malgorzatta6 16.05.07, 16:23 Do osób, które wybierają sie na psychologię- wpisujcie się i piszcie na jaka uczelnię startujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hope88 Re: Psychologia! 16.05.07, 17:12 Uniwersytet Wrocławski lub Opolski ale po tegorocznych maturkach wątpię czy się dostanę a jutro jeszcze historia...jestem załamana;/;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaa Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:58 hmmm. tak mało kandydatów na psychologię?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholozka Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:12 zeby dostac sie na psychologie trzeba miec duzo punktow.. i tacy ludzie raczej na forach nie siedza ;) pozdrawiam tez sie wybieram UAM Odpowiedz Link Zgłoś
gohha1 Re: Psychologia! 23.05.07, 21:07 z tego co wiem, to na UWr było coś ok.24 osób na 1 miejsce. dziewczyna mojego kolegi w tamtym roku dostała się do wrocka; na prawo,psychologię i stosunki miedz. Zgadnijcie co wybrała???? -------------> tak, psychologie LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgorzatta6 Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 19:29 zeby dostac sie na psychologie trzeba miec duzo punktow.. i tacy ludzie raczej > na forach nie siedza ;) a to ciekawe- bo ja jakoś na psychologii jestem i mam czas też na fora :D Odpowiedz Link Zgłoś
lady_camelie Re: Psychologia! 26.05.07, 21:13 UŁ , ale tam jest minimum 11 na miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
sable_marguerite Re: Psychologia! 27.05.07, 20:31 UKSW. ale przychylam się coraz bardziej w stronę filozofii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozalia25 Re: Psychologia! IP: *.chello.pl 27.05.07, 20:42 Zastanawia mnie, dlaczego ta psychologia jest tak bardzo popularna??? Może jakiś psycholog się wypowie? :) Dlaczego jest tyle osob, które się tym interesują i z czego wynika to, że więcej jest maturzystów wybierających kierunki humanistyczne niż nauki ścisłe? Osobiście też chciałabym na psychologię. :) Chociaż wiem, że mam marne szanse (UW). Moi znajmomi wyśmiewają mnie i mówią, że to kierunek dla osób, które nie wiedzą, czego chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:10 wcale nie, wlasnie koncze pierwszy rok i nie wyobrazam sobie innych studiow. Poza tym kierunek ogolnie bardzo zblizony do filozofii w koncu z niej sie wywodzi. znajduje zwolennikow ale takze przeciwnikow, ktorzy uznaja go za nudny. jesli chodzi dlaczego humanistyczne sa tak bardzo oblegane a scisle mniej. no coz... moim zdaniem wykuc kazdy potrafi - k. humanistyczne. a do matematyki, fizyki i tego typu przedmiotow trzeba miec juz jakies zdolnosci logiczne, ktore sa niestey mniej pospolite wsrod spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia25 Re: Psychologia! 04.06.07, 20:46 Moim zdaniem ścisłe też można wykuć. Ja np. nauczyłam się matematyki, mimo, że nie uważam, żebym miała do niej talent. Ta nauka ma taki plus, że nie ma w niej niedomówień, wszystko jest jasne i logiczne. A żeby być humanistą trzeba umieć pisać i to nie dla każdego jest takie proste, ale wszystko można wyćwiczyć. I tak wychodzi na to, że więcej mamy w Polsce ludzi z predyspozycjami do nauk humanistycznych niż matematyczno-przyrodniczych. To mnie właśnie dziwi. Ja jestem w stanie nauczyć się matematyki, fizyki, geografii, ale zajmowanie sie tym nie sprawiłoby mi żadnej przyjemności. Wolę humanistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily marlene Re: Psychologia! IP: *.plock.msk.pl 04.06.07, 22:28 zawwsze mi sie marzył UJ, ale zawaliłam roz. angielski, no i nie wiem co z polskim, w każdym razie wątpię bym wyciągnęła powyzej 80 więc zalogowałam się na UKSW, UW i UWr. Rozważam jeszcze UAM ;) Ale ogólnie to nie wiem czy ta psychologia wypali - zbyt dużo ludzi na to chce iść, a mi matura nei poszła tak rewelacyjnie jak bym chciała :( Żeby uniknąć załamania nerwoego 29 czerwa przygotowuję się już do myśli że czeka mnei matura 2008... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toi-toi Re: Psychologia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 01:37 Neurokognitywistyka na SWPS. To połączenie psychologii (mozna potem byc "normalnym" psychologiem i leczyc ludzi) z fizjologią mózgu i programowaniem. A więc - nie każdy psycholog to humanista w sensie stricte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gacorek17 Re: Psychologia! 05.06.07, 10:47 ja mam 3 opcje : poznań(UAM)/gdańsk(UG)/wrocław(swsp) wybiera się ktoś może do wrocławia(swsp)? wiecie jak tam jest? Pozdro=) Odpowiedz Link Zgłoś