summerlove 24.05.07, 20:49 jakie mogą mi zadać pytania na temat "Różnorodne ujęcia motywu ogrodu w literaturze i sztuce"?? We wtorek mam ustny polski i strasznie się boję tych pytań. ;(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: motyla noga Re: Plis pomóżcie ;((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 21:05 ha! miałam taką sama prezentację, a pytania miałam na temat tego o czym mówiłam (banalne): - Jakie zadania otrzymał człowiek od Boga w raju, jaka miała być funkcja człowieka w raju? - Co to był impresjonizm? - Wymienic i omówić środki stylistyczne (funkcje) w wierszu o którym mówiłam. (wiersz Rymkiwicza) wczesniej, przed prezentacja przygotowałam sobie odpowiedzi na takie zagadnienia: (w oparciu o lektury i obrazy jakie prezentowałam + do każdego pytania 2 inne dzieła o których nie mówiłam) - ogród jako tło - jak pełni funkcję, jak jest przedstawiany - ogród jako główny temat dzieła - jak wyżej z podziałem na ujęcia (smutne, wesołe, baśniowe, tajemnicze, zanidbane) - związek między przyrodą a człowiekiem - czemu ogrod jest tak powszechnym motywem, wystepujacym w kazdej epoce - w czym pomogła mi każda z lektur przedmiotu :) może coś Ci sie z tego przyda. z ciekawości zapytam jakie dzieła wybrałas do tego tematu? pozdrawiam :> i nie bój sie bo nie ma czego! Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Plis pomóżcie ;((( 24.05.07, 21:41 wielkie dzieki!! naprawde mi pomoglas:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga10311 Re: Plis pomóżcie ;((( IP: *.chello.pl 24.05.07, 21:57 Nie zastanawiaj się jakie będą pytania. Nie bój się egzaminu. Jest do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Plis pomóżcie ;((( 25.05.07, 08:04 Ja się boję strasznie ;(( Że się zestresuję i zapomnę co miałam mówić, a później jeszcze dostanę pytania na które nie będę wiedziała jak odpowiedzieć ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myth Re: Plis pomóżcie ;((( IP: *.centertel.pl 25.05.07, 09:10 Siemka, u mnie w szkole z kolei przewazaly pytania typu: jak przygotowywlas sie do prezentacji; ktora z ksiazek z literatury przedmiotu byla dla ciebie najbardziej przydatna i dlaczego, czego sie z niej dowiedzialas; dlaczego wybralas akurat taki temat. takie pytania dostawala wiekszosc zdajacych bez wzgledu na temat no i jeszcze pytanie np czy znasz inne obrazy danego malarza(w przypadku gdy ktos przyniosl reprodukcje); poza tym jeszcze kazdy dostal 2-3 pytania odnosnie swojego tematu np cos takiego jak juz ktos ci wymienil. Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wena Re: Plis pomóżcie ;((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:01 Arkadia "Żywot człowieka poczciwego" M. Rej może..... Odpowiedz Link Zgłoś