Dodaj do ulubionych

MeDyCyNa - kto się dostał na AMy?

25.07.06, 14:02
Wiecie, wydaje mi się, że na medycynę dostaje się młodzież tylko z duzych
miast. Ja sama za rok muszę poprawiać wynik matury, ale czy to ma sens, skoro
moi rówieśnicy i maturzyści będą i tak lepiej przygotowani? SKĄD JESTEŚCIE?
ja jestem z małego miasteczka z opolskiego i mialam 160 pkt. na lekarski. W
Katowicach byłam 836, a we Wrocławiu 628. I co???
Obserwuj wątek
    • Gość: Anastazja Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:04
      Ja tez jestem z małego miasta z Wlkp i miałam 196ptk. Czekam teraz az sie
      zwolnia miejsca:). To nie pochodzenie decyduje o przyjeciu na studia!
    • Gość: ehh Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:05
      ja jestem z wielkiego zadupia gdzie sa 2 dobre <w miare> licea... dostalam sie
      na slam, a we wrocku 327 jestem czy jakos tak... czyli bede studiowac jakie
      350km od domu...
      • Gość: ? Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:07
        ja jestem z dużego miasta i mam mase znajomych ze 160 pktami albo i mniej
    • Gość: Mag_OZ Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: 217.97.193.* 25.07.06, 14:09
      Ja jestem z 50'000 miasta na pomorzu - Świnoujścia. Mam 208 i się nie dostałem
      na lekarski na PAMie, a na otarcie łez dano mi stomę :( Za rok będę próbował raz
      jeszcze - jestem z rocznika '87.
      • Gość: . Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.astra-net.com 25.07.06, 14:11
        Dostałam się na lekarski do Poznania, a jestem z kompletnej "pipidówy" ;-)
    • d-st Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? 25.07.06, 14:19
      Ja jestewm ze Szczecina - dostalem sie na PAM na lekarski ze swoimi 228pkt;]
      jestem bardzo happy;]
      • Gość: ania Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:23
        ja jestem z 20 000 miasta na poludniu polski...mialam 234 dostalam sie na UM w
        Łodzi, ale jeszcze czekam na wyniki z CMUJ i AM w Wawie...no cóż zobaczymy.....
        • monika.b.87 Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? 25.07.06, 14:25
          a gdzie byś wybrała jakbyś się wszędzie dostała?
          • Gość: ania Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:29
            trudną decyję bym wtedy miała ale prawdopodobnie CMUJ bo najbliżej domciu;P
            • monika.b.87 Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? 25.07.06, 14:29
              życzę Ci dobrego wyboru!
              • Gość: ania Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:54
                pozdrawiam i dziękuje;))))
        • Gość: qws Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.ust.tke.pl 25.07.06, 18:30
          przykro mi to pisać, ale to dość smitne co wyprawiasz. z wynikiem 234
          dostaniesz się wszędzie i tylko blokujesz miejsca tym którzy maja od ciebie
          mniej. ja co mam 226 złozyłem tylko na 2 medyczne...
    • Gość: ehhh to nie chodzi o miejscowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:01
      nie wiem czy jest ktokolwiek co się dostał na AM nie biorąc korków.Mam kol
      która nigdzie nie chodziła-w prawdzie sporo miała bo 196 ale na PAm się nie
      dostała. Może są mózgi które same wszystko osiągnęły-bez pomocy fachowców,ale
      ja na razie nikogo takiego nie znam. Wszystko zależy zatem od przygotowaniu,
      systematycznej pracy i sumienności, a nie od miasta.to taka uwaga.
      • Gość: mycha Re: to nie chodzi o miejscowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:05
        a ja się dostałam :D:D:D:D
        Jak na razie na PAM i do Bydgoszczy, czekam jeszcze na Gdańsk i Wrocław na
        drugie listy,
        ale 2 lata mi to niestety zajęło:/mm
        • Gość: gość Re: to nie chodzi o miejscowość IP: 80.51.55.* 25.07.06, 16:15
          A ja jestem z małego miasta; rocznik 86 i drugi rok CMUJ.Ze mną na roku są
          ludzie z mniejszych miejscowości,z wiosek,a z Krakowa nie jakieś orły znowu.Bez
          przesady,wszystko jest dla ludzi, czasem nie dopisze szczęście i tyle.
          Powodzenia
          • Gość: ziomus Re: to nie chodzi o miejscowość IP: *.zbymar.tarnow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:27
            Ja sie nie dziwie ze w krakowie to nie sa orly jak Was tam nic nie ucza. Po
            pierwsze macie jakies zenujace progi zaliczen po 50-60%, po drugie nikt nie
            zmusza Was do regularnej nauki(no i dlatego sie nie uczycie) no i jeszcze fakt,
            ze z anatomii musicie uzyskac srednia 50% a np na ligocie(SLAM) trzeba miec z
            kazdego zaliczenia(szpilki, test) min 70%. Na CMUJ to sobie przyjemnie
            postudiujecie ale wiedzy nie zdobedziecie pozadnej.
            • Gość: AnonyMous Re: to nie chodzi o miejscowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:52
              Ziomus zapraszam od gdanska zobaczysz co to medycyna ;)
            • Gość: gość Re: to nie chodzi o miejscowość IP: 80.51.55.* 25.07.06, 16:58
              A co piszesz tak, bo masz jakieś kompleksy związane z Krakowem? Trudno Ci pojąć
              o czym tu rozmawiamy, czytanie ze zrozumieniem się kłania! Nie udowadniamy tu
              sobie, która uczelnia jest lepsza, bo to raczej żenująco szczeniacki temat,
              tylko mówimy, że nie święci garnki lepią i ludzie z małych miast też mają
              szanse dostać się na studia. Poczytaj posty powyżej będziesz wiedział czego
              dotyczą. Na wszystkich uczelniach mam znajomych z mojego miasta i tam są też
              ludzie z innych małych miast,progi w tym roku nie będą tak wysokie jak to
              teraz wygląda, powtarzają się nazwiska na wielu uczelniach.Jeszcze raz
              powodzenia
              • Gość: gość Re: to nie chodzi o miejscowość IP: 80.51.55.* 25.07.06, 17:01
                moja odpowiedź była do ziomusa:) tobie tez powodzenia na Ligocie czy gdzie tam
                chcesz.Obyś uczył się z takim zapałem jak krytykujesz innych
                • Gość: ziomus Re: to nie chodzi o miejscowość IP: *.zbymar.tarnow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:31
                  Ja tutaj nikogo nie krytykuje tylko mowie jak jest. Mam znajomych na innych
                  uczelniach np wyzej wymieniony Gdansk i z tego co sie orientuje to jest tam
                  bardzo przyjemna atmosfera i niezbyt duze wymagania. Ja osobiscie odradzam SLAM
                  w Katowicach oddzial ligota:), szkoda zdrowia. Poziom tak jak mowilem to wyzszy
                  niz na innych akademiach( widac wyniki LEPu a pamietajmy ze zabrze niestety
                  tylko zaniza osiagniecia katowic oraz prestizowy konkurs anatomiczny jakim jest
                  scapula aurea). Ja stalem sie ofiara systemu rekrutacji z zeszlego roku- majac
                  230pkt(czyli pewnie porownywalnie z tegorocznymi wynikami rzedu 250) sadzilem
                  ze do krakowa czy warszawy nie mam najmniejszych szans sie dostac(przynajmniej
                  uwazalem czytajac rok temu posty na tym forum o wynikach 298-300) poszedlem do
                  KATowic niewiedzac jaką jest masakryczna, niesprawiedliwa i ponizajacą studenta
                  uczelnia. Hmmm doszedlem do wniosku ze najatrakcyjniejsze AM to takie ktore
                  maja niskie wymagania np CMUJ.
                  • Gość: sheen Re: to nie chodzi o miejscowość IP: 83.168.96.* 25.07.06, 17:38
                    a ja sie dostałam na stomę na PAM:) i się strasznie cieszę (tylko tu skladalam)
                  • Gość: co za palant... Re: to nie chodzi o miejscowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:22
                    na CMUJ nie ma zaliczen od 50%, nie dostałes sie i zal ci dupe sciska, nawet
                    jakbys sie dostał to by wywalili takiego dupka jak ty na pierwszej sesji, tak
                    jak wywalili 1/3 takich dupkow od nas w tym roku
                    • Gość: jo Re: to nie chodzi o miejscowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:29
                      A TY co ten dupek wywalony? heheh.
      • d-st Re: do ehhh 25.07.06, 18:26
        Ja się dostałem na PAM na lekarski - mam 228pkt - a na żadne korki nie
        chodziłem. Do matury uczylem sie tyle co na powtorkach w szkole no i chyba 3
        dni przed matura z biol i chem oraz jeden przed fiz. Czyli mozliwe jest mieć
        dobry wynik , dostać sie na AM i być normalnym czlowiekiem bo za mega-mózg się
        nie uważam. pzdrwiam;]
        • Gość: ;.;. Re: do ehhh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:27
          podziwiam cię-jeżeli to prawda ze na zadne korki, bo nawet mózgi na korki chodzą
          (możesz potraktowac jako komplement:), tzn że jesteś jakimś wyjątkiem-tylko
          prosze nie mów mi że za wiele się nie uczyłeś-bo w to już nie uwierzę-znam
          takich co nie uczyli sie dużo,powtarzali coś tam, nie są mózgami i do 150/300
          nie dochodzą. Bo takie teksty wkurzają-a jeszcze bardzie jak ktoś gada-"no
          dostała się ,a co za problem-było do przewidzenia".jasne...duzo os sie jakoś
          przeliczyło,bo chyba nikt mies temu nie myslał że na Amach progi ponad 200...
          • d-st Re: do ehhh 25.07.06, 23:15
            No jak byla szkola to sie pilnie uczylem ale same powtorki pecjalnie do matury
            to tak jak pisalm - kilka dni przed matura.
            a tak zminiajac temat....

Hmm... wlasnie zobaczylem ze dostalem sie na AM Warszawa. Jest to dla mnie tym
            smieszniejsze ze zarejestrowalem sie tylko on-line - bez opłaty rekrutacyjnej i
            zaniesienia dokumentow. Jakis tydzien temu dzwonila do mnie kobieta z
            rekrutacji z Warszawy i sie pyta czy uiscilem oplate rekr. a ja ze nie i
            rezyjnuje z ich AMu. A tu teraz widze ze chyba jestem na tyle "cenny" ze mnie
            chca mimo to....hehe:) Chetnie bym poszedl na AM Wawa na medycyne ale nie mam
            tysiaka czy tak cos w tych okolicach zeby tam zyc (nie wspominajac o ksiazkach
            itp) wiec jesli nie wygram do 5 sierpania do 15:00 w lotto albo nie znajde
            sponsora to zostaje na PAMie;) Bede chyba jedynym kandydatem na AM ktory
            zrezygnowat z AM Wawa dla PAMu;) (jakby ktoś nie wiedział próg do Warszawy
            wynosi 224pkt) (btw mam 228pkt;])
            • Gość: Agnieszka Re: do ehhh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:17
              Mimo wszystko gratuluje:)
              • d-st Re: do ehhh 26.07.06, 00:09
                btw. wlasnie zobaczylem ze dostalem sie na AM Warszawa. Jest to dla mnie tym
                smieszniejsze ze zarejestrowalem sie tylko on-line - bez opłaty rekrutacyjnej i
                zaniesienia dokumentow. Jakis tydzien temu dzwonila do mnie kobieta z
                rekrutacji z Warszawy i sie pyta czy uiscilem oplate rekr. a ja ze nie i
                rezyjnuje z ich AMu. A tu teraz widze ze chyba jestem na tyle "cenny" ze mnie
                chca mimo to....hehe Chetnie bym poszedl na AM Wawa na medycyne ale nie mam
                tysiaka czy tak cos w tych okolicach zeby tam zyc (nie wspominajac o ksiazkach
                itp) wiec jesli nie wygram do 5 sierpania do 15:00 w lotto albo nie znajde
                sponsora to zostaje na PAMie Bede chyba jedynym kandydatem na AM ktory
                zrezygnowat z AM Wawa dla PAMu (jakby ktoś nie wiedział próg do Warszawy
                wynosi 224pkt)
                • Gość: do d-st. Re: powtarzasz sie. Juz wyzej to pisałes! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 00:17
                  • Gość: d0st Re: powtarzasz sie. Juz wyzej to pisałes! IP: *.system.szczecin.pl 26.07.06, 00:45
                    oj sory - nie zauwazylem....
                    • Gość: hehe Re: powtarzasz sie. Juz wyzej to pisałes! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 00:47
                      To z wrazenia chyba;)
                      • Gość: d-st Re: powtarzasz sie. Juz wyzej to pisałes! IP: *.system.szczecin.pl 26.07.06, 01:05
                        chyba tak - bo dalej jestem w szoku;)
        • Gość: sheen Re: do ehhh IP: 83.168.96.* 26.07.06, 01:21
          to nieważne, bo ja Cię uważam:P
          • Gość: d-st Re: do ehhh IP: *.system.szczecin.pl 26.07.06, 11:19
            kogo uwżasz sheen i za co?:P
      • Gość: a Re: to nie chodzi o miejscowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:16
        ja nie chodzilam nigdzie, mam 226. Wiec to nie jest koniecznosc. Z tym ze na
        studia w tym roku i tak nie ide
    • Gość: antonio Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:47
      a ja mieszkam w małej wiosce i tez mnie przyjeli hehe i can do it
    • Gość: magda Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.telpol.net.pl 25.07.06, 21:09
      ja dostałam się na wydział lekarski w Katowicach i Poznaniu czekam na wyniki z
      Krakowa i tam pójdę
      • Gość: ;;;; Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:12
        Na wlasne forum, sio!
    • Gość: me Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:27
      ktos rezygnuje z lek. z łodzi??
      • Gość: mimi Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.serv / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:04
        jaki byl prog w krakowie na lekarski?????????
    • Gość: SereNa Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:16
      Czy znacie jakiś ranking AMów??? który uchodzi za najlepszy??? ja sie waham
      miedzy AMG a AMwawa stoma.
      • Gość: lublu Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:09
        AM w Białymstoku:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita”- 4, „Newsweek” - 1

AM w Bydgoszczy:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita”– -, „Newsweek” - 2

AM w Lublinie:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita”– 9, „Newsweek” - 3

AM we Wrocławiu:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 7, „Newsweek” - 4

AM w Gdańsku:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 8, „Newsweek” - 5

Uniwersytet Medyczny w Łodzi:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 2, „Newsweek” - 6

AM w Poznaniu:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 5, „Newsweek” - 7

Pomorska Akademia Medyczna w Szczecinie:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 6, „Newsweek” - 8

Śląska Akademia Medyczna w Katowicach:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 10, „Newsweek” - 9

AM w Warszawie:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 1, „Newsweek” - -

Collegium Medicum UJ:
        „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” - 3, „Newsweek” - -

• Gość: lublu Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:11
          Poza ostatnim miejscem rankingi różnią się całkowicie. „Newsweek” nie
          uwzględnił w ogóle dwóch wybitnych uczelni w Warszawie i Krakowie.
          Z kolei „Perspektywy” i „Rzeczpospolita” nie uwzględniły bydgoskiej AM.
          Pozostałe uczelnie też zostały różnie ocenione.

• Gość: Anka Re: AM Poznan 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:11
        • Gość: hi? Re: co to za ranking, sprzed ilu lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:11
      • Gość: AMWawa Re: głupia Serena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:10
    • Gość: anka Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.nat.renicom.pl 26.07.06, 14:14
      ja czegoś tutaj nie rozumiem,wyniki na AM w Lublinie są ,bylam dzis na tej
      uczelni zlożyć deklaracje i tak:limit na moj kierunek jest 80 ja mam 74 miejsce
      czyli dostalam sie a kobieta powiedziala mi ze mam nikłe szanse na dostanie
      sie!!!lurde co jest grane,czy osoby ktore sa na liscie i mieszcza sie w limicie
      miejsc sie nie dostana???tak sie cieszyłam wczoraj a tu lipa.Zaczynam sie bać ze
      jakas osoba z mniejsza ilosci punktów mnie przeskoczy :(((.Co się dzieje???
    • Gość: ana Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:26
      ja do łodzi na wojskowo-lekarski:D Pytanie - ma ktoś listępodręczników? Jak
      tam, to prosze o kontakt na maila akatla@vp.pl Dzięki z góry!
      • Gość: Mag Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: 217.97.193.* 26.07.06, 18:50
      • Gość: Mag_OZ Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: 217.97.193.* 26.07.06, 18:51
        Przez przypadek ENTER nacisnełem :P

Proponuję, dla rozgrzewki nauczyć się książki telefonicznej na pamięć :P
        Umniejętność nad wyraz wymagana na AMach :)
    • Gość: gosia Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 16:18
      nie;(
      • gaton Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? 26.07.06, 16:24
        zapraszamy na forum kandydatów na AM:)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41303
        • leiy_laa Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? 26.07.06, 18:47
          Dostalam sie do Poznania, dlatego rezygnuję z PAMu:) Jestem z malego miasteczka
          w pobliżu Szczecina...heh, do tej pory nie wierze ze sie udalo!
          • Gość: Jopii zapraszamy kandydatów na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:51

• Gość: lili Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:03
            a kto rezygnuje z am wroclaw?
            • Gość: Jopiii Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:07

albo na forum studia!
              • Gość: agata Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:19
                ja jestem z takiej wioski że hej a mam 238 punktow i jestem n UM Łódź ;) pozdr. :P
                • Gość: gość Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: 80.51.55.* 27.07.06, 09:55
                  No to dostałabyś się wszędzie.Kapelusze z głów!!!Powodzenia. A ten ktos o
                  ksywie jopii z postu powyżej jest jakiś nawiedzony, stary tetryk, albo mu się
                  nudzi. Wchodzi na nasze posty i wysyła nas na prywatne forum. Może jakaś
                  eksterminacja za pisanie tutaj,co? nie planujesz czegoś takiego? To forum jest
                  dla wszystkich, dzióbku!!!
                  • Gość: migotka Re: MeDyCyNa - kto się dostał na AMy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:26
                    Hej, gratuluje wszystkim ktorzy sie dostali i trzymam kciuki za tych ktorzy
                    jeszcze nie sa pewni, ja jestem przyszloroczna maturzystka i z tego co obserwuje
                    w tym roku to ciezki rok mi sie zapowiada, no bo jakos trzeba te ponad 200pkt
                    zdobyc. Moze osoby ktore sie dostaly i te ktore maja juz doswiadczenie moglyby
                    mi doradzic z jakich konkretnych podrecznikow powinnam sie uczyc, a moze ktos
                    moglby mi sprzedac swoj zestaw np na allegro? mieszkam w malej miejscowosci,
                    chodzie do szkoly o srednim poziomie wiec bede musiala sporo sama sie w domu
                    indywidualnie przygotowywac, prosze polećcie mi jakies konkretne tytuly waszym
                    zdaniem najlepsze... moje gg to 8057158
                  • Gość: Jopii zapraszamy kandydatów na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:37

specjalnie dla goscia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka