myszka22222 01.07.07, 10:21 kto idzie?? juz raz zakladalam taki watek ale malo osob dalo odp:) ja mam 76 i 78 (polski i wos) rzoszerzone mam jakiekolwiek szanse?bo sie boje ze raczej nie..:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciasteczko ;) Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:23 ja już się w tym wszystkim połapać nie moge, zaczyna mi się mieszać w głowie i sama nie wiem, co robić, na co składać i wogóle... z tego co wiem, to w ubieglym roku przyjmowali od 16 punktów na 200 możliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka22222 Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 10:25 ze jak?? od 16?? chyba Ci sie cos pomylilo;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciasteczko ;) Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:26 sorki , od 160 :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka22222 Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 10:27 kurde to by mi 6 pkt braklo;/;/;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciasteczko ;) Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:28 czyli masz szanse, bo w tym roku ponoć progi bęą niższe, a poza tym część osób odpada po pierwszej rekrutacji i miejsca się zwalniają, wiec te 6 punktów to nie jest wiele ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka22222 Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 10:30 dzieki za pocieszenie:):):* od razu lepiej:* no wiec skladam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciasteczko ;) Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:33 lepiej złożyć niż sobie później pluć w brodę, że się mogło dostać a nie złożyło papierów, jeżeli jesteś pewna, żę to chcesz studowac i w życiu robić to nie rezygnuj ze swoich planów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka2222 Re: uj dziennikarstwo IP: 82.160.57.* 01.07.07, 10:35 tak jestem pewna. tzn chcialm psychologie ale zepsulam calkowicie moj ang rozszerzony:( no i nie mam szans a na dziennikarstwo limit miejsc z drugiej strony jest tylko 60:( ciezko bedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciasteczko ;) Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:26 sorki, od 160 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M! Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:43 Nie rezygnuj z dziennikarstwa-w dodatku na UJ:) Probuj smialo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka2222 Re: uj dziennikarstwo IP: 82.160.57.* 01.07.07, 10:45 no ale mam szanse???:) Odpowiedz Link Zgłoś
bysiorek1 Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 10:47 mam 63 z pola i 72 z wosu i próbuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka22222 Re: uj dziennikarstwo IP: 82.160.57.* 01.07.07, 10:48 o kurcze to mam troche lepiej:) damy rade;p spotkamy sie w pazdzierniku hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmm ew Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:51 ja mam 88 z polaka i 76 historia... i tez sie w sumie boje ze moge sie nie dostac...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoljana Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:11 a ja mam 78 z polaka i 92 z wosu i mam głeboką nadzieję, że się spotkamy w październiku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmm ew Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:26 a pwoiedzcie mi na co sie trudniej dostac na dziennikarstwo czy np stosunki miedyznardowe...??? nie wiem na co jeszcze zlozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: uj dziennikarstwo IP: 82.160.57.* 01.07.07, 13:29 zalezy co kto lubi. np moja kolezanka musi studiowac stosunki nie chce nic innego bo tak bardzo jej sie to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmm ew Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:56 a co po tych stosunkach mozna robic...? Odpowiedz Link Zgłoś
isiamysia Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 14:00 to sa fajne studia. wybierasz potem jakis kierunek czy cos (specjalizacje) nie wiem co dokladnie sie po tym robi w kazdym razie moja kuzynka od reki prace dostala po stosunkach mn UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:29 łatwiej na stosunki ... ja nie składam na UJ mam słabe wyniki !! trzeba mieć na kierunki humanistyczne ponad 160 pol plus wos inaczej strata pieniędzy i wystawienie się na pośmiewisko ! wiem bo rok temu brat miał 159 i był poza listą na dziennikarstwie ! i nic się nie ruszyło do przodu :( więc może lepiej U Warszawski itp Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 20:08 Ja mam to wszystko gdzieś. Mam z polaka rozsz. 80, a z WOSu mało bo tylko 66, ale składam na dziennikarstwo na UJ. Najwyżej mnie baby z sekretariatu wyśmieją, ale co je to obchodzi? W końcu z mojej kasy mają pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:33 ja mam wos 88 i polski 78. w tamtym roku było 12 osób na miejsce - piszecie, ze próg 160/200. w tym roku matura była trudniejsza, więc teoretycznie powinno pojsc w gore, ale z drugiej strony rejestracja kosztuje "tylko" 65 zł (rok temu 85 zł). myślicie, że te 20 zł mniej może sprawić, że o wiele więcej osób się zarejestruje?? trzymam kciuki, żeby próg opadł, albo przynajmniej pozostał taki jak w tamtym roku. do zobaczenia :-)) piszcie swoje wyniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:34 teoretycznie powinno > pojsc w gore oczywiscie miało być "w DÓŁ" Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 20:36 Ja tam nie wiem i wolę nie zastanawiać się nad tym wszystkim, bo pomieszania zmysłów można dostać. A byliście już tam z podaniami? Da się wytrzymać czy jacyś woźni wrzeszczą na ludzi, jak na AGH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:41 ja nie byłam. jeszcze sie nawet nie zarejestrowałam, ale teraz jest przerwa w systemie do godz. 22 :/ w krakowie będę dopiero 9 lipca, ale podanie chyba wyślę wcześniej pocztą. tylko podanie, czy trzeba jeszcze coś innego - np. dowód wpłaty? dziennikarstwo jest na rynku :) nie wiem jacy tam są woźni, ale jeśli tacy sami jak na polonistyce, to luzbluzzzz ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 01.07.07, 20:54 Wiem, że na Rynku. To jedna z jego wielu zalet. Do podania koniecznie musisz dołączyć dowód wpłaty. Jeśli chcesz się teraz zarejestrować, to spróbuj tędy: www.erk.uj.edu.pl/informacje.html?pozycja=eikps Powinno iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:54 Ja mam z polaka 86, a z historii 64. I nie wiem czy mam jakiekolwiek szanse, skoro wszyscy tak wyśmienicie zdali maturę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: uj dziennikarstwo IP: *.torun.mm.pl 02.07.07, 00:41 Myślałam, ze jest ok, z polaka 74, z Wosu 80, ale chyba nie da rady... Wolałabym na japonistykę, ale to już w ogóle kosmos generalnie to forum mnie dołuje gratuluje wszystkim, co świetnie zdali tylko ten żal w sercu, ze nie ja i jaskółczy niepokój o przyszłość wschodząca :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 00:55 czy podczas rejestracji wyświetliło się wam jaki preferujecie przedmiot?? bo mi nie i nie wiem czy tak ma być. z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 02.07.07, 16:45 Nic takiego mi się nie wyświetliło, ale oni chyba biorą ten wynik, który jest lepszy pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:08 dzięki za info, trzymam mocno kciuki, abyśmy się spotkały w październiku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 02.07.07, 17:28 Ja też trzymam, ale sądze, że mnie nie przyjmą :( No chyba, że nie wiem... może ktoś się pomyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie-wazne-kto Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:31 Gdzie tam -badz dobrej mysli w kazdym razie.Na jakiejs glupawej socjologi -czy gdzie tam sie wybierasz -zmarnujesz sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 02.07.07, 17:45 Jeśli w ogóle mnie na tę głupawą socjologię przyjmą. Już lepsze to niż nic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:27 Ja, szczerze mówiąc, to się załamałam czytając wpisy ludzi na forum... Mam niewiele więcej do Ciebie, ale składam na UJ na dziennikarstwo. Oprócz tego składam jeszcze na 3 inne kierunki i to w innych miastach. Próbujmy, może się uda... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: uj dziennikarstwo IP: *.torun.mm.pl 02.07.07, 23:24 generalnie jak jest z tymi papierami, trzeba im wyslac to podanie co wyskoczy w pdf razem z potwierdzeniem wpłaty? bez swiadectwa bez niczego? wiem, ze jest napisane wszystko ale trace wiare w to co widze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 00:17 Tak, trzeba wysłać tylko podanie. Ja dziś dzwoniłam i powiedzieli, że podanie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hurraoptymistka Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 10:36 Ja wysłałam pocztą tylko to podanie, które podpisałam, teraz zastanawiam się, czy rzeczywiście aby przypadkiem, nie należało dołączyć dowodu wpłaty..? Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 12:05 Ja byłam tam wczoraj osobiście i gościu, który mnie obsługiwał wziął TYLKO podanie. Oni nie chcą dowodu wpłaty bo pod koniec tygodnia bank w którym mają konto przyśle im dowody wpłat od nas wszystkich. Nie chcą też zaświadczenia lekarskiego, ani świadectwa, ani kopii świadectwa. TYLKO PODANIE. A piszę to już chyba 10 raz. Nie wiem jak Wy się na to dziennikarstwo wybieracie... Chodzi mi o predyspozycje, którymi nie grzeszycie. Ale dobra, i tak mam nadzieję, że spotkamy się w październiku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoljana Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:39 a jaka was interesuje specjalizacja- dziennikarska czy reklama i public relations? mnie szczerze powiedziawszy obie na podobnym poziomie, ale wybiore reklame i PR, jak mnie przyjmą. Mam 78 pol 79 ang i 92 wos-wszystko rozszerzone. a składacie może na uniwersytet wrocławski? tam jest własnie wymagany jezyk. ja skladam tu i tu ale licze na krakow:D:d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:20 To fajnie, że ja się w ogóle dostanę, skoro większość ludzi ma wyniki powyżej 80 i 90 z dwóch przedmiotów... MASAKRA. Ale i tak złożę :P Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 15:24 arafata: nie przejmuj się. Ja też mam słabe wyniki, a już złożyłam. Mam to wszystko gdzieś. Chciałam na to złożyć, więc złożyłam. Co z tego, że inni mają lepsze wyniki? Liczę, że: - komputer albo gościu, który przelicza % na punkty się pomyli na moją korzyść - ludzie, którzy piszą jakie cudowne wyniki mają na tym forum w rzeczywistości mają jeszcze gorsze wyniki niż ja, a wypisują brednie, żeby odstraszyć konkurencję - większość zrezygnuje z dziennikarstwa, bo dostanie się na inny wymarzony kierunek i zwolni się miejsce dla mnie. korojlana (czy jakoś tak, nie pamiętam): jeśli nie kłamiesz to podejrzewam, że zostaniesz przyjęta i do Krakowa i do Wrocławia, więc jeśli masz możliwość wyboru (oraz okazję do przeczytania mojej opinii na ten temat) zrób wszystkim radość i wybierz Wrocław. To przecież takie piękne miasto! A na wydziale dziennikarstwa UJ śmierdzi żarciem bo na dole jest jakaś knajpa, poza tym jest paskudnie, ciemno, obleśne i czuć zgniliznę. Lubisz taki klimat? Ja tak. Dlatego tam złożyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:30 Do lek_na_sraczke: Wiesz, fajnie byłoby się dostać na UJ... No ja też złożę, bo jeszcze nie wysłałam podania, a zawozić go nie będę 600 km... Może dostanę się do Poznania, wówczas UJ odpada. Czas pokaże. A właśnie, takie pytanko do Ciebie: skąd taki pseudonim? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 15:45 Czysty przypadek. Weszłam kiedyś na to forum przez pomyłkę, przeczytałam jakiś post, chciałam coś napisać i... nie wiedziałam jaki sobie zmyślić nick. Pierwsze co mi do głowy wskoczyło to był "lek na", i myślę sobie "lek na" co? Wpisałam "sraczkę" i tak już zostałam na tym forum z tym moim lekiem na sraczke :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:25 hehe nie zrobie ci tej przyjemnosci, bo i tak ide do krakowa. wyniki sa rzeczywiste, choc kompletnie niespodziewane, szczegolnie ten wos. ale mam nadzieje ze sie wszyscy dostaniemy, zeby bylo milo. lek na sraczke jaka specjalizacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 16:29 Spec. wiedza o TVN :P Nie wiem, nie zastanawiam się nad tym, bo pewnie i tak się nie dostanę z moim WOS-em. Ale kiedy my tą specjalizajcę mamy wybrać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka22222 Re: uj dziennikarstwo IP: 82.160.57.* 03.07.07, 16:34 hej a gdzie pisze jakie sa specjalizacje??? z reszta ja najpierw modle sie zeby sie w ogole dostac:) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 16:42 Tu mamy te specjalizacje: www.media.uj.edu.pl/specjalizacja.html? checked=14 Hmm... bardziej kręci mnie samo dziennikarstwo, tyle, że czuję, że na reklamie i PR można nauczyć się wielu ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M! Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:51 Chyba ciekawsze jest samo dziennikarstwo :) Natomiast na reklamie mozna nabyc wielu przydatnych umiejetnosci-zwiazanych z mediami.Musicie sobie program studiow przeczytac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:49 No dla mnie też ciekawsze jest samo dziennikarstwo. Ale najpierw trzeba się dostać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:56 ponoć najlepiej zostać dziennikarzem bez dziennikarstwa ;)) wszyscy tak wkoło mówią - lepiej iść na socjologię, stosunki czy takie tam. jednak mi się wydaje, że "czasy, w których żyjemy" (hehe jak to brzmi) - sprawiają, że powoli dziennikarz będzie MUSIAŁ być ekspertem po wachowych studiach, żeby się w tym światku obracać. oprócz tego zawsze można później zrobić inne studia, nic nie stoi na przeszkodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:00 wachowych -> fachowych, kierunkowych, etc. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 19:09 No właśnie. Tak jak pisało w tym artykule, który był w arkuszu maturalnym polski rozszerzony na czytanie ze zrozumieniem - nie wystarczy mieć "tego czegoś" (co niewątpliwie mam :P), ale potrzebna jest też odpowiednia wiedza, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:25 lek, nie gadam z tobą :P wypisujesz, że ludzie kłamią w tym wątku, co skądinąd jest obraźliwe, dla takich osób jak ja - czyli dla tych, którzy podają prawdziwe wyniki. choć racją jest, że jakiś procent na pewno kituje, ale nie generalizujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 03.07.07, 19:39 Eeee, czepiacie się jakby nie wiadomo co się działo. Weźcie bleee :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:35 taaa, teraz to weźcie, a jak piszesz, że ludzie kłamią, to jest okej... ale spoko, każdy ma jakiś swój pkt widzenia ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:55 Widzę, że jakiś spór tu się rozpętał... Ej, to chyba nieistotne. Jak ktoś kłamie, to tylko i wyłącznie jego sprawa. Widać, jak bardzo jest uczciwy. Ale mam nadzieję, że w tym wątku nikt nie kłamie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:04 no ja nie widzę sporu, zwróciłam tylko uwagę na jeden mały szczegół ;) z natury też jestem nieufna, wiec rozumiem kolezanke. dozoba;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 23:25 :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:29 to prawda położenie jest paskudne... niby to rynek ale... okropieństwo ;/ wiem bo byłam na miejscu składać papiery, ale za to jaka atmosfera w środku i ludzie bardzo symaptyczni... no chyba, że się jest nadętym bubkiem to wiadomo, że się innych odstrasza ;) pozdro, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:35 a i jeszcze jedno... specjalizacje moi Drodzy to się chyba po 3 roku dopiero wybiera ;P ale szczególik a z psychologii i obserwacji wiadomo, że jak ktoś ma jakąś wadę, np. że kłamie to zazwyczaj się pierwszy oburza, nawet jeśli nie był oskarżony osobiście... bo to co tu zauważyłam to raczej generalizacja była i nikogo osobiście nie wytknięto palcem, ale cóż... co fakt to fakt: 'trzeba się bronić, nawet jak nie strzelają do nas' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halban Re: uj dziennikarstwo IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 20:09 Mam 161,mogę zapomnieć o dziennikarstwie na uj:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 20:50 halban, czemu? skąd wiesz jaki będzie próg? "nie porzucać nadzieje, jakoć się kolwiek dzieje...". w tamtym roku było 160, a w tym jeszcze piłka jest w grze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halban Re: uj dziennikarstwo IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 23:12 przeczucie:D poza tym lepiej z góry zakładać , że się nie dostane, niż później się rozczarować:) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 07.07.07, 22:27 "położenie jest paskudne"??? Chyba chciałaś powiedzieć zajebiste. Przecież ta stara kamienica jest super i te zapaszki dobiegające z restauracji na dole... A czy ludzie sympatyczni to nie wiem, bo żadnych tam nie widziałam. Oprócz woźnego, który jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka183 Re: uj dziennikarstwo IP: *.chello.pl 07.07.07, 23:31 A Wy te punkty sami sobie liczycie czy macie na swoim koncie policzone?;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halban Re: uj dziennikarstwo IP: *.ghnet.pl 08.07.07, 09:40 Punkty na dziennikarstwo to Twoja matura rozszerzona z j.polskiego i wosu lub historii,lub geografii:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:07 Dla mnie paskudne, ale o gustach się nie dyskutuje ponoć ;) a Pan woźny rzeczywiście jest super, bardzo sympatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: uj dziennikarstwo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.07, 16:46 ja tam mam równiutkie 180. ale jakby co to chyba pójdę na psychologię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 16:48 Dobrze, lepiej idź na tę psychologię i zrób mi miejsce :D Odpowiedz Link Zgłoś
edyta1888 Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 16:51 Tak! Ja też myślę, że psychologia to doskonały kierunek dla ciebie i to nie ma nic wspólnego z faktem, że masz więcej punktów niż ja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: uj dziennikarstwo IP: 80.51.147.* 10.07.07, 17:06 jesteście żałośni wszyscy :D rozwala mnie na tym forum coś takiego: idź na psycho, bądź bezrobotna po takich szmelcowych studiach a mnie zostaw miejsce na dziennikarstwie -_- ja też startuje na dz. ale nie zamierzam w nieuczciwy sposób pozbywac się konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 17:20 Jezu, chyba każdy myślacy homo sapiens wie, że sobie robimy żarty. Nie wiem co za kretyn sugerowałby się tym co ktoś mu pisze na forum. Jakbym napisała, żeby wycofała swoje podanie z dziennikarstwa, to też by mnie posłuchała? A jakbym ją poprosiła o rzucenie się z dachu wieżowca to skoczyłaby? Sorry nin, ale jesteś jakaś sztywna. I takie niegroźne gadanie jest dla Ciebie nieuczciewe? A co jest uczciwe? Może zatrudnić się na poczcie i nie przekazywać listów z podaniami na UJ? Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 18:55 Chyba za rok zatrudnię się na poczcie jako listonoszka, która łazi z listami w Krakowie w centrum tj. obszar Rynku i nie będę donosić podań od dzieciaków na dziennikarstwo. Tym sposobem się dostanę :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:19 To dobrze, że w tym roku moje podanie dotarło :D Pewnie i tak się nie dostanę, ale co tam... Ważne, że zasiliłam konto UJ-tu... Tzn. właściwie moja mama ;) Miłego studiowania, bo ja tam nie mam żadnych szans, no może jakieś 0,5%... Gdzieś tam się dostanę, bo złożyłam na 4 kierunki w trzech miastach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 20:21 Ja też nie mam żadnych szans na dziennikarstwo na UJ. Może na AP mnie przyjmą. Ale na następny rok przystępuję do akcji "Zostań listonoszem" :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
edyta1888 Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 20:52 To ja za rok zanoszę osobiście - może dotrze (pod warunkiem, że gdzieś się na mnie nie zaczaisz w krzakach z kijem golfowym:D) Ps: Dostaniemy się! I będę tej wersji bronić, jak niepodległości :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:58 No Ty Edyta się dostaniesz, ale ja nie... Już się przyzwyczaiłam do tej myśli. Poza tym, to nie na dziennikarstwo najbardziej się nastawiam, ale na... <to już moja słodka tajemnica> :) Zresztą, ja mam czas, bo urodziłam się w '89 :D Odpowiedz Link Zgłoś
edyta1888 Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 21:04 Oj, poczułam się staro - chyba polecę sprawdzić, czy mi się zmarszczki przez noc nie pojawiły :D Jak widzę ile ludzie maja punktów, to nie jestem wcale taka pewna... Moim priorytetem też było coś innego, ale teraz już jestem pewna, że tam nie mam szans - life is brutal:D Może jednak się spotkamy na UJ :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:16 Może, może... ;) A właśnie, kiedy mają być wyniki na UJ-cie? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta1888 Re: uj dziennikarstwo 10.07.07, 21:24 CHYBA 17, ale głowy sobie nie dam uciąć. Swoją drogą, to jest ze mnie niezła masochistka - chodzę po forum i patrzę o ile więcej mają ludzie punktów i gromadzę w sobie nowe pokłady stresu i pęknę w końcu jak Smok Wawelski, to przynajmniej mi może pomnij koło UJ palną :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:46 Ja też czytałam, ile ludzie mają punktów, ale w końcu dałam sobie spokój... Po co niepotrzebnie się stresować i wkurzać? Też mi się wydaje, że wyniki są 17, bo na większości uczelni tak jest... Sądny dzień już za tydzień... Będzie dobrze, chyba 'gdzieś' się dostanę :) Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 11.07.07, 16:46 Ja też tylko patrzę, a tu wszyscy mają więcej. Nie wiem po co ja w ogóle gdzieś składam :/ Ale nie przejmuję się :D Pewnie i tak zmarnuję ten rok, bo nie dostanę się na UJ, pójdę na AP na kierunek, który mnie nie interesuje, a za rok poprawię maturę i znowu będę startować. To wszysctko zaczyna się robić śmieszne! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: uj dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:13 Czy dostane sie z 168 na dziennikarstwo, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echhhhhh Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:20 Dziecko, pewnie przeczytałaś(łeś) ten temat, więc wiesz jaki był próg w tamtym roku. wiesz też ile osób złożyło podania. (jeśli nie i wpisujesz się ad hoc, to masz żadne predyspozycje do zawodu). uspokój się wiec i czekaj do 17. na co liczysz, że ktoś ci napisze "tak, na pewno" i połechce twoje niedowartościowane ego?? i pomyśleć, że tacy ludzie idą na studia:/ lepiej do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: uj dziennikarstwo IP: 80.51.147.* 11.07.07, 19:33 168? z takim wynikiem raczej nie. sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echhhhhh Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:48 a ten powyżej taki sam - Dziecko nr 2. na potrzeby każdego postu zmienia nick. żenada. ajpi se zmień, albo podejście do życia na bardziej dojrzałe. Dzieci, po prostu dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: uj dziennikarstwo IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.07, 22:32 Ja tam za szczególnie dojrzałą się nie uważam. Jejciu, masakrycznie się zrobiło na tym forum. Zresztą, może i jestem jeszcze dzieckiem, bo urodziłam się w '89 :D Odpowiedz Link Zgłoś
maiko88 Re: uj dziennikarstwo 14.07.07, 20:27 ja mam 178 i licze, ze sie dostane ale osobiscie rpeferowalabym inny kierunek. Ten jest drugim wyborem. W ubiegłym roku próg wynosił 160 ale było 12 osób na miejsce w tym jest ich o 6 więcej więc pewnie i próg podskoczy. Tak na chłopski rozum Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 14.07.07, 21:48 O 6 więcej? Chyba sobie żarty robisz. Faktycznie, były takie pogłoski - miało być 19 osób na miejsce, ale w końcu chyba osoba o nicku "de" z tego forum zapytała o to faceta od spraw rekrutacji na UJ i gościu ją wyśmiał i powiedział, że wcale nie, że ludzie tylko tak plotą. Oby :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: uj dziennikarstwo IP: 80.51.147.* 14.07.07, 22:03 w dodatku krakowiskim do wyborczej jakieś 2 tyg temu był wywiad z panią rzecznik UJ ogólnie nt przebiegu rekutacji - i właśnie ta pani powiedziała, że na dziennikarstwo jest 19os/m (zwracam waszą uwagę, że wtedy można było się jeszcze rejestrować, więc pewnie ten współczynnik wzrósł...) czy uważacie, że rzecznik UJ plecie bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: uj dziennikarstwo 14.07.07, 22:33 Właśnie tak powiedział facet od rekrutacji. Bo te 19 osób na miejsce się zarejestrowało, ale nie wpłaciło kasy, więc nie potwierdziło rejestracji i przez to nie bierze udziału w całym procesie. Odpowiedz Link Zgłoś
maiko88 Re: uj dziennikarstwo 15.07.07, 10:05 czytalam raport na oneicie i jest napsiane wyraznie 18 osob na miejsce;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:31 134 punkty i wybitne wyniki sportowe... da rade ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: uj dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:55 rzecznik od rekrutacji ma wszystkie kierunki na głowie i może niekompletne info. mnie koleś z dziennikarstwa (byłam osobiście) powiedział, że jest tysiąc podań, co daje 16 osób na miejsce, nie jest to mało, ale zawsze mniej niż 20. Odpowiedz Link Zgłoś