siedziska jest na pasek,ale żeby podnieść je to trzeba tylko ciagnąć ten pasek i nic więcej - nie tak jak w xlanderze że musisz sprzączki trzymać, aha nie da się ściągnąć tylnich kółek albo ja nie miałam siły wcisnąć tych bolców zabezpieczających uncertain
                    z plusów to na pewno łatwość prowadzenia, podbijanie, małe wymiary po złożeniu, wysokość oparcia, waga (waży ok 6 kg, no może 6,5 ale dla mnie był lekki)bardzo długie pasy bezpieczeństwa, jak na lekką spacerówkę fajna amortyzacja.
                    jak mi się coś przypomni to napiszę, ja miałam kolor fuego - dla mnie śliczny ale ja lubię wszelkie odcienie czerwieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka