Dodaj do ulubionych

Jak z angielskim???? Co było na pisemnej?

• Gość: luq Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:14
      Zaproszenie na przyjecia bo wyjezdzasz .... i list do kolegi "jak to było jak
      znalazłęs zwierzaka"
    • Gość: kejro Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:14
      Drodzy maturzyści- jeśli tak samo jak na tym forum nie chciało wam się tekstu
      czytać a od razu wzięliście się za pisanie odpowiedzi, to obawiam się o wynik
      Waszego egzaminu.100 osób napisało, co było na podstawowym poziomie a Wy ciągle
      na siłę podajecie nikomu nie potrzebne już odpowiedzi
      • Gość: maturzystka do kejro... IP: *.68.unknown.vectranet.pl 07.05.07, 13:17
        ...najsympatyczniej dla wszytskich maturzystów i najrozsądniej dla Ciebie byłoby gdybyś się odwalił!!!
        • Gość: Lila Re: do kejro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:22
          kejro ma rację, piszą 100 razy to samo półgłówki... :/
    • Gość: MYSZATOR Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:15
      Na podstawowej był list oraz zaproszenie a jezeli chodzi o rozszerzoną to do
      wyboru rozprawka,recenzja,opowiadanie(najłatwiejsze)a poza tym gramatyka no i
      listeningi i readingi!!Ogólnie obu dwie były proste (pisalem rozszerzoną);p
      Pozdro.
      • Gość: nicia do maturzystka IP: *.icpnet.pl 07.05.07, 13:20
        juz 20 po hahahahahhahahi nadal odpowiedzi ni ma haha
    • Gość: Aaaaaaaaaaaaaaaaaa angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:16
      Banda ch..a. Przed matura z angieslkiego ćwiczyłam na rozszerzonych arkuszech i
      lepiej mi szło niż dzisiaj. SKANDAL!!!!!! jestem znismaczona i załamana...
      • Gość: a mam 5 z angielsk Re: angielski IP: 80.50.235.* 07.05.07, 16:13
        hehe to zupełanie tak jak ja... ale forma pisemna byla na szczescie latwa... mnie tylko to ratuje. A ze sluchania niby takie proste sie wydawało a podchwytliwe takie... moze dostane z 6 punktow ze sluchania ;)
    • Gość: Damian Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.interq.pl 07.05.07, 13:22
      no ja spoko ale moja dziewczyna Katarzyna nie jest zadowolona! mowie ze napisala
      PIT zaniam PET! ale nic to bo ja tez pomylilem feed z feet!~ja sie tym nie
      przejmuje ale co mam powiedziec Kasi ktora jest zalamana? droga redakcjo pomoz!
      z gory dziekuje! damian
    • Gość: karolina Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:22
      był list i zaproszenie
      • Gość: okonio Re: Wchodza wam odpowiedzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:23
        wchodza wam odpowiedzi bo mi wyskakuje blad 404 ;/
        • Gość: mama Re: Wchodza wam odpowiedzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:25
          na jakiej stronie ? gdzie są te odpowiedzi ?
        • Gość: goska i jak wam poszło??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:33
          mi żadna rewelacja, a pierwsego listeningu była pewna nie wiem czemu jest inaczej;/ ehh
      • Gość: gonia Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:24
        zrobią mi coś jeżeli pod listem podpisałam sie nie XYZ tylko inaczej ( ale nie
        imieniem i nie nazwiskiem)
      • Gość: morf Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:39
        no i 90% jest:d

ale 6.4 mam zle i za cholere nie moge sie z tym zgodzic i znalezc odpowiedzi w
        tekscie, ktos moze cos zasugerowaC?
    • Gość: Iza Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.192.95.murka.net 07.05.07, 13:22
      list nieformalny i ogłoszenie:)
      • Gość: Gość Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.acn.waw.pl 07.05.07, 13:23
        blad 404 !!
        • Gość: paula Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:25
          ciekawe kiedy bedzie dzialalo :/
        • Gość: MADAFAKA Są te odpowiedzi ?????? IP: *.rybnet.pl 07.05.07, 13:27
          Są te odpowiedzi ?????? Jak są to gdzie ??
          • Gość: magda Re: Są te odpowiedzi ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:42
            bi.gazeta.pl/im/2/4112/m4112082.pdf
            macie odpowiedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: dziwne Re: Są te odpowiedzi ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:45
              te odpowiedzi z podstawowego sa jakies dziwne bo chyba kazdy mial inaczej
              poukladane to jak sie dowiedziec jaka byla kolejnosc piwewszego zadani ??
          • Gość: Horacy [...] IP: *.aster.pl 07.05.07, 14:40
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: elana4@op.pl Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:27
      na angielskim bylo ok prawie to samo co na probnej i w innych arkuszachz
      podstawowej matury
      • kikkk Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? 07.05.07, 13:36
        Już są odpowiedzi: matura.gazeta.pl/matura/0,80448.html
        • Gość: krs Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:40
          pierwsza część była prosta, wypracowania proste listening z nastoletnim
          biznesmen był trudno jak i reading o jakims ski dubai, ale dało sie napsiac.
      • Gość: effela fajne te odpowiedzi:) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.05.07, 13:48
        hej, sluchajcie, oni niezle pomieszali te odpowiedzi, ja mialm na arkuszu
        wszystko w zupelnie innej kolejnosci:D
        • Gość: juhyg Re: fajne te odpowiedzi:) IP: *.c29.msk.pl 07.05.07, 13:55
          Jak wszyscy. No i co?? Nie umiesz się połapać? To jak maturę napisałeś/-aś?!
    • Gość: ja1988 Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.05.07, 13:39
      noi zaś porażka;(;(;( zawsze najwiecej mialam za list a tu w liscie takie
      potkniecia;( ile mi odejmią za to że wszedzie pisalam zamiast take(wziac) to
      get????powiedzcie ze dostane w ogóle jakies punty za ten list?????;/ a mam
      jeszcze jedno pyt: jak sie przekroczyloby te 165 slow to w ogole nie sprawdzaja???
      • Gość: b.. Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:52
        raczej ujmują Ci punkty, ale egzaminator może również nie sprawdzić takiej pracy...
    • Gość: kinia I Jak Wam Poszło? IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 13:43
      na 35 zarobiłam 26 lub 27 pkt... a Wam jak poszło?
      • Gość: ajron Re: I Jak Wam Poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:52
        a ja tego nie czaje, przecież tu sa odpowiedzi poprzestawiane ;/
      • Gość: mak Re: I Jak Wam Poszło? IP: *.244.137.208.mielec137.tnp.pl 07.05.07, 13:53
        33/35 i tylko dlatego ze zminiłem w ostatniej minucie matury ;( BOŻE ;/ a tak
        to bym miał wszystko dobrze. Nie wybacze sobie tego ;(
      • Gość: wiktor Re: I Jak Wam Poszło? IP: 195.117.255.* 07.05.07, 13:54
        i kogo to obchodzi ile mialas punktow bosze co za pustak.
      • Gość: syska co to za odp:( IP: 80.54.60.* 07.05.07, 13:54
        ej co to za odpowiedzi co? praca nawet 120 slow nie ma poza tym czemu odpowiedzi do tekstu zrodlowego sa poprzestawiane? w egzaminie ktory pisalam w pierwszym zadaniu odnosnik do pogody byl pod innym punktem bodajze b a tu w odp jest jako punkt c. i tak w kazdym zadaniu poprzestawiane warianty odp. procz tego ze skupialam sie na dobrym wykonaniu to moze mam jeszcze kuc kolejnosc wystepowania danych zagadnien co zeby zapamietac moje odp. sciema utrudnia mi to sparwdzenie mojej pracy. tyle a ogolnie praca nie byla trudna jezeli chodzi o prace tworcza.
        • Gość: neptun88 Re: co to za odp:( IP: *.lodz.msk.pl 07.05.07, 13:57
          Ale przecież możliwe, że były różne kolejności na maturze, żeby nie ściągać. Ja
          sprawdziłem testowe to będe miał coś koło 31-32/35
          • Gość: mateusz182 Re: co to za odp:( IP: *.toya.net.pl 07.05.07, 14:38
            byly z tego co sie zorientowalismy ze znajomymi. A maturka luzik- 2bledy nie
            liczac rozprawki. oby tak wszystkie czesci poszly
          • Gość: Makbet Re: co to za odp:( IP: *.aster.pl 07.05.07, 14:39
            To Ty KU.. dobry jesteś!!!
        • Gość: post Re: co to za odp:( IP: *.c29.msk.pl 07.05.07, 13:58
          O ku...a! Ale masz problem! Wszyscy tak mieli. Naprawdę nie umiesz się w tym
          połapać?! Za trudna zagadka dla Ciebie?!:/:///
    • Gość: ja widzialam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:52
      po.. ich czy co? kto to wymyslil>? boje sie ze nie zdam! co robić?
      • Gość: maaadzik Re: widzialam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:55
        odpowiedzi są poprzstawiane bo z pewnoścą były różne grupy które różniły się
        właśnie kolejnością-tak samo bylo na naszym gimnazjalnym. ps. skromnym zdanie
        próba była pikuś w porównaniu do tej :/
      • Gość: morf Re: widzialam odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:55
        w zadaniu 6 na podstawie 6.4 mam zle i za cholere nie moge sie z tym zgodzic i
        znalezc odpowiedzi w
        tekscie, ktos moze cos zasugerowaC?
        • Gość: mak Re: widzialam odpowiedzi IP: *.244.137.208.mielec137.tnp.pl 07.05.07, 13:59
          to dobra odpowiedź. Pisze ci w tekście jak BYK : This decision was cruel,though
          the teachers believed his aggression and wrongdoings were caused by his
          previous experience.
          czyli najwazniejsze są 3 OSTATNIE WYRAZY :) Ja mam 2 źle ;( nie wybacze sobie
          tego bo zmieniłem w ostatniej minucie egzaminu ;( tak to bym miał WSZYSTKO
          dobrze !
    • Gość: lukaszshaq Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:56
      jak wam poszło trudne było ??
    • Gość: bedzie dobrze Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 80.51.37.* 07.05.07, 13:57
      Nie bulwersujcie sie tak bo na egzaminie byly po prostu grupy, a tu przedstawili
      jedna z wersji;)
    • sylwia198719 Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? 07.05.07, 14:04
      był list do koleżanki. ze znalazłas?eś zwierzatko i trzeba bylo odpowiedziec na
      pytani pozdro
      • Gość: ajron Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:07
        ludzi w błąd wprowadzają!!! tu są odpowiedzi poprzestawiane, ja na swoim arkuszu miałem całkiem inna kolejność..!!!!!!!!!!
      • Gość: Agatka Ściągaa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:08
        JAk mozesz to wyslij mi tę ściągę na biologię..... mój e-mail gsk_aj_love@op.pl
        Z góry dzięki.. a angol.. według mnie słuchanie nie było najprostsze!!;/
        • Gość: ajron odpowiedzi poprzestawiane!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:09
          co jest z tym ??!! odpowiedzi poprzestawiane sa
    • Gość: Bruno Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:08
      Bylo do napisania zaproszenie...znajomych z zagranicy na impreze w jakims
      barze...a list byl o tym jak "znalazles zwierzatko" w podstawowym
    • Gość: ... co jest z tymi arkuszami?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:14
      kur...wkurzają tylko człowieka i stresują <wnerw> odpowiedzi są nie tak poukładane jak na moim arkuszu ;/
      • Gość: nk Re: co jest z tymi arkuszami?! IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:23
        kurde tłoki ja nie zdawałem matury a już dawno po przeczytaniu kilku wypowiedzi się zorientowałem, że były różne arkusze i każdy może mieć inną kolejność niż to jest w podanym kluczu. Ile razy można to samo pytanie zadawać?
        • Gość: o kolejność odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:56
          a nam pwoiedzieli od razu że jest różna kolejność odpowiedzi;)
      • Gość: agrafka zaznaczanie odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:24
        Ja mam pytanko z innej beczki. Zaznaczając odpowidzi kratkę trzeba zamalować czy
        zaznaczyć krzyżykiem? Ja najpierw porobiłam krzyżyki, takie wileki, że mi poza
        krateczki wychodziły:D Ale potem zamalowałam, żeby nie było. A czy jesli
        zmieniam odpowiedź, to mogę wziąć ją w kółko i zaznaczyć inną, czy to dotyczy
        tylko kodowania peselu? Wiem, że pytanie z kategorii "głupie", ale jakoś nigdy
        nas tego nie uczono:)
        • Gość: Aneczka Re: zaznaczanie odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:56
          a czy przed otwarciem arkusza nikt nie powiedzial Wam ze najpierw trzeba
          przeczytac pierwsza strone? tam jest dokladna instrukcja wiec wejdz sobie na
          jakas stronke na ktorej sa odpowiedzi i zobacz
          • Gość: agrafka Re: zaznaczanie odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:06
            Jezus Maria. To Ty sobie wejdź i zobacz, że tam jest napisane na tyle niejasno,
            że nie wiem, czy to dotyczy tylko peselu czy odpowiedzi równiez. I wydaje mi
            się, że mniej czasu zajęłaby Ci odpowiedź na moje pytanie niż taka "porada":/
        • Gość: skina Re: zaznaczanie odpowiedz IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 15:18
          to dotyczy tez odpowiedzi. jak ci nie wyjdzie to zaznaczasz w kółeczko i
          zamalowujesz inne
        • Gość: skina Re: zaznaczanie odpowiedz IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 15:19
          to dotyczy tez odpowiedzi. jak ci nie wyjdzie to zaznaczasz w kółeczko i
          zamalowujesz inne :)
          • Gość: agrafka Re: zaznaczanie odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:37
            ufff, to dobrze. kamień spadł mi z serca:) Dzięki za odpowiedź:)
        • Gość: Ax ZAznaczanie ODP IP: *.idsl1.pcnet.com.pl 07.05.07, 17:33
          Podobno nie ma głupich pytań, a jedynie odpowiedzi...
          Jednak zdarza się i na odwrót.
          Dziwne, że was tego nie uczyli, skoro wszystko jest napisane
          jak byk na pierwszej stronie arkusza...

Na przyszłość, czytaj uważnie wszystko, to może nie zginiesz
          w świecie...
    • Gość: Hamlet Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.aster.pl 07.05.07, 14:28
      SSIJ!!!
    • Gość: tomkoSzczecin Rozne wersje na postawowej IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:28
      Chyba byly rozne wersje tzn pomieszane odpowiedzi bo ja mialem w innej
      kolejnosci teksty o muzeum wiec kto sciagal moze sie przeleciec.
    • Gość: Madzialenka Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:29
      list nieformalny ... a ja mam pytanie czy sa rozne arkusze , tzn czy sa odp
      poprzestawiane w arkuszach itp??
    • Gość: bigos11 Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.aster.pl 07.05.07, 14:30
      a wie moze ktos jak to jest. w tym zadaniu co trzeba bylo utworzyc slowka to napisalem disatisfaction i criticsm czyl w obu slowkach zjadlem po jedenej literce ( powinno byc dissatisfaction i criticism) . mam zaznaczona dysleksje to myslicie ze zalicza?? chyba sa to bledy wlasnie dyslektyczne...
      • Gość: sss Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:38
        kurde, odpowiedzi nie chca mi sie wyswietlic.. a wam normalnie wchodza?? gdzie
        mozna je jeszcze znalezc??
        • Gość: :( Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:42
          dalczego w 5.3 jest F ??
        • Gość: gosia Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.zlotniki.pl 07.05.07, 14:56
          Nie było źle choc zawsze mogło byc lepiej.. najgorsze jest to jak się w
          ostatniej minucie zmienia i potem wychodzi na to, że jednak poprzednia odpowiedź
          była lepsza;/ co do tych pomieszanych pytań to już wcześniej gdzies o tym
          słyszałam( chyba w radiu mówili), że będą w ten sposób robić, żeby utrudnić
          ściąganie.. ostrzegali więc żeby nie ściągać, bo można mieć całkiem inaczej
          ułożone odpowiedzi.. Oprócz tego zadanka z true lub false wszystkie były
          pomieszane..Jak dla mnie to najtrudniejszy listening na rozszerzeniu był z tym
          pilotem;/ połowe tylko strzeliłam a pozostałe zadanka poszły mi całkiem fajnie:)
          zobaczymy jeszcze jak z tą rozprawką... Jeśli ktoś pisał rozszerzenie to ten
          limit słów oznacza, że jak się ma powyżej 300 pkt to wtedy ma się zero za
          kompozycje, a jeśli się ma więcej lub mniej o 10 % czyli 275 słów max to wtedy
          nic nie zabierają, od 275 do 300 zabierają 1 pkt lub więcej..Tak samo jest na
          podstawowym.Mam nadzieję, że będzie ok...:)pozdrawiam i życzę wszystkim
          powodzonka na dalszych egazaminach:)
    • Gość: POLIN Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.05.07, 14:43
      MOŻE MINISTERSTWO DA KASY SZKOŁĄ NA ZAKUP LEPSZEGO SPRZĘTU , BO SŁUCHANIE ZE
      SŁUCHU NA SALI GIMNASTYCZNEJ JEST DO BANI WART SIE NAD TYM ZASTANOWIĆ.
      • Gość: ktośtam Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 80.240.189.* 07.05.07, 15:18
        Zgadza się, siedziałem na sali gimnastycznej, prawie w rogu na ostatniej ławce.
        Tam ledwo było słychać, co mówili nauczyciele (po polsku), a gdzie mowa o
        nagraniu odtwarzanym z byle jakiego magnetofoniku ;/

Każdy powinien mieć słuchawki!!
    • Gość: xyz Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:45
      Co będzie jeśli napisałem rozprawkę (angielski rozszerzony) i okazuje się, że
      pisałem o wyjeżdżaniu Polaków na Wyspy w celu podjęcia pracy (a nie studiów jak
      podano w temacie)? :///

Cholera. taki błąd, a mam 27 z 32 puntków na wszystkich pozostałych zasaniach.
      Proszę o szybką odpowiedź.
      • Gość: ania Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:01
        z..i :/ to bylo cholernie trudne:/ świetnie na probnej mialam 90% a teraz z
        zamknietych mam z 7 dobrze:| ja jego:/ przeciez w tym pierwszym mowili o
        tornadach etc. i to nie bylooo o pogodzie: | noo sory:/
        • Gość: G.O. Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 91.192.165.* 07.05.07, 15:19
          To samo ja. Na próbnej miałam 70%.A teraz z zamkniętych mam ok 10 pkt. a jak
          zaliczą pisemne? porażka :( chce mi się płakać.
          • Gość: do G.O -ania Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:02
            niestety .... ja z 90% z probnej teraz nie wiem czy zdam :| rycze i rycze....
            masakraaaa ;((((((( własnie zawalił mi sie świat ...super:/
            • Gość: spokoloko Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.05.07, 19:30
              ej laska, nie przejmuj sie, no co ty... nie wiesz na bank, czy nie zdasz, a
              nawet jesli to przeciez to nie koniec swiata... niektorzy probuja sie po pare
              razy dostac na studia... zadna tragedia
      • Gość: dzaga Buraczki.... IP: *.telpol.net.pl 07.05.07, 15:02
        Co takie zdziwko wszyscy mają?? są poprzestawiane odp?- normalka, w zeszłym roku
        tez tak zrobili bo dwa lata temu za dobrze podejrzanie matura z angola wyszła.
        To było oczywiste ze pomieszaja odpowiedzi.
      • Gość: a Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:03
        chce zobaczyc te odpowiedzi.. a one nie chca mi wejsc
        wezcie napiscie chociaz jakie powinny byc prawidlowe odp z listening na
        rozszerzonym..
        • Gość: dzaga ten komu nie wchodza odp z rozszerzenia a chciał IP: *.telpol.net.pl 07.05.07, 15:10
          tffft , fdea, adbcbd to z liseningu ale mogły byc pomieszne odpowiedzi wiec i
          tak musisz sobie zobaczyc dokładnie jak brzmiały
      • Gość: hejho Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:04
        odejmą ci za treść, reszty nie powinni się czepić
        • Gość: Konrad Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:13
          jak ma prace nie na temat - to nie ma nie tylko punktów za treść - ale też
          zadnych innych nie dostaje.
    • Gość: mat Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 80.240.189.* 07.05.07, 15:12
      Witam!
      Byłem w grupie, w której w zadaniu pierwszym podpunkt A to było "documentary".
      Pamięta ktoś może, jak była tam "poustawiana" reszta? A może ktoś wie, jakie
      powinny być tam (tzn. w zad. pierwszym w tej grupie)po kolei odpowiedzi?
      Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia na kolejnych przedmiotach ;)
      • Gość: jaaa Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.ostnet.pl 07.05.07, 15:23
        nie lubie sie użalać nad sobą ale ten angieslski podstawowy był dużo
        trudniejszy od próbnego...to troche nie fair wobec nas.słuchanie wydawło mi sie
        na początku nawet spoko jak to sprawdziłam to nawet połowy punktów nie mam;/ a
        drugi tekst dziwny;/ jedynie zaprosz i list łatwe... Byłam pewna ze skoro
        próbna zdałąm na blisko 90% to teraz jakos pójdzie a tu dupa;/;/;/
    • Gość: Lt. Picco Pomyłka w zaproszeniu IP: *.chello.pl 07.05.07, 15:31
      Czy jeśli w krótkiej formie użytkowej napisałem, że zapraszam na urodziny a nie
      na imprezę pożegnalną, to urwą tylko jeden punkt za błędne przekazanie pierwszej
      informacji, czy 5 punktów za błędne całe zadanie?

Proszę o odpowiedź.
      • Gość: monia2692 Re: Pomyłka w zaproszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:39
        1 albo 2 ppkt mniej bedziesz mial...
        • Gość: monia2692 Re: Pomyłka w zaproszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:40
          jak mozna to i ja bym poprosila ta sciage ale z biologi...
        • Gość: www ile?????????? IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 17:49
          czy ktoś wie ile było rodzajów testów???
      • Gość: ko Re: Pomyłka w zaproszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:00
        no ja nie wiem, bo jak na próbnej z niemca nie doczytałam tematu krótkiego
        listu ale wszystkie punkty co trzeba było zawarłam tylko nie napisałam do tej
        osoby co trzeba to dostałąm 0 punktów. bo praca nie zgodna z tematem.
    • Gość: nizinka Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:40
      pisemna część luzik ale co do tekstów słuchanych... masakra!! nie dość że trudne to jeszcze słyszałam tylko buczenie nie możne było odróżnić słów :/
      • Gość: nie patriota Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 07.05.07, 16:05
        zgadzam się z opiniami na temat kiepskiej jakości nagrań. Już o wiele wyraźniej
        niż ten cały lektor mówią panie na PKP które zapowiadają pociągi. Mieszania
        odpowiedzi nie komentuje bo gdybym się pokusił o komentarz to został by on
        usunięty. Mnie ta matura poszła bardzo źle, jeśli zdam ją to minimalnie.Uważam
        że jest ona POMYŁKĄ bo jeśli ktoś tak jak ja jest wstanie się porozumiewać po
        angielsku bez większych przeszkód a może oblać przez czytanie ze zrozumieniem
        to ja dziękuje za możliwość wegetacji w tym skorumpowanym i oszukańczym państwie
        w którym władzę sprawuje banda chcących dorobić się na uczciwych obywatelach
        P*** karierowiczów typu R.G A.J L&J.K
        po maturach niezależnie od ich wyników wyjeżdżam z kraju!!!
        • Gość: Aniaa Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.interpc.pl 07.05.07, 16:08
          listening nie był taki zły, o dziwo nie mam ani jednego błedu :D a w readingu
          3 :)
        • Gość: k_k Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:11
          nagrania...masakra! ludzie z cke mogliby pomyśleć nad tym, że kobiety źle słyszą
          basy, a mężczyźni soprany! Ja tego faceta w pierwszym nagraniu zupełnie nie
          mogłam zrozumieć. dziwne, że zrobiłam tylko dwa błędy (wg mnie w drugim wcale to
          nie byłam komedia). Za to 2 zad. wszystko źle. Ale 3 max. Czytanie poszło mi
          dobrze. 1 błąd. Ale za to w zaproszeniu zastanawiam się, czy uznają mi obecnosć
          info o imprezie pożegnalnej, jeśli napisałam, że wracam do domu i dlatego
          chciałabym ich zaprosić na imprezę. Jak myślicie, jeśli było napisane w ostatnim
          'obowiązki', to trzeba było wymienić więcej niż 1 ? Te słowo można traktować też
          w stylu: mam obowiązki - dawać kotu żarcie.
        • Gość: Anonim Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 16:52
          Wyjeżdżaj jak najprędzej ! nie potrzebujemy tu takich, którzy własne
          niepowodzenia zrzucają na jakość nagrań która w tym roku była zaskakująco
          wysoka, zwróć sie do komisji że mięli radio które podawało dźwięk złej jakości,
          do 10 dni przypominam możesz zakwestionować przebieg matury we własnej szkole
          lub OKE. Nara ćwoku ! Matura na poziomie rozszerzonym była banalna !
          • Gość: do Anonim Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 07.05.07, 17:18
            po 1. sam jesteś ćwok!
            2. Może w twojej szkole było OK ale jak nie wiesz jak było w mojej to się nie
            wypowiadaj bo głupi nie jestem i umiem rozróżnić czy nagranie jest złe czy dobre
            3. nie jestem samolubem który przez swoje niepowodzenia ciągnie na dno innych i
            dlatego nie będę pisał żadnych wniosków do OKE. Może ty byś tak zrobił, ja nie.
            4. jednym z powodów dla których chcę wyjechać jest zbyt duża liczba ludzi takich
            jak ty którzy nie byli, nie widzieli i nie słyszeli a mają najwięcej do powiedzenia
            Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka