Dodaj do ulubionych

WAZNE!!! polski ustny

08.05.07, 18:21
Czy to prawda ze jezeli przedstawisz cala prezentacje a nie odpowiesz na
pytania od komisji matury nie zaliczasz??
Obserwuj wątek
    • Gość: kaaa1234 Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.toya.net.pl 08.05.07, 18:23
      wypada chyba odpowiedziec na min. 1pytanie (bozeee, zzera mnie strach, a mam
      ustna dopiero za tydzien ;)
      • anusa1 Re: WAZNE!!! polski ustny 08.05.07, 18:26
        Ja mam ustny jutro ale boje sie ze z nerwow nie sklece zadnego zdanie. Ogolnie
        moje wypowiedzi tez jakies duzo to nigdy nie sa:P
    • Gość: magda Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:27
      pewności nie mam ale to chyba prawda... jescze w zesżłym roku wystarczyła sama
      prezentacja a teraz (aby zapobiegać kupowaniu prac o których nie ma się
      zielonego pojęcia) zmienili punktację... więc tak jak już ktoś napisał, min. na
      jedno chyba trzeba odpowiedziec... mnie czekla to już pojutrze! i z głowy ;) a
      swoją drogą nie wiecie jakie mi mogą zadać pytania do tematu: wojna w oczach
      dziecka?... hmm...
      • Gość: heeh Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:43
        zależy od komisji na ktora trafisz i od nauczycieli polonistów :) u mnie jedna laska nie wyglosiła polowy pracy czy cos w tym stylu i dostała 10pkt hehe pozatym ten polski idzie o dupe rozbic po co ci ppkt na maxa kazdy zdaje by zaliczyc i odfajkowac
    • Gość: greypc Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.g.intelink.pl 08.05.07, 18:33
      tak, prawda
    • Gość: q2 Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.serv-net.pl 08.05.07, 18:37
      Jeśli jedynie wygłosisz swoją prezentację i nie odpowiesz na żadne pytanie,
      matura jest niezaliczona. Swoją drogą, ja dziś miałam maturę ustną z polskiego,
      którą sama przygotowałam i dostałam 20pkt. Jak widać, nie jest tak strasznie.:)
    • Gość: a Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:40
      zdecydowanie tak. bo ci punktów nie wystarczy. doskonała prezentacja=3+2= 5
      punktów. Języka sie nie ocenia u osób, które nie podjęły rozmowy (zobacz info
      na CKE)
    • paulinaa Re: WAZNE!!! polski ustny 08.05.07, 18:50
      nieprawda, zaliczysz jak dostaniesz 6pkt niewazne z czego
      • Gość: a Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:52
        a jak ma dostać 6 punktów skoro prezentacja daje tylko 5?
        • tyija191 Re: WAZNE!!! polski ustny 08.05.07, 18:55
          a kiedy maja matury mazowieckie?
    • Gość: Tobol Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:49
      Z tego, co mowila moja poplonistka, wystarczy PODJĄĆ rozmowę z egzaminatorem.
      Nawet nie musisz odpowiedziec na pyt, bo wtedy i tak tracisz 1 pkt za odp na
      podane pytanie. A jesli bedziesz mowic cokolwiek, komisja oceni Twoj jezyk, styl
      itp.

Jest to wazne, poniewaz za sama tresc prezentacji otrzymac mozesz max 5 pkt, a
      jak wiadomo, zeby zdac, musisz miec 6...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka