el-coyote 11.06.07, 20:17 Czy ktos mi moze powiedziec czym roznia sie studia licencjackie od inzynierskich? Jaki jest ostateczny termin skladania papierow na studia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Studia I stopnia IP: *.chello.pl 11.06.07, 20:41 Inżynierskie to studnia I stopnia na uczelniach technicznych, a licencjackie - na pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
el-coyote Re: Studia I stopnia 11.06.07, 20:53 A jaki mam tytul po studiach licencjackich? Jaki rodzaj studiow II stopnia moge podiac po studiach licencjackich? BTW - studia licencjackie to chyba dla przyszlych nauczycieli, a inzynierskie dla pozostalych zawodow, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Studia I stopnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:29 Po studiach licencjackich idziesz na 2 letnie studia magisterskie. Studia licencjackie nie są tylko dla nauczycieli, jest to rodzaj studiów na kierunkach humanistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Studia I stopnia IP: *.chello.pl 11.06.07, 21:35 Masz tytuł licencjata. Możesz podjąć studia magisterskie, tylko ten rodzaj studiów II stopnia istnieje. ;) Napisałam przecież wyżej - inzynierskie są studia techniczne, licencjackie - pozostałe (poza medycyną i pokrewnymi, prawem i psychologią). Odpowiedz Link Zgłoś