lady_camelie 08.05.07, 20:18 jak wyzej, znacie na pewno to wydawnictwo,co o nim sadzcie?bo ja nic pochlebnego,a ucze sie z tego gowna do historii ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greypc Re: Operon IP: *.g.intelink.pl 08.05.07, 20:27 to do historii to nie warto, ale do wosu jest w porządku. wszystko w nim było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Operon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:44 Ksiąki do bilogi z operona też są całkiem całkiej choć nie wszystkie :-) Moim zdaniem oprenon to dość dobre wydawnictwo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shizzka Re: Operon IP: *.pro-internet.pl 08.05.07, 22:48 Zgadzam się zprzedmówcą chyba biologia im najlepiej wyszła, z chemią jest juz dużo gorzej, masa niepotrzebnych informacji, obrazków, wos też był niczego sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Operon IP: 82.160.37.* 08.05.07, 22:49 Do rozszerzonej czy podstawowej? Ja też bazuję na Operonie...i jestem tak samo niezadowolona... oprócz tego na repetytorium Chmaja... o_O eh, czuję, że egzamin będzie trudny;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaha Re: Operon IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 22:52 historia jest tragiczna-jeden wielki burdel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1300b Re: Operon IP: *.chello.pl 09.05.07, 20:16 Operon to jedno wielkie nieprorzumienie. niestety mam ksiązki operonu do: fizyki, historii, biologi, Jezyka polskiego, PO oraz innych. Pełne sa "kakaronizmów' (ktos kto to pisal nie zna Jezyka Polskiego):) mozna czytac to samo 2, 3 a nawet 1000 razy i nie wiadomo o co tak naprawde im chodzi. Moja klasa wystosowala pismo do wydawnictwa 2 mieiące temu i do dzis czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moav Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:20 nie dosc ze burdel, to w dodatku droooogie ;/ ponad 60 zł :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shizzka Re: Operon IP: *.pro-internet.pl 08.05.07, 22:52 Biologia i chemia rozszerzone a wos podstawa, histore niby tez mialam ale w ogole nie korzystalismy........ Odpowiedz Link Zgłoś
lady_camelie Re: Operon 09.05.07, 08:05 biologia iim wyszla to fakt,nie wiem jak z wosem,mialam inne wydawnictwo,ale ta historia to burdel taki,zadnych kolorow,przyczyny podane na odwal sie, tylko szaro - blekitno.urozmaicam kolorkami podkreslajac co wazniejsze.plus repetytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistress Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 10:10 Moim zdaniem biologie maja do dupy. A juz zwlaszcza testy maturalne - co krok jakis blad w kluczu :/ Kupilam to cholerstwo i nawet nie moge z niego korzytsac - szlag mnie trafia jak widze te ich glupie zadania i jeszcze glupsze odpowiedzi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Operon IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 08:50 Powiem tak: ta cholerna reforma zmusiła wydawictwa do przygotowania podręczników w bardzo krótkim czasie i one są przez to takie jakie są. Ja też miałam w szkole OPERON i 1 klasa jest naprawdę ok (nie ma podręczników, w których jest wszystko, szczególnie z historii, więc to już zadanie nauczyciela, żeby uzupełnił jakieś braki i podał pominięte informacje), 2 to totalna klapa, błąd na błędzie, przy samej epoce napoleońskiej jest ich kilkanaście i są to błędy bardzo poważne. 3 klasa jest naprawdę ok, jeśli nie weźmie się pod uwagę rozdziałów o Polsce w czasie II wojny światowej. Reszta jest dobra. Więc podsumowując, ta seria jest wg mnie na takie szkolne 3-. Na szczęście mam korki z człowiekiem, który uzupełnia operonowe braki no i inne książki, z których się uczę. Ale wiecie co? Najlepsze są podręczniki, z których uczyła się moja starsza siostra. Bez błędów i wszystko w nich jest. Takie stare, z czarnym grzbietem. Ech, po co komu była ta reforma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biologica Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:58 ja tez znam to wydawnictwo, jak na chwile przed maturą przychodzi mi na mysl jedno to znaczy: operon- odcinek DNA , zawierający informacje na temat szlaku metabolicznego... :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Operon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:34 Biologia - książki I i II są najlepsze z tego wydawnictwa, POLECAM (w III cz. jest najgorzej napisana) Odpowiedz Link Zgłoś