Dodaj do ulubionych

Motyw wędrówki w literaturze.

26.03.07, 21:38
Mam temat o wędrówce, znalazłam kilka tekstów do literatury przedmiotu, ale to
nie jest dokładnie to czego szukam. Czy ktoś mógłbym podsunąć mi jakieś
propozycje, byłabym bardzo wdzięczna:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kol. POmoc:))))) IP: *.stegny.2a.pl 27.03.07, 18:41
      Napisz jakie maszlektury w literaturze podmiotu , to pomoge ;) inaczej troche
      mi trudno.MYsle ze napewno moglby pomoc Ci słownik- 'szkolny słownik motywów
      literackich' B. Drabarek,Jacka Falkowskiego, Izabeli Rawińskiej, wyd KRAM.(
      albo jest jeszcze podobny nawet chyba lepszy wyd GREG).
      • esme52 Re: POmoc:))))) 27.03.07, 21:37
        wybrałam na razie Odyseje i Kordiana, myślę nad Małym Księciem. Trudno mi się
        zdecydować:)
        • Gość: I Re: POmoc:))))) IP: *.stegny.2a.pl 27.03.07, 22:24
          Najwiecej informacji jest w róznego typu słownikach postaci literackich.Gdybys
          chciala Kandyda Woltera to moze byc'słownik postaci literackich Andrzeja Z
          makowieckiego Literatura Powszechna Świat Ksiażki' miedzy innymi o Kordianie
          mozesz szukac w'literatura polska od sredniowiecz do pozytywizmupod redakcja
          JAkubowskiego'.Motyw wedrówki jest zanalizowany w oparciu o rózne lektury w
          słowniku KRAM I GREG.Gdybys wzieła cos z poezji Mickiewicza to moze
          byc 'BIblioteka Narodowa Adam Mickiewicz wybór poezyj'- choc szczerze mowiac
          jest dosc malo informacji.Co do literatury podmiotu mozesz wziasc np:don
          kichota,Kandyda,Mikołaja Doświadczynskeigo przypadki,Wędrówki Childe Harolda
          G.G Byrona, Nie-Boska komedia Słowackiego,Wędrówka życie jest człowieka
          E.Stachury w zaleznosci jaka masz teze bo lektury musisz dobrac tak abys mogła
          dzieki nim udowodnic postawiona przez siebie teze ;)
          • Gość: I Re: POmoc:))))) IP: *.stegny.2a.pl 27.03.07, 22:30
            Jakby co to to "KOL" to tez bylam ja ;))) poszukaj jeszcze w internecie moze
            pomoze Ci to znalezc odpowiednia lekture.Sporo jest omowionych takich prac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka