brokatowymotyl 07.05.07, 11:33 Hej jak przygotowania do jutrzejszego wosu?? Ja się strasznie boje wypracowania :(:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiacichopek Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 11:59 WLasnie -ja rowniez boje sie strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
pralkapierze Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:02 wypracowie jest najlatwiejsza czescia matury rozszerzonej z wosu! Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:04 no tak.... o tolarancji np to cudowny temat... a jak dadzą jakąs historie czy coś :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:45 Oo ooo oooo! Ja chce! Spasowało by mi opisz I POROWNAJ 2 wybrane przez siebie rządy 3 RP - sposób działania itp. oraz wymień do każdego ich prezesów rady ministrów w tych okresach! I super by było :-). Każdy wie jak rządził AWS, SLD czy teraz PIS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:04 Może być temat który lubi nasz ;) minister czyli patryjoztyzm lub rola Polski warto to powtórzyć ja też po polskim ma dziwne uczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:48 Ale też problem, wymieniasz postawy patriotyczne według konstytucji: wierność RP, ochrona RP(wojsko), płacenie podatków, dbanie o środowisko. Oprócz tego można jeszcze wiele naściemniać - szacunek do ojczyzny, do postaci, do świąt i obrzędów, szanowanie prawa itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizi Re: WOS rozszerzony IP: 83.168.75.* 07.05.07, 12:07 Nie martwcie sie wypracowaniem nawet jak temat łatwy nie będzie to powinnien czyba sie w jakiejs mierze odwoływać do wcześniejszych tekstów żródłowych a na ich podtawie mozna wyrobic sobie zdanie i poszukać argumentów, myśle ze nie dadzą jakiegoś tematu z księżyca, chociaż po polskim można się wszystkiego spodziewać,pozdrawiam wszystkich,trzymajcie sie i nie stresujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:12 Z wypracowaniem nie powinno byc tak zle,choc tez sie go boje (wszystko zalezy od tematu),ale na szczescie teksty zrodlowe sa powiazane z tematami wiec jest latwiej:) gorzej bedziez historia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: WOS rozszerzony IP: *.aster.pl 07.05.07, 12:14 Temat będzie proces integracji polsko-niemieckiej od 1949 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohha1 Re: WOS rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:48 buehehehe! jakiej integracji??????????? A co polska się kiedykolwiek integrowała z niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś
a-gritos Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 18:40 może pojednanie polsko-niemieckie :/ od 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacichopek Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:12 Zgadza sie , z tekstow do samego testu maturalnego mozna duzo zapozyczyc -nmo wlasciwie bez wiekszej nauki napisac dobre wypracowanie ... zalezy od syntetycznego myslenia .. Odpowiedz Link Zgłoś
a-gritos Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 13:39 Ja się najbardziej boję części testowej ;( Jeszcze raz przeczytam Vademecum i może się uda :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sama przeciekam Re: WOS rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:06 a wiecie coś moze o jakiś ptrzeciekach ;) LOL Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 14:07 Kochana cudownie by bylo... narazie chyba nic nie wiadomo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaaaa Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:28 2 lata temu,jak zdawalam 1 raz maturke byl przeciek na tym forum dotyczący j polskiego dziewczyna stwierdzila ze na 100% bedzie potop,wszyscy ją wyśmiali a na 2 dzien okazalo sie ze miala racje wiec uwazajmy co pisza ludzie. Z reguły Ci co wiedzą nie napisza ze maja mame w cke tylko zupelnie anonimowo naprowadzają,a i tak wiekszosc ich nie słucha...jest ktos kto moze ma jakies super przeczucia lub prorocze sny o temacie na wypr z wosu.?????ja kombinuje tak ze te tematy które już były się nie powtórza i myśle ze beda prawa człowieka albo upadek komunizmu i jego skutki w polsce nie wykluczona jest również rola org miedzynarodowych, moze jeszcze ue....a wy jak myślicie.>>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: WOS rozszerzony IP: *.n.INTELINK.pl 07.05.07, 14:38 głupoty piszesz o mamach w CKE. nie ma tyle mam ;] poza tym poczytaj sobie jak są przygotowywane arkusze (na wyborczej gdzies jest o tym). podobno są przygotowywanerozne wersje pytan przez rozne osoby i ci ludzie do konca nie wiedzą, która wersja bedzie rzeczywiscie na maturze. a to, ze ktos trafil "potop" to nic nie znaczy. w tym roku w wątku o temacie maturalnym z jez. polskiego pojawilo sie kilkaset postów. ludzie wymieniają rózne lektury, to normalne, ze ktos trafi. a co do WOSu - to moze cos o równouprawnieniu kobiet bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chanson_de_geste Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:49 Oby nie, bo będzie trzeba o feminizmie paćkać... argh! o_0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:54 Chanson powodzenia jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 15:00 Aaaa dziękuję, dziekuję i bardzo życzę i Tobie powodzenia :)) Niby nie powinno być trudno, bo to "tylko": -kilka textów, -kilka pytań abcd; -kilka zadań, gdzie trzeba coś od siebie; -jakiś wykres; -mapka; -rysunek; -true&false :D ; -może jeszcze coś ułozyć w kolejności chornologicznej; -no i wypracowanie. Ah, co to jest ;)) Yyy, dobra, trochę się boję, ale po dzisiejszym angielskim czuję się lepiej, więc niech to trwa do jutra ;)) Poza tym może o Ban Ki-Moona pytać będa, a to przecie nasz człowiek :)) Nooo, to lezę się kulturalnie podoumiewać tego wosa jeszcze argh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaaaa Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:57 zdziwiłbyś sie,ile osób ma przecieki..było o tym głośno jakis czas temu nawet w telewizji że jakis facet handluje arkuszami za jakies 20000 zł.A jeżeli chodzi o przeciek który pojawił sie tu 2 lata temu to dziewczyna założyla osobny topic i napisala ze jest przekonana na 100%ze bedzie taki temat (podala b zblizony temat z lekturą)Argumentując swoją wiedze tym ze jest setna rocznica otrzymania nagrody nobla przez sienkiewicza i ze ksiądz w kościele mówil o potopie i obronie jasnej góry.A co do wosu stawiam na prawa czowieka bo jeszcze ich nie było.ale to nie jest przeciek;)jak by ktos chcialby sie podzielic swoimi przeczuciami bylo by super:)od tego zalezy nasza przyszlosc(moze patetyczne,ale prawdziwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:02 Dokładnie. Dzisiaj dowiedziałem się, że kolega z innej klasy powiedział paru osobom od siebie godzine przed maturą, że będą kreację matek w przedwiośniu i granicy. Reakcja była następująca: "Ta napewno" Założyli się z nim o kaste browarów po czym zaczęli sobie powtarzać o kreacjach, wsyzstkie postacie i cały przebieg historii związków miedzy dzieckiem a matką w tych lekturach. I co? Od wczoraj są jakieś 60zł w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: WOS rozszerzony IP: *.n.INTELINK.pl 07.05.07, 16:10 to są takie ściemy. byles przy tym? sam slyszalas? czy "ktos komus powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinool Re: Chce się upewnić! 180 minut mamy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:53 Trochę dużo ale jest sporo tekstów źrodłowych wiec troszke zajmie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igga Re: Chce się upewnić! 180 minut mamy ? IP: *.bsk.vectranet.pl 07.05.07, 14:56 tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magicks Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:57 a sluchajcie mam pytanko a propo dlugosci wypracowania?? czy sa jakies limity w stylu ilosc slow?:> jeju zdaje mature jako absolwent i nie mam o niczym pojecia;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemjakilimit Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:05 Ponawiam pytanie. Jaki jest limit(zakres) słów na maturze ROZSZERZONEJ z WOSu? BARDZO WAŻNE! Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 16:51 Nie ma zadnych limitów, ale widomo wyparcowanie to wyparcowanie, tym bardziej na rozszerzonym wiec troche trzeba sie naprodukować ( nalać wody) hihihi :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedź kolego Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:09 jeśli jesteś absolwentem, piszesz maturę jutro i nie wiesz czy jest zakres czy nie, na Twoim miejscu nie przystępowałbym do matury:/ Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 17:13 CHyba ze masz spooorą wiedze, to takie informacje etchniczne są zbędne, wystarczy sie dobrze z poleceniami zapoznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magicks Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:23 nie wiem czy jest zakres co chyba nie zmienia stanu wiedzy mojego na hm swiat,polityke prawo....? poza tym ze jestem na 2 roku administracji.... moze bys nie przystepowal a ja zamierzam sie jutro stawic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaaaa Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 18:30 tez jestem na 2 roku administracji:)mam nadzieje ze mamy ulatwione zadanie!po 2 ,latach ciężkich ex obejmujących wos;)na jakiej uczelni jestes ja na uj i chce sie dostac na dzienne Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Jak prawo to zdane :) 07.05.07, 18:38 Napewno sie uda, duzo ludzi mowi ze bedzie cos z prawa, a wiec w takim razie jeżeli tak to gratuluje i powodzenia :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magicks Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:05 ja na ug i chce sie dostac na prawo jestem na dziennej adm Odpowiedz Link Zgłoś