Dodaj do ulubionych

"Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa

07.02.07, 14:35
Witam,
czy nie znacie jakiegos opracowania tej powiesci lub po prostu ksiazki na
temat tworczosci Bułhakowa, w ktorej byloby cos wiecej o samej Małgorzacie
niz to, ze jest ona ukochana mistrza? Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:11
      Poszukaj książki A. Drawicza "Mistrz i diabeł"- o Bułhakowie.
      • Gość: krajmar Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.eltronik.net.pl 08.02.07, 00:23
        kiedyś w necie czytałem dobra streszczenie, bardzo mi się podobało
        stwierdziłem, ze muszę ksiażkę czytnąć ;)
    • Gość: Surykatki_rządzą Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.bsk.vectranet.pl 22.02.07, 18:47
      Była to kobieta, która nie chciała się związać z jakimkolwiek innym mężczyzną.
      Siedząc sobie na ławeczce na Patriarszych Prudach nie chciała z nikim rozmawiać
      i oczekiwała spotkania z Korowiowem. Czekała i nie spostrzegła, gdy przysłano do
      niej jednego z demonów od Wolanda, który zaczął jej opowiadać co musi zrobić,
      aby spotkać się z mistrzem. Musiała się posmarować pewnym kremem, po którym jako
      niewidzialna golaska sobie poleciała nad miastem na spotkanie z jej kochankiem
      itd. Czytałem jak coś tę 500 stronną książencję. Jak chcesz jakies następne
      info to pisz na gg 5709110 hej
      • Gość: pizmaczeq Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:09
        swietna ksiązki , choc rozne sa na jej temat opinie to mi sie ja czytało bardzo
        przyjemnie :)
        moze najdziesz cos na steonie :
        klp.pl
        albo tu :
        www.sciaga.pl/prace/szukaj.html?szukaj_w=prace&q=mistrz+i+ma%B3gorzata&sort=&output=xml

:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka