Dodaj do ulubionych

Historia sztuki na Uj

20.06.07, 23:06
Mam problem dzowniłam juz, ale oczywiscie nikt nic nie wie.

Mianowicie jestem maturzysta 87 zdawalam wtedy historie i historie sztuki. W tym roku zdawałąm wiedze o społeczenstwie oraz poprawiałam historie. I zastanawiam sie kiedy mam sie zarejstrowac na Uj na historie sztuki (wymagaja tam historie lub historie sztuki). Sa dwa terminy dla "starych maturzystow" 11-25czerwiec lub dla nowych i poprawiajacych 29-10 lipiec.

W sumie prawie na pewno skladajac papiery na hsz wybiore mature z historii sztuki bo raczej nie osiagne tak dobrego wyniku z historii. I nie wiem kiedy mam sie zarejstrowac. Czy jako stary maturzytsa do 25 czerwca czy jako poprawiajacy do 10 lipca???
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:46
      jak na mój rozum, to do 25, jako że w kwestii hs jesteś starą maturzystką i nie
      musisz czekać na wyniki matur.
      a z ciekawości, jaki mialaś w zeszłym roku wynik z hs?
      tez składam papiery, na uw i może na UJ też. w sumie jestem nawet zadowolona z
      matury, ale jak ocenili moje wypracowanie i analize to sie dowiem dopiero za
      tydzien.

czy jeszcze ktoś sie wybiera na historie sztuki? jakie sa wasze wrazenia po
      maturze?
      • Gość: n. Re: Historia sztuki na Uj IP: *.tktelekom.pl 21.06.07, 11:04
        a ja sadze, ze powinnas czekac. Oni wymagaja wpisana wszystkich matur, a te wyniki sie u Ciebie zmienia.
        Ja tez pisalam historie sztuki w tamtym roku ale bede sie wpisywac dopiero po wynikach...
        i tez sie wybieram na historie sztuki:) Pochwal sie wynikiem to sie dowiem jaka mam konkurencje:P
        • Gość: kasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:28
          N., też sie pochwal, to ja, tegoroczna maturzystka, bede wiedziala o jakim
          wyniku mam marzyć :) swoją drogą, zazdroszcze wam tej starej matury. my mamy te
          durną tabelke i oceniają nas za coś, czego nie napisaliśmy. bez sensu.
          • Gość: n. Re: Historia sztuki na Uj IP: *.tktelekom.pl 21.06.07, 12:00
            na Uj i tak podstawy nie potrzebujesz.
            Ja mialam 88%. I boje sie, ze na uj to jednak za malo...
            • Gość: kasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:14
              z rozszerzenia?
              to swietny wynik przecież :) a z podstawy?
              czy na uj biorą pod uwage tylko rozszerzenie? bo jeszcze sie nei
              zarejestrowałam, a chwilowo mam głowe zaabsorbowaną uw :)

• Gość: kasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:17
              aaa, mam niebywale krótką pamięć :) już widze że na uj podstawy nie chcą :)

ale tak mi zaimponował wynik, że cała reszta pozostała niezauważona :)
              • Gość: n. Re: Historia sztuki na Uj IP: *.tktelekom.pl 21.06.07, 17:25
                nie bede falszywie skromna;)jestem z niego dumna, ale z historia sztuki [przynajmniej na poziomie r] bywa tak, ze 100% sie tez czesto zdarza. Moi znajomi mieli po 95% ot tak. Ale oni na szczescie dawno na studiach, wiec nie stwarzaja zagrozenia:P

a jak jest na UW? Bo o tej uczelni nie myslalam:P [ze slaska jestem, to daleko mam...ale kto wie?:P]
                • Gość: kasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:26
                  powiem szczerze że nie mam pojęcia. w zeszłym roku było zupełnie inaczej, bo
                  była rozmowa wstępna.

pod uwage brany jest wynik z podstawy i z rozszerzenia.
                  i jeszcze raz zapytam o wynik podstawy :) z czystej ciekawości, bo mam kilka
                  koleżanek, które miały świetne wyniki z rozszerzenia (od 80 do 100 własnie) a
                  podstawa poszła bardzo przeciętnie.

w tym roku może być róźnie z wynikami, bo 40% ogólnego wyniku to były punkty z
                  testu, 40%- analiza, a 20% - wypracowanie. ale sądze że nie bedziesz miała
                  problemu z dostaniem sie.
                  • Gość: n. Re: Historia sztuki na Uj IP: *.tktelekom.pl 21.06.07, 19:01
                    ja wlasnie jestem z tych:] Az wstyd sie przyznac... choc zwalam to na samodzielne przygotowywanie sie, przez co nie potrafilam ocenic co jest wazne:)
                    W tym roku poprawialam podstawe i licze na kolejne 88%:P
                    wydaje mi sie, ze w tym roku podstawa byla latwiejsza...
    • Gość: n. up IP: *.tktelekom.pl 21.06.07, 13:47
      podnosze, bo watki z historii sztuki maja tendencje do znikania;)
      • Gość: nudziarz Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:19
        Nie cierpie historii sztuki...zdawalem na maturze, rozszerzony. (tez podnosze)
        • Gość: kasia Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:34
          to czemu zdawałeś? myslalam ze to jest taki przedmiot glownie dla pasjonatow.

a uj udostepnia jakies oficjalne statystyki odnośnie tego, jaki był próg w
          zeszłym roku, ile osob na miejsce itp?
          na uw chyba 6 osob, ale nie jestem pewna
    • Gość: kasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:15
      up
      • ciemnozielona Re: Historia sztuki na Uj 30.06.07, 17:24
        no i jak wyniki z HS? ja mialam 80% rozsz, czyli o 20% więcej niz na próbnej. Z
        jednej strony baaardzo sie ciesze, a z drugiej ciekawi mnie jak poszlo innym
        kandydatom.
        • Gość: joasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:14
          up
    • Gość: joasia Re: Historia sztuki na Uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:43
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka