lenka7771 27.07.06, 15:30 Kandydaci na fil. polska UAM - odezwijcie sie.:) Punkty, wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Filologia polska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:33 to ty najpierw podaj swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka7771 Re: Filologia polska!!! 27.07.06, 15:39 10 pkt/20... z obliczen wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka7771 Re: Filologia polska!!! 27.07.06, 15:41 a Tobie ile wychodzi? i na jakie specjalizacje? skladales/as na filologie tylko, czy rezerwowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Filologia polska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:02 ja mam 9/20 i jest to mój drugorzędny kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka7771 Re: Filologia polska!!! 27.07.06, 16:05 Dzięki za info. A na co jeszcze zdajesz? Ja tylko tutaj. ciekawe, ile jest miejsc i osob na jedno miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Re: Filologia polska!!! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:05 a jak tam się obliczało punkty na f. polską?? proszę o info:) to sobie policzę Odpowiedz Link Zgłoś
lenka7771 Re: Filologia polska!!! 27.07.06, 16:08 B. Zasady szczegółowe - sposób ustalania ostatecznej punktacji w ramach postępowania kwalifikacyjnego: I. Punktacja przedmiotów objętych egzaminem dojrzałości: 1) Język polski - poziom podstawowy [egzamin wewnętrzny, ark. A1] za każde pełne 10% powyżej 40% - 1 pkt (max. 6) 2) Język polski - poziom rozszerzony [egzamin zewnętrzny, ark. A2] za każde pełne 10% powyżej 40% - 1 pkt (max. 6) 3) Drugi przedmiot obowiązkowy (historia, historia sztuki, historia muzyki) - punktowany tylko poziom rozszerzony [egzamin zewnętrzny, ark. A2]: za wybór przedmiotu humanistycznego - 1 pkt za każde pełne 20% powyżej 40% - 1 pkt (max. 1 + 3 = 4) 4) Przedmiot dodatkowy (język łaciński i kultura antyczna, język grecki i kultura łacińska, historia, historia sztuki, historia muzyki) - punktowany tylko poziom rozszerzony [egzamin zewnętrzny, ark. A2]: za wybór przedmiotu humanistycznego - 1 pkt za każde pełne 20% powyżej 40% - 1 pkt (max. 1 + 3 = 4) Wyniki egzaminu dojrzałości mogą dać łącznie maksymalnie 20 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Filologia polska!!! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:14 dziwne to jakies;/ szczegolnie z tymi przedmiotami w punkcie 3 i 4. wychodzi mi 9,ale tam nie skladalam;] Odpowiedz Link Zgłoś
lenka7771 Re: Filologia polska!!! 27.07.06, 16:17 no dziwna ta rekrutacja. heeeelp, kto jeszcze do Poznania?;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihahahaha Re: Filologia polska!!! IP: 80.51.147.* 27.07.06, 16:16 a ja mam 15, ale tam nie składałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Filologia polska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:34 A ja mam 12/20, składałam jeszcze na historię sztuki, ale najbardziej chciałabym właśnie dostać się na fil.polską :) Wyniki mają być podobno po 5.08:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Filologia polska!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:09 10/20. Mało w sumie. pewnie wiecej osob historie sztuki/muzyki zdawalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geniuszka Re: Filologia polska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:20 A ja mam 16/20 !!! A tak się bałam ,że się nie dostanę . Dzięki ludzie !! Dzięki Wam od razu poprawił mi się humor . To było troche nie miłe , ale przynajmniej szczere :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aku Re: Filologia polska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:32 Studenci filologii polskiej którzy dostali się na UAM - odezwijcie się ;) santa_monica@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:04 Czemu idziecie na taki niechodliwy kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrie Re: Filologia polska!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:33 "Niechodliwy"? Pozwól, że się nie zgodzę. Ciekawe, czy ten post wypływa z autentycznej troski o losy przyszłych polonistów, absolwentów tak "niechodliwego" kierunku, czy też może z frustracji wywołanej Twoimi osobistymi wynikami rekrutacji?:) Rzeczą zdumiewająca jest to, jak się niektórzy na tym forum przejmują innymi.;d A wracając do filologii polskiej na UAM-ie; też zostawiam swojego maila: yrienne@wp.pl.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista niechodliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:04 Mój post wynika z prawie 30-letniej praktyki polonisty. U bram szkoły stoją co roku absolwenci polonistyki, ubiegając się choć o pół etatu. Reszta ma darmowe staże w marnych gazetach, pracuje w księgarniach i hipermarketach. Jednostki (wybitne bądź ustosunkowane) jakos sobie radzą... A na każdej uczelni jest was 200 na roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loony Re: Filologia polska!!! IP: *.chello.pl 03.08.06, 20:36 Po prawie wychodzi tyle samo studentów a nie słyszałam zeby ktoś nazwał to "niechodliwym" kierunkiem. Wymień kierunek po którym napewno znajdzie się pracę.Zapewnie nie potrafisz.Teraz przyszłosc jest bardzo niepewna,niezaleznie od rodzaju ukończonych studiów. Odpowiedz Link Zgłoś