Dodaj do ulubionych

geografia...???

14.09.05, 22:16
Mam pytanko do tych wszystkich z Was którzy zdawali moze gere jakos ostatnio
na maturze... czy przy jest mozliwe zdac geografie na poziomie rozszerzonym
na jakims poziomie... gdy nie miało się jej jako przedmiot rozszerzony w
liceum... zastanawiam się nad wybraniem tego przedmiotu na maturze ale nie
jestem pewna co do tego czy bym to zdała nawet na podstawowym...czekam na
opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: ptj Re: geografia...??? IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 14.09.05, 22:52
      Moim zdaniem - bez problemu. Wystarczy, ze nadrobisz material z programu
      rozszerzonego i nie powinno byc problemow. Materialu nie ma bardzo duzo, a tak
      naprawde najwazniejsze jest robienie testow i matur probnych, zeby umiec
      napisac odpowiedz "pod klucz". Podzenia i pozdrowienia! :)
      • francka Re: geografia...??? 14.09.05, 23:21
        nie dzieki :)... zobaczymy...ale sie boje...
    • Gość: liLka Re: geografia...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:10
      ja miałam w lo gegre przeprowadzoną fatalnie w dodatku na poziomie podst przez
      2 lata<w ost klasie juz jej nie było> Czyli był rok bez gegry. Uczyc sie
      <Czytać na wiecej zabrakło czasu;)> Zaczełam dopiero tydz przed maturą.Wynik:
      Podst 80%, rozsz %53%.To nie był fuks, dla mnie egzamin wydawał sie dość
      prosty. Uczyłam sie z książek z rozszerzeniem i zerknęłam na te z podstawy. No
      chyba jak na "nie uczenie sie" dobry wynik. Według mnie gegra to bardzo prosty
      przedmiot- szczególnie dla tych którzy ją lubią i interesują sie nią <np ja>
      moze gdybym sie wiecej uczyła to miałabym po 100% ;) ty tez próbuj
      • francka Re: geografia...??? 14.09.05, 23:23
        Lilka to ty niezła jestes gratuluje :)!!!
        • Gość: liLka Re: geografia...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:13
          raczej powiedzialabym ze gegra jest prosta do zdania wystarczy ją lubić ;) Ale
          dzieki:)
          • Gość: ptj Re: geografia...??? IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 15.09.05, 13:59
            Jesli ja lubisz, to nie dosc, ze jest prosta, to jeszcze przyjemna! :) Najmilej
            wspominam nauke geografii do matury... chociaz w sumie matematyka tez byla
            przyjemna :D ;)
            Przygotuj sie tylko, ze w tym roku geografia moze byc troche trudniejsza, bo w
            2005 byla rzeczywiscie jednym z najprostszych przedmiotow do zdania. Ale moim
            zdaniem, nie zmienia jej diametralnie.

Jeszcze raz powodzenia! :)
            • francka Re: geografia...??? 15.09.05, 15:50
              zobaczymy
              pozdrawiam =)
          • francka Re: geografia...??? 15.09.05, 15:48
            a nie ma za co :)
            a co teraz robisz...? cos z wiazanego z gerą czy jak...?
          • francka Re: geografia...??? 15.09.05, 15:51
            mam tam pytanko do ciebie tylko mi się komenty mazły :)
    • Gość: gucio Re: geografia...??? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.05, 15:46
      JAKOS tak dziwnie piszesz i ogolnie cie NIE LUBIE
      • francka Re: geografia...??? 15.09.05, 15:47
        no coment...
        • Gość: ptj Re: geografia...??? IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 15.09.05, 16:00
          a my gucia tez nie lubimy ;)
          • Gość: gucio Re: geografia...??? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.05, 16:38
            gucio was tez
            • Gość: chicabonita Re: geografia...??? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.05, 22:02
              ja mialam beznadziejna gere - niby przez 3 lata po godzinie ale tak naprawde te
              lekcje w ogole nie mialy miejsca ... podobnie jak ktos wyzej najmilej wspominam
              nauke geografii moze dlatego ze bqardza ja lubilam :) przypominanie materialu
              zaczelam juz w ferie zimowe ale to byl tylko taki jednorazowy impuls :P potem
              zaczelam sie uczyc od 15 kwietnia bo to taki chyba najlepszy moment ( z tym ze
              przez cale liceum sumiennie sie przykladalam do klasowek-zero sciagania!!) no i
              zdalam podstawe na 88 a rozszerzony na 94
              pozdrawiam i polecam geografie :)
              • Gość: Aurelia Re: geografia...??? IP: *.aster.pl 16.09.05, 00:43
                przez cale liceum mialam tylko jedna godzine geo w tygodniu i to tylko na
                poziomie podstawowym, a dostalalam sie na wymarzony kierunek - geografie na
                UW :))) zycze owocnej nauki ;]
                • francka Re: geografia...??? 16.09.05, 07:35
                  kurcze to tutej sam zdolne ludzie zaglądają... :);)
                  gratulacje równiez dla Ciebie :)
              • francka Re: geografia...??? 16.09.05, 07:37
                kurcze dobra jestes... :) brawo!!!
            • francka Re: geografia...??? 16.09.05, 07:33
              cos mi sie wydaje guciu ,że robisz tu sobie klub anty fanów hehe :p a tak
              wogule to gdzie Maje... :D?
              • Gość: ptj Re: geografia...??? IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 16.09.05, 10:58
                To widze, ze wszyscy geografowie maja podobna taktyke :P - jeden impuls na
                feriach, czyli przewalenie wszystkich mozliwych ksiazek i powtorzenie
                materialu ;) a pozniej powtorka przed sama matura (w moim przypadku od 9 maja),
                w miedzyczasie, jak juz wspominalem, testy, testy, testy. Taktyka, moim zdaniem
                sie sprawdza - 96/93. Jak sie pozniej okazalo, moglem w ogole geografii nie
                zdawac, podobnie jak paru innych przedmiotow :D Pozdrawiam!
                • francka Re: geografia...??? 16.09.05, 15:46
                  Z takich taktyk to wychodzi wniosek taki,że z Was geografów zdolne bestie :p
                  pozdrowionka =)
    • n_nicky Re: geografia...??? 16.09.05, 16:56
      No...hmm chyba wypada, żebym się wypowiedziała :)
      Geografia była od początku moim ulubionym przedmiotem w szkole. Właściwie nigdy
      się jej nie uczyłam-może stąd moje braki w wiedzy 'książkowej'-zawsze zwracałam
      uwagę na ciekawostki i na to, co wydawało mi się szczególnie interesujące.
      Dzięki znajomości tych ciekawostek zajęłam 2 miejsce w finale ogólnopolskim
      konkursu turystycznego/geograficznego, gdzie pytania były szczegółowe. Ale
      dzięki brakom w zbędnej, ciężkiej wiedzy, jak to nazywam(np. znajomość
      wszystkich okresów w dziejach Ziemi z datami brr)nie miałam jakiejś wyjątkowej
      ilości punktów na maturze(w granicach 75% z obu poziomów). Tradycyjnie nie
      uczyłam się do matury z geografii, nie powtarzałam, poszłam z rozbiegu(nie bierz
      ze mnie przykładu;)). Wiedziałam, że mogę sobie na to pozwolić, bo umiałam
      wystarczająco dużo, by zdać na przyzwoitym poziomie.
      Dostałam się na gospodarkę przestrzenną, ale zrezygnowałam, bo dostałam się na
      upragnione dziennikarstwo.
      Geografia nie jest bardzo trudna, jeśli się ją lubi :)
      Pozdrawiam
      • Gość: mat Re: geografia...??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:50
        ja tez uwielbiam geografę :) w szkole prawie "nie mialem" gery a dostalem sie
        na AP krakow na geografie :P
      • francka Re: geografia...??? 16.09.05, 18:56
        hmm... dziennikarstwo moja kumpela tez na to chce isc ale się boi... masz moze
        dla niej jakies rady ....???
        • n_nicky Re: geografia...??? 16.09.05, 21:55
          będę okrutna :)))

"dziennikarzem się nie bywa, dziennikarzem się jest"-i nawet studia
          dziennikarskie nie pomogą(bo tam nie nauczą cię pisać), jeśli się nie czuje
          powołania do tego zawodu. Nie rozumiem, czego boi się Twoja koleżanka?
          Egzaminów, wykładowców, kolegów z roku, praktyk, pracy, tfu tfu "wielkiego świata"??
          moja rada-usiąść, pomyśleć, wypisać "za" i "przeciw", zastanowić się, czy
          dziennikarstwo jest faktycznie 'moim' marzeniem, czy tylko zauroczeniem,
          uleganiem modzie? Jeśli marzeniem-zapomnieć o kompleksach, obawach, strachach,
          próbować i dać sobie szansę. Jeśli uleganiem trendowi-dać sobie spokój i wybrać
          konkretny kierunek.
          I nadal nie wiem, czego boi się kumpela:)
          Już nie będę okrutna;)))
          • francka Re: geografia...??? 16.09.05, 23:39
            dzieki... tez jej tak powiedziałam ,że do dziennikarstwa trzeba miec powołanie
            i studia nic nie poradza jak się go nie mam...
            buźka =)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka