Dodaj do ulubionych

politechnika slaska

23.05.07, 21:14
idzie ktos na inzynierie srodowiska na politechnike slaska?
na podstawie jakiego przedmiotu (biologia chemia fizyka matematyka) chcecie sie dostac na ten kierunek?
jakich wynikow sie spodziewaci?
czy moze ktos wie czy 150 miejsc jest dla wszystkich czy np zdajacy mate maja 50 miejsc biologie 40 itp?
i jak myslicie ile trzeba bedzie miec punktow zeby sie dostac?
Obserwuj wątek
    • Gość: ag Re: politechnika slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:18
      ponoć nie jest trudno się dostać. gorzej wytrzymać rok :P slyszalam od kolegi
      ktory na tym jest że trzeba mieć mózg prawdziwego ścisłowca żeby studiować na
      tym kierunku.
      • icanchange Re: politechnika slaska 27.06.07, 11:21
        eeee tam.
        mój brat i kuzyn to studiują i już są dalej niż na pierwszym roku. chwalą sobie.
        • Gość: ag Re: politechnika slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:24
          ile ludzi tyle opinii
          • gosia886 Re: politechnika slaska 27.06.07, 16:11
            a biotechnologia ?? ciezko jest na tym kierunku ?? i czy trudno sie tam dostac??
            • Gość: neo0307 Re: politechnika slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:18
              w tamtym roku na wydziale inzynierii srodowiska wystarczylo miec 56 punktow tj napisac rozszerzenie na 54-55 procent
              • neo0307 Re: politechnika slaska 27.06.07, 16:20
                wystarczylo miec jednak 52 punktow rekrutacyjnych (spraedzilem teraz e maila )
    • gosia886 Re: politechnika slaska 27.06.07, 17:07
      mam nadzieje ze sie dostane , a wybiera sie moze ktos tam ??
    • Gość: Andry1988 Re: politechnika slaska IP: 85.11.107.* 27.06.07, 17:13
      Ja daję papiery na biotechnologie, pisałam do nich maila, bo zdawałam 3
      rozszerzone przedmioty biologie, chemię i fizykę i pytałam czy mam dać fizykę
      czy biologię ( z której mam więcej tak myślę) oni mi napisali,że nie wazny jest
      przedmiot tylko ilość punktów. Mam nadzieję się dostać!
      • gosia886 Re: politechnika slaska 27.06.07, 17:20
        moze sie spotkamy na uczeli nak wszystko dobrze pojdzie :):)
        • Gość: ela Re: politechnika slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 18:00
          mam nadzieje ze dostac - w ogole co to za wyrazenie, nie ma takiego zdania!
          Maturzysci tegoroczni naprawe sa wyjatkowo dziwni
          • Gość: tikitaki Re: politechnika slaska IP: 81.210.89.* 27.06.07, 21:47
            na biotechnologii jest fajnie tylko ta chemia i fizyka ;P
    • Gość: Andry1988 Re: politechnika slaska IP: 85.11.107.* 28.06.07, 08:53
      Biotechnologia jest naprawdę fajna, i jeszcze ta świadomość, że po 3,5 roku masz
      tytuł inżyniera! Ja się jeszcze waham czy nie złożyć na optoelektronikę albo na
      fizykę ( kto by pomyslał że będę chciałam studiować na wydziele, który kończył
      mój tata) życie się dziwnie plecie.
      Mam nadzieję że na studiach będzie jakaś fajna paczka i będzie można założy koło
      naukowe... ale dobra co ja tyle gadam jak jeszcze nie mam wyników z matury. :)
    • Gość: ag Re: politechnika slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 09:11
      a czy ktoś może wie jak to jest z ochroną środowiska na PŚ? czy ciężko jest się
      dostać i jak ogólnie jest na tym kierunku?
    • Gość: vanilla__dream Re: politechnika slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:57
      Złozyłam tam głównie na biotechnologię (na 3 wydziały) i na ochronę środowiska?
      inżynierię? Nie pamiętam jak to drugie szło, ale nie chcę isć na to drugie :P

Startuję z biologią.
    • Gość: mody Re: politechnika slaska IP: *.aij.pl 25.07.07, 10:35
      Witam
      Orientuje sie ktoś z przyjetych juz na PolSl kiedy:
      -bedzie podzial do grup dziekanskich (i kiedy sie zglaszac w dziekanacie ze chce
      byc ze znajomymi bo mamy jeden samochod :P)
      -dostaniemy indeksy i legitki?
      Pozdrawiam, z gory dzieki za wszelka pomoc :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka