Dodaj do ulubionych

Prezentacja z polskiego - ilość stron

12.05.07, 15:34
Jak w temacie :)

Pytanie głównie do tych, którzy już mieli swoj ustny egzamin, bo w "domowych
warunkach" różnie czas leci :P Ile mieliście stron? Zdążyliście przed czasem?
Nie wyrobiliście się?

Ja okroiłam swoją pracę do pełnych dwóch stron na komputerze za radą
koleżanki, która twierdziła że za każdym razem kiedy się zatnę to czas leci,
a tu czekałyby na mnie jeszcze 3-4 strony.

Wystarczy czy rozbudować to na więcej spowrotem?
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.05.07, 15:36
      nie no 2 strony to za malo:>powiedza ze nie wyczerpalas tematu.gdzies ok 3 -
      3.5 !!!!!
      • Gość: anakonda Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:44
        ja miałam 3 strony i nie zacięłam się ani razu. Myślę, że jeśli masz jeszcze
        jakieś plansze czy materiały pomocnicze to 2-2,5 wystarczy... To zależy. Lepiej,
        żebyś miała mniej stron, ale powiedziała to wolno, wyraźnie, niż wyklepała jak
        te w wiadomościach 4 strony!
    • Gość: kaaa1234 Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.toya.net.pl 12.05.07, 15:44
      ja mam 3,5str, ale zeby sie wyrobic w czasie musze z lekka przyspieszac:)
      poczatkowo mialam nawet 4str, ale szysbko zorientowalam sie, ze pora na male
      ciecia w pracy:)
      • Gość: gościówa Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:40
        co? 2 strony? ja mam 5 stron i idealnie mieszcze sie w 15 min..
        • Gość: Ja Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.kolornet.pl 12.05.07, 17:55
          ja mam 5,5 ale chyba troche okroje
          • Gość: Frame. Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:27
            Ja mam 2 strony czcionkę 10 i wychodzi mi 15 minut. ;> mowie wolno, ale
            przynajmniej wychodzi to natural :P
    • Gość: gość Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:31
      Mi polonistka mówiła, że optymalna ilość treści na zaprezentowanie jej w 15min,
      to 5 stron czcionką 14pt, interlinia 1
      • Gość: a ze tak spytam Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.acn.waw.pl 12.05.07, 18:47
        co to ta interlinia?mi nic takiego nie mowila
    • Gość: gość Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:49
      interlinia to odstęp między wierszami tekstu, jak pracę piszesz w Wordzie to
      masz domyślnie interlinię 1
      • Gość: alamala Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: 62.233.130.* 12.05.07, 19:14
        ja mialam 2,5 strony i mowilam 13min :)
        • Gość: vanilla_dream Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:48
          Jakim rozmiarem czcionki ? :))

Moja koleżanka z klasy ma 4 strony i zajmuje jej to 18 minut..
    • Gość: kaaa1234 pytania, pytania IP: *.toya.net.pl 13.05.07, 14:07
      ktos na forum wspomnial, ze komisja tak naprawde jeszcze przed nasza prezentacja
      ma przygotowany zestaw pytan (na podstawie planu ramowego i bibliografii) czy to
      prawda?;P
      • Gość: anakonda Re: pytania, pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 15:31
        tak
    • aneczka_88 Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron 13.05.07, 16:07
      Ja mam prace na niecale 5 stron czcionka 12 interlinia 1,5 i wyszlo mi 16 min:)
      (interlinia zaznacz caly tekst, potem kliknij prawym przyciskiem myszki i
      wybierz akapit no i ustaw interlinie np na 1,5 wiersza)
    • lemonnka Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron 13.05.07, 16:11
      Wiesz,co to chyba zalezy od tego czy mowisz plynnie,czy sie zacinasz, czy mowisz
      wolno czy szybko. Ja mam niecale dwie strony pisane na kompie 12 bez zadnych
      interlinii i akapitow i zajmuje mi to 13-15 minut.
    • Gość: radioheadka Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 16:15
      zostaw! skoro masz wszystko zawarte w tej prezentacji, to po co dodawac?
      poza tym to 15 min to tylko takie symbloiczne, nie trzeba dokladnie tyle mowic!!
      • Gość: gość Re: Prezentacja z polskiego - ilość stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:32
        Oj, kłóciłbym się, czy rzeczywiście punktów nie uwalą za przekroczenie czasu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka