Dodaj do ulubionych

problem w kupieniu czapki

30.03.06, 23:03
nie umiem trafic na dobra czapke na moja niunie! kupuje ciagle za mala lub za
duza,zawsze cos nie tak.Wedlug numeracji ma byc dobra przychodze do domu i co
sie okazuje zla :to uszy z niej wychodza to zaciasna ,to opada na oczka!juz
nie wiem.Jak kupujecie czapki dla swych bobaskow?
Obserwuj wątek
    • justin301 Re: problem w kupieniu czapki 30.03.06, 23:30
      Nie wiem czy to będzie dla ciebie jakaś pociecha ale ja nie jestem w stanie
      kupić malemu cienkiej czapki bawełnianej takiej po kąpieli - te które ma są już
      bardzo ciasne. Ale ja jestem taka udane, ze tak kupwalam małemu kombinezon na
      zimę, ze ma już - 4!!! Niezła jestem, co? A ile to kosztowało...sad No cóż, nie
      posłuchałam się mojej mamusi, która miala rację.
      • azja811 Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 09:00
        A ze tak spytamz ciekawości na co Ci czapka dla dziecka po kąpieli???Co prawda
        u noworodka mim o że nie używałam jestem w stanie zrozumieć ale u pół rocznego
        dziecka?
        PS.Co do kupna czapki też kupuje na obwód głowy,choć sa różne kroje i nie
        zawsze ladnie wygląda.Wiec albo idę mierzyć albo pytam czy mogę
        wymienić.Wczoraj kupowalam małemu czapke i pasuje idealnie,cvhoć musialam sie
        trochę naszukaćsmile
    • wielorybka Re: problem w kupieniu czapki 30.03.06, 23:41
      jak kieruję sie obwodem głowy to nie ma problemów - trafiam z rozmiarem zawsze,
      tzn kupuję 2-3 cm więcej niż ma w chwili kupna (ostatnia czapeczka ma rozmiar 51...)
      • guruburu Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 13:18
        przymierzam na dziecku smile
        I tak nie mam jak wyjść na zakupy sama.
        • hautnah Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 13:42
          tez mysle, ze to najlepsze rozwiazanie. przymierzyc czapke dzidzi i wtedy nie
          ma porazek zakupowychsmile najlepiej isc z kims na te zakupy, kto trzyma bobaska,
          a ty przymierzasz!
          • tin_t Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 14:24
            najlepiej przymierzyć na dziecku, albo umówić się w slepie, że w razie czego,
            wymienią na większą. my w czapce tylko na dwór, po kąpieli tylko do 2 miesiąca
            życia. wink
            • liniosek Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 14:32
              rozwiazanie dla mnie to tylko jedno umowic sie w sklepie w razie czego (chodz
              nie zawsze wymienia )do sklepu nie wiade wozkiem bo sie nie zmieszcze pomiedzy
              polkami eh
          • smeagoul Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 16:52
            ja biore małego na zakupy i przymierzam, staram się kupic taką troszke
            luxniejszą i zawsze jest ok.
    • grubaska20 Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 14:27
      liniosek.. mam ten sam problem! hehetongue_out dokładnie wczoraj kupiłam czapelkę w
      cubusie i dziś pojade ją wymienić.. po prostu najlepszym sposobem jest chyba
      przymierzenie czapelki, bo inaczej zawsze coś nei gra.. albo przyłożenie jej do
      czapki dziecka
      • liniosek Re: problem w kupieniu czapki 31.03.06, 14:46
        ah zapomnialam dodac co to za numeracja!biore jedna czpeczke do reki i pisze
        obwod glowy 52-54cm ,hm wydaje sie mala biore druga i tez pisze 52-54
        cm ,wielka chyba na dziecko 5 letnie!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka