Dodaj do ulubionych

stosunki miedzynarodowe uj

16.05.07, 11:46
Wybiera sie ktoś???
Obserwuj wątek
    • Gość: Dibbs Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:49
      Ja bym chciał ale czy sie dostane to juz inna sprawa :)
      Nie wiem do konca jak to jest z tymi zasadami rekrutacji.
      Niby na UJ obowiazuje tabelka giertycha ale kiedy czytam konkretne kryteria na
      stronie z tym kierunkiem to jest tylko podane ze wymagaja polski, jezyk obcy,
      histe i wos (pkt. z rozsz. mnoza x2 a z podst. x1)
      Wie ktos jak to jest w koncu?
      • Gość: kasiia Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:58
        No tak, jedno ma z drugim wiele wspólnego.
        Skoro biorą do rekrutacji poziom podstawowy i rozszerzony to znaczy, że poziom
        podstawowy muszą wyliczyć z tabelki giertycha. ten wynik mnoża dopiero razy 1.
        Tak to działa.
        Pozdrawiam
        • Gość: Dibbs Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:16
          Nowa matura: konkurs świadectw; kwalifikacja odbędzie się według następujących
          kryteriów: 1. Przy rekrutacji na rok akademicki 2007/08 będą brane pod uwagę
          łącznie wyniki zewnętrznej części matury z czterech przedmiotów: historii,
          wiedzy o społeczeństwie, języka polskiego, obcego języka nowożytnego. 2. Punkty
          otrzymane z wymaganych przedmiotów zdanych na poziomie rozszerzonym pomnożone
          zostaną przez współczynnik 2, a z przedmiotów zdanych na poziomie podstawowym
          przez współczynnik 1. Dla języka obcego nowożytnego współczynnik dla poziomu
          rozszerzonego wynosił będzie 1, dla podstawowego 0,5. 3. Punkty uzyskane z
          egzaminu maturalnego (z podanych czterech przedmiotów) liczone według przyjętych
          powyżej zasad zostaną zsumowane. 4. Łączna suma punktów uzyskanych przez
          kandydata ze świadectwa dojrzałości zdecyduje o przyjęciu stosownie do
          ustalonego limitu miejsc.
          • Gość: Klaudia Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: 213.199.222.* 16.05.07, 12:20
            a wiecie może ile tam jest osob na jedno miejsce? pozdr
    • Gość: malenka547 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:38
      na jakich poziomach zdawaliscie poszczegone przedmioty potrzebne do rekrutacji?
      • Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:59
        No ja tez się wybieram na SM takze pozdrawiam, licze ze sie spotkamy:P tylko
        wszystko sie wyklaruje dopiero jutro bo historii...a to jest wielka niewiadoma
        bo ja dopiero skonczyłem powtarzac cały materiał przed chwilą a nic nie
        pamietam z tego co bylo wczesniej:P A liczyc bedą tak że jak masz 100% z
        podstawy do masz 100pkt, a jak 100% z rozsz. to masz 200. Ja zdaje wszystko
        rozszerzone a wy??:>
        • Gość: Dibbs Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:49
          Wcale tak nie licza. Mnoza PUNKTY NIE PROCENTY!!!
    • Gość: malenka547 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:11
      polski,angol i wos zdawalam rozszerzone,a historie niestety zdaje podstawowa.Cos
      czuje ze ta historia pogrzebie moje szanse na uj:(
      • Gość: zielony0987 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.68.74.87.debica74.tnp.PL 16.05.07, 13:18
        uj ssie...najlepsze stosunki miedzynarodowe to oczywiscie uw...a na uj skladam papiery jakbym sie nigdzie nie dostal...myslicie ze mam szanse jak mam z ang rozsz. 90%, wosu R 76, polski podstawa 70, a z historii licze na 70 okolo....jak nie to za granice do roboty....:P
        • Gość: malenka547 Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:25
          historia podst czy rozsz??
        • Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:26
          Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz hehe:) W wawie masz wieksze możliwosci
          praktyk i pracy np. w ambasadach konsulatach msz i firmach zagranicznych ale
          np. mnie nie stac na utrzymanie w Wawie a do Kraka mam tylko 120km i wszystcy
          moi znajomi tam idą...uhhhh ta historia mnie przeraża a was??:>
          • Gość: zimnokrwista Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.astra-net.com 16.05.07, 16:59
            a jakie tam sa specjalizacje? jest handel zagraniczny?
            ja all rozszerzone zdawałam - polak- who knows ale z 70 powinno byc, angol 85+
            wos 90+ ale z histy bedzie porazka;]
            • Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:48
              NA UJ nie masz specjalizacji jako takiej...mozesz sobie wybrać przedmioty
              kierunkowe...ale handel zagraniczny to bardziej na Akademii Ekonomicznej:) Tez
              tam składam ale podobno duuuzo ludzi tam idzie:) No a z twoimi wynikami to bym
              sie chyba nie martwił, powinni Cie przyjąc:) ja zawaliłem angielskim i teraz
              pasuje dobrze historie zdac i dostac sie bo musze isc na moje Stosunki
              kooooochanneeeeeee...pozdrawiem:D
              • Gość: zimnokrwista Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.astra-net.com 16.05.07, 19:56
                AE?
                ale tam chyba matma, nie? na słowo 'ekonomia' włos mi się jeży na głowie-
                jestem kompletnym matematycznym beztalenciem:P
                nie wiem. może z czasem mi się rozjaśni w głowie. na razie za duzo możliwosci;]
                odzdrawiam;]
                • Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:02
                  Matma jako przedmiot jest tylko jeden semestr a potem masz Mikroekonomie,
                  Makroekonomie ale nie jest źle...a jak ty sobie Handel Zagraniczny bez ekonomii
                  wyobrażasz?? przecież to prawie jak synonimy:P:D
                  • Gość: wolter Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:09
                    A możecie mi napisać co można robić po stosunkach ? Oprócz ambasad i
                    konsulatów :)
                    • Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:14
                      Duuuuuzo rzeczy:D:D...pracowac w agencjach reklamy, firmach zagranicznych, w
                      samorządzie...mozliwosci jest duzo zalezy jak je wykorzystasz!!
                    • Gość: zimnokrwista Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.astra-net.com 16.05.07, 20:17
                      oj tam:P na uam spec handel zagraniczny na stosunkach jest po licencjacie
                      dopiero:P a co do planu to jak patrzyłam na uam na pierwszym roku to najwiecej
                      jest jezykow;]
                      <poszła drukowac cytaty do prezentacji z pola>
                      :P
                      • Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:02
                        No i jak bedzie coś z tych naszych stosunków po Historii??:> Mi tam nawet
                        nieźle poszło...no mogło być lepiej. Ale ten temat o Prusach Wschodnich to mi
                        spasił...pisaniai wymyślania bylo od cholery:) A wy jak?
                        • Gość: Sebciu Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:46
                          Eeee...chyba wszystcy opijają tą historie:D:D To moze ja tez sie gdzies
                          przejde:D:D:D:D
    • Gość: x Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.mlyniec.gda.pl 18.05.07, 21:17
      ja chyba.. chociaż nie wiem, kostką chyba rzuce... myślałam, że będę na mish
      próbować, ale dzisiaj srawdziłam, że tam nie można sobie wziąć nawet elementów z
      sm albo prawa, więc chyba sobie odpuszcze i pójde normalnie na stosunki i potem
      zacznę jako drugi kierunek moją wymarzoną slawistykę;p albo nie wiem... esz,
      najbliższy miesiąc ułynie mi na grzebaniu o stronach uczelni...
      • Gość: student sm uj Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.c9.msk.pl 22.07.07, 13:24
        Jesli macie okazje zrezygnowac z tych studiow to goraco zachecam. Jestem tam na
        IV roku. Jesli poznacie (a na pewno poznacie) dr gluszynska to bedziecie
        wiedzieli o co chodzi. Poza tym caly czas te same twarze i naprawde niski
        poziom, dlatego w rankingach wypada stosunkowo nisko. Sam kierunek wybitnie
        nudny. Aha i najwazniejsze, jesli ktos z was wiaze swoja przyszlosc z
        dyplomacja, to niech lepiej uczy sie jezyka obcego (najlepiej nie
        najpopularniejszego) bo aby dostac sie do akademii dyplomatycznej trzeba wlasnie
        taki jezyk znac, a nie skonczyc sm. Pozdrawiam
        • Gość: taran Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 13:40
          Stosunki międzynarodowe najlepiej uprawiać w hotelach, w innym przypadku to
          jedynie produkcja bezrobotnych z ambicjami.
          • Gość: cratola Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:04
            a moze orientujecie się jak to jest z listami rankingowymi na SM na UJ, czy one
            są wywieszone na wydziale, czy moze są gdzieś w inetrnecie ?
            • Gość: stuntman mike Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.compower.pl 22.07.07, 14:13
              sa wywieszone na wydziale. myslicie ze jest realna szansa zeby przyjeli kogos z
              776 pkt? rok temu pewnie by sie udalo w 2 naborze bo prog w pierwszym byl 780 a
              teraz? echh pozdro!
              • Gość: cratola Re: stosunki miedzynarodowe uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:18
                dzięki za info :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka