08.05.07, 20:18
jak wyzej,
znacie na pewno to wydawnictwo,co o nim sadzcie?bo ja nic pochlebnego,a ucze
sie z tego gowna do historii ... :/
Obserwuj wątek
    • Gość: greypc Re: Operon IP: *.g.intelink.pl 08.05.07, 20:27
      to do historii to nie warto, ale do wosu jest w porządku. wszystko w nim było.
      • Gość: Justyna Re: Operon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:44
        Ksiąki do bilogi z operona też są całkiem całkiej choć nie wszystkie :-)

Moim zdaniem oprenon to dość dobre wydawnictwo :-)
        • Gość: Shizzka Re: Operon IP: *.pro-internet.pl 08.05.07, 22:48
          Zgadzam się zprzedmówcą chyba biologia im najlepiej wyszła, z chemią jest juz
          dużo gorzej, masa niepotrzebnych informacji, obrazków, wos też był niczego
          sobie :)
    • Gość: terefere Re: Operon IP: 82.160.37.* 08.05.07, 22:49
      Do rozszerzonej czy podstawowej? Ja też bazuję na Operonie...i jestem tak samo
      niezadowolona... oprócz tego na repetytorium Chmaja... o_O eh, czuję, że egzamin
      będzie trudny;/
      • Gość: aaha Re: Operon IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 22:52
        historia jest tragiczna-jeden wielki burdel!
        • Gość: adam1300b Re: Operon IP: *.chello.pl 09.05.07, 20:16
          Operon to jedno wielkie nieprorzumienie. niestety mam ksiązki operonu do:
          fizyki, historii, biologi, Jezyka polskiego, PO oraz innych. Pełne
          sa "kakaronizmów' (ktos kto to pisal nie zna Jezyka Polskiego):) mozna czytac
          to samo 2, 3 a nawet 1000 razy i nie wiadomo o co tak naprawde im chodzi. Moja
          klasa wystosowala pismo do wydawnictwa 2 mieiące temu i do dzis czekamy
        • Gość: moav Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:20
          nie dosc ze burdel, to w dodatku droooogie ;/ ponad 60 zł :/
      • Gość: Shizzka Re: Operon IP: *.pro-internet.pl 08.05.07, 22:52
        Biologia i chemia rozszerzone a wos podstawa, histore niby tez mialam ale w
        ogole nie korzystalismy........
        • lady_camelie Re: Operon 09.05.07, 08:05
          biologia iim wyszla to fakt,nie wiem jak z wosem,mialam inne wydawnictwo,ale ta
          historia to burdel taki,zadnych kolorow,przyczyny podane na odwal sie, tylko
          szaro - blekitno.urozmaicam kolorkami podkreslajac co wazniejsze.plus repetytorium.
          • Gość: mistress Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 10:10
            Moim zdaniem biologie maja do dupy. A juz zwlaszcza testy maturalne - co krok
            jakis blad w kluczu :/ Kupilam to cholerstwo i nawet nie moge z niego korzytsac
            - szlag mnie trafia jak widze te ich glupie zadania i jeszcze glupsze odpowiedzi ;]
    • Gość: Ania Re: Operon IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 08:50
      Powiem tak: ta cholerna reforma zmusiła wydawictwa do przygotowania podręczników
      w bardzo krótkim czasie i one są przez to takie jakie są. Ja też miałam w szkole
      OPERON i 1 klasa jest naprawdę ok (nie ma podręczników, w których jest wszystko,
      szczególnie z historii, więc to już zadanie nauczyciela, żeby uzupełnił jakieś
      braki i podał pominięte informacje), 2 to totalna klapa, błąd na błędzie, przy
      samej epoce napoleońskiej jest ich kilkanaście i są to błędy bardzo poważne. 3
      klasa jest naprawdę ok, jeśli nie weźmie się pod uwagę rozdziałów o Polsce w
      czasie II wojny światowej. Reszta jest dobra. Więc podsumowując, ta seria jest
      wg mnie na takie szkolne 3-. Na szczęście mam korki z człowiekiem, który
      uzupełnia operonowe braki no i inne książki, z których się uczę. Ale wiecie co?
      Najlepsze są podręczniki, z których uczyła się moja starsza siostra. Bez błędów
      i wszystko w nich jest. Takie stare, z czarnym grzbietem. Ech, po co komu była
      ta reforma.
    • Gość: biologica Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:58
      ja tez znam to wydawnictwo, jak na chwile przed maturą przychodzi mi na mysl
      jedno to znaczy: operon- odcinek DNA , zawierający informacje na temat szlaku
      metabolicznego... :0
      • Gość: cc Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:34
        Biologia - książki I i II są najlepsze z tego wydawnictwa, POLECAM (w III cz.
        jest najgorzej napisana)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka