tommy151 04.05.06, 13:32 Jak ktoś będzie takowy posiadał to wrzućcie linka (rapidshare or sth) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:05 No właśnie dajcie klucz odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Klucz - Polski IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 04.05.06, 14:07 jak ktos sciagnie to niech udostepni na jakims serwerze bo wszystko pozawieszane:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:11 Nie uważacie, że troche za wcześnie na klucz? Będzie nie prędzej niż jutro IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Klucz - Polski IP: 80.54.168.* 04.05.06, 14:14 weś sie chlopie nie odzywaj jak nie masz nic mądrego do powiedzenia! Ku.. jutro bedzie w GW a dzisiaj bedzie na necie!:>!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Klucz - Polski - pytania + odpowiedzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.05.06, 14:16 jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na matura.pio.info.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Klucz - Polski - pytania + odpowiedzi IP: *.autocom.pl 04.05.06, 17:29 Co nam niby daje przykladowe wypracowanie?!! Chodzi o klucz! To wypracowanie to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Klucz - Polski - pytania + odpowiedzi IP: *.widzew.net / *.widzew.net 04.05.06, 18:24 > Co nam niby daje przykladowe wypracowanie?!! Jak to, co? Przecież, jeśli w przykładowym wypracowaniu znajdziesz fragmenty, które są także w twoim to znaczy, że jakieś punkty dostaniesz :) > Chodzi o klucz! To wypracowanie to bzdura. Nie miej do mnie pretensji tylko, bo to nie ja wymyśliłem ten klucz, tylko CKE. Pozdrawiam Wszystkim maturzystom życzę POWODZENIA a kolejnych egzaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniek Re: Klucz - Polski IP: 82.177.244.* 04.05.06, 15:01 slimak.onet.pl/_m/matury/matura_maj/A1_pol_rozw.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtass Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:18 www.serwisy.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Klucz - Polski IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 06.05.06, 19:45 mam prosbe jak ktos bedzie mial klucz z polskiego z podstawoej to bardzo prosze wyslijcie mi do na skrzynke bkasiab@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: Klucz - Polski IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 04.05.06, 14:14 slimak.onet.pl/_m/matury/matura_maj/A1_pol_rozw.pdf tu jestlink do odpowiedzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brisek Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:28 dzięki wielkie za ten klucz mam pytanko czy wypracowanie musi być tak samo jeśli tak to za rok pisze znowu (mam zupełnie inaczej ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:48 Proponuje ci się uspokoić - ja nikogo nie obrażałem. Zreszta to nie jest chyba oficjalny klucz, tylko sugerowane odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Klucz - Polski IP: *.aster.pl 04.05.06, 14:50 no i sa bledy w kluczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banal.... Re: Klucz - Polski IP: *.chello.pl 04.05.06, 14:53 Polski jest cudowny bo nie trzeba sie nic uczyc i tak sie zda!!:D nie przeczytalem zadnej lektury nawet streszczen i zdam maturke:D 18/20 z czytania ze zrozumieniem i te 3,4 pkt bede mial z pracy!!:D np za styl czy za jezyk moze tez za zapis.... wiec polski podstawowy super sprawa dla umyslow scislych, ktorzy nie maja czasu na glupoty i czytanie beznadziejnych lektur.... czy tez omawianie nudnych epok i innych bzdur!! jutro angol a 11 matematyka!!!! krolowa nauk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:57 nie sprawdzajcie klucza. przynajmniej ja nie zamierzam tego zrobić... po próbnej, jak zobaczyłam klucz to sie załamałam. a okazało sie po oddaniu, ze wynik miałam wysoki. nie warto sie denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
keiosu Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:10 nie wszystkie lektury są beznadziejne... :/ ale to prawda, dla umysłów ścisłych dzisiejsza matura nie była ważna, tp tylko taka rozgrzewka przed ANGIELSKIM. 11tego matematyka to będzie dopiero świetna zabawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara_87 Re: Klucz - Polski IP: *.csk.pl 04.05.06, 15:04 a mogłaby jakaś dobra dusza zamieścic tutaj ten klucz, a nie tylko link? Bo serwer cke jest przeciążony Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:09 sara, mnie udało się przed chwilą wejść na stronę cke i skopiować do Worda klucz, więc jeśli chcesz mogę wysłać ci go na maila Odpowiedz Link Zgłoś
sara_87 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:14 n_nicky napisała: > sara, mnie udało się przed chwilą wejść na stronę cke i skopiować do Worda > klucz, więc jeśli chcesz mogę wysłać ci go na maila jeżeli jest to oficjany klucz, a nie przykładowe odpowiedzi (te z podanych linków powyżej i poniżej) to na gazetowego maila, byłabym bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:25 wysłałam ci maila z mojego konta w interii, ten jest prawidłowy (w gazetowym jak zwykle coś nie tak z załącznikami) to jest arkusz odpowiedzi ze strony cke.edu.pl, na którą udało mi się wejść raz parę minut temu i skopiowałam go z .pdf do worda. Forum Skandynawia Forum Studentów DiKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:28 Saro! jeśli bedzesz miała klucz ale tenz cke to bardzo prosze podesli mi go martaa2@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sara_87 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:38 to ten sam co w linkach podanych w tym temacie...tzn odpowiedzi pisane są niebieską czcionką...na razie nie ma oficjalnego klucza, będzie jak już ktos napisał w przeciągu tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
justynavip1987 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 17:53 Hej!jeśli to możliwe to wyśli mi emailem ten model z cke.Z góry dzieki pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:04 Mogli byście podać link z cke z odpowiedziami bo ja nie mogę otworzyć stronki cke plisss Odpowiedz Link Zgłoś
kujdak Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:05 Gość portalu: marti napisał(a): > Mogli byście podać link z cke z odpowiedziami bo ja nie mogę otworzyć stronki > cke plisss kujdak.ovh.org/matura.rar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku.. mac Re: Klucz - Polski IP: 80.54.168.* 04.05.06, 15:10 do jasne cholery ludzie to są tylko przykładowe odp. to nie jest KLUCZ!!!! Klucz wyglada inaczej! i nie musicie miec tak samo jak to wypracowanie napisane! bedzie klucz pozniej z CKE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Klucz - Polski IP: *.elk.mm.pl 04.05.06, 15:18 To wszystko są przykłądowe odpowiedzi, a nie właściwe, przygotowane przez CKE. Egzaminatorzy dostaną je za tydzień, gdy zaczną sprawdzanie, więc po co te niezdrowe emocje i wytykanie błedów w czymś CO NIE JEST KLUCZEM.Rok temu było identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hentyk255 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 15:34 na stronie cke jest ten sam klucz co na innych stronach!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.stankiewicz Re: Klucz - Polski 04.05.06, 16:35 przecież tłumaczą ludzie że to nie jest klucz tylko przykłąd prawie poprawnego rozwiazania (pomijajac gafe z XIX wiekiem ;)) Klucz zawiera wszystkie możliwe (teoretycznie) odpowiedzi i dokłądnapunktacje, pozatym wyprafowanie jest dokłądnie rozpisane na punkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:19 Taki klucz jak mówisz opublikują za tydzień po sprawdzeniu 5% prac :-) Wiem bo znajoma sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka :) Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:20 co?!?! łeee... a jutro w wyborczej nie będzie klucza???? zawsze był :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looks Re: Klucz - Polski IP: *.zagan.visnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:27 w wyborczej są zawsze przykładowe odpowiedzi opracowane np. przez grupę nauczycieli. nigdy nie zamieszczają oficjalnego klucza z cke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTYSIA87 Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:03 zsee.pio.info.pl/uploads/download/matura2006/A1_pol_rozw.pdf TO JEST PRZYKLADOWY KLUCZ DO PYTAN DO TEKSTU, ALE NIE MA WYPRACOWAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezus chrystus Re: Klucz - Polski IP: 80.54.168.* 04.05.06, 18:13 do ku.. nedzy to nie jest zaden je..y klucz odpowiedzi!!!! to jest przykladowe rozwiązanie a NIE KLUCZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:27 Bedzie ale nie oficjalny tylko opracowany przez zespół polonistów z warszawskich liceów. Ale dobre i to! A widzieliście, że wg przykladu Jan Nowak Jeziorański żył na przełomie XIX i XX wieku? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
senna87 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 18:29 napisałam maila do cke kiedy zamieszczą na ich stronie oficjlany klucz, jak mi odpiszą to Wam tu napisze. Więc sie narazie nie stresujmy i myślmy zeby jak najlepiej napisać pozostałe egzaminy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promet Re: Klucz - Polski IP: *.leon.com.pl 04.05.06, 19:38 te klucze sa bezsensu, brakuje np. podania tego, ze Antek kochal sie w Jagnie i ze to ona byl tez jednym z powod klotni (jesli nie bezposrednim, to posrednim)... w ogole... nie podobala mi sie ta matura... blee... boje sie... tematy niby latwe... ale tak nie do konca, potrafilem je wyczerpac i napisac wszystko to co chcialem... ale co tam... ciesze sie, ze mam to juz za soba...:) pozdrawiam i zycze powodzenia jutro na angielskim... acha... matura na rozszerzeniu, jak zwykle latwiejsza od podstawy... oczywiscie to moja subiektywna ocena... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka871 Re: Klucz - Polski 04.05.06, 21:48 dokladnie!niech dadza nam klucz a nie jakies ochalapy:/ w ten sposob chca nas chyba zmusic di kupienia jutro gazety wyborczej:/ heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Klucz - Polski IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 04.05.06, 22:44 Ja CHCE KLUCz bo narazie nie wiem nic :*( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Klucz - Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:49 Wyborcza przepisała to co jest na stronie CKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Klucz - Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:00 musicie poczekać ok. tygodnia, wtedy powinny byc OFICJALNE modele odpowiedzi na stronie CKE. te które są w wyborczej, sa napisane przez nauczyciela i nie ma zadnej pewnosći ze sa to odpowiedzi prawidłowe. Radzę nie przejmowac sie kluczem podanym w niepewnych źródłach i cierpliwie poczekac. W tamtym roku były duze rozbieznosći np. na pytanie z arkusza rozszerzonego z historii: czy osoby wypowiadajae sie w dwóch tekstach prezentuja taki sam pogląd na szlachectwo, wg gazety wyborczej odopowiedx brzmiała 'tak', a w oficjalnym kluczu - 'nie' :) wiec jakl widać róznice są ogrmone- Cierpliwości( wiem, ze to trudne:)) Odpowiedz Link Zgłoś