Gość: Dibbs Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:49 Ja bym chciał ale czy sie dostane to juz inna sprawa :) Nie wiem do konca jak to jest z tymi zasadami rekrutacji. Niby na UJ obowiazuje tabelka giertycha ale kiedy czytam konkretne kryteria na stronie z tym kierunkiem to jest tylko podane ze wymagaja polski, jezyk obcy, histe i wos (pkt. z rozsz. mnoza x2 a z podst. x1) Wie ktos jak to jest w koncu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiia Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:58 No tak, jedno ma z drugim wiele wspólnego. Skoro biorą do rekrutacji poziom podstawowy i rozszerzony to znaczy, że poziom podstawowy muszą wyliczyć z tabelki giertycha. ten wynik mnoża dopiero razy 1. Tak to działa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dibbs Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:16 Nowa matura: konkurs świadectw; kwalifikacja odbędzie się według następujących kryteriów: 1. Przy rekrutacji na rok akademicki 2007/08 będą brane pod uwagę łącznie wyniki zewnętrznej części matury z czterech przedmiotów: historii, wiedzy o społeczeństwie, języka polskiego, obcego języka nowożytnego. 2. Punkty otrzymane z wymaganych przedmiotów zdanych na poziomie rozszerzonym pomnożone zostaną przez współczynnik 2, a z przedmiotów zdanych na poziomie podstawowym przez współczynnik 1. Dla języka obcego nowożytnego współczynnik dla poziomu rozszerzonego wynosił będzie 1, dla podstawowego 0,5. 3. Punkty uzyskane z egzaminu maturalnego (z podanych czterech przedmiotów) liczone według przyjętych powyżej zasad zostaną zsumowane. 4. Łączna suma punktów uzyskanych przez kandydata ze świadectwa dojrzałości zdecyduje o przyjęciu stosownie do ustalonego limitu miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: 213.199.222.* 16.05.07, 12:20 a wiecie może ile tam jest osob na jedno miejsce? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka547 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:38 na jakich poziomach zdawaliscie poszczegone przedmioty potrzebne do rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:59 No ja tez się wybieram na SM takze pozdrawiam, licze ze sie spotkamy:P tylko wszystko sie wyklaruje dopiero jutro bo historii...a to jest wielka niewiadoma bo ja dopiero skonczyłem powtarzac cały materiał przed chwilą a nic nie pamietam z tego co bylo wczesniej:P A liczyc bedą tak że jak masz 100% z podstawy do masz 100pkt, a jak 100% z rozsz. to masz 200. Ja zdaje wszystko rozszerzone a wy??:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dibbs Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:49 Wcale tak nie licza. Mnoza PUNKTY NIE PROCENTY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka547 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:11 polski,angol i wos zdawalam rozszerzone,a historie niestety zdaje podstawowa.Cos czuje ze ta historia pogrzebie moje szanse na uj:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony0987 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.68.74.87.debica74.tnp.PL 16.05.07, 13:18 uj ssie...najlepsze stosunki miedzynarodowe to oczywiscie uw...a na uj skladam papiery jakbym sie nigdzie nie dostal...myslicie ze mam szanse jak mam z ang rozsz. 90%, wosu R 76, polski podstawa 70, a z historii licze na 70 okolo....jak nie to za granice do roboty....:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka547 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:25 historia podst czy rozsz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:26 Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz hehe:) W wawie masz wieksze możliwosci praktyk i pracy np. w ambasadach konsulatach msz i firmach zagranicznych ale np. mnie nie stac na utrzymanie w Wawie a do Kraka mam tylko 120km i wszystcy moi znajomi tam idą...uhhhh ta historia mnie przeraża a was??:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.astra-net.com 16.05.07, 16:59 a jakie tam sa specjalizacje? jest handel zagraniczny? ja all rozszerzone zdawałam - polak- who knows ale z 70 powinno byc, angol 85+ wos 90+ ale z histy bedzie porazka;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:48 NA UJ nie masz specjalizacji jako takiej...mozesz sobie wybrać przedmioty kierunkowe...ale handel zagraniczny to bardziej na Akademii Ekonomicznej:) Tez tam składam ale podobno duuuzo ludzi tam idzie:) No a z twoimi wynikami to bym sie chyba nie martwił, powinni Cie przyjąc:) ja zawaliłem angielskim i teraz pasuje dobrze historie zdac i dostac sie bo musze isc na moje Stosunki kooooochanneeeeeee...pozdrawiem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.astra-net.com 16.05.07, 19:56 AE? ale tam chyba matma, nie? na słowo 'ekonomia' włos mi się jeży na głowie- jestem kompletnym matematycznym beztalenciem:P nie wiem. może z czasem mi się rozjaśni w głowie. na razie za duzo możliwosci;] odzdrawiam;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:02 Matma jako przedmiot jest tylko jeden semestr a potem masz Mikroekonomie, Makroekonomie ale nie jest źle...a jak ty sobie Handel Zagraniczny bez ekonomii wyobrażasz?? przecież to prawie jak synonimy:P:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolter Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:09 A możecie mi napisać co można robić po stosunkach ? Oprócz ambasad i konsulatów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:14 Duuuuuzo rzeczy:D:D...pracowac w agencjach reklamy, firmach zagranicznych, w samorządzie...mozliwosci jest duzo zalezy jak je wykorzystasz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.astra-net.com 16.05.07, 20:17 oj tam:P na uam spec handel zagraniczny na stosunkach jest po licencjacie dopiero:P a co do planu to jak patrzyłam na uam na pierwszym roku to najwiecej jest jezykow;] <poszła drukowac cytaty do prezentacji z pola> :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:02 No i jak bedzie coś z tych naszych stosunków po Historii??:> Mi tam nawet nieźle poszło...no mogło być lepiej. Ale ten temat o Prusach Wschodnich to mi spasił...pisaniai wymyślania bylo od cholery:) A wy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:46 Eeee...chyba wszystcy opijają tą historie:D:D To moze ja tez sie gdzies przejde:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.mlyniec.gda.pl 18.05.07, 21:17 ja chyba.. chociaż nie wiem, kostką chyba rzuce... myślałam, że będę na mish próbować, ale dzisiaj srawdziłam, że tam nie można sobie wziąć nawet elementów z sm albo prawa, więc chyba sobie odpuszcze i pójde normalnie na stosunki i potem zacznę jako drugi kierunek moją wymarzoną slawistykę;p albo nie wiem... esz, najbliższy miesiąc ułynie mi na grzebaniu o stronach uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student sm uj Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.c9.msk.pl 22.07.07, 13:24 Jesli macie okazje zrezygnowac z tych studiow to goraco zachecam. Jestem tam na IV roku. Jesli poznacie (a na pewno poznacie) dr gluszynska to bedziecie wiedzieli o co chodzi. Poza tym caly czas te same twarze i naprawde niski poziom, dlatego w rankingach wypada stosunkowo nisko. Sam kierunek wybitnie nudny. Aha i najwazniejsze, jesli ktos z was wiaze swoja przyszlosc z dyplomacja, to niech lepiej uczy sie jezyka obcego (najlepiej nie najpopularniejszego) bo aby dostac sie do akademii dyplomatycznej trzeba wlasnie taki jezyk znac, a nie skonczyc sm. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taran Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 13:40 Stosunki międzynarodowe najlepiej uprawiać w hotelach, w innym przypadku to jedynie produkcja bezrobotnych z ambicjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cratola Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:04 a moze orientujecie się jak to jest z listami rankingowymi na SM na UJ, czy one są wywieszone na wydziale, czy moze są gdzieś w inetrnecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuntman mike Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.compower.pl 22.07.07, 14:13 sa wywieszone na wydziale. myslicie ze jest realna szansa zeby przyjeli kogos z 776 pkt? rok temu pewnie by sie udalo w 2 naborze bo prog w pierwszym byl 780 a teraz? echh pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cratola Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:18 dzięki za info :] Odpowiedz Link Zgłoś