Dodaj do ulubionych

jest jakiś program do nauki słówek ang. ?

11.03.07, 14:05
może wiecie czy jest jakiś program do nauki słówek z zakresu obecnej matury? te wszystkie kategorie (typu rodzina, zdrowie itp.) zgromadzone w jednym miejscu?

Obserwuj wątek
    • anakonda19 Re: jest jakiś program do nauki słówek ang. ? 11.03.07, 15:42
      na pewno jest ale słono kosztuje, lepiej wziąć se ksiązkę jakąs mądra (ja mam
      takie repetytorium, gdzie zebrane są te wszystkie działy o których mówisz) niż
      se oczy na kompie psuć;)
      • Gość: obca Re: jest jakiś program do nauki słówek ang. ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.03.07, 20:58
        haha..pewnie lepiej, jednak chciałabym od razu poznać właściwą wymowę :) nie musi to być program komputerowy ..wystarczy jakaś audio-CD albo mp3 do słuchania + książka :)

a ile kosztuje i jak się nazywa ten drogi program? czasem da się gdzieś taniej kupić..

i przy okazji: co to za repetytorium?

• anakonda19 Re: jest jakiś program do nauki słówek ang. ? 12.03.07, 07:58
          wymowę słówek też możesz sprawdzić na płytkach załączonych do repetytorium:]
          niekonieczny do tego program. Nie pamiętam nazwy, ale ostatnio mignął mi jakiś
          za 99zł, moim zdaniem to tylko strata kasy. "MAtura z j.ang Repetytorium Longman
          Anna Sikorzyńska, H. Mrozowska, M. Misztal
    • Gość: Chen Re: jest jakiś program do nauki słówek ang. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 22:55
      jest bardzo przyjemny i skuteczny program do nauki słówek z języka angielskiego
      - Profesor Henry. w ofercie są dwa poziomy - podstawowy i rozszerzony. mam oby
      dwa i uważam, że do powtórek przed maturą pożyteczniejsza jest podstawa, gdzie
      uczysz się słówek często stosowanych i obowiązkowych w każdej kategorii
      tematycznej. poza podstawowymi słówkami typu liczebniki, hello czy "glass of
      wine?" pojawiają się słowa mniej znane, a bardzo pożyteczne (z działów, np.
      pogoda, przestępczość, kultura i sztuka, miasto i wieś, pieniądz, i wiele, wiele
      innych...). bardzo fajna szata graficzna, inteligentny system powtórek, słowem :
      polecam ten program. myślę, że to w połączeniu z dobrym repetytorium i
      ćwiczeniami to świetne przygotowanie do matury.

a dla tych, którzy np. wybierają się na filologie angielską, albo chcą znacznie
      poszerzyć swą wiedzę, polecam poziom rozszerzony, który oferuje bardzo
      wyszukane, a jednocześnie przydatne słówka.

w ogóle firma oferuje programy do nauki wielu języków i szeroką gamę z zakresu
      języka angielskiego (np. english in bussines, przygotowawczy do FCE czy Idioms).

więcej na stronie : www.językiobce.pl .

pozdrawiam i życzę pomyślnych powtórek przed maturą!
      • Gość: Dodko Re: jest jakiś program do nauki słówek ang. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 16:16
        Hej, ja zdaje maturke z anglika rozszerzona.
        Coraz bardziej zaczynam sie bac,ze nie napisze jej tak dobrze jakbym chcial
        (chce napisac na 70%).
        Mimo wszystko uwazam ze anglik rozszerzony jest bardzo ciezki :/.
        Ja sie przygotowuje tak:
        -ksiazka successful writing
        -repetytorium oxford
        -ogladanie BBC
        -czytanie artykulow i wypowiadanie sie na forach anglojezycznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka