Dodaj do ulubionych

POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi

06.05.06, 18:17
Ja podkreśliłem prawidłowe odpowiedzi w pytaniach abcd do tekstu, ale nie
brałem w kółko litery. Czy to jest błąd? W koncu nigdzie nie było napisane
jak zaznaczac.... Wypowiedźcie się!
Obserwuj wątek
    • Gość: milkchocolate Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:20
      nie no, myśle, że ci egzaminatorzy mają chociaż pół mózgu u Ci zaliczą...
      • sopcia Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi 06.05.06, 21:38
        ... ja znaznaczłam przez X. to chyba dobrze ;) ?
        • Gość: karel17 Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 213.199.242.* 07.05.06, 09:12
          no właśnie nie było w ogóle podane sposobu zaznaczania...czy sie mylę??
          • Gość: kasia Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:08
            w kółko sie bierze nieprawidłową odpowiedź. ale myślę że zaliczą...;)
            • sopcia Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi 07.05.06, 11:22
              mam nadzieje ze będą brali to, co jest wyróżnione... chyba aż tacy głupi nie są
              ci sprawdzający... ;)
            • Gość: abc Do KASI IP: 213.199.242.* 07.05.06, 11:45
              Niby czemu w kółko? Gdzie to miałaś napisane w arkuszu?
              • Gość: senna87 Re: Do KASI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:57
                a jak nie w kółko to jak? ja brałam w kółko, a jak się pmyliłam to
                przekreśliłam x i to prawdidłwoe znowu w kółko (mówie oczywiście wyłącznie o
                poslkim) Ale jak ktos jest pewnien jak to ma być "Formalnie" to niech napisze,
                bo przeciez takie zanaczanie bedzie tez na innych przedmiotach jeszcze.
        • justi86 Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi 07.05.06, 14:11
          zaznacza trzebabylo przez X a nie kolko przeciez kolkiem sie zakresla bledne
          odpowiedzi,tyle powtarzali nam przed matura
          • Gość: tomek Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 213.199.242.* 07.05.06, 17:53
            No ale skoro nie był podany sposób zaznaczania, to czy mają prawo nie uznać
            podkreślenia, wzięcia w kółko lub krzyżyka?
            • Gość: fusiak Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.06, 18:12
              Mam ten sam dylemat. W kółko bierze się błędne nr pesel. o zaznaczaniu odp nie
              ma nic napisane, oprócz tego z 1 str.: Nie używaj korektora, a błędne zapisy
              przekreśl.
          • Gość: senna87 Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 18:23
            justi86 napisała:

> zaznacza trzebabylo przez X a nie kolko przeciez kolkiem sie zakresla bledne
            > odpowiedzi,tyle powtarzali nam przed matura

no tak. ale to chyba na kartach odpowiedzi w kółeczka się bierze błędne
            odpowiedzi?
      • Gość: emila Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:17
        Jestem egzaminatorem, mam pół mózgu, może jednak milk... cos poradzi... którą odpowiedz wziac pod uwage, gdy sa zaznaczone dwie - jedna w kolku, druga skreslona?
    • Gość: krew Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 87.204.100.* 07.05.06, 18:14
      a Ty co? z choniki sie urwalas i pierwszy raz test rozwiazywalas w zyciu?
      • Gość: x Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 80.51.240.* 14.05.06, 09:08
        ja zaznaczalam w kolko
    • Gość: Mućka Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.gal.pl / 80.48.103.* 22.05.06, 13:27
      :))))))))))))))))))))))
    • Gość: linka Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:04
      Ja zaznaczałam w kółko, gdyż X kojarzy mi się z błędem, a nigdzie nie było
      napisane jak należy zaznaczać odp. Jeżeli w trakcie matury zmieniłabym zdanie co
      do odp, to błędną być skreśliła pisząc obok "źle", a wziełabym w kółko poprawną
      pisząc obok "dobrze". A jak nie macie nigdzie skreśleń to uważam że egzaminator
      weżmie za poprawną odp tą która jest w jakiś sposob zaznaczona. A odnośnie
      numeru PESEL to tam się błędny zapis bierze w kółko, bo niby jak inaczej?
      • Gość: myosotis_ola Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.06, 23:12
        W kółko bierze się BŁĘDNE odpowiedzi tylko na kracie odpowiedzi (takiej jak na
        przykład na angielskim)... Nie pamietam dokładnie ale chyba pisali
        żeby "zakreślić" numer wybranej odpowiedzi. Dla mnieto oznacza po prostu wziąć
        w kółko, ale nie powinno robić różnicy czy się podkreśliło czy też postawiło X.
        A gdybym zmieniła zdanie co do odpowiedzi (co akurat na polskim mi się nie
        zdarzyło) to był skreśliła, zaznaczyłabym poprawną odpowiedź i jeszcze
        zrobiłabym strzłeczkę z napisem "WYBIERAM TĄ ODPOWIEDŹ" - to tak dla pewności ;)
        Jeśli wszystko jest czytelne to myślę, że nie ma się czym martwić ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka