protas6 04.05.07, 14:05 Pisalem dzisiaj maturke. Wybralem temat 2 i napisalem ........ ze kolichowka to matka elzbiety. Strasznie glupie blad. Ale napisalem na 300 slow. O matce Cezarego poprawnie napisael. Dostane jakies punkty za to wypracowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Blad rzeczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:09 Liczy się, co zrobiłes dalej: czy popełniłes kolejny błąd (zbawienny w tym przypadku) i twierdziłeś, że Kolichowska była matką _nieobecną_ w zyciu Elzbiety? Odpowiedz Link Zgłoś
protas6 Re: Blad rzeczowy 04.05.07, 14:13 oto chodzi, ze bylem przekonany ze Kolichowska to jej matka. Ale mam ndzieje ze prace mi sprawdza. Ludzie napiszcie, czy dostane chociaz pare punktow za kompozycje i za język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlamany Re: Blad rzeczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:47 zrobilem ten sam bład. najpierw napisalem we wstepie o tym ze matka to elzbiety to kolichowska... pozniej doszedlem do do omawiania ich przypadku i zamiennie uzywalem "matka elzbiety" pani kolichowska lub matka. co o tym myslicie ? kaplica? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlamany2 Re: Blad rzeczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:49 > zrobilem ten sam bład. najpierw napisalem we wstepie o tym ze matka elzbiety > to kolichowska... pozniej doszedlem do omawiania ich przypadku i zamiennie > uzywalem "matka elzbiety", "pani kolichowska" lub "matka". co o tym myslicie ? kaplica?Jak ocenia sie takie prace? > pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeszloroczna Re: Blad rzeczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:55 uszy do gory :). w zeszlym roku zdarzaly sie gorsze wpadki, a jakos wszyscy zdali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blad rzeczowy IP: *.aster.pl 04.05.07, 21:48 heh ja tylko raz napisałam że matką była kolichowska ale napisałam jeszcze że miała kamienice.Ale to było nie fair bo i kolichowska i biecka były wyrachowane,pozatym były siostrami.I jeszcze po chamsku nasunęli to uczniom na myśl.I jeszcze ten początkowy wsad -opiekowała się chorą kolichowską i zaczeła myśleć że nią matka się nie interesowała- no porażka.Nawet jak ktoś miał przeczucie że to nie jej matka to mógł pomyśleć że coś mu s8e pochrzaniło i że jej matka to zapewne kolichowska.A jeszcze lepsze że kolichowska ją wychowywała.Co za wredność ze strony ludzi którzy to tworzyli.Gratuluje im pomysłowości niemal celowego wprowadzania uczniów w błąd.Buuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga22 Re: Blad rzeczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:10 Ja zrobiloam wlasnie taki blad. Opisalam matke Elżbiety- Kolichowska, jako kobietę nieczulą, nieinteresująca sie córką, ale jedynie sobą samą, meszczyznami. Moze jakos by mi ten karygodny bald uznali, gdyby nie to, ze tez napisalam, ze miala kamienice, ze, byla przedsiebiorcza itd. Ewidentnie wykazalm, ze nie pomylilam jedynie nazwisk, ale porpstu osoby, co siwadczy o tym, ze nie czytalam lektur. ZAlicża mi?? Odpowiedz Link Zgłoś