martina.15 08.01.07, 10:22 www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=425&Itemid=2 mam wrazenie ze uklad podobny jak w tamtym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi87 Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 19:55 dziekuje za ten harmonogram:>tez mam takie wrazenie;)ale cos sie nie lapie z tymi obydwoma poziomami..tzn ze wszyscy razem piszemy i kazdy dostaje swoj poziom??jeden rozszerzony a drugi podstawowy??przeciez kazdy sie pogmatwa w rozdawaniu tych arkuszy..a wy rozumiecie??;>pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziuuunia Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 20:34 z tymi obydwoma poziomami to jest tak ze jednoczesnie pisza podstawowe i rozszerzone....ale ok to jeszcze przejdzie...wg mnie najbardziej nieuczciwe jest to ze beda dwa egzeplarze rozszerzonych matur (rowniez podstawowych) ...spoko jelsi pojde na 9:00 i napisze swoja mature i pozniej zobacze jaka byla o 14:00 i okaze sie ze latwiejsza to zlapie sie za glowe.... Nie wiedzialam ze tak ebdzie. dzisiaj moj nauczyciel od fizyki ( egzaminator) powiedzial mi o tym. Tak wiec teraz matura to wielka gra na sczzescie.... zycze wszysktim zeby wybieraligodzine z latwiejsza matura......;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mi87 Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 21:10 ja nie moge!!jaka tj glupota..czyli dla kazdego ucznia w zasadzie sa przygotowane dwa egzemplarze ale on ma sobie wybrac godzine na kltorej chce pisac swoj egzemplarz..jaki suchar!!dla mnie tj glupota ktos nie przemyslal tej matury!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka_jestem Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 21:53 gdzie wy macie napisane coś takiego?? że się wybiera?? Odpowiedz Link Zgłoś
madziuuunia Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 21:58 nie wiem na 100% czy sie wybiera czy nie, ale moj nauczyciel twiedzi ze na chwil eobecna tak chodz jeszcze nic nie jest pewne.....oni sami ( tam na gorze) nie wiedza jak ma byc. Wg mnie jest to juz szczyt ze beda dwa egzeplarze matur.... wg mnie szanse staja sie przez to nierowne.... Odpowiedz Link Zgłoś
mi87 Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 22:16 no wlasnie szanse sa nierowne..ale przeciez z samego punktu przygotowywania tych matur to jest to podwojna robota..a poza tym z takiego punktu ekonomicznego to ile papieru sie zmarnuje ile drzew bedzie musialo byc niepotrzebnie wycinanych;)heh dla mnie to jest podwojna robota..nie dla nas tylko dla tych co to przygotowuja..;/a my bedziemy musieli liczyc na szczesciu..jednemu bardziej bedzie pasowac arkusz o godzinie9 drugiemu natomiast arkusz o godzinie 14 dowiemy sie tylko po fakcie..tzn po napisaniu i oddaniu pracy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
julka_jestem Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 23:39 ale o 14 jest dla dwujęzycznych ... więc o co chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_jestem Re: Jest harmonogram!!! 08.01.07, 23:39 *Termin zarezerwowany na egzaminy z wykorzystaniem arkuszy w języku obcym z historii, matematyki, biologii, chemii, fizyki i astronomii, geografii, rozwiązywanych przez absolwentów klas dwujęzycznych, w których przedmioty te były nauczane dwujęzycznie i którzy wybrali dany przedmiot jako obowiązkowy lub, jeżeli to zadeklarowali, jako dodatkowy. Szczegółowy harmonogram egzaminu z poszczególnych przedmiotów zostanie podany w styczniu 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota372 Re: Jest harmonogram!!! 09.01.07, 10:19 Ludzie jakie dwa różne arkusze? Przecież jest napisane że np. jednego dnia o godzinie 9.00 jest egzamin z wiedzy o społeczeństwie a o godz. 14.00 z historii sztuki. A poza tym jakby zrobili po dwa arkusze żeby sobie każdy wybrał to by było już całkiem bez sensu. Czytałam że teraz dwóch poziomów już nie można pisać m.in. dletego że za dużo kasy na to szło (na papier itp.). Więc jak? Teraz już mają kasę na to żeby drukować tyle arkuszy a potem je wywalać? Odpowiedz Link Zgłoś
mi87 Re: Jest harmonogram!!! 09.01.07, 10:38 dzikuje za poprawna interpretacje tego co jest w tabelce heh;)no macie racje..przepraszam za zamiesznai ale juz wszystko wiem!!dzieki:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Jest harmonogram!!! 09.01.07, 13:21 nooo bo juz zwatpilam, panikarze ;P sa dwa egzaminy ale nie dwa arkusze- dla polskojezycznych i dla dwujezycznych w jezyku obcym- kazdy ma jeden egzamin, na jedna godzine i jeden arkusz na lebka ;P Odpowiedz Link Zgłoś