anusa1 08.05.07, 18:21 Czy to prawda ze jezeli przedstawisz cala prezentacje a nie odpowiesz na pytania od komisji matury nie zaliczasz?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaaa1234 Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.toya.net.pl 08.05.07, 18:23 wypada chyba odpowiedziec na min. 1pytanie (bozeee, zzera mnie strach, a mam ustna dopiero za tydzien ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anusa1 Re: WAZNE!!! polski ustny 08.05.07, 18:26 Ja mam ustny jutro ale boje sie ze z nerwow nie sklece zadnego zdanie. Ogolnie moje wypowiedzi tez jakies duzo to nigdy nie sa:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:27 pewności nie mam ale to chyba prawda... jescze w zesżłym roku wystarczyła sama prezentacja a teraz (aby zapobiegać kupowaniu prac o których nie ma się zielonego pojęcia) zmienili punktację... więc tak jak już ktoś napisał, min. na jedno chyba trzeba odpowiedziec... mnie czekla to już pojutrze! i z głowy ;) a swoją drogą nie wiecie jakie mi mogą zadać pytania do tematu: wojna w oczach dziecka?... hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heeh Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:43 zależy od komisji na ktora trafisz i od nauczycieli polonistów :) u mnie jedna laska nie wyglosiła polowy pracy czy cos w tym stylu i dostała 10pkt hehe pozatym ten polski idzie o dupe rozbic po co ci ppkt na maxa kazdy zdaje by zaliczyc i odfajkowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.g.intelink.pl 08.05.07, 18:33 tak, prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q2 Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.serv-net.pl 08.05.07, 18:37 Jeśli jedynie wygłosisz swoją prezentację i nie odpowiesz na żadne pytanie, matura jest niezaliczona. Swoją drogą, ja dziś miałam maturę ustną z polskiego, którą sama przygotowałam i dostałam 20pkt. Jak widać, nie jest tak strasznie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:40 zdecydowanie tak. bo ci punktów nie wystarczy. doskonała prezentacja=3+2= 5 punktów. Języka sie nie ocenia u osób, które nie podjęły rozmowy (zobacz info na CKE) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: WAZNE!!! polski ustny 08.05.07, 18:50 nieprawda, zaliczysz jak dostaniesz 6pkt niewazne z czego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:52 a jak ma dostać 6 punktów skoro prezentacja daje tylko 5? Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: WAZNE!!! polski ustny 08.05.07, 18:55 a kiedy maja matury mazowieckie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobol Re: WAZNE!!! polski ustny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:49 Z tego, co mowila moja poplonistka, wystarczy PODJĄĆ rozmowę z egzaminatorem. Nawet nie musisz odpowiedziec na pyt, bo wtedy i tak tracisz 1 pkt za odp na podane pytanie. A jesli bedziesz mowic cokolwiek, komisja oceni Twoj jezyk, styl itp. Jest to wazne, poniewaz za sama tresc prezentacji otrzymac mozesz max 5 pkt, a jak wiadomo, zeby zdac, musisz miec 6... Odpowiedz Link Zgłoś