Dodaj do ulubionych

KTO na historie/prawo??

18.06.06, 22:07
ile szacujecie pkt z histy lub/i wosu?
Obserwuj wątek
    • Gość: yrek19 Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.euro-net.pl 19.06.06, 15:07
      hmmm...
      • Gość: adr Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:41
        Ja dokładnie na te 2 kierunki, tyle ze w odwrotnej kolejnosci.
        Z hist. podstawa min85 max90, z wosu podst. min80.
        Historia rozsz. mysle ze dobrze - moja ulubiona epoka i wogóle. Wos rozsz -
        kurde, trudny był. Zobaczymy jak to bedzie. A u Ciebie?
        • Gość: yrek19 Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.euro-net.pl 19.06.06, 22:10
          kurde, duzo słabiej:(
          historia podstawowa: 80% roz?
          wos: p:84% roz:?
          Ale mimo to mam nadzieje, ze sie dostane na historie do bialegostoku, a gdzie
          ty startujesz?
          • Gość: adr Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:56
            Faktycznie duzo słabiej ;-)

Przeciez to są bardzo dobre wyniki!!! Na historię do Bialegostoku musisz sie
            dostac! Chyba, że coś nie tak z rozsz. ale optymizmu! Ja tam nawet byłem, i
            bardzo fajnie mnie zachęcano do studiowania historii właśnie w Białymstoku
            (konkurs Polska Piastowska - współorganizowany przez ten wydział, niestety
            bycie jego laureatem nie zwolniło mnie z matury). Jesteś z tego miasta? Nawet
            fajne, podobało mi się.

Startuję na prawo w Lublinie. Może przyjmą :-)
            • blazek999 Re: KTO na historie/prawo?? 20.06.06, 18:16
              Na którą z uczelni lubelskich starujesz na prawo?
              Pozdrawiam!
              • maturient Re: KTO na historie/prawo?? 20.06.06, 21:35
                Witam Was serdecznie. Ja jestem z Radomia i również składam na historię oraz na
                prawo. Który kierunek jest dla Was priorytetem?
                • Gość: adr Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:57
                  Wolałbym KUL ale podobno na UMCSie "wyższy poziom"... podobno... Ale myślę ze
                  to pojecie bardzo względne. Wiec pewnie zostanie KUL. A Ty blazek999? Jak tam
                  wyniki?

Priorytetem jest prawo. Gdzie startujesz maturiencie i jak z wynikami?
                  • blazek999 Re: KTO na historie/prawo?? 20.06.06, 22:27
                    Ja składam tylko na prawo na KUL.
                    Mature zdawałem w tamtym roku. Aktualnie mam:
                    polski - 67 / 60
                    angielski - 74 / 55
                    wos - 71 / 70
                    W maju poprawiałem polski rozsz., angielski rozsz. i wos podst. i rozsz. Polski
                    i angielski raczej wynik się nie zmieni. Z wosu natomiast na podstawie wynik
                    powinien być w przedziale 75 - 87 % Zależy jak potraktują kontrowersyjne
                    pytania i ocenią dwa ostatnie zadania. O rozszerzonym trudno cokolwiek
                    powiedzieć. Ale odnosze wrażenie że nie było najgorzej ;).. ale czy lepiej?
                    Fajnie mi się czytało encyklikę J. P. II :) Za 3-4 razem po przeczytaniu
                    dopiero zrozumiałem w jakiś sposób "głębię tekstu" ;D Gorzej już pracowało się
                    z tekstami o polityce...
                    Historii nie zdawałem. Aktualnie po przeliczeniu % na pkt. na KUL mam 65 pkt.
                    Może jeszcze wpadnie 1-3 pkt ;)
                    Pozdrawiam!
                    • Gość: sd Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:18
                      ja juz jestem na historii na UW i jeszcze dodatkow chce prawo (hist 100 100 wos
                      81 80 ang 72)
                  • maturient Re: KTO na historie/prawo?? 21.06.06, 15:46
                    Składam na prawo na UMCS i KUL. Na historie na KUL. Ponadto na historie do
                    filii UMCSu w Radomiu. Będę miał z podstawowych historii i wosu ponad 80%.
                    Rozszerzone to zagadka. Ale np. z próbnej matury z historii miałem z
                    rozszerzonego 76%.
            • Gość: yrek17 Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.euro-net.pl 21.06.06, 14:27
              hej:)
              no tak jestem z białego. Tylko jest taki problem... tam punktuja tez polski i
              angielski (*0,1), a ja jestem z angola bardzo słaba (matura ok 60%) a moj wynik
              z polaka jest dla mnie wielką zagadką. Masa ludzi ma po 90% z ang, a czesto o
              przyjeciu decyduja te 3 pkt. poza tym punktowana jest historia LUB wos, a wos w
              tym roku byl tak banalny... jako argument, moge powiedziec, ze ja nawet nie
              raczylam kupic ksiazki z wosu, a licze na 84%zpp, za to do histy uczyłam sie 4
              miesiace i bede miala 80%:/ w tamtym roku na prawo 90% ludzi dostalo się
              wlasnie dzieki wosowi.
              Pozdrawiam:)
              • Gość: Marek Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.prenet.pl 21.06.06, 14:41
                "a wos w
                tym roku byl tak banalny"

Zobaczymy jaki byl banalny jak dostaniecie wyniki z roz.poziomu:)
                • Gość: :( Re: KTO na historie/prawo?? IP: 217.96.125.* 21.06.06, 15:17
                  W tym roku też pewnie 90 % tych co się dostaną to będą maturzyści z Wosem !!
                  Czyli nie ja ... :(
                  • Gość: magda Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.uwoj.wroc.pl 22.06.06, 12:46
                    Mam pytanko,aby dostać sie na prawo trzeba zdawać rozszerzony ustny angielski?
                    Uniwersytet Wrocławski zastrzega sobie rozszerzony pisemny, a o ustnym nie ma
                    żadnej wzmianki.Wiem, ze rocznik, który kończy teraz I rok tych studiów miał
                    właśnie z tym problem, bo przyjmowano tylko z rorszerzonym ustnym ,a z
                    postawowym eliminowano na wstępie i wiele osób odrzucono. Czy Ktoś coś wie na
                    ten temat? Z góry dzięki za odpowiedzi.
                    • Gość: studentzwrocka Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.06, 19:48
                      W tym roku nie biora pod uwage roz. jezyka ustnego. tylko pisemne egzaminy z
                      historii wos-u i jezyka obcego na poziomie roz.W zeszłym roku trzebabyło miec
                      309pkt na 400 ale brali pod uwage ustny jezyk .Na wieczorowe łatwiej było sie
                      dostac bo brali juz od 260pkt
                      • Gość: magda Re: KTO na historie/prawo?? IP: *.uwoj.wroc.pl 22.06.06, 21:33
                        Dzięki bardzo za odpowiedź. W przyszłym roku zdaję maturę i mam nadziję, ze
                        warunki się nie zmienią:) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka