esme52 26.03.07, 21:38 Mam temat o wędrówce, znalazłam kilka tekstów do literatury przedmiotu, ale to nie jest dokładnie to czego szukam. Czy ktoś mógłbym podsunąć mi jakieś propozycje, byłabym bardzo wdzięczna:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kol. POmoc:))))) IP: *.stegny.2a.pl 27.03.07, 18:41 Napisz jakie maszlektury w literaturze podmiotu , to pomoge ;) inaczej troche mi trudno.MYsle ze napewno moglby pomoc Ci słownik- 'szkolny słownik motywów literackich' B. Drabarek,Jacka Falkowskiego, Izabeli Rawińskiej, wyd KRAM.( albo jest jeszcze podobny nawet chyba lepszy wyd GREG). Odpowiedz Link Zgłoś
esme52 Re: POmoc:))))) 27.03.07, 21:37 wybrałam na razie Odyseje i Kordiana, myślę nad Małym Księciem. Trudno mi się zdecydować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: POmoc:))))) IP: *.stegny.2a.pl 27.03.07, 22:24 Najwiecej informacji jest w róznego typu słownikach postaci literackich.Gdybys chciala Kandyda Woltera to moze byc'słownik postaci literackich Andrzeja Z makowieckiego Literatura Powszechna Świat Ksiażki' miedzy innymi o Kordianie mozesz szukac w'literatura polska od sredniowiecz do pozytywizmupod redakcja JAkubowskiego'.Motyw wedrówki jest zanalizowany w oparciu o rózne lektury w słowniku KRAM I GREG.Gdybys wzieła cos z poezji Mickiewicza to moze byc 'BIblioteka Narodowa Adam Mickiewicz wybór poezyj'- choc szczerze mowiac jest dosc malo informacji.Co do literatury podmiotu mozesz wziasc np:don kichota,Kandyda,Mikołaja Doświadczynskeigo przypadki,Wędrówki Childe Harolda G.G Byrona, Nie-Boska komedia Słowackiego,Wędrówka życie jest człowieka E.Stachury w zaleznosci jaka masz teze bo lektury musisz dobrac tak abys mogła dzieki nim udowodnic postawiona przez siebie teze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: POmoc:))))) IP: *.stegny.2a.pl 27.03.07, 22:30 Jakby co to to "KOL" to tez bylam ja ;))) poszukaj jeszcze w internecie moze pomoze Ci to znalezc odpowiednia lekture.Sporo jest omowionych takich prac. Odpowiedz Link Zgłoś