kk9922 26.05.06, 08:45 Jaki uniwerek wybrać? Śląski czy Jagielloński? A może jakieś opinie studentów politechnik(wydział mat) ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: matma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:37 10 razy sie zastanow zanim wybierzesz matme. ja wlasnie z niej rezygnuje (mam juz rok za sobą) po tym roku to juz wszystko bedzie bajką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc Re: matma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:18 Czym sie kierowałeś jak wybierałeś ten kierunek? CO cię teraz (po roku) zniechęciło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: matma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 00:19 matematyka to nietuzinkowy kierunek. kierowałam się głownie zainteresowaniami, a także po części tym, ze nic innego dla siebie nie widziałam. pierwszy semestr był super. coraz większa fascynacja tą nauką i w ogole. Aż przyszla pierwsza sesja. z 300 osob zostało 110. I zaczał się drugi semestr. I coraz dziwniejszy materiał, i coraz dziwniejsze systemy zaliczeń. aż w końcu zmęczenie suchą teorią. bo matematyka na studiach to zupełnie co innego niż matematyka w LO. I odpowiedź "nie wiem" na pytanie znajomych "co bedziesz robic po matematyce"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Re: matma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 06:13 a na jakiej uczelni studiujesz/studiowales ?? akurat z praca dla absolwenta matmy np po agh czy dobrej politechnice problemu wielkiego byc nie powinno ... takie pytanie mozna zadac magistrowi politologii czy prawa ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan.duże.P Re: matma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 16:07 Jeżeli chodzi o matmę to jest ciężki kierunek mam paru znajomych którzy nie dali rady, ale jeżeli chodzi o perspektywy po matmie to nie jest wcale powiedziane ,że musisz zostać nauczycielem i już. Jest zawsze wiele specjalizacji do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_vesemir Re: matma... 27.05.06, 17:09 Proponuję Śląski (moja siorka tam studiowała i nie narzekała) Odpowiedz Link Zgłoś
pizzazz Re: matma... 27.05.06, 23:42 Z tego co wiem to najlepsza matma jest na UW.... prawdziwy hardcore :) ------------------------------- www.zlotemysli.pl/fachoweebooki.php - dobre ebooki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asio Re: matma... IP: 217.97.228.* 06.06.06, 19:14 cześć, a ja planuje wybrać się na matematyke stosowaną na AGH, myśle że to dobry wybór, bo czytałam różne ankiety absolwentów tego kierunku i raczej nie mają oni problemu ze znalezieniem pracy (no chyba że ankieta kłamie) pozdrawiam wszystkich matmolubów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: matma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 07:34 Ilu "punktów rankingowych" (ile procent z matmy i angola) sie spodziewasz?? Masz może jakieś wieści jak było w zeszłym roku, od ilu punktów przyjmowali?? Z góry dzięki za info :) Ktoś może studiuje na AGH? Jakieś opinie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k871 Re: matma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:45 hej, witajcie! Ja też się wybieram na matme stosowaną na AGH. Matem mnie do tej pory fascynuje i mam nadzieje ze się to nie zmieni... Pozatym bardzo chciałabym studiować na AGH a innego kierunku dla siebie nie wiedzę na tej uczelni. Pozatym złoże podanie na matemtyke na PK i UJ. Tylko żeby w tym roku było tak niewiele chętnych na matme na AGH jak rok temu...(1,8 os/m) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januu Re: matma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:46 moużliwe, że sie spotkamy gdzieś:) o ile sie dostane. narazie sie jeszcze waham miedzy matmą a automatyką na aghu. na pk skladam na matme napewno Odpowiedz Link Zgłoś