Dodaj do ulubionych

MATURA 2006 - HISTORIA 100% :)

31.08.05, 22:26
POLECAM - www.allegro.pl/show_item.php?item=62571849 - NAPRAWDĘ WARTO
Obserwuj wątek
    • Gość: madmax Re: MATURA 2006 - HISTORIA 100% :) IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 31.08.05, 22:53
      Na Nowa Mature to niepotrzebna strata czasu...w kluczu nie bedzie odp ile
      metrow miala piramida cheopsa ;].Przed reforma owszem...szczegolnie na wydzial
      prawa us,ale to juz historia.
      • Gość: tra lalala Re: MATURA 2006 - HISTORIA 100% :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 00:24
        oj tylko sie ludzie na to nie nabierajcie. to ktos kto handlował wcześniej tymi
        samymi materiałami pomocnymi przy egazaminach na studia. i wtedy były one
        naprawde pomocne szczególnie jesli egzamin był robiony na podstawie jakiegoś
        konkretnego podręcznika. Ogolnie to to moze byc pomocne przy nauce do matury (
        wiem bo mam taki zestaw- uczyłam sie z niego do sprawdzianów) ale tych faktów
        jest o wiele za dużo żeby je wszystkie spamiętać a do tego wiele z nich jest
        zupęłnie niepotrzebnych - szczególnie jesli chodzi o nowa maturę! pozatym autor
        aukcji zaprzecza sam sobie zamieszczając w opisie tezę że umiejąc wszystko na
        cacy- na pamięć zacinamy sie przy odpowiedzi a tymczasem jego towar nadaje sie
        tylko do nauki na pamięć- bo co innego mozna zrobić z pytaniami? a taka forma
        nauki nie sprawdziła się juz na maturze 2005! no dobra dość tego pozdro dla
        wszystkich maturzystów 2006 od maturzystki 2005, która dzieki historii dostała
        sie na europeistykę:)
        • Gość: lucas Re: MATURA 2006 - HISTORIA 100% :) IP: 80.51.249.* 01.09.05, 08:13
          na reklamie to sie chłopak zna ... jednak bądzmy szczerzy samymi pytaniami
          niczego sie nienauczymy, tu potrzebna jest pewna spójnosc faktów i skojarzeń,
          które mozna posiasc tylko i wylacznie dzieki czytaniu dłuższych
          opracowań...kolega sie troche zapedził w zachwalaniu, chociaz pytania sa bardzo
          przydatne w uzupelnieniu i utrwaleniu owej wiedzy, ale nie jej nabywaniu :D ...
          takie moje zdanie.
          • Gość: Marcin Re: MATURA 2006 - HISTORIA 100% :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:26
            Ja myślę że to jest bardzo dobre do utrwalania wiedzy oraz do powtórek. Sam
            korzystałem z takich pytań w zeszłym roku i prawie każdy sprawdzian szkolny
            miałem na 5. Ja myśle że to dobra rzecz.
    • bule UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! 01.09.05, 16:50
      CZEŚĆ!
      • bule Re: UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! 01.09.05, 17:00
        CZEŚĆ! Najlepszą ksiązką, pomocną przy przygotowywaniu się do matury, jest:

"Historia dla kandydatów na studia prwanicze, administracyjne, politologiczne,
        historyczne i socjologiczne" autorstwa Marka Chmaja, Wojciecha Sokoła, Janusza
        Wrona.

Z tej ksiązki należy uczuć się przede wszystkim faktów, ksiązka pomaga zrozumieć
        ogólnie różne wydarzenia historyczne. Idealnym uzupełnieniem jest seria
        podręcnzików do historii OPERONA. Z tej pierwszej ksiązki się uczcie, a
        podręczniki sobie czytaje, jak najwięcej, nawet w czasie przerw, okienek itp.
        W ten sposób zdobędziecie czytsa wiedzę i zrozumiecie historię (ksiązka 1).
        Ponadto będziecie mieli ogólne rozeznanie w historii, poznacie wiele ilustracji,
        zdjęc, które są wykorzystywane na maturze (ksiązki OPERONA).
        Polecam rozpocząc naukę w październiku - listopadzie - na początek poczytajcie
        sobie o starożytności w OPERONIE, bo tego nie ma w tej pierwszej książce. A
        potem już regularnie się uczcie i nie przejmujcie się, jak po pewnym czasie
        uswiadomiscie sobie, że zapomnieliście jakąś date itp. Ważne, zeby mieć ogólne
        rozeznanie w historii i kojarzyć sobie fakty.

Tyle na poczatek, jak macie jakies pytania to piszcie - zdawałem maturę z histy,
        więc mam jakieś doświadczenie.

pozdro.
        • Gość: ktosik Re: UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! IP: *.68.66.96.kutno66.tnp.pl 01.09.05, 17:05
          max nie wiedzialam ze zdawales histe:)
          myslalam ze tylko matme:P
          • fal_len Re: UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! 01.09.05, 19:42
            normalnie zaczyna się rodzinie robić :P wiemy o sobie tyle rzeczy.. a jak tam
            się układa Tobie ktosik (:P) i Twojemu rycerzowi w lśniącej zbroi :P? bodaj R...
            z tego co pamiętam.. ale głowy sobie uciąć nie dam :P
          • bule Re: UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! 01.09.05, 19:51
            zdawałem histe i matme :) I bardzo dobrze zrobiłem, bo akurat u mnie na UG brali
            pod uwagę 3 przedmioty ( j.angielski, matma, hista).

• Gość: Velika Re: UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! IP: 80.51.235.* 02.09.05, 09:28
          Tylko nie Operon ! Największe badziewie do nauki historii. Gdybym miała opierać
          się na maturze tylko na wiedzy z tej książki to miałabym napisaną podstawę na 50
          % :] Albo i mniej...
          • karolinka244 Re: UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! 02.09.05, 17:10
            POMOŻCIE!!!! Moja sytuacja jest tragiczna;( hehe:P jestem w 2kl. i chce zdawac
            rozszerzona historie na maturze ale mam tylko 2 godziny tygodniowo;( czy to
            wystarczy zey pisac rozsz.? chodziliscie na jakies korki albo cos?a w ogóle
            gdzie moge isc po tej historii na studia??
            • reward Re: UWAGA! SUPER POMOC DO MATURY! 02.09.05, 17:34
              Polecam: www.allegro.pl/show_item.php?item=62758233

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka