Dodaj do ulubionych

do poprawkowiczow

14.09.06, 20:11
sluchajcie, jak to jest... w 2007 roku chce poprawic sobie mature w celu
podwyzszenia wyniku...oczywiscie bede zdawac poziom rozszerzony z histy i
wosu. Wobec tego mam pytanie: czy poziom podstawowy tez bede miala wyliczany z
tabelki? jesli tak, to jezeli bedzie mniej korzystny to pozostawia mi stary
wynik z poziomu podstawowego z 2006r?
Obserwuj wątek
    • Gość: leon Re: do poprawkowiczow IP: 217.197.79.* 14.09.06, 20:53
      tak, zawsze jest rozstrzygniecie na korzysc zdajacego, podobnie bylo z
      poprawkami w tym roku ktore mialem 'przyjemnosc' przezyc..

poprostu piszac poprawe matury nigdy nie bedziesz stratny bo raz uzyskany wynik
      nigdy (no chyba ze roman wymysli cos nowego) nie przepadnie :)
    • Gość: mili Re: do poprawkowiczow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 23:59
      T tego co ja wyczytalam z tego rozporządzenia to z tej tabelki bedą korzystać
      tylko jak piszesz coś po raz pierwszy.
      • Gość: BArtek Re: do poprawkowiczow IP: 88.156.77.* 15.09.06, 00:31
        Czy poprawianie matury w 2007 jest odpłatne ? jeżeli tak to ile kosztuje
        poprawianie 1 przedmiotu ?
        • Gość: mili Re: do poprawkowiczow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 00:35
          Czemu wszyscy ciagle sie o to pytaja jak Cke nigdzie nie proponowalo
          wprowadzenia opłat. Wg obecnych przepisów matura jak i jej poprawa jest
          bezplatna.
      • czarnapanna1 Re: do poprawkowiczow 15.09.06, 14:52
        do mili-> no ale dajmy na to ze poprawie sobie wynik z rozszerzenia i po
        przeliczeniu wyjdzie mi ze uzyskalabym wiecej z podstawy niz w 2006r. co wtedy?
        szczerze mowiac to wolalabym poprawiac 2 poziomy ale teraz takiej mozliwosci nie
        ma... wiec?
        • Gość: maarta Re: mam podobnie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:05
          Witam...
          Poprawiam to samo...
          I jak nastawienie??
          Ja postanowilam pelna para za nauke wziasc sie od pazdziernika... oby starczylo
          determinacji!

I tez mam wiele watpliwosci :(
          • Gość: electraa Re: mam podobnie ;) IP: *.uznam.net.pl 15.09.06, 19:36
            chce w maju poprawic swoja mature by dostac sie na wymarzony kierunek
            jednak jestem kompletnie niezorientowana w temacie, na stronie cke nie moge
            wyczytac interesujacych mnie informacji. Interesuje mnie to czy mozliwe jest
            poprawienie tylko jednego przedmiotu? Czy konieczne jest poprawianie matury w
            szkole w ktorej sie pisalo? To szczegolnie mnie ciekawi gdyz gdzies tak
            uslyszalam, a robi to dla mnie roznice gdyz wolalabym zdecydowanie pisac tu
            gdzie teraz mieszkam czyli w wiekszym miescie. Z gory dzieki za informacje,
            pozdrawiam
            • Gość: ja Re: mam podobnie ;) IP: 82.160.136.* 15.09.06, 20:36
              tak, poprawia sie tylko w macierzystej szkole niestety:( tak mi odpisalo oke..
            • Gość: B. Re: mam podobnie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:25
              Ja rownież chcę poprawić maturę aby dostać się na wymarzony kierunek:)

Interesuje mnie to czy mozliwe jest
              > poprawienie tylko jednego przedmiotu?
              Oczywiście że tak. Możesz poprawić jeden przedmiot, wszystkie, a nawet dobrać
              sobie jeszcze jakiś.

Czy konieczne jest poprawianie matury w
              > szkole w ktorej sie pisalo?
              Podobno nie (nawet SM można było pisać w innej szkole, więc myślę że NM też)

No, a ja również zastanawiam się jak to jest z tymi tabelkami. Z jednej strony
              (jeżeli dobrze zrozumiałam) odnosi się ona o osób piszących 1 raz, ale ja chcę
              poprawiać oba poziomy, a skoro nie mogę, to jeżeli wyniki z tabeli będą
              wskazywać lepszy wynik z p. podstawowego to chyba mnie to obowiązuje... no jak
              myślicie?
        • Gość: mili Re: do poprawkowiczow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:35
          Do czarnapanna1. Ja nie pracuje w CKE, nie wiem jak beda oceniac. Mówie tylko
          ze w rozporzadeniu jest napisane "W roku szkolnym 2006/2007 osobom, ktore
          przystapily do egzaminu w czesci pisemnej z danego przedmiotu na poziomie
          rozszerzonym i po raz pierwszy otrzymuja swiadectwo dojrzalosci, na swiadectwie
          tym, oprocz wyniku uzyskanego na poziomie rozszerzonym, odnotowuje sie wynik
          egzaminu z tego przedmiotu na poziomie podstawowym, ustalonym w sposob
          okreslony w zalaczniku do niniejszego rozporzadzenia".

Mozliwe ze jak bedzie Ci wychodzic wiecej punktow to to odnotuja, choc tu jest
          napisane "i po raz pierwszy otrzymuja swiadectwo dojrzalosci", wiec w sumie
          wynika ze raczej masz szanse na poprawienie tylko rozsz, ale najlepiej do CKE
          zadzwonic i sie zapytac.
          • votum_separatum poprawiamy nową maturę - forum 15.09.06, 21:46
            wszystkich poprawkowiczów zapraszam na nasze forum (link w mojej stopce:)
            atmosfera jest bardzo miła i można uzyskać wszelkie potrzebne informacje, bo
            tworzymy niepowtarzalną grupę wsparcia :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka