Dodaj do ulubionych

AM kierunek lekarski

05.09.05, 15:35
ile mieliscie punktow z matur i co poprawiacie ja mialem 161 z samych matur
z bioli 70
chemii 63
fizyki 28
poprawiam tylko fizyke i mysle ze mi wystarczy a jak wy myslicie??????
aha i jak sadzicie czy rocznikowi 87 dadza latwiejsze matury od naszych??
Obserwuj wątek
    • ana7777 Re: AM kierunek lekarski 06.09.05, 10:17
      Hej! Na początek życzę powodzenia. Obyśmy się dostali/ły! Ja mam niewiele
      więcej pkt ale poprawiam wszystko. Uważam że w tym roku próg był wyjatkowo
      niski. Nie wiemy też jaki bedzie poziom poszczególnych matur dlatego i w
      styczniu i w maju poprawiam wszystko. Zresztą prawdę mówiąc już od paru dni się
      przygotowywuję bo mam nadzieję że już w styczniu uda mi się wszystko poprawić.
      Ale wymagania mam duże. Podejrzewam że próg będzie bliski 220 pkt. Po pierwsze
      okazało się że do wawy nie było tak trudno się dostać więc zjadą się tu z
      innych miejsc. Po drugie są tacy jak my co poprawiają i mają trzy maturalne
      szanse a np. nie tak jak ja maja wmiarę podobnie wszystkie(tzn. u ciebie też
      uwazam że masz w miarę podobnie bo fiza najczęsciej jest trochę nizej od
      reszty) tylko mogą skoncentrować się na jednym przedmiocie. Dochodzą
      staromaturzyści - za trzecim razem to się człowiek nawet do zbrodni może
      posunąć*)*. A i jeszcze jedno: czytałam wczoraj w takiej książce wyd. medyk że
      oni zdają sobie sprawę że kryteria nowej matury nie były ani uczciwe ani nie
      wybrały zawsze najleprzych kandydatów dlatego spodziewają się że w tym roku
      odpadnie dużo wiecej osób. A co zrobią te osoby? Natychmiast złoża papiery na
      pierwszy rok i będą z nami konkurować. I po ostatnie (z tego co teraz pamiętam)
      to jednak b. duzeo osób miało dużo powyżej 200 pkt. Ale nie chcę załamywać.
      Słuchaj, i tak się dostaniemy. !!!
    • kilam Re: AM kierunek lekarski 07.09.05, 20:57
      Ja myślę że próg w przyszłym roku zwiększy sie -będzie oscylował w granicach
      200pkt(co bedzie wynikać z wiekszego zainteresowania tą uczelnią po
      tegorocznych doświadczeniach). Ale nie sądze, że wyniesie aż 220pkt. W każdym
      razie życzę Wam powodzenia(szczególnie dla "anny7777"- mojej konkurentki a może
      później koleżanki z roku). A ssmanowi1 radzę poprawiać również chemię(przecież
      nic nie tracisz- i tak pozostaje lepszy wynik.
      • sloonko18 Re: AM kierunek lekarski 08.09.05, 11:58
        ja miałam z maturki:
        biologia 72
        chemia73
        fizyka14:/
        Poprawiam wszytsko. Chemię już w styczniu a w maju fizykę(do której mam zamiar
        się uczyć)i biologię(nie mam zamiaru się przygowywac, będe studiowała
        biotechnologię, więc moze bede wiedziała coś więcej. Zawsze warto próbować:)
        uważam ze watro poprawiać wszystko ponieważ maturzystów z rocznika 87 jest o
        połowę więcej niż było nas:)Pozatym dużo osób z 86' bedzie robiło tak jak ja, a
        ja mam naprawde zamiar dostać się na lekarki:)
        Pozdrawiam
        • kilam Re: AM kierunek lekarski 09.09.05, 23:10
          Ja poprawiam biolę w styczniu a w maju przystepuje po raz pierwszy do fizyki.
          Podobnie jak sloonko18 bedę studiował biotechnologię-pokrewny(lecz niełatwy)
          kierunek więc coś może sie przydać. Ale jestem zdeterminowany!!! Musi sie udać!!
          P.S. Gdzie sloonko18 będziesz studiować ten zacny kierunek?? A potem gdzie
          startujesz na lekarski??(jeśli oczywiście mozna wiedzieć)
          • sloonko18 Re: AM kierunek lekarski 10.09.05, 10:07
            Odczywiście ze mozna wiedzieć:) Biotechnologię będe studiowała na UWM w
            Olsztynie,ze względu na to ze mam najblizej i poniose najmniejsze koszta. A za
            rok mam zamiar składac na AM do Warszawy:)Jeśli chodzi o determinacjęto mam jej
            ogromne pokłady. Mam zamiar pozlaiczać wszytskie egzaminy w miarę dobrze,
            ponieważ na II roku chcę wziąć urlop dziekański i wrazie (odpukać w
            niemalowane;)) jakbym nie poradziła sobie na lekarskim to bym wróciła do
            Olsztyna. Takie zabezpieczenie żeby nie stracić w razie czego dwóch lat:)
            teraz wypadałoby Kilam żebyś zrewanżował mi się tymi samymi informacjami:)
            • kilam Re: AM kierunek lekarski 10.09.05, 15:32
              Nie ma sprawy. Ja będę studiował biotechnologię na SGGW. Równiez postaram się
              zaliczyć wszystkie egzaminy w miare możliwości dobrze. Planuje bowiem
              identycznie jak ty wziąć dziekankę(dla zabezpieczenia gdybym nie dawał rady na
              lekarskim na AM w Wawie) a być może po 4-5 latach powrócę na SGGW by
              kontynuować nauke na 2 kierunkach. Dziś trzeba byc mobilnym i wszechstronnie
              wykształconym(a zreszta po takim zestawieniu kierunków miejsce przy badaniach
              klinicznych(ktore mnie głównie interesują) staje się bardziej prawdopodobne.
              Więc pozrowienia i do roboty!!!
      • ana7777 Re: AM kierunek lekarski 08.09.05, 18:30
        kilam dzięki! Słuchajcie nie jesteśmy konkurentkami/tami my jestesmy
        najlepszymi kolegami/żankami z przyszłorocznego pierwszegtoroku - i z przypadku
        i z wyboru. A teraz starajmy sie bo musimy dostać się wszyscy żeby jedno z nas
        nie zostało samotne z populacja 87ą.
    • d0ml Re: AM kierunek lekarski 11.09.05, 14:48
      eh jakbys zlozyl do szczecina to dostalbys sie juz w tym roku na lekarski...
      • ana7777 Re: AM kierunek lekarski 11.09.05, 20:58
        no tak ale ja np. nie żałuję no bo akademik drugi koniec Polski obce wszystko i
        wogóle
      • ssman1 Re: AM kierunek lekarski 12.09.05, 16:27
        WIEM, a wyobraz sobie ze caly czas sie zastanawialem miedzy szczecinem i
        gdanskiem i co... wybralem gdansk:/ niemoge se tego do dzis wybaczyc:/ a tak
        wogole to mam nadzieje ze prog nie przeskoczy 200 punktow ja poprawiam tylko w
        styczniu i tylko fize wiec mam nadzieje ze matura rocznika 87 bedzie
        trudniejsza od naszej bo wtedy to miejsca mamy pewne;) a inaczej to lipa. A
        jesli sie niedotane za rok to sprobuje za 2 lata a jak nie za dwa to za trzy i
        w tym czsie skoncze sobie ratownictwo medyczne i chyba bedzie mi latwiej
        studiowac medycyne;) (tak se to wyobrazam :p)
        • leiy_laa Re: AM kierunek lekarski 19.09.05, 09:37
          Ja napisalam biologie na 88% roz. i nie poprawiam jej... Za to chemię i fizykę
          będe pisać w maju po raz pierwszy, a narazie, jak większość z Was będe
          studiować biotechnologię:)Ale nigdy nie uwierzylabym, ze uda mi się pociągnać
          jednoczesnie biotech i lekarski!! To chyba niemożliwe...co nie zmienia faktu,
          ze teoretycznie jest to świetny pomysl, jeśli ktoś ma siłę na jego realizacje
          to życzę powodzenia:)))
    • midi.max 220 24.03.06, 12:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka