Dodaj do ulubionych

Psychologia!

16.05.07, 16:23
Do osób, które wybierają sie na psychologię- wpisujcie się i piszcie na jaka
uczelnię startujecie?
Obserwuj wątek
    • hope88 Re: Psychologia! 16.05.07, 17:12

Uniwersytet Wrocławski lub Opolski ale po tegorocznych maturkach wątpię czy się
      dostanę a jutro jeszcze historia...jestem załamana;/;/;/
      • Gość: Pipi Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 17:16
        UJ!!!
        • Gość: jaaaaaaaaaa Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:58
          hmmm. tak mało kandydatów na psychologię??
          • Gość: psycholozka Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:12
            zeby dostac sie na psychologie trzeba miec duzo punktow.. i tacy ludzie raczej
            na forach nie siedza ;)
            pozdrawiam
            tez sie wybieram UAM
            • gohha1 Re: Psychologia! 23.05.07, 21:07
              z tego co wiem, to na UWr było coś ok.24 osób na 1 miejsce.

dziewczyna mojego kolegi w tamtym roku dostała się do wrocka; na
              prawo,psychologię i stosunki miedz.
              Zgadnijcie co wybrała???? -------------> tak, psychologie
              LOL
            • Gość: malgorzatta6 Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 19:29
              zeby dostac sie na psychologie trzeba miec duzo punktow.. i tacy ludzie raczej
              > na forach nie siedza ;)

a to ciekawe- bo ja jakoś na psychologii jestem i mam czas też na fora :D
              • lady_camelie Re: Psychologia! 26.05.07, 21:13
                UŁ , ale tam jest minimum 11 na miejsce...
    • sable_marguerite Re: Psychologia! 27.05.07, 20:31
      UKSW.

ale przychylam się coraz bardziej w stronę filozofii :)
      • Gość: Rozalia25 Re: Psychologia! IP: *.chello.pl 27.05.07, 20:42
        Zastanawia mnie, dlaczego ta psychologia jest tak bardzo popularna???
        Może jakiś psycholog się wypowie? :)
        Dlaczego jest tyle osob, które się tym interesują i z czego wynika to, że
        więcej jest maturzystów wybierających kierunki humanistyczne niż nauki ścisłe?

Osobiście też chciałabym na psychologię. :) Chociaż wiem, że mam marne szanse
        (UW). Moi znajmomi wyśmiewają mnie i mówią, że to kierunek dla osób, które nie
        wiedzą, czego chcą...
        • Gość: magdalena Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:10
          wcale nie, wlasnie koncze pierwszy rok i nie wyobrazam sobie innych studiow.
          Poza tym kierunek ogolnie bardzo zblizony do filozofii w koncu z niej sie
          wywodzi. znajduje zwolennikow ale takze przeciwnikow, ktorzy uznaja go za
          nudny. jesli chodzi dlaczego humanistyczne sa tak bardzo oblegane a scisle
          mniej. no coz... moim zdaniem wykuc kazdy potrafi - k. humanistyczne. a do
          matematyki, fizyki i tego typu przedmiotow trzeba miec juz jakies zdolnosci
          logiczne, ktore sa niestey mniej pospolite wsrod spoleczenstwa
        • rozalia25 Re: Psychologia! 04.06.07, 20:46
          Moim zdaniem ścisłe też można wykuć. Ja np. nauczyłam się matematyki, mimo, że
          nie uważam, żebym miała do niej talent. Ta nauka ma taki plus, że nie ma w niej
          niedomówień, wszystko jest jasne i logiczne.

A żeby być humanistą trzeba umieć pisać i to nie dla każdego jest takie
          proste, ale wszystko można wyćwiczyć.

I tak wychodzi na to, że więcej mamy w Polsce ludzi z predyspozycjami do nauk
          humanistycznych niż matematyczno-przyrodniczych. To mnie właśnie dziwi.

Ja jestem w stanie nauczyć się matematyki, fizyki, geografii, ale zajmowanie
          sie tym nie sprawiłoby mi żadnej przyjemności.
          Wolę humanistyczne.

• Gość: lily marlene Re: Psychologia! IP: *.plock.msk.pl 04.06.07, 22:28
      zawwsze mi sie marzył UJ, ale zawaliłam roz. angielski, no i nie wiem co z
      polskim, w każdym razie wątpię bym wyciągnęła powyzej 80 więc zalogowałam się
      na UKSW, UW i UWr. Rozważam jeszcze UAM ;) Ale ogólnie to nie wiem czy ta
      psychologia wypali - zbyt dużo ludzi na to chce iść, a mi matura nei poszła tak
      rewelacyjnie jak bym chciała :( Żeby uniknąć załamania nerwoego 29 czerwa
      przygotowuję się już do myśli że czeka mnei matura 2008...
      • Gość: toi-toi Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 01:37
        Neurokognitywistyka na SWPS.
        To połączenie psychologii (mozna potem byc "normalnym" psychologiem i leczyc
        ludzi) z fizjologią mózgu i programowaniem.
        A więc - nie każdy psycholog to humanista w sensie stricte ;)
    • gacorek17 Re: Psychologia! 05.06.07, 10:47
      ja mam 3 opcje : poznań(UAM)/gdańsk(UG)/wrocław(swsp)
      wybiera się ktoś może do wrocławia(swsp)? wiecie jak tam jest?
      Pozdro=)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka