karel17 06.05.06, 18:17 Ja podkreśliłem prawidłowe odpowiedzi w pytaniach abcd do tekstu, ale nie brałem w kółko litery. Czy to jest błąd? W koncu nigdzie nie było napisane jak zaznaczac.... Wypowiedźcie się! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milkchocolate Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:20 nie no, myśle, że ci egzaminatorzy mają chociaż pół mózgu u Ci zaliczą... Odpowiedz Link Zgłoś
sopcia Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi 06.05.06, 21:38 ... ja znaznaczłam przez X. to chyba dobrze ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karel17 Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 213.199.242.* 07.05.06, 09:12 no właśnie nie było w ogóle podane sposobu zaznaczania...czy sie mylę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:08 w kółko sie bierze nieprawidłową odpowiedź. ale myślę że zaliczą...;) Odpowiedz Link Zgłoś
sopcia Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi 07.05.06, 11:22 mam nadzieje ze będą brali to, co jest wyróżnione... chyba aż tacy głupi nie są ci sprawdzający... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Do KASI IP: 213.199.242.* 07.05.06, 11:45 Niby czemu w kółko? Gdzie to miałaś napisane w arkuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senna87 Re: Do KASI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:57 a jak nie w kółko to jak? ja brałam w kółko, a jak się pmyliłam to przekreśliłam x i to prawdidłwoe znowu w kółko (mówie oczywiście wyłącznie o poslkim) Ale jak ktos jest pewnien jak to ma być "Formalnie" to niech napisze, bo przeciez takie zanaczanie bedzie tez na innych przedmiotach jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
justi86 Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi 07.05.06, 14:11 zaznacza trzebabylo przez X a nie kolko przeciez kolkiem sie zakresla bledne odpowiedzi,tyle powtarzali nam przed matura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 213.199.242.* 07.05.06, 17:53 No ale skoro nie był podany sposób zaznaczania, to czy mają prawo nie uznać podkreślenia, wzięcia w kółko lub krzyżyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fusiak Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.06, 18:12 Mam ten sam dylemat. W kółko bierze się błędne nr pesel. o zaznaczaniu odp nie ma nic napisane, oprócz tego z 1 str.: Nie używaj korektora, a błędne zapisy przekreśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senna87 Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 18:23 justi86 napisała: > zaznacza trzebabylo przez X a nie kolko przeciez kolkiem sie zakresla bledne > odpowiedzi,tyle powtarzali nam przed matura no tak. ale to chyba na kartach odpowiedzi w kółeczka się bierze błędne odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:17 Jestem egzaminatorem, mam pół mózgu, może jednak milk... cos poradzi... którą odpowiedz wziac pod uwage, gdy sa zaznaczone dwie - jedna w kolku, druga skreslona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krew Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 87.204.100.* 07.05.06, 18:14 a Ty co? z choniki sie urwalas i pierwszy raz test rozwiazywalas w zyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: 80.51.240.* 14.05.06, 09:08 ja zaznaczalam w kolko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mućka Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.gal.pl / 80.48.103.* 22.05.06, 13:27 :)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:04 Ja zaznaczałam w kółko, gdyż X kojarzy mi się z błędem, a nigdzie nie było napisane jak należy zaznaczać odp. Jeżeli w trakcie matury zmieniłabym zdanie co do odp, to błędną być skreśliła pisząc obok "źle", a wziełabym w kółko poprawną pisząc obok "dobrze". A jak nie macie nigdzie skreśleń to uważam że egzaminator weżmie za poprawną odp tą która jest w jakiś sposob zaznaczona. A odnośnie numeru PESEL to tam się błędny zapis bierze w kółko, bo niby jak inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: POLSKI-zaznaczanie odpowiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.06, 23:12 W kółko bierze się BŁĘDNE odpowiedzi tylko na kracie odpowiedzi (takiej jak na przykład na angielskim)... Nie pamietam dokładnie ale chyba pisali żeby "zakreślić" numer wybranej odpowiedzi. Dla mnieto oznacza po prostu wziąć w kółko, ale nie powinno robić różnicy czy się podkreśliło czy też postawiło X. A gdybym zmieniła zdanie co do odpowiedzi (co akurat na polskim mi się nie zdarzyło) to był skreśliła, zaznaczyłabym poprawną odpowiedź i jeszcze zrobiłabym strzłeczkę z napisem "WYBIERAM TĄ ODPOWIEDŹ" - to tak dla pewności ;) Jeśli wszystko jest czytelne to myślę, że nie ma się czym martwić ;) Odpowiedz Link Zgłoś