yrek19 18.06.06, 22:07 ile szacujecie pkt z histy lub/i wosu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yrek19 Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.euro-net.pl 19.06.06, 15:07 hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:41 Ja dokładnie na te 2 kierunki, tyle ze w odwrotnej kolejnosci. Z hist. podstawa min85 max90, z wosu podst. min80. Historia rozsz. mysle ze dobrze - moja ulubiona epoka i wogóle. Wos rozsz - kurde, trudny był. Zobaczymy jak to bedzie. A u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek19 Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.euro-net.pl 19.06.06, 22:10 kurde, duzo słabiej:( historia podstawowa: 80% roz? wos: p:84% roz:? Ale mimo to mam nadzieje, ze sie dostane na historie do bialegostoku, a gdzie ty startujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:56 Faktycznie duzo słabiej ;-) Przeciez to są bardzo dobre wyniki!!! Na historię do Bialegostoku musisz sie dostac! Chyba, że coś nie tak z rozsz. ale optymizmu! Ja tam nawet byłem, i bardzo fajnie mnie zachęcano do studiowania historii właśnie w Białymstoku (konkurs Polska Piastowska - współorganizowany przez ten wydział, niestety bycie jego laureatem nie zwolniło mnie z matury). Jesteś z tego miasta? Nawet fajne, podobało mi się. Startuję na prawo w Lublinie. Może przyjmą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blazek999 Re: KTO na historie/prawo?? 20.06.06, 18:16 Na którą z uczelni lubelskich starujesz na prawo? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maturient Re: KTO na historie/prawo?? 20.06.06, 21:35 Witam Was serdecznie. Ja jestem z Radomia i również składam na historię oraz na prawo. Który kierunek jest dla Was priorytetem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:57 Wolałbym KUL ale podobno na UMCSie "wyższy poziom"... podobno... Ale myślę ze to pojecie bardzo względne. Wiec pewnie zostanie KUL. A Ty blazek999? Jak tam wyniki? Priorytetem jest prawo. Gdzie startujesz maturiencie i jak z wynikami? Odpowiedz Link Zgłoś
blazek999 Re: KTO na historie/prawo?? 20.06.06, 22:27 Ja składam tylko na prawo na KUL. Mature zdawałem w tamtym roku. Aktualnie mam: polski - 67 / 60 angielski - 74 / 55 wos - 71 / 70 W maju poprawiałem polski rozsz., angielski rozsz. i wos podst. i rozsz. Polski i angielski raczej wynik się nie zmieni. Z wosu natomiast na podstawie wynik powinien być w przedziale 75 - 87 % Zależy jak potraktują kontrowersyjne pytania i ocenią dwa ostatnie zadania. O rozszerzonym trudno cokolwiek powiedzieć. Ale odnosze wrażenie że nie było najgorzej ;).. ale czy lepiej? Fajnie mi się czytało encyklikę J. P. II :) Za 3-4 razem po przeczytaniu dopiero zrozumiałem w jakiś sposób "głębię tekstu" ;D Gorzej już pracowało się z tekstami o polityce... Historii nie zdawałem. Aktualnie po przeliczeniu % na pkt. na KUL mam 65 pkt. Może jeszcze wpadnie 1-3 pkt ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:18 ja juz jestem na historii na UW i jeszcze dodatkow chce prawo (hist 100 100 wos 81 80 ang 72) Odpowiedz Link Zgłoś
maturient Re: KTO na historie/prawo?? 21.06.06, 15:46 Składam na prawo na UMCS i KUL. Na historie na KUL. Ponadto na historie do filii UMCSu w Radomiu. Będę miał z podstawowych historii i wosu ponad 80%. Rozszerzone to zagadka. Ale np. z próbnej matury z historii miałem z rozszerzonego 76%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek17 Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.euro-net.pl 21.06.06, 14:27 hej:) no tak jestem z białego. Tylko jest taki problem... tam punktuja tez polski i angielski (*0,1), a ja jestem z angola bardzo słaba (matura ok 60%) a moj wynik z polaka jest dla mnie wielką zagadką. Masa ludzi ma po 90% z ang, a czesto o przyjeciu decyduja te 3 pkt. poza tym punktowana jest historia LUB wos, a wos w tym roku byl tak banalny... jako argument, moge powiedziec, ze ja nawet nie raczylam kupic ksiazki z wosu, a licze na 84%zpp, za to do histy uczyłam sie 4 miesiace i bede miala 80%:/ w tamtym roku na prawo 90% ludzi dostalo się wlasnie dzieki wosowi. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.prenet.pl 21.06.06, 14:41 "a wos w tym roku byl tak banalny" Zobaczymy jaki byl banalny jak dostaniecie wyniki z roz.poziomu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: KTO na historie/prawo?? IP: 217.96.125.* 21.06.06, 15:17 W tym roku też pewnie 90 % tych co się dostaną to będą maturzyści z Wosem !! Czyli nie ja ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.uwoj.wroc.pl 22.06.06, 12:46 Mam pytanko,aby dostać sie na prawo trzeba zdawać rozszerzony ustny angielski? Uniwersytet Wrocławski zastrzega sobie rozszerzony pisemny, a o ustnym nie ma żadnej wzmianki.Wiem, ze rocznik, który kończy teraz I rok tych studiów miał właśnie z tym problem, bo przyjmowano tylko z rorszerzonym ustnym ,a z postawowym eliminowano na wstępie i wiele osób odrzucono. Czy Ktoś coś wie na ten temat? Z góry dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentzwrocka Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.06, 19:48 W tym roku nie biora pod uwage roz. jezyka ustnego. tylko pisemne egzaminy z historii wos-u i jezyka obcego na poziomie roz.W zeszłym roku trzebabyło miec 309pkt na 400 ale brali pod uwage ustny jezyk .Na wieczorowe łatwiej było sie dostac bo brali juz od 260pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.uwoj.wroc.pl 22.06.06, 21:33 Dzięki bardzo za odpowiedź. W przyszłym roku zdaję maturę i mam nadziję, ze warunki się nie zmienią:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś