Gość: Niezdecydowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 09:50 Słyszę różne formy w wypowiedziach,która jest poprawna???Czy są jakieś zasady? OBIE czy OBYDWIE,OBOJE czy OBYDWOJE.Jak jest poprawnie????Pomóż maturzysto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zozola Re: Poprawna forma 02.06.04, 11:07 a może zadaj to pytanier na forum języka polskiego :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslak Re: Poprawna forma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 14:15 Wszystkie formy sa poprawne. Jesli masz taki problem, zaglądaj do słowników :) slowniki.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
paaddy Re: Poprawna forma 10.11.14, 10:57 Witam Proszę o opinię, która forma jest poprawna: " Gdyby miłość mogła uzdrawiać a łzy wskrzeszać żył byś Synku wśród nas" To napis jaki widnieje na grobie mojego syna. Chodzi mi o słowo żył byś. Czy piszemy razem czy osobno? Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia29_2 Re: Poprawna forma 10.11.14, 16:00 Myślę, że powinno być napisane razem. Odpowiedz Link Zgłoś