Dodaj do ulubionych

prawo na UJ

05.06.06, 11:44
Mam pytanie do osób które poprawiały w tym roku maturę. Podczas
elektronicznej rejestracji na UJ trzba podać rok uzyskania matury. Co tu
wpisujecie? Rok w którym pisaliście maturę, czyli 2005, czy jednak rok w
którym poprawialiśmy - 2006?
Obserwuj wątek
    • opel_2009 Re: prawo na UJ 05.06.06, 11:49
      a udało ci sie podac ze zdawałleś wos jako dodatkowy?? mi wsykakuje jakis błąd ale wszytsko jest ok i kurcze wszytskim moim znajomym tak samo:/
      chyba cos z systemem jest nie tak:/
      • ika.des Re: prawo na UJ 05.06.06, 11:54
        dalej nie doszłam. Najpierw chce się dowiedzieć co mam wpisać w polu: rok
        uzyskania matury. Bo według mnie uzyskałam ją rok temu ale z tymi uczelniami to
        nigdy nic nie wiadomo. Będę wdzięczna za odp.
        • opel_2009 Re: prawo na UJ 05.06.06, 11:57
          :/ najlepiej zadzwon tylko nie wiadomo do kogo sie z tym zwrocic
    • Gość: makacjaa Re: prawo na UJ IP: 82.139.24.* 05.06.06, 13:45
      ike.des ja stwierdziłam że na razie się nie rejestruję. Czekam na wyniki majowe
      i wtedy się to zrobi :) Ale będę wdzięczna na wszelkie info jakie uzyskasz :)
      Jaki próg przewidujesz na prawo? Myślisz, że będzie bardzo ciężko?? A rok
      uzyskania matury to raczej 2005 moim zdaniem :) Pozdro
      • Gość: ika.des Re: prawo na UJ IP: *.telpol.net.pl 05.06.06, 14:50
        cięzko na pewno będzie dlatego składam jeszcze na inne uczelnie bo szczerze
        mówiąc wątpię że na UJ się dostanę z moimi wynikami (no, chyba że tegoroczna
        matura pójdzie słabiej niż w zeszłym roku). A co do roku uzyskania matury to
        też mi się wydaje że powinno być 2005 (bo w końcu w tym roku tylko poprawiałam
        wynik a nie zdawałam od początku) ale np. w Lublinie wymagają żeby wpisać 2006
        (jako że jest to rok uzyskania aneksu do świadectwa dojrzałości). Tak więc
        pomieszanie z poplątaniem i nikt nic nie wie...
        • Gość: makacjaa Re: prawo na UJ IP: 82.139.24.* 05.06.06, 14:55
          Dokładnie, ja też mówię że ta rekrutacja to jedno wielkie zamieszanie :) Też
          składam oprócz UJ jeszcze na UW i UWr :) Jakie przewidujesz swoje wyniki?
          (trzeba podpytać konkurencję ;)) U mnie na razie wychodzi w sumie 383 pkt :-/
          Liczę jednak że poprawię choć do tych 400 historię i WOS :) A ty gdzie składasz
          oprócz UJ? :) Pozdrawiam
          • Gość: Lukasz Re: prawo na UJ IP: 80.48.49.* 05.06.06, 15:10
            W polu „Data wystawienia” podać ostatnią faktyczną datę dokumentu, np. 2006-02-
            28, zaś w polu „Rok uzyskania matury” – ostatni rok. W wynikach matury należy
            podać wyniki najbardziej korzystne wg posiadanych dokumentów z OKE. Warto
            pamiętać

Jezeli chodzi o lublin,wiec trzeba wpisac 2005(ostatni rok)wiec raczej '05) bo
            przeciez w 2005 uzyskana byla matura,przynajmniej ja tak wpisalem...
            • Gość: ja Re: trochę off topic IP: 217.96.125.* 05.06.06, 16:02
              W Lublinie mam na myśli KUL ,dokumenty składa się dopiero wtedy gdy
              nas "przyjmą".Z rejestracją zwlekam póki nie zobacze wyników i stąd te pytanie.
          • Gość: ika.des Re: prawo na UJ IP: *.telpol.net.pl 05.06.06, 15:55
            I ty się z takimi wynikami nie dostałaś na dzienne w zeszłym roku?? Nie strasz.
            Ja na UJ nie liczę bo wiem że poziom tam będzie wysoki ale i tak z tych
            przedmiotów które tam wymagają w najlepszym razie wyjdzie mi ok. 350 pkt (to
            wersja optymistyczna). Wydaje mi się, że mając choćby "tylko" 383 pkt powinnaś
            się dostać bez problemu. We Wrocławiu w zeszłym roku przyjmowali od 300 pkt.
            więc dziwię się że ci nie wyszło, no chyba że miałaś słabo napisane
            rozszerzenie.
            • Gość: piter1410 Re: prawo na UJ IP: *.tvkpieszyce.pl 05.06.06, 16:10
              witam.Ajakie macie przypuszczenia w stosunku do "staromaturzystów", lub też jaka
              średnia (ew.przedział) gwarantuje pewne miejsce?Chodzi o UJ, gdzie dokumenty
              rozpatrują od 4,5.
            • Gość: makacjaa ika.des IP: 82.139.24.* 05.06.06, 17:27
              Ika w zeszłym roku oblałam matme (zabrakło mi 2 pkt) więc mimo takich wyników
              nic mi z tego nie wyszło :) Mam nadzieję w tym roku sobie odbić :) Na jakie inne
              uniwerki składasz papiery?? :) Wybierasz się może na Wrocław?? :)
              • Gość: piter1410 Re: ika.des IP: *.tvkpieszyce.pl 05.06.06, 17:44
                Liczę,że przy średniej 5,17 może mi się powiedzie na UJ-ocie.Dokumenty składam
                też do wrocka
                • Gość: makacjaa Re: ika.des IP: 82.139.24.* 05.06.06, 18:02
                  Szczerze powiedziawszy to nie mam zielonego pojęcia jaki może być próg średniej
                  dla staromaturzystów :) 5,17 wydaje się jednak naprawdę solidnym zapasem :)
                  Oczywiście życzę powodzenia :)
    • Gość: Lukasz Re: prawo na UJ IP: 80.48.49.* 05.06.06, 16:24
      Ja mam wynik 382,i wcale nie uwazam,ze to jest duzo,raczej mialbym nikle szanse
      na uj,wiec sklad na inne uniwersytety:)
      • Gość: makacjaa Re: prawo na UJ IP: 82.139.24.* 05.06.06, 17:25
        Łukasz widzę więc, że wyniki mamy wręcz bardzo podobne :) Z tego co wiem to też
        poprawiałeś maturę, więc nigdy nie mów nigdy :) Może matura w maju pójdzie źle
        (w końcu rozsz. WOS ponoć źle poszedł) ;) Nawet jak nie składasz na UJ to i tak
        konkurentami będziemy - we Wrocławiu :) Tam ratuje mnie najbardziej WOS i ang.
        odpowiednio 94 i 86% Historie mam nadzieje że poprawie :)
        • Gość: Łukasz Re: prawo na UJ IP: 80.48.49.* 05.06.06, 17:38
          Czyli do wroclawia masz wieksze szanse:)Mam wiec nadzieje,ze dostaniesz sie na
          UJ badz UW,no chyba,ze wroclaw jest dla Ciebie najwazniejszy??:)Pozdrawiam
          • Gość: makacjaa Re: prawo na UJ IP: 82.139.24.* 05.06.06, 18:01
            :) W zasadzie to najważniejszy zawsze był UJ, ale jeśli jakoś solidnie nie
            poprawię matury to raczej nic z tego nie będzie, ale jestem dobrej myśli :)
            Między UWr i UW będę miała dylemat, bo niby UW lepszy, ale jakoś wolę atmosferę
            Wrocławia niż stolicy :) Liczę, że oboje się dostaniemy do Wrocławia :P Buźka
            • Gość: Lukasz Re: prawo na UJ IP: 80.48.49.* 05.06.06, 18:16
              Liczmy,ze w tym roku wos wypadnie slabiutko:P,i faktycznie razem sie dostaniemy
              do Wrocka,co jest moim marzeniem malym,bo miasto ma naprawde swietna
              atmosfere,pozdrawiam serdecznie!:)
              • Gość: .................. Re: prawo na UJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.06, 14:04
                fajni jesteście "liczymy że w tym roku wos pójdzie slabiutko" a my liczymy że
                wy nie poprawicie matury albo pochlonie was czarna dziura :-pppppppp
                • Gość: makacjaa Re: prawo na UJ IP: 82.139.24.* 06.06.06, 15:47
                  Drogi "Kropku" :) No cóż nic innego nam nie pozostje oprócz iczenia, że WOS
                  pójdzie słabiutko :P Gdzieś musimy punkty nałapać ;) Oczywiście to nie zmienia
                  faktu, że rocznikowi '87 również życzymy powodzenia :) Niech wygra lepszy;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka