agura88 03.05.07, 13:36 chciałam zapytac czy ktos moze wie czy na ustnym angielskim mozna miec kartke i sobie cos zapisac w czasie tego przygotowania 5 minutowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolineczka6 Re: matura ustna z anglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:38 tak, nam powiedziano, ze można ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: matura ustna z anglika 03.05.07, 13:41 mozesz nawet napisac sobie opis obrazka i go tylko odczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
agura88 Re: matura ustna z anglika 03.05.07, 13:45 a myslicie ze to zalezy od szkoly? czy to jest gdzies zapisane od górnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: matura ustna z anglika 03.05.07, 13:46 wszystkie szkoły mają jedną procedurę maturalną, okreslona przez MEN. Odpowiedz Link Zgłoś
agura88 Re: matura ustna z anglika 03.05.07, 13:47 no to super...:) a rozumiem ze mam sobie ta kartke sama przyniesc? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: matura ustna z anglika 03.05.07, 13:48 oni tam mają czyste kartki, popodbijane przez OKE :) Odpowiedz Link Zgłoś
agura88 Re: matura ustna z anglika 03.05.07, 13:49 no pieknie i potem beda sobie czytac te moje glupoty:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: matura ustna z anglika IP: *.icpnet.pl 03.05.07, 13:52 Po wejściu na salę i wylosowaniu zestawu, masz 5 minut(p.podstawowy)na przygotowanie. Oczywiście możesz korzystać z brudnopisu. Warto zapisać sobie potrzebne zwroty, słownictwo itp., jednak radzę nie zapisywać całych wypowiedzi!! To może Was zgubić. wtedy nie mówisz spontanicznie,podpierasz się tylko tym co zapisałeś/aś. Z poprzednich lat matur ustnych zaobserwowałam, że uczniowie, którzy zapisali sobie całą wypowiedź, a następnie odczytywali ją w praktyce wypadali gorzej. Wszystkim maturzystom życzę miłej atmosfery na egzaminie i połamania języka Anglistka Odpowiedz Link Zgłoś