Dodaj do ulubionych

polonistyka na uj

24.07.06, 13:46
Jakie przewidujecie progi? Na ktora specjalnosc chcecie sie dostac? Ponadto,
jesli ktos ma informacje na temat tego, czy jest juz lista przyjetych oraz
ile jest osob na miejsce i jakie progi punktowe - niech pisze! Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: polonistyka na uj IP: *.chello.pl 24.07.06, 19:36
      ja mam nadzieje ze wszyscy pojda na wok i zapelnia miejsca na tym beznadziejnym
      nieprzyszlosciowym kierunku tak, abym dostala sie na komparatystyke
      • Gość: amikal Re: polonistyka na uj IP: 83.168.106.* 25.07.06, 00:03
        a komparatystyka to taki przyszłosciowy kierunek?
      • Gość: Ja Re: polonistyka na uj IP: *.is.net.pl 25.07.06, 09:42
        Niemiło się zrobiło po Twoim poście- a komparatystyka wcale nie jest
        'nadziejnym' kierunkiem. Moi znajomi, którzy tam studiują robią póxniej kurs
        pedagogiczny, żeby uczyć w szkole...bo inaczej ciężko.
        • Gość: hmm Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 25.07.06, 09:52
          jest przyszlosciowa, bo JESLI KTOS JEST DOBRY I JEST PASJONATEM poradzi sobie
          poza szkola. wok to taka smieszna specjalnosc ktora robia czesto nauczyciele
          polskiego zeby miec jeszcze pare godzin dodatkowych (przedmiot wiedza o
          kulturze w szkole). bardzo mnie bawia ludzie ktorzy ida na studia nie wiedzac
          co wybieraja. np.takie edytorstwo. wydaje im sie, ze beda elita, a edytorstwa
          beda uczyc sie na tekstach z XVIIIw...nie zycze nikomu zle, ale kazdemu wg.
          jego zaslug. jak sie nie wie co sie wybiera to sie ma, wiec wybierajcie to co
          sie fajnie nazywa idzcie na specjalizacje kulturalna i spadajcie od tego co
          chca studiowac ludzie ktorzy na to ciezko pracuja.
          • Gość: Ja Re: polonistyka na uj IP: *.is.net.pl 26.07.06, 08:02
            Owszem-jesli ktoś jest dobry i jest pasjonatem---tylko, że po maturze, nie
            studiując jeszcze polskiego nie mozna stwierdzić, że jest się dobrym- wiem co
            mówię, bo studiuję polonistykę. Pasjonaci są wśród nas- głównie to wykładowcy
            <LOL>. Ale żeby mieć prawo do mówienia w ten sposób powinnaś studiować tę wiedze
            o kulturze, potem komparatystyke i jeszce edytorstwo- wiedziałabyś o czym mówisz
            a tak to zapewne zasłyszane opinie. Na każdym kierunku cięzko się pracuje.
            Pozdrawiam i życzę dostania się na studia i ... może trochę pokory.
            • Gość: hmmm Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 09:50
              dziekuje. nie chce miec pokory wobec tego, co mi sie nalezy, po tym wszystkim,
              co robilam, aby osiagnac sukces - w tym wypadku dostac sie na wymarzona
              komparatystyke. denerwuja mnie tlumy ludzi, ktorzy nie maja pojecia na czym
              kolejne specjalizacje polegaja. ja sprawdzilam to dokladnie. wiem jakie zajecia
              mieli moje znajomi i na jakim profilu. wiem co robia osoby, ktore skonczyly wok
              czy edytorstwo. jestem pasjonatem i wiem co mowie, wiem z jakich ksiazek sie
              ucze, czyjego autorstwa i kto mnie do studiow przygotowal. wiem ile jestem w
              stanie zrobic i dac z siebie. wiec what is ku... pokora? pokory niech nabieraja
              nadete balony, ktore nie maja podstaw do tego, by uwazac sie za DOBRE i ci,
              ktorzy nie wiedza na co ida. pozdrawiam.
              • Gość: Łukasz k-ów Re: polonistyka na uj IP: *.is.net.pl 26.07.06, 11:11
                o fuck- nieźle jesteś zarozumiała.
                • Gość: hmmm Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 11:53
                  jest subtelna roznica pomiedzy zarozumialoscia i poczuciem wlasnej wartosci.
                  jesli jej nie pojmujesz - twoj problem.
                  • Gość: Łukasz k-ów Re: polonistyka na uj IP: *.is.net.pl 26.07.06, 23:20
                    Jest różnica, ale czytając twoje powyższe wpisy, ja jej nie dostrzegam. Nie
                    lubię takich ludzi: zapatrzeni w siebie, nie dotrzegajacy innych- zyjący w
                    przeświadczeniu, że są WIELCY, poniżają przy tym każdego, bo przecież nie
                    dorasta im do pięt, nieprawdaż. Współczuję wszystkim ,którzy będą z Tobą mieli
                    do czynienia na studiach. Zapewne nie wiesz co to pomoc innym. Wychwalasz się i
                    pewnie na pierwszych zajęciach zaczniesz błyskać 'niesamowitą wiedzą', po to,
                    żeby skutecznie się wybić hehe. Ale żyj sobie, co mi tam. Tylko współczuje mojej
                    dziewczynie, bo jesli sie dostaniesz to będziesz z nia studiowac.
              • Gość: kaśka do zarozumiałego hmmm IP: 83.168.106.* 27.07.06, 10:09
                To nie jest takie ważne, ile włożyłaś/łeś(?) pracy, ważne są tylko efekty. To,
                że nie sypiałaś/łeś po nocach, żeby się nauczyć, nie oznacza, że umiesz i tym
                bardziej nie oznacza, że coś ci się więcej od innych należy. Również, to, że
                wiesz wszystko o kierunku, świadczy tylko o tym, że bardzo ci zależy i
                bynajmniej nie jest dowodem na to, że będziesz lepszą/szym studentem/tką. Ot co.
    • Gość: nadelokwentny Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 25.07.06, 09:53
      Widze, ze sugerowany przeze mnie temat minal sie z powolaniem...
    • Gość: nadelokwentny Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 25.07.06, 14:02
      DOBRA. Jutro wyniki. Czekam na nie z niecierpliwoscia. Wpisujcie sie, jesli
      dostaliscie sie na polonistyke o wymarzonym profilu. Pozdrawiam was serdecznie
      i zycze powodzenia.
      • Gość: mary Re: polonistyka na uj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:06
        Ale czy na pewno jutro? A co z informacją: " termin kwalifikacji 26 - 31 VII"?
        • Gość: Anijka Re: polonistyka na uj IP: *.unicity.pl / *.tp.unicity.pl 25.07.06, 16:51
          Oj, super by było, gdyby faktycznie "od 26" znaczyło, że jutro się dowiemy co i
          jak. Ja na komparatystykę, 336 punktów mam.
          • Gość: mary Re: polonistyka na uj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:14
            Z tyloma punktami na pewno cię przyjmą.
          • Gość: JMR Re: polonistyka na uj IP: 80.54.200.* 26.07.06, 00:48
            ej powiedzcie czy mam szanse na komparatystyke z takimi wynikami pol roz 43%
            hist pod 93& roz 76% nie moge się już doczekać tej chwili
            • Gość: wyniki Re: polonistyka na uj IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:06
              wyniki bedą 28 lipca, tak mam na koncie ERK polonistyki
    • Gość: nadelokwentny Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 09:10
      Na moich kontach erk pojawila sie informacja, ze postepowanie rekrutacyjne
      bedzie odbywac sie w dniach 28-31 lipca. A wiec czekamy. Pozdrawiam!

PS. Osobiscie tez chce isc na komparatystyke, ewentualnie na wok. Mam 263 pkt.
    • mmhhh Re: polonistyka na uj 26.07.06, 10:02
      Również czekam na wyniki;)
      • Gość: todajznac Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 11:53
        to daj znac jak tylko beda. polonisci jednoczcie sie!!!
        • Gość: mmhhh Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 13:09
          na pewno dam;)
    • Gość: ELOKWENTNIEJSZA Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 15:16
      przewiduje, ze na edytorstwo nie dostanie sie nikt ponizej 400/400
      przeiwduje, ze wok bedzie mial prog ponizej 300
      przewiduje, ze na komparatystyke mniej niz 350 moze byc za malo
      przeiwduje, ze na nauczycielska prog bedzie sporo ponizej 300

Takie sa moje przewidywania. Zlozylam na wszystkie mozliwe.
      • Gość: ELOKWENTNIEJSZA Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 15:16
        aha...ale chce na edytorstwo lub komparatystyke...reszte zlozylam
        wlasciwie...dla sportu;)
        • Gość: lol Re: polonistyka na uj IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:24
          nadelokwentny zmienił płeć?? :P a może ma podwójną osobowość? i teraz jest
          elokwentniejszą? hehe dobre stary:) z tymi zdolnościami zmarnujesz się na tej
          polonistce. acha patrzcie na to ---> i wszystko jasne --->> IP: *.bci.net.pl
          • Gość: ale z ciebie duren Re: polonistyka na uj IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 15:38
            www.kki-bci.pl/
            • Gość: lol Re: polonistyka na uj IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:52
              ze mnie dureń, a z ciebie marny prowokator... nie trzeba być einsteinem, żeby
              się domyślić, że kręcisz i tyle.

eot
              • Gość: jilian Re: polonistyka na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:38
                o kurcze a ja mam tylko 332 punkty i składałam tylko na edytorstwo... a jest
                tyle osób na miejsce pewnie się nie dostanę. Już na ap się nie dostałam. Nie
                wiem co zrobie
                • Gość: guess Re: polonistyka na uj IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.06, 19:38
                  grzebia sie paskudy z tymi wynikami, a ja musze wiedzieć, czy zatwierdzac
                  anglistyke na UAM-ie czy nie;p Składałam na komparatystyke i naczycielska,
                  miałam 367p, zobaczymy czy wystarczy..
                  • karla25487 Re: polonistyka na uj 29.07.06, 11:33
                    mam 323 skladalam na nauczycielska.. Dlaczego na prawo, dziennikarstwo wyniki
                    juz wczoraj byly a na polonistyke nie :-/ grr..
                    • mmhhh Re: polonistyka na uj 29.07.06, 11:35
                      bo na polonistyke są dziś:(
                      • karla25487 Re: polonistyka na uj 29.07.06, 12:19
                        a wiesz moze o ktorej?
                        • mmhhh Re: polonistyka na uj 29.07.06, 12:20
                          Ja mam od ok 10 rano.
                          • Gość: PROGI NA NAUCZYC. Re: polonistyka na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:42
                            I JAKIE SĄ PROGI NA NAUCZYCIELSKĄ? wie już ktoś?
                            • Gość: dużeeee Re: polonistyka na uj IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:48
                              288-na erk jest, jak myślicie o ile opadnie próg?
                              • mmhhh Re: polonistyka na uj 29.07.06, 15:12
                                Progi na polonistyce:
                                1. edytorstwo - 363
                                2. wok - 303
                                3. nauczycielska - 288

Na komparatystykę nie ma jeszcze wyników.
    • mmhhh DO tych, którzy się dostali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.06, 15:14
      Kto z was rezygnuje i z której specjalizacji na polonistyce UJ?
      • Gość: guess Re: DO tych, którzy się dostali!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.06, 20:08
        ja rezygnuję z nauczycielskiej, miejscówka do zajęcia, bardzo proszę...;)
        • muza_poezji Re: DO tych, którzy się dostali!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.07.06, 12:21
          Rezygnuję z komparatystyki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka