Dodaj do ulubionych

Klucz - Polski

04.05.06, 13:32
Jak ktoś będzie takowy posiadał to wrzućcie linka (rapidshare or sth)
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:05
      No właśnie dajcie klucz odpowiedzi
      • Gość: kaczor Re: Klucz - Polski IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 04.05.06, 14:07
        jak ktos sciagnie to niech udostepni na jakims serwerze bo wszystko pozawieszane:/
        • Gość: piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:11
          Nie uważacie, że troche za wcześnie na klucz? Będzie nie prędzej niż jutro IMO.
          • Gość: hehehe Re: Klucz - Polski IP: 80.54.168.* 04.05.06, 14:14
            weś sie chlopie nie odzywaj jak nie masz nic mądrego do powiedzenia! Ku..
            jutro bedzie w GW a dzisiaj bedzie na necie!:>!!!
          • Gość: pio Re: Klucz - Polski - pytania + odpowiedzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.05.06, 14:16
            jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na matura.pio.info.pl
            • Gość: gość portalu Re: Klucz - Polski - pytania + odpowiedzi IP: *.autocom.pl 04.05.06, 17:29
              Co nam niby daje przykladowe wypracowanie?!! Chodzi o klucz! To wypracowanie to
              bzdura.
              • Gość: pio Re: Klucz - Polski - pytania + odpowiedzi IP: *.widzew.net / *.widzew.net 04.05.06, 18:24
                > Co nam niby daje przykladowe wypracowanie?!!

Jak to, co? Przecież, jeśli w przykładowym wypracowaniu znajdziesz fragmenty, które są także w twoim to znaczy, że jakieś punkty dostaniesz :)

> Chodzi o klucz! To wypracowanie to bzdura.

Nie miej do mnie pretensji tylko, bo to nie ja wymyśliłem ten klucz, tylko CKE.

Pozdrawiam
                Wszystkim maturzystom życzę POWODZENIA a kolejnych egzaminach.
          • Gość: boniek Re: Klucz - Polski IP: 82.177.244.* 04.05.06, 15:01
            slimak.onet.pl/_m/matury/matura_maj/A1_pol_rozw.pdf
            • kujdak Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:03
              kujdak.ovh.org/matura.rar
          • Gość: Wojtass Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:18
            www.serwisy.gazeta.pl
            • Gość: kasia Re: Klucz - Polski IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 06.05.06, 19:45
              mam prosbe jak ktos bedzie mial klucz z polskiego z podstawoej to bardzo prosze
              wyslijcie mi do na skrzynke bkasiab@wp.pl
    • Gość: maturzysta Re: Klucz - Polski IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 04.05.06, 14:14
      slimak.onet.pl/_m/matury/matura_maj/A1_pol_rozw.pdf
      tu jestlink do odpowiedzi :D
      • Gość: Brisek Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:28
        dzięki wielkie za ten klucz
        mam pytanko czy wypracowanie musi być tak samo jeśli tak to za rok pisze znowu
        (mam zupełnie inaczej )
        • Gość: piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:48
          Proponuje ci się uspokoić - ja nikogo nie obrażałem. Zreszta to nie jest chyba oficjalny klucz, tylko sugerowane odpowiedzi.
          • Gość: Iza Re: Klucz - Polski IP: *.aster.pl 04.05.06, 14:50
            no i sa bledy w kluczu...
    • Gość: banal.... Re: Klucz - Polski IP: *.chello.pl 04.05.06, 14:53
      Polski jest cudowny bo nie trzeba sie nic uczyc i tak sie zda!!:D
      nie przeczytalem zadnej lektury nawet streszczen i zdam maturke:D 18/20 z
      czytania ze zrozumieniem i te 3,4 pkt bede mial z pracy!!:D np za styl czy za
      jezyk moze tez za zapis.... wiec polski podstawowy super sprawa dla umyslow
      scislych, ktorzy nie maja czasu na glupoty i czytanie beznadziejnych lektur....
      czy tez omawianie nudnych epok i innych bzdur!! jutro angol a 11 matematyka!!!!
      krolowa nauk
      • Gość: meneva Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:57
        nie sprawdzajcie klucza. przynajmniej ja nie zamierzam tego zrobić... po
        próbnej, jak zobaczyłam klucz to sie załamałam. a okazało sie po oddaniu, ze
        wynik miałam wysoki. nie warto sie denerwować.
      • keiosu Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:10
        nie wszystkie lektury są beznadziejne... :/
        ale to prawda, dla umysłów ścisłych dzisiejsza matura nie była ważna, tp tylko
        taka rozgrzewka przed ANGIELSKIM. 11tego matematyka to będzie dopiero świetna
        zabawa :)
    • n_nicky Re: Klucz - Polski 04.05.06, 14:56
      przecież klucz jest na stronie CKE
      • Gość: sara_87 Re: Klucz - Polski IP: *.csk.pl 04.05.06, 15:04
        a mogłaby jakaś dobra dusza zamieścic tutaj ten klucz, a nie tylko link? Bo
        serwer cke jest przeciążony
        • n_nicky Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:09
          sara, mnie udało się przed chwilą wejść na stronę cke i skopiować do Worda
          klucz, więc jeśli chcesz mogę wysłać ci go na maila
          • sara_87 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:14
            n_nicky napisała:

> sara, mnie udało się przed chwilą wejść na stronę cke i skopiować do Worda
            > klucz, więc jeśli chcesz mogę wysłać ci go na maila

jeżeli jest to oficjany klucz, a nie przykładowe odpowiedzi (te z podanych
            linków powyżej i poniżej) to na gazetowego maila, byłabym bardzo wdzięczna
            • n_nicky Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:25
              wysłałam ci maila z mojego konta w interii, ten jest prawidłowy (w gazetowym jak
              zwykle coś nie tak z załącznikami)
              to jest arkusz odpowiedzi ze strony cke.edu.pl, na którą udało mi się wejść raz
              parę minut temu i skopiowałam go z .pdf do worda.
              Forum Skandynawia
              Forum Studentów DiKS
              • sara_87 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:27
                dzięki :)
            • Gość: Marti Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:28
              Saro! jeśli bedzesz miała klucz ale tenz cke to bardzo prosze podesli mi go
              martaa2@buziaczek.pl
              • sara_87 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:38
                to ten sam co w linkach podanych w tym temacie...tzn odpowiedzi pisane są
                niebieską czcionką...na razie nie ma oficjalnego klucza, będzie jak już ktos
                napisał w przeciągu tygodnia
            • justynavip1987 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 17:53
              Hej!jeśli to możliwe to wyśli mi emailem ten model z cke.Z góry dzieki pa
      • Gość: marti Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:04
        Mogli byście podać link z cke z odpowiedziami bo ja nie mogę otworzyć stronki
        cke plisss
        • kujdak Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:05
          Gość portalu: marti napisał(a):

> Mogli byście podać link z cke z odpowiedziami bo ja nie mogę otworzyć stronki
          > cke plisss

kujdak.ovh.org/matura.rar
          • Gość: ku.. mac Re: Klucz - Polski IP: 80.54.168.* 04.05.06, 15:10
            do jasne cholery ludzie to są tylko przykładowe odp. to nie jest KLUCZ!!!!
            Klucz wyglada inaczej! i nie musicie miec tak samo jak to wypracowanie
            napisane! bedzie klucz pozniej z CKE!
            • Gość: M Re: Klucz - Polski IP: *.elk.mm.pl 04.05.06, 15:18
              To wszystko są przykłądowe odpowiedzi, a nie właściwe, przygotowane przez CKE. Egzaminatorzy dostaną je za tydzień, gdy zaczną sprawdzanie, więc po co te niezdrowe emocje i wytykanie błedów w czymś CO NIE JEST KLUCZEM.Rok temu było identycznie.
    • hentyk255 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:34
      na stronie cke jest ten sam klucz co na innych stronach!!!!!!
      • maciej.stankiewicz Re: Klucz - Polski 04.05.06, 16:35
        przecież tłumaczą ludzie że to nie jest klucz tylko przykłąd prawie poprawnego
        rozwiazania (pomijajac gafe z XIX wiekiem ;))
        Klucz zawiera wszystkie możliwe (teoretycznie) odpowiedzi i dokłądnapunktacje,
        pozatym wyprafowanie jest dokłądnie rozpisane na punkty
        • Gość: Piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:19
          Taki klucz jak mówisz opublikują za tydzień po sprawdzeniu 5% prac :-) Wiem bo
          znajoma sprawdza
          • Gość: maturzystka :) Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:20
            co?!?! łeee... a jutro w wyborczej nie będzie klucza????
            zawsze był :(
            • Gość: looks Re: Klucz - Polski IP: *.zagan.visnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:27
              w wyborczej są zawsze przykładowe odpowiedzi opracowane np. przez grupę
              nauczycieli. nigdy nie zamieszczają oficjalnego klucza z cke.
              • Gość: JUSTYSIA87 Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:03
                zsee.pio.info.pl/uploads/download/matura2006/A1_pol_rozw.pdf TO JEST
                PRZYKLADOWY KLUCZ DO PYTAN DO TEKSTU, ALE NIE MA WYPRACOWAN.
                • Gość: jezus chrystus Re: Klucz - Polski IP: 80.54.168.* 04.05.06, 18:13
                  do ku.. nedzy to nie jest zaden je..y klucz odpowiedzi!!!! to jest
                  przykladowe rozwiązanie a NIE KLUCZ!!!
            • Gość: Piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:27
              Bedzie ale nie oficjalny tylko opracowany przez zespół polonistów z
              warszawskich liceów. Ale dobre i to! A widzieliście, że wg przykladu Jan Nowak
              Jeziorański żył na przełomie XIX i XX wieku? :-)
              • senna87 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 18:29
                napisałam maila do cke kiedy zamieszczą na ich stronie oficjlany klucz, jak mi
                odpiszą to Wam tu napisze. Więc sie narazie nie stresujmy i myślmy zeby jak
                najlepiej napisać pozostałe egzaminy:-)
                • Gość: Promet Re: Klucz - Polski IP: *.leon.com.pl 04.05.06, 19:38
                  te klucze sa bezsensu, brakuje np. podania tego, ze Antek kochal sie w Jagnie i
                  ze to ona byl tez jednym z powod klotni (jesli nie bezposrednim, to
                  posrednim)...
                  w ogole...
                  nie podobala mi sie ta matura... blee...
                  boje sie...
                  tematy niby latwe... ale tak nie do konca, potrafilem je wyczerpac i napisac
                  wszystko to co chcialem...
                  ale co tam...
                  ciesze sie, ze mam to juz za soba...:)
                  pozdrawiam i zycze powodzenia jutro na angielskim...
                  acha... matura na rozszerzeniu, jak zwykle latwiejsza od podstawy... oczywiscie
                  to moja subiektywna ocena...
    • malgorzatka871 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 21:48
      dokladnie!niech dadza nam klucz a nie jakies ochalapy:/ w ten sposob chca nas
      chyba zmusic di kupienia jutro gazety wyborczej:/ heh
      • Gość: elo Re: Klucz - Polski IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 04.05.06, 22:44
        Ja CHCE KLUCz bo narazie nie wiem nic :*(
        • Gość: Piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:49
          Wyborcza przepisała to co jest na stronie CKE
          • Gość: aga Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:00
            musicie poczekać ok. tygodnia, wtedy powinny byc OFICJALNE modele odpowiedzi na
            stronie CKE. te które są w wyborczej, sa napisane przez nauczyciela i nie ma
            zadnej pewnosći ze sa to odpowiedzi prawidłowe. Radzę nie przejmowac sie kluczem
            podanym w niepewnych źródłach i cierpliwie poczekac. W tamtym roku były duze
            rozbieznosći np. na pytanie z arkusza rozszerzonego z historii: czy osoby
            wypowiadajae sie w dwóch tekstach prezentuja taki sam pogląd na szlachectwo, wg
            gazety wyborczej odopowiedx brzmiała 'tak', a w oficjalnym kluczu - 'nie' :)
            wiec jakl widać róznice są ogrmone- Cierpliwości( wiem, ze to trudne:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka