brydzia1969 08.05.24, 17:25 Hej jak dzisiejsza matura u Waszych dzieci. Zadowolone? Jak oceniają poziom trudności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bazia_morska Re: Matura matma 08.05.24, 17:27 Zadowolona, było łatwo, ale panna w klasie z rozszerzeniem, więc też inaczej patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Matura matma 08.05.24, 17:34 bylo latwe, podobno wiekszosc sali gimnastycznej byla pusta na pol godziny przed koncem czasu Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Matura matma 08.05.24, 17:40 Zadzwoniło radosne jak skowronek, że dobrze, bo było łatwe, ale już dwa małe błędy wynalazło rozszerza, więc przygoda z matmą dopiero się zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Matura matma 08.05.24, 22:17 Mój tylko podstawę z matmy, ale też był bardzo zadowolony i wydaje mu się łatwe. Więc chyba naprawdę musiało być bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: Matura matma 08.05.24, 22:33 Zadowolone. Zdecydowanie bardziej niż po wczorajszym polskim. Zakłada, że jutro będzie najłatwiej. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Matura matma 09.05.24, 08:26 Syn stracił tylko 2 punkty. Raz strzelił, ale nietrafnie, i raz się pomylił i sam się dziwi czemu. Zatem 95-96 procent powinien mieć. Cudownie przebiega jak na razie ta matura, bo po polskim też wyszedł zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Matura matma 09.05.24, 08:42 mama-ola napisała: > Syn stracił tylko 2 punkty. Raz strzelił, ale nietrafnie, i raz się pomylił i s > am się dziwi czemu. Zatem 95-96 procent powinien mieć. Cudownie przebiega jak n > a razie ta matura, bo po polskim też wyszedł zadowolony. Zawsze mówię, że 90% jest osiągalne, ale przy 95% i więcej, trzeba objąć obserwacją zdającego Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Matura matma 09.05.24, 08:32 Właśnie mi gdzieś mignęła wypowiedź Pani Gadżet (Anny Ibisz) jakoby tegoroczna matura z matematyki była wybitnie trudna. Wypowiedź poparta rozmowami z młodzieżą potwierdzającą tę tezę. Zatem klasycznie - genialne dzieci ematek 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Matura matma 09.05.24, 08:47 Może nie genialne, ale ma rozszerzoną matmę i fizykę, te rozszerzenia będzie zdawać, więc to dobrze, że dla mojego podstawowa okazała się łatwa, szkoła dobrze nauczyła, dziecko dobrze rozpoznało wrodzony potencjał 🙃 Jak zdawać będzie moje drugie to zapewne matma będzie wybitnie trudna, niezależnie co będą mówić inni 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Matura matma 09.05.24, 08:51 Jak dzieć po rozszerzeniu, to podstawa jest banalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Matura matma 09.05.24, 10:55 Moje dziecko jest w klasie z matematyką rozszerzoną, być może to przekłada się na odbiór matury podstawowej jako łatwej. Chociaż moja rozszerzonej nie zamierza zdawać, aż tak mocna się nie czuje. W każdym razie wróciła zadowolona, zrobiła wszystko, miała czas wszystko zrobić ponownie (poprawiła dwa błędy w obliczeniach) i wyszła 30 minut przed końcem. W porównaniu z polski, matematyka to była bułka z masłem, liczy na wysoki wynik. A z polskiego ucieszy nas wymagane minimum Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: Matura matma 09.05.24, 08:59 Mój syn bardzo zadowolony - podobno była banalna.... ale on będzie zdawał rozszerzoną matematykę. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Matura matma 09.05.24, 09:00 To u mojej już nie jest dobrze. Ona tylko z polskiego jest dość dobra, wszystko inne ... jest jak jest. Najlepszy będzie WOS bo będzie pisać go sama Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Matura matma 09.05.24, 10:47 Trzy lata temu po swojej maturze z matmy syn mi udowadniał, że ja nie mająca z przedmiotem nic wspólnego od 30 lat zdałabym ją bez problemu bo 30% można osiągnąć podstawiając po prostu dane do wzoru. Wyzwania nie podjęłam, ale syn nie rozszerzający matmy zdał na 98% więc może coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
soczystagruszka Re: Matura matma 10.05.24, 09:26 Maturę, podstawową z matmy, zdawałam w 2010 roku.... Od tego czasu średni kontakt z tym przedmiotem, zeby nie rzec żaden. Dla zabawy z marszu zrobiłam zadania i mam jakieś 75%. Bez przygotowania, bez zainteresowania przedmiotem, po biol-chemie, po studiach zupełnie niematematycznych. Odpowiedz Link Zgłoś