Dodaj do ulubionych

Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!!

04.07.07, 19:30
No nie. Tego już za wiele.
Kulturalnie i grzecznie złożyłam sobie na 3 kierunki. Dwa na UJ-ocie, jeden
na AGH w Krakowie (socjologia), z czego jeden jest tym jedynym upragnionym
księciem z bajki (lol) - dziennikarstwo UJ.
I co z tego, że mam dosyć dobre wyniki maturalne, no a przynajmniej znacznie
lepsze od ludzi z klasy, jeśli i tak się nie dostanę, bo już w tym momencie
na jedno miejsce na dziennikarstwie jest 19 osób. Podejrzewam, że połowa z
tego towarzystwa ma super wysokie wyniki, tak jak niektórzy na tym forum (90%
z polaka rozszerzonego i 98% z WOS-u rozszerzonego), a garstka idiotów (w tym
ja), którzy złożyli już podanie na ten kierunek nie ma żadnych szans, ale
władowało UJ-otowi kasę na budowę nowych campusów i takich tam.
Widząc co się dzieję, zaczynam panikować. Bo to jest strasznie nie fair,
jeśli ktoś, tak jak ja, ma całkiem przyzwoite wyniki, a nie dostanie się na
studia dzienne, tylko dlatego, że składa na oblegane kierunki. Tymczasem
matoły (przepraszam, ale niestety inaczej ich nazwać nie potrafię), które
ledwo co zdały maturę, ale wybrały kierunki, gdzie jeszcze we wrześniu
szukają chętnych (jakieś 0,0001 osoby na miejsce) dostaną się. To po prostu
jest chamskie, przykre i nienormalne!
Dlatego, pytam się, dlaczego ja mam płacić 5 tysięcy za rok UJ-otowi za to,
że mają zaszczyt mnie uczyć, kiedy mogę dostać się na nudne i debilne studia
na Akademii Pedagogicznej, jakoś przemęczyć się tam ten jeden rok, po czym w
maju poprawić wynik matury z WOS-u i w przyszłym roku startować na
dziennikarstwo?!
Jezuuu, właśnie tak zrobię. Zarejestrowałam się na AP i mi się wyświetliło,
że na mój kierunek już ponad 1000 ludzi zarejestrowanych jest.
Mam już dość tej całej rejestracji, wywalania pieniędzy w błoto, czekania,
sterczenia pod drzwiami tych wszystkich uczelni i niezorientowanych
pracowników, którzy nigdy nic nie wiedzą. Nawet jak się zapytam "a jak się
pan nazywa?", to mi odpowie koleś "proszę poczekać, muszę zadzwonić do
rektora się zapytać". Fak! Weźcie wszyscy leczcie się.
Razem z cholernie złośliwymi egoistami, którzy składają na dziennikarstwo,
chociaż wszystko im jedno gdzie pójdą i co będą robić.
AAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

Mam nadzieję, że dostaniecie porządnej sraczki.

Wnerwiłam się. LOL :D
Obserwuj wątek
    • sakura17 Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 19:36
      Ja czuję podobnie w sprawie japonistyki na UJ :-)
      Uwielbiam Japonię (to mało powiedziane), uczę się tego języka sama na jakichś
      kursach, interesują się tą kulturą, czytam i oglądam na tem temat wszystko co
      się da....Ale pewnie i tak się nie dostanę, bo nie mam 95-98% z polaka i angola
      rozsz. W zeszłym roku było 25 osób na 1 miejsce i tylko tacy się dostali...ma
      dobre wyniki ale nie aż tak...
      Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
      :D
      Ale cóż, zobaczymy jak to będzie...
    • Gość: d0minika Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.54.jawnet.pl 04.07.07, 19:38
      Twoja wypowiedź jest logiczna jak tekst Urbana ;/
      • sakura17 Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 19:40
        Urban pisze czasem całkiem ciekawe i zupełnie logiczne teksty, trzeba mu to
        przyznać :D
      • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 19:41
        A gdzie Ty masz coś nielogicznego w mojej wypowiedzi?
        • Gość: d0minika Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.54.jawnet.pl 04.07.07, 19:49
          lek_na_sraczke napisała:

> A gdzie Ty masz coś nielogicznego w mojej wypowiedzi?

Obwinianie uczelni o to, że nie dostaniesz się na dzienne studia. Obwinianie
          uczelni o to, że na część kierunków jest się dostać łatwiej, a na te bardziej
          oblegane jest tyle chętych, że najbardziej zdesperowani studiują zaocznie. I
          wreszcie obwinianie maturzystów, że zdali za dobrze i się, nie daj boże, na te
          kierunki dostaną zamiast Ciebie. Jeśli już coś/kogoś chcesz obwiniać, to
          obwiniaj ministerstwo za wprowadzenie nowej matury i wymóg liwkidacji egzaminów
          wstępnych. Chociaż według mnie to jeden z nielicznych pozytywów rozległej
          reformy oświaty.
          • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 20:00
            A kogo niby mam obwiniać o te niesprawiedliwości? Hehe, no mogę samą siebie,
            ale po co się dołodować. Zresztą, przecież władze uczelni doskonale wiedzą, że
            dziennikarstwo jest oblegane, więc dlaczego nie powiększyli liczby miejsc?
            Zwłaszcza, że w tym roku UJ powiększał liczbę miejsc na różnych kierunkach,
            często bardzo mało obleganych, a na dziennikarstiwe ani o jedno miejsce nie
            zwiększył.
            I ja wcale nie obwiniam maturzystów, że zdali za dobrze i dostaną się, a ja
            nie. Obwiniam tych z nich, którzy idą tam tylko po to, żeby "iść". To chore.
            • Gość: d0minika Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.54.jawnet.pl 04.07.07, 20:17
              A w jaki sposób uczelnia miała wcześniej przewidzieć, że akurat
              tegorocznym "hitem" okaże się dziennikarstwo? Poza tym liczba miejsc na danym
              kierunku jest w większym stopniu związana ze sprawami organizacyjnymi niż z
              jego popularnością.

I zadziwia mnie, czemu z góry zakładacie, że Ci, którzy idą na dziennikarstwo z
              dobrymi wynikami w większości nie nadają się do tego zawodu/nie chcą go
              wykonywac/itp.? Matura z wosu opierała się na typowych umiejętnościach
              dziennikarskich - logika, umiejętność redagowania tekstu, wiedza ogólna.
              Polski - zwykła analiza tekstu (tyle że szablonowa - tu rozumiem tych, którzy
              mają z tym problem). I angielski - chyba każdy dziennikarz powinien znać ten
              język.

Zresztą po co się tak wszyscy pchacie na to dziennikarstwo? Na UJ to wyjątkowo
              słaby kierunek, czysta teoria, minimum praktyki. Lepiej studiować coś, co daje
              realną wiedzę, a jednocześnie spróbować podłapać jakąś pracę w redakcji. To
              dużo bardziej efektywna ścieżka kariery :)
              • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 20:25
                W tamtym roku na dziennikarstwie było 12osób na miejsce. To dosyć dużo, więc
                mogli powiększyć.
                Pewnie masz rację z tym, że lepiej studiować coś innego a jednocześnie nawiązać
                współpracę z gazetą. Dużo ludzi tak twierdzi. Dlatego składam też na inne
                kierunki, tylko, że one nie są dla mnie tak interesujące jak dziennikarstwo.
                Trudno. Jakoś przeżyję.
            • Gość: Konrad Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 10:38
              > A kogo niby mam obwiniać o te niesprawiedliwości?

Człowiek nie zaznajomiony z filozofią wini innych.
              Człowiek trochę zaznajomiomy z filozofią wini siebie.
              Człowiek zaznajomiony z filozofią nie wini nikogo.

:D
            • Gość: PFFF Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:46
              jak masz 90 i 98% to i tak sie dostaniesz kobieto, oszalałaś?? weź sie uspokój i
              poczekaj na wyniki.
            • Gość: Antyhumanistka Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 195.136.99.* 05.07.07, 14:34
              Nie zwiększą liczby miejsc, bo myślą za tych co chcą iść na takie kierunki, nie
              chcąc ich rozczarowac po studiach brakiem jakiejkolwiek pracy w zawodzie. Po co
              więcej dziennikarzy...?
        • Gość: hardy Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:32
          lepej sie przyzwyczajaj bo na studiach spotkasz samych niedoinformowanych
          pracownikow i przemiłe inaczej panie z dziekanatu
    • Gość: agaaaaaaaaa;P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 04.07.07, 19:46
      lek_na _sraczke Ty piszesz wogole sensowne wypowiedzi na tym forum, dlatego to
      wnerwienie ejst Ci wybaczone;D pozdrawiam:)
      • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 19:48
        agaaaaaa: Dzięki, też tak uważam :P :D
    • Gość: Nie-wazne-kto Takie sa realia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:51
      Ha,cha - dobre,dobre :P Masz duzo racji.Niestety istnieja ludzie ,ktorzy pchaja
      sie na sile na studia ,by tylko studiowac.Troche slyszeli o
      dziennikarstwie,troche im sie spodobalo,nie maja zielonego pojecia o tym ,co
      tam moga robic dokladnie po dziennikarstwie.Jakie to sa studia,ze trudno sie po
      nich przebic.Moze sa zdolni - w miare :),a dostali sie bo kuli ,stukali przez
      dlugi okres czasu ,stukali ,i wystukali dobre wyniki.Bo teraz dostac sie na
      studia to prestiz,bo trzeba studiowac ,bo to ,bo tamto.
      Ludzie nie potrafia sie dobrze okreslic w naszym wieku;/ Ida na studia dla
      zasady ,bo odbywaja etap edukacji,ktory trwa od I klasu podstawowki.I trwa
      nadal,bo studia to dalsza edukacja jednak.Pewnie gdybym przeszedl sie po
      wydziale dziennikarstwa I roku -i przeprowadzil wywiad wsrod studentow I
      roku ,po co tak wlasciwie na dziennikarstwo poszi?Dlaczego chca to robic?
      To nie uzyskalbym sensownych odpowiedzi,odpowiedzi ,ktore przekonywalby mnie
      100%,ze to przyszli dziennikarze,ze chca to robic.Bo takie kierunki jak
      dziennikarstwo wybiera sie dla pasji bardziej.Choc nie twierdze ,bo jednak
      trudno orzec mi -czy rzeczywiscie nie znajdzie sie duzo osob,ktore tam pchaja
      sie na sile ,bo ida tam dla pasji.Tu rzadko kto wypowiada sie na forum-na
      tematy zwiazane z tym kierunkiem,moze naprawde znalazbym na tym wydziale
      pasjonatow ,ktorzy wiedzieli od dawna co chca robic ?W ogole ciekawy sam
      jestem :) -jak to wyglada w rzeczywistosci.Kto tam tak naprawde sie pcha w tym
      roku ,ze 19 na jedno miejsce.Niestety z studiami z roku na rok ,bedzie co raz
      gorzej.Co raz ciezej bedzie sie dostac.Realia postawione przez same uczelnie
      wyzsze i ludzi ,ktorzy kuja sie cale zycie ,by dostac sie na studia sa twarde :)
      • Gość: de Re: Takie sa realia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:57
        sorry, ale miarka się przebrała, muszę zabrać głos ;) obrażasz takich ludzi jak
        ja - roczna współpraca (publikacje) w wyborczej, redaktor naczelna gazetki
        szkolnej przez 3 lata, 3-letnia współpraca z lokalną gazetą, publikacje w
        antologiach literackich, grand prix w konkursie literackim, wyróżnienia w
        innych, inne folologiczne studia w trakcie - nie mów, że na dziennikarstwo idą
        ludzie z przypadku - idą tam ludzie, lub przynajmniej chcą iść ci, którzy
        pracują na to od kilku ładnych lat, także sugeruję zmienić optykę patrzenia na
        ten problem.
        • Gość: Nie-wazne-kto Re: Takie sa realia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:00
          Optyke przybralem dobra :) Wlasnie napisalem,ze jestm ciekawy bardzo -czy
          wiekszosc wybiera sie tam dlatego -z tego wzledgu ,ze zajmuje sie tym od
          dawna.I mysli o dziennikarstwie od dawna.I teraz mi wszystko rozjasnilas :)
      • Gość: ja Re: Takie sa realia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:00
        też mam już dość tych rekrutacji, każda uczelnia chce dokumentów w innym
        terminie, formacie albo w ogóle ich nie chce, a potem zmienia zdanie :/
        mam nadzieję, że na ten wymarzony kierunek uda mi się dostać, ale jakby co to
        przecież nie będę mieć pretensji do innych ludzi, że byli lepsi. Czy do kogo? Do
        uczelni, że inni się dostali? Że przyjmują wg punktów a nie chęci? Bo nie
        rozumiem, o co masz pretensje do uczelni, skoro we temacie piszesz, że uczelnie
        przeginają pałę.
        Największą pomyłką jest możliwość składania na wiele uczelni, bo ludzie blokują
        miejsca, powinna być możliwość składania na 2-3 kierunki.
    • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 04.07.07, 19:58
      bo to jest tak. w pierwszy rok wszyscy sie pchają na ten jakis tam super
      kierunek. a po roku im sie odwidzi i z 40 zajetych miejsc na tym jakims tam
      super kierunku zostaje zwolnionych kilkanascie. a kto wie.. przeciez mogli by
      je zając prawdziwi 'fanatycy' tego jakiegos super kierunku... ale czesto juz
      ejst za pozno.

• lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 20:07
      Ludzie ja tu mam depresję i próbuję utopić się w szklance soku pomarańczowego,
      a Wy macie do mnie pretensje, że ja mam pretensje do
      uczelni/maturzystów/innych. Zero podejścia psychologicznego!
      Bleeee :(((((
      • caathy Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 20:13
        Psychologiem wprawdzie nie jestem, ale ... ;-)
        Trochę optymizmu się przyda :-). Pewnie nie wszyscy, co złozyli tam papiery,
        zamierzają studiować - może potraktowali dziennikarstwo jako jeden z wielu
        kierunków, i zrezygnują, jak dostaną sie gdzieś indziej? Poza tym, skąd wiesz,
        z jakimi wynikami jest większość chętnych? ;)

A sok pomarańczowy pomaga, szczególnie, w połączeniu z ulubioną muzyką ;-)
        • Gość: monika:) Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:18
          lek posłuchaj sobie Afromental-Bananowy song ;p ja byłam na dnie rozpaczy i mi
          lepiej ;)
          • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:24
            Podstawowym problemem jest to , że dziennikarstwo powinno mieć egzamin z
            predyspozycji do zawodu. Powinna być brana pod uwagę dykcja, egzamin z fonetyki.
            Przygotowana teczka (artykuły,video reportaż) oraz zadanie na miejscu do
            wykonania . Często jest tak, że na te studia trafiają ludzie, którzy kompletnie
            się nie nadają - zero przebojowości, zero otwartości - brak jakiejkolwiek
            zdolności rozmowy z nowo poznanym człowiekiem (nieśmiałość). Dodatkowo w branży
            medialnej trzeba dobrze wyglądać a to też raczej nie u wszystkich kandydatów.
            Pozdrawiam i czy nie mam racji ?
            • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 20:28
              No właśnie. I mogę się założyć, że te "sieroty" zostaną przyjęte.
            • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:30
              "Podstawowym problemem jest to , że dziennikarstwo powinno mieć egzamin z
              predyspozycji do zawodu. Powinna być brana pod uwagę dykcja, egzamin z fonetyki.
              Przygotowana teczka (artykuły,video reportaż)"-jasne,ze tak ,swieta racja.
              Dziennikarstwo jest tak specyficznym kierunkiem ,ze taki egzamin jest chyba
              raczej koniecznoscia moim skromnym zdaniem.Bo matura z Wosu -nie oddaje
              mozliwosci,umiejetnosci kandydata.
              • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:35
                Oczywiście Panowie... ja mam doświadczenie zarówno bycia pytanym przed
                dziennikarzy (jako sportowiec brałem udział w konferencjach po tej drugiej
                stronie) i od paru lat pasjonuje się i działam w mediach wiadomo lokalnych
                zarówno video jak i text. Dlatego ogromną prawdą jest to, że ludzie mediów muszą
                coś sobą reprezentować jak ja widzę kogoś co ma wadę wymowy nie ma pojęcia o
                pracy dziennikarza i wyobraża sobie, że będzie drugim Kamilem Durczokiem albo
                Tomkiem Lisem (podziw dla nich) to aż mnie ogarnia pusty śmiech i drwina ale jak
                ta osoba pisze maturę z WOSu na 90 % (bo zna podręcznik na pamięć) kujonem jest
                zero zastosowania wiedzy w pracy dziennikarza a ja doświadczony pasjonat tego
                tematu mam 75 % i wiem, że będe musiał chodzić na zaoczne to wtedy ogarnia mnie
                przerażenie i znowu śmiech jednakże tym razem w kierunku chorego systemu przyjęć
                ... dlaczego na AWF się nie bierze ludzi co nie umieją biegać, pływać , kopać w
                piłe ? dlaczego na PWST nie bierze się ludzi którzy nie umieją pięknie
                artykułować albo są brzydcy ? może ktoś powiedzieć mi czy lepszy jest
                dziennikarz: ładny, obyty, z piękną dykcją i fotogeniczny? czy też może garbaty,
                z wadą wymowy i nieśmiały ale za to kujon z wielką wyobraźnią :D
                • Gość: Ronja Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.net.pulawy.pl 05.07.07, 11:43
                  > może ktoś powiedzieć mi czy lepszy jest
                  > dziennikarz: ładny, obyty, z piękną dykcją i fotogeniczny?
                  > czy też może garbaty z wadą wymowy i nieśmiały ale za to
                  > kujon z wielką wyobraźnią :D

Nie wiem, ale na pewno wolę tego drugiego niż kogoś, kto ma horyzonty tak
                  wąskie, że segreguje ludzi na podstawie wyglądu.

Aha, zdajesz się zapominać o fakcie, że obok dziennikarstwa telewizyjnego
                  istnieje również m. in. tzw. dziennikarstwo prasowe.

Jak myślisz, kto lepiej sprawdzi się w tym drugim - kujon z wyobraźnią, czy
                  niewątpliwie piękny (acz chyba lekko sfrustrowany) Mietek, co to w lokalnych
                  mediach brylował, ale ma problemy z interpunkcją (nawiasem mówiąc styl też
                  pozostawia trochę do życzenia)?

P.S. Tak, jestem złośliwa.

• Gość: d0minika Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.54.jawnet.pl 04.07.07, 20:31
              Ciężko się z Tobą zgodzić. Już sama kwestia dykcji - po co dykcja komuś, kto
              jest dziennikarzem prasowym? Nawet dziennikarze radiowi miewają problemy z
              wymową, a mimo to są rewelacyjni w swoim zawodzie - choćby Kydryński ze swoim
              niedociągniętym rrrrrrrrrr.
              • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:34
                Nie wiem -co dokladnie mialoby sie skladac na taki egzamin,lecz taki egzamin
                powinien byc przeprowadzany.
            • caathy Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 20:34
              Gość portalu: Mietek napisał(a):
              Dodatkowo w branży
              > medialnej trzeba dobrze wyglądać a to też raczej nie u wszystkich kandydatów.
              > Pozdrawiam i czy nie mam racji ?

Czyli sugerujesz, że przywilej składania na dziennikarstwo powinni mieć tylko
              osoby hm... ładne(jakie to względne pojęcie...)?
              • Gość: kaaa1234 Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 20:36
                proponuje dawac dodatkowe punkty za zwyciestwo w konkursach pieknosci ;p mnie
                rodzice chcieli wpakowac na dziennikarstwo,ale wiem ze sie tam nie nadaje- mam
                leki przed ludzmi ;D ;D ;D
                • Gość: de Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:43
                  kolenda zaleska jest piękna, taaaa, albo monika olejnik - cudowna ;] albo
                  drzyzga, albo lis, albo miecugow, albo joanna lichocka, albo adam michnik - tak
                  oni są wg was tacy piękni ?? nie rozśmieszajcie mnie ;D mozna tak wymieniać do
                  rana, a to i tak zawsze będą nazwiska mniej wiecej pirwszoligowe-a są jeszcze
                  gazety regionalne - trybuna opolska w opolu, dziennik polski w krakowie,
                  telewizje lokalne, etc.. i co wg was tam pracują sami piekni? hehe. nie żabym
                  miała coś nie tak z wyglądem, ale rozsmieszają mnie takie argumenty jak ten.;)
                  zastanowcie sie co piszecie.
                  • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:48
                    E ,bo kolega Mietek przesadzil.Ja pisalem bardziej o otwartosci.Pisalem
                    bardziej o predyspozycjach ,ktore w pracy dziennikarza sa niezbedne.
                    Mniej o wygladzie,ktory tez sklada sie na wizerunek.A wyglad rzeczywisce w
                    pracy dziennikarza glownej roli nie gra -jesli w ogole jakas role znaczaca gra.
                    • Gość: de Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:56
                      a to się zgodzę, predyspozycje to otwatość, ale wg mnie w wiekszym stopniu
                      liczy się megasilna osobowość, zdecydowanie i twardy, niezłomny charakter
              • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:37
                może nie wybitne ale ocenione pod kątem medialności w sensie jak wyglądają z
                perspektywy kamery
                • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:42
                  W pracy dziennikarza chyba arcywazny jest wizerunek :)
                  Ja nie mam takiego obycia z mediami jak moj przedmowca.
                  A na dziennikarstwo sie wybieram ;)
                  To kolega -przedmowca zna problem od wewnatrz.
                  I w pracy dziennikarza liczy sie kazdy szczegol i szkopul.
                  A na pewno wyglad -takze ;)
                • caathy Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 20:42
                  A ludzie, którzy zamierzają pisać do gazet? Im chyba medialność zbytnio nie
                  jest potrzebna... No, chyba, że ze względu na wyglad nie będą później
                  zapraszani do komentowania jakiś wydarzeń w tv.

Ale dobra, koniec o wyglądzie potencjalnych dziennikarzy, bo trochę taki ot się
                  robi ;-)
                  • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:48
                    Racja nie ma co tego roztrząsać:) ale egzamin wstępny powinien być...
                    np. przedstawiony problem w TV i na sali kandydaci mają zrobić z tego krótki
                    NEWS do gazety następnie oddać teczkę z video reportażem w którym przedstawią
                    swoje zdolności w tym kierunku a na koniec krótka notatka radiowa stwórz i
                    wygłoś...
                    Tyle ... dodatkowo 50 % to wynik matury więc 50 plus 50
                • Gość: d0minika Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.54.jawnet.pl 04.07.07, 20:48
                  Mój Boże, jak ja nie lubię, kiedy ktoś wie, co jest dla innych najlepsze. A nie
                  zastanowiliście się, że oprócz przebojowości dziennikarz potrzebuje także
                  wiedzy, inteligencji i przede wszystkim umiejętności spojrzenia na problem z
                  odpowiedniej perspektywy? Sama przebojowość nie wystarcza, bo potem rodzą się
                  zastępy nadskakujących dziennikarzy, którzy nadużywają władzy, jaką dają im
                  media. Dziennikarz kształtuje opinię masową, w dzisiejszych czasach media stają
                  się bez mała wyrocznią dla społeczeństwa - by tam pracować powinno się mieć coś
                  więcej niż łatwość kontaktów z ludźmi. A poza tym - dajcie innym wykorzystać
                  szansę, która im się należy. A kto ma zostać dziennikarzem i tak nim zostanie -
                  Olejnik pisała magisterkę o paszach dla zwierząt i jakoś sobie radzi ]:->
                  • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:52
                    No racja ... bez studiów też można tworzyć :)
                    w każdym razie jest za dużo kandydatów, którzy potem nie pracują w swoim
                    zawodzie a zabrali miejsce na studiach innym :( Lek na ...co o tym myśli ??
                  • Gość: aaanka Dobry dziennikarz wcale nie musi kończyć ........ IP: *.chello.pl 04.07.07, 20:57
                    dziennikarstwa.Znacznie lepszymi dziennikarzami są ludzie którzy się na czymś
                    znają i piszą w swojej dziedzinie np: politolodzy, finansiści, specjaliści
                    różnych dziedzin. Po samym dziennikarstwie jesteś nikim.
                  • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:01
                    No wlasnie kolezanka spojrzala chyba na problem najbardziej obiektywnue z
                    wszytkich wypowiadajacych sie dotychczas na tym forum.Ja osobiscie nie
                    chcialbym wspolpracowac z dziennikarzem ,przebojowym,kontaktowym-potrafiacym
                    wejsc wszedzie -zrobic wszytko.Naglosnic ,zrobic afere a przy tym nie miec
                    racji w ogole.Niech sobie tacy ludzie odpuszcza dziennikarstwo.Tacy ludzie moga
                    narobic w mediach wlasnie tylko zlego,zamiast dobrego."umiejętności spojrzenia
                    na problem z odpowiedniej perspektywy"To jest chyba najwaznijesze w pracy
                    dziennikarza i tego zaczyna brakowac dziennikarzom.Dziennikarze zaczynaja
                    wpadac w roznego rodzaju powiazania i roznego rodzaju uklady.Jestesmy mlodzi i
                    inaczej patrzymy na swiat.Blizej nam do idealistow.Wsros dziennikarzy panuje
                    tez zajadla konkurencja.Trudno jest przetrwac w tym zawodze ,spogladajac na
                    wszytko z odpowiedniej perspektywy -i przy tym nie wpadajac w zadne
                    machlojki.Nie uzywajac pomowien.Bo dziennikarz moze duzo.Moze nawet przez
                    bledne sady i malo obiektynwe opinie zniszczyc komus zycie.Ja w ogole myslac o
                    dziennikarstwie zawsze powstrzymywalem sie z takim HURAAAAAAAAAa-optymizmem ,bo
                    dziennikarstwo to trudny chleb.
    • Gość: a Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.telkonet.pl 04.07.07, 20:52
      Tak to już niestety jest. Składasz papiery na kilka kierunków - ten wymarzony + coś na wszelki wypadek. I np. marzy Ci się dziennikarstwo na UJ. Matura z różnych powodów nie poszła Ci idealnie. Dziennikarstwo - nic nie wyjdzie z tego. Dostaniesz się na socjologię na AGH. A jakaś osoba X, której też nie poszła matura, a która od zawsze marzyła o socjologii nie dostanie się tam. Czemu? Bo TY zajmiesz jej miejsce!!! Sprawiedliwe? Nic nie jest sprawiedliwe!

Tak to już jest, że są kierunki popularne mające tłumy chętnych. Byłam w podobnej sytuacji... Nie dostałam się na dzienną psychologię. Zaczęłam dzienne studia na innym kierunku - też zajęłam komuś tam miejsce (choćby moim znajomym, ktorzy chcieli tam być). Dla mnie to była kara, dla nich marzenie. I ogromna liczba osób tak robi! Niestety...
      Teraz płacę za wieczorową psychologie. Lepsze to, niż studiowanie czegoś co Cię nie interesuje. Kasa - boli, milionerką nie jestem. Ale mam to co chciałam. I żałować nie będzie.
      P.S. A dzienni to mają dziwne duże mózgi i... specyficzne poczucie humoru :P Dlatego już nawet przenosić mi się odechciało ;)
      Jestem wieczorowa - i jest mi z tym dobrze :) To moja bajka :)

Co do poprawy matury - dobra decyzja. Ale łatwe to nie będzie - przekonasz się. Pozdrawiam.
      • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:58
        A teraz mam inne pytanie (problem) czy dla robienia kariery w dziennikarstwie
        nie lepsza jest forma zaoczna bądź wieczorowa ? zastanówmy się młodzi
        dziennikarze... dyplom ten sam (nie pisze zaoczny dzienny), umiejętności musisz
        mieć wrodzone na studiach je szlifujesz a wszak program jest ten sam, to co
        trzeba zdać i tak musisz tu i tam. A teraz inna perspektywa zaoczni ... pon,
        wt, śr,czw,pią wolne sobota niedziela wykłady co robią w tygodniu pracują -
        gdzie ? w mediach np. wkręcają się już dajmy na to od zera : prasa lokalna,
        prasa o szerszym zasięgu, TV itp. mają to doświadczenie i już znajomości ... bo
        mają na to czas, czego nie mogą powiedzieć dzienni studenci !
        • Gość: de Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:01
          mietek sorry, ale pieprzysz. nie każdego stać na wywalenie takiej kasy na
          wieczorowe czy zaoczne dziennikarstwo jak chce UJ.
        • Gość: a Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.telkonet.pl 04.07.07, 21:03
          Masz rację Mietku. I to dotyczy nie tylko dziennikarstwa. Liczy się to co robisz poza studiami, to co możesz kiedyś do CV wpisać. Same studia dzienne, nawet same 5 niewiele dają.
          • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:05
            No tak właśnie mi się wydaje, że dzisiejsze brutalne czasy chwalą kombinacje :)
            i doświadczenie zawodowe....
          • Gość: de Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:06
            ja nie widzę problemu w łączeniu studiów z praktykami, najlepszym to się uda, a
            reszta niech spada na drzewo ;) każdy powinien się skupić na sobie, jeśli się
            chce można wszystko zrobić i połączyć. tak jest na każdych studiach i w czasie
            całego życia, także nie mówcie, że nie jest to możliwe, skoro tak wygląda
            codzienność wielu wielu osób.
            • Gość: Mietek Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:08
              Chyba nie pracowałeś nigdy w tej branży <hahaha> co się uda ... w redakcji praca
              trwa bez przerwy ... jest wydarzenie jedziesz!
              • Gość: de Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:10
                są różne gazety studenckie, albo działy publicystyki, nie mówię o zajmowaniu
                się newsami, poza tym każdy widzi inną sciezkę - i to jest okej. ja nie mam
                zamiaru płacić 5 tys. na rok, bo mnie na to nie stać. a ty rób jak chcesz -
                powodzenia ;]
                • Gość: d0minika Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.54.jawnet.pl 04.07.07, 21:15
                  Mietek, jeśli naprawdę chcesz być dziennikarzem, to popracuj nad szacunkiem dla
                  swoich adwersarzy - to pierwszy krok do szanowania swoich czytelników/widzów.

Aby podsumować:
                  Dziennikarz ma być dla mnie przede wszystkim autorytemtem - a do tego potrzebna
                  jest specjalistyczna wiedza i wysoko rozwinięta etyka - studia dziennikarsie
                  dają tylko warsztat, który można opanować i bez nich, w parę miesięcy.
                  • Gość: Ronja Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.net.pulawy.pl 05.07.07, 11:49
                    > Mietek, jeśli naprawdę chcesz być dziennikarzem, to popracuj nad szacunkiem dla
                    > swoich adwersarzy - to pierwszy krok do szanowania swoich czytelników/widzów.

O to, to.

W ogóle mile się Ciebie czyta, d0miniko, zgadzam się chyba z każdym postem,
                    który tu zmieściłaś :)
            • Gość: teufelsbrut Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:27
              lek_na_sraczke,
              Czy ty chciałaś być zabawna pisząc ten post? Chciałaś odreagować czy co? Bo
              jedyne, co przez niego osiągnęłaś to obnażyłaś swój ohydny egoizm i głupotę:)

Powinnaś mieć pretensje tylko do siebie. Pomyśl, skoro to twój wymarzony
              kierunek (w dodatku na UJ), to chyba wiedziałaś, że mature musisz zdać bardzo
              dobrze. Nie chcę obrażać twojej inteligencji ale matua z WOSu akurat do trudnych
              nie należała. I skąd TY jesteś taka pewna, że akurat TO TY masz oh ah tak
              ogromne predyspozycje do tego zawodu a reszta do garbate i brzydkie kujony,
              które tylko zajmują wielmożnej pani miejsce?

życze ci wiecej pokory i szacunku dla innych ludzi

albo koncz zaoczne i wpisuj się w szablon dziennikarza-sępa z Faktu, wierz mi-
              masz predyspozycje. Będziesz jezdzic autkiem za dodą i robić zdjęcia politykom w
              ubikacjach.
              • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:31
                ahahaha :) ech,dobre :) A Pani Lek przesadzila :)
              • Gość: teufelsbrut Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:41
                Mietek,
                jeżeli jesteś taki pewny siebie, uzdolniony i ładny, to co się martwisz. NA UJ
                się nie dostaniesz, to idż na te zaoczne i pracuj sobie w spokoju. Pozdrów nas z
                TVN24... I wystaw język wszytskim kujonym z UJ.

Mietek, po prostu gadasz jak baba, marudzisz i histeryzujesz. Powiedziałabym na
                ciebie brzydko (takie słowo na c.) ale nie powiem, bo jeszcze uronisz łzy czyste
                rzęsiste, lol
    • Gość: qala9 -zawiedziona Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:23
      < Lek na sraczke>!:napisała:
      Bo to jest strasznie nie fair,
      jeśli ktoś, tak jak ja, ma całkiem przyzwoite wyniki, a nie dostanie się na
      studia dzienne, tylko dlatego, że składa na oblegane kierunki. Tymczasem
      matoły (przepraszam, ale niestety inaczej ich nazwać nie potrafię), które
      ledwo co zdały maturę, ale wybrały kierunki, gdzie jeszcze we wrześniu
      szukają chętnych (jakieś 0,0001 osoby na miejsce) dostaną się. To po prostu
      jest chamskie, przykre i nienormalne!
      Wiesz jeszcze takiej egoistki nie widziałam, która przezywa ludzi od matołów!
      Wstydziłabyś się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po co pchasz dupe tam gdzie sa oblegane, a
      potem sraczkujesz się - nick idealnie do ciebie pasuje!
      Teraz widze jacy ludzie z wysokimi wynikami potrafią być
      egoistyczni,chamscy,lalusie,gogusie,ważniaki.......A do niedawna miałam o takich
      dobre zdanie -inteligenci !myliłam sie;(
      • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:30
        Echeee -ja sie tu nie chce wypowiadac glebiej:) Moge napisac tyle ,ze
        ludzie ,ktorzy pchaja sie na dziennikarstwo i maja dobre wyniki ,maja do tego
        tez prawo,bo w koncu sie do tego przygotowywali dlugo!
        Wiec wychodzi na to ,ze Pani -lek ma duze ego :)
        Ja pisalem ,ze tam moga pojsc osoby ,ktore kompletnie do tego moga sie nie
        nadawac ,a skoro nie nadawaja to po co sie pchaja -nawet jak dobre wyniki
        maja.Szkoda czasu.Rozumiem za to osoby ,ktore o tym marza - i maja zdolnosci
        pewne -czy w ogole juz rozumiem doskonale osoby,ktore zajmuja sie tym.Pisaly w
        gazetach -czy maja juz szerssze obycie z mediami.
        • ka_spin idiotyzm, ot co 04.07.07, 21:43
          sam nick już jest wystarczającym komentarzem;-)
    • Gość: humus&miki Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:03
      A ja ją lubię (regularnie czytam to co wypisuje na forum) i gdy będzie już tym
      dziennikarzem to kupię gazetę w której będzie pracować! Nadawać to się nadaje na
      dziennikarstwo, jak mało kto: wszędzie jej pełno, jest wygadana, inteligentna,
      wie czego chce, ma siłę przebicia, wątki zakładane przez nią są najpoczytniejsze
      i najbardziej kontrowersyjne - urodzony dziennikarz! Albo się ją kocha albo
      nienawidzi!

Lek na sraczkę - w razie czego, skopiuj ten watek i załącz do odwołania,
      dostaniesz się w pierwszej kolejności!
      • ka_spin Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 22:08
        jakie media,taka kultura.wracam do szkla,hej hej
      • Gość: d0minika Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.54.jawnet.pl 04.07.07, 22:10
        >wszędzie jej pełno, jest wygadana, inteligentna,
        > wie czego chce, ma siłę przebicia, wątki zakładane przez nią są
        najpoczytniejsz
        > e
        > i najbardziej kontrowersyjne - urodzony dziennikarz

To może niech od razu politykiem zostanie :D Ten wątek z każdym postem jest
        zabawniejszy ]:->
      • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 22:31
        Ja to sobie skopiuję Twoją opinię i będę ją dołączać do listów motywacyjnych ;))
        Dzięki.
    • lila.q Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 22:20
      Tak, powiększą specjalnie dla Ciebie liczbę miejsc na dziennikarstwie i potem po
      świecie będzie się pętać całe mnóstwo bezrobotnych magistrów dziennikarstwa - to
      będą Ci nadwyżkowi.

• lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 22:26
      Ojojoj...
      Poszłam sobie coś zjeść, a tu co...?
      Wiedziałam, że tak będzie. Nie wiem czemu się tak rzucacie na:
      - mój nick - co z tego, że jest głupi? Masz głupi nick = jesteś głupia?
      Kierujecie się stereotypami?
      - nazywanie przeze mnie pewnych ludzi matołami - przecież nie mówię tego o
      wszystkich! Znam pewną osobę, która jest po prostu słaba (nie wiem już jakich
      słów używać, bo zaraz zostanę posądzona o nadużywanie wulgaryzmów albo coś), a
      składa na UJ, tyle, że na kierunek bardzo mało oblegany (1 osoba na miejsce) i
      ma spore szanse na dostanie się. Nie mówcie mi, że to sprawiedliwe w stosunku
      do innych, którzy mieli o wiele lepsze wyniki. Mam wrażenie, że wszystko
      odbieracie za bardzo "do siebie".
      - to, że miałam zamiar być "śmieszną". Generalnie, czy coś piszę, czy mówię,
      ludzie się z tego cieszą. Jest to miłe. W tym wypadku zachowywałam się jak
      zwykle. Nie wiem skąd to oburzenie. Poza tym, na końcu mojej wypowiedzi jest
      chyba jasno wyjaśnione dlaczego powstała - "wnerwiłam się", a dalej duże lol i
      uśmiech.
      - to, że jestem niby egoistką i coś tam jeszcze. Ktoś napisał, że osoby bardzo
      inteligentne itd. są takie wredne. A ja wcale się nie uważam za jakiegoś
      inteligentna. To, że składam sobie na taki a taki kierunek sprawia, że zyskuję
      punktów IQ? I nie jestem wredna. Oczywiście możecie się z tym nie zgadzać, bo
      mój post do słodkich nie należy, ale naprawdę to ja mam gołębie serduszko czy
      jak to się mówi.
      - to, że coś nie tak z moim ego czy coś w tym guście. Gdzieś przeczytałam, że
      wszyscy dziennikarze (ew. przyszli) mają z nim coś nie tak.
      - aa, i jestem dziewczyną, bo ktoś zapytał "no i jak Panowie?".
      Fakt, faktem dostałam małego szału dowiedziawszy się o tej falandze ludzi
      zalewającej IDiKS swoimi podaniami, ale po małym jedzonku wszystko u mnie
      wróciło do normy, czego i Wam życzę. I chyba więcej dystansu do siebie. A i
      dostańcie się na co tam chcecie. :))
      • Gość: <lol> Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.21.rev.vline.pl 04.07.07, 22:28
        życie nie je-bajka, zycie je bitwa!!
        • Gość: qala9-zawiedziona Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:41
          To że słabsze osoby się dostają bez problemu a Ty nie mozesz - to nie ich wina!!!
          Jaka z Ciebie dziennikarka by była, gdybyś czepiała się wszystkich po kolei -
          zacznij od ministerstwa nauki! Bo to, że na uczelniach jest tak, że o 1 miejsce
          ubiega się ok. 30 osób itd. jest śmieszne!!!A co z resztą??? Za granice>? A
          potem będą znów panikowac, że Polacy wyjeżdżają z Polski! Mówią, że to my -
          pokolenie xxi wieku jesteśmy źli, gorsi od poprzednich itd. a jaki przykład
          dają! A tak wogóle co myślicie o zmianie lektur obowiązkowych???:):):)
          • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 22:51
            Właśnie o to chodzi, żeby czegoś się (u)czepić :P :D

Nie wiem jak mogli wywalić Gombrowicza. To, że w jego książkach występują geje,
            go dyskwalifikuje?! Zero tolerancji, bez kitu.
      • Gość: Nie-wazne-kto Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:49
        Nie bede sie ustosunkowywal do Twojej calej wypowiedzi.Po trochu,trudno mi
        napisac o Twoim ego ,bo nie znam Cie dobrze.Na pewno Twoja wypowiedz byla
        niesmaczna.I kubel zimnej wody na glowe -Ci sie przyda.Twoje poprzednie
        wypowiedzi traktowalem wlasnie -jako mile.Z zartem -sadzilem ,ze masz takie
        radosne usposobienie do wszystkiego.Okazalo sie jednak ,ze jestes
        wybuchowa ,jesli Cie ponioslo -to nieopanowana do konca.Nie potrafisz przyznac
        sie do bledu? Przeciez sama widzisz ,ze Twoja wypowiedz byla czysto -
        subiektywnie -krzywdzaca.Napisalas o kilka slow za duzo,BA! O kilka zdan
        krzywdzacych za duzo.I wlasnie sama obnazylas -mamy teraz ja jak na dloni-ta
        zla ceche dziennikarzy.Zanim pomysla -napisza jakies glupoty -w szmatlawcach
        typu fakt.Musisz nad soba popracowac moja droga.Bo takich dziennikarzy od
        taniej sensacji -mamy w brud .I takich dziennikarzy nikt tak naprawde nie
        szanuje.Przepadaja.Dziennikarz powinien byc moralna osoba.
        • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 22:57
          Jeju, dobra, wystosuję tutaj oficjalne przeprosiny :P
          Jeśli ktoś poczuł się moim postem dotkięty czy coś mu tam się stało, to niech
          przyjmie moje przeprosiny. Nie miałam na celu kogoś urazić, tylko napisać to,
          co w danej chwili mi ślina na język przyniosła. Oprócz tego byłam wkurzona.
          Wiem, że jestem wybuchowa czy nieopanowana, ale co ja na to poradzę? Oprócz
          tego to prawie same zalety :D
          • Gość: teufelsbrut Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:07
            no, fakt leku na sraczke. Twój wątek to najłtwiej można skomentować wstawiając
            lol'a.

Takich krzykaczy to pewnie poszukują w Fakcie, moze przejdz się do nich jutro,
            co? Serio, w tym jakze popularnym, poczytnym, zabawnym i inteligentnym temacie
            widać twój talent i ogromne predyspozycje zawodowe!!

Miłych snów księżniczko i powodzenia w dostaniu się na uj, na pewno docenią twój
            dar od bozi i zignorują wyniki z matury!

Relax, take it easyyy ~~~
          • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 04.07.07, 23:11
            lek_na-sraczke a wogole po co masz się tłumaczyć?:)

tak na marginesie.. jestem pewna, ze większa połowa maturzystów myśli tak
            samo.. bo w końcu KAŻDY chciałby się dostać na swój wymarzony od wieków
            kierunek.

A wogóle do innych.._ poczytaj cie inne posty lku_na_sraczke:) tak normalnej
            dziewczyny na tym forum trzeba szukać ze świeczką:)
            i napewno nie jest z niej żadna egoistka.
            a każdy lubi czasem uzewnętrznić swoje bóle;D heeh

pozdrawiam:)
            • qala9 Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 04.07.07, 23:52
              Słuchaj agaaaaaa: Uzewnętrzniać swoje bóle raniąc innych - winiąc osoby które
              napisały słabiej i poszły na mniej oblegane uczelnie i sie podostawały, a ona na
              obleganą i niestety czuje, że ma marne szanse???? Najlepiej niewinnych skazać i
              ich za kratki jak jakieś szczury! A czemu nie ma tu winy ministra edukacji,
              polityków i reszty wszechekipy polskiej!??? A jak uda jej sie i zostanie
              dziennikarką to niech podpisuje się tym nickiem co ma tutaj:) Ale jazda
              bedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!:P:P:P
              • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 05.07.07, 00:05
                słuchaj qala9 - czy wy sie nie znacie na zartach??
                ja ide na kierunek mało oblegany. mój wymarzony kierunek.
                i nie uwazam, zeby mnie lek_na_sraczke obraził.

i niech się pdopisuje jak chce! i tak ją będę czytac i tak:)

do leku_ - ale żeś burze wywołała<lol>
    • eeewe Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 11:17
      a ja mam pytanie...w podnaiu wpisywalismy wyniki prawda? wpislam wyniki i z
      wosu i z hsitorii.. i teraz jakt o bedzie? bo na dziennikarstwo biora polski
      ang i jeden przedmiot, wybiora mi ten z ktorego mam wiecje punktow? w moim
      przypadku akurat historia... moze sie orientujecie?
      • lascala11 Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 12:51
        Jak widać - wszyscy na forum jesteśmy poddenerwowani rekrutacją:D
        • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 05.07.07, 13:02
          nooo tak:P
          • cfaniak_88 Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 13:28
            lek na sraczke !! Rozumiem Twoje rozgoryczenie ale "kto jest bez winy nich
            pierwszy rzuci kamieniem"... Nie Mozna mieć pretensji Do Ludzi że Się Dostali,
            Do Uczelni że Jest Za Mało Miejsc... Zacznij od Siebie, Zadaj Sobie Pytanie Czy
            Aby naPewno Skrupulatnie Przygotowywaleś Się Do Egzaminu Dojrzalosci... Moze
            Miejsc na Dziennikarstwie Jest Malo Bo Chca Tam Dobrze Przygotowanych
            Absolwentow a Nie Dlatego Że Robią Na Zlośc...

Rozumiem Że Możesz Być Zła/y Ale Ogromna Część Osób Z Tego Forum Nie Dostanie
            Sie Na Wymarzone Kierunki... Nie Widze żeby Inni Mieli Pretensje Do Calego
            Świata.... TROCHE POKORY....

Btw, Życie To Nie Bajka, Nie Głaszcze Po Jajkach ^^
            • Gość: tralala do tych ktorzy wypowiadali sie duzo wczesniej :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:33
              po pierwsze jesli ktos wybiera sie na dziennikasrwt o i komunikacje spoleczna
              jest to bardzo dobry wybor, po drugie nie koniecznie trzeba zostac
              dziennikarzem po tym kieruunku a po trzecie chodzi tu bardziej o public
              relations. Tacy ludzie sa dzisiaj potrzebni w kazdej firmie, kazda firma chce
              miec dobry wizerunek na rynku a kto ma tego dokonywac jak nie absolwenci PR ?
              wydaje mi sie ze autorce posta zalezy na tym kireunku, mozna znalezc wiele
              ofert pracy! Zycze powodzenia
    • Gość: sara Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.07, 14:13
      Nooo dzieci- rozczarowujecie mnie. Po prosty skończyła się szkoła, a zaczęło
      życie? A wyście co myśleli, że bedzie głaskanie po główce?? I do kogo te
      pretensje? Czas rozpocząć walkę o byt. I wcale nie przezywa najsilniejszy,
      tylko najlepiej przystosowany. A wy już na poczatku wysiadacie, to co będzie
      potem?????
    • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 20:50
      qala9 napisała:

<"A jak uda jej sie i zostanie
      dziennikarką to niech podpisuje się tym nickiem co ma tutaj:) Ale jazda
      bedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!:P:P:P"

Nie wiem jaka znowu by z tego "jazda" była. Co w tym nicku jest takiego?

agaaaaaaa: dzięki wielkie za takie ciepłe słowa (że ze świeczką takiej nie
      znajdziesz) hehe :D
      • Gość: Herr Tod Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.tvkdiana.pl 05.07.07, 22:48
        Odczep się chłopcze od AP bo gdyby nie ta uczelnie to co ty bys
        robił. Pewnie ulotki redagował.Kryteria są cieżkie i trzeba sie z tym
        pogodzić dziennikarz to taki zawód ,który obliguje najlepszych do
        wykonywania tego zajęcia.Masz pretensje ze ktoś napisał lepiej mature
        od Ciebie.Poraźka przy rekrutacji jesli taka nastąpi czego Ci nie
        życze,bedzie jedynie świadectwem tego że byli od Ciebie lepsi.
        • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 22:50
          Jaki chłopcze?! Naucz się czytać! Jestem dziewczyną!!!
          • Gość: Herr Tod Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.tvkdiana.pl 05.07.07, 22:56
            Chyba jesteś kosmitką jak to sugerowałaś. Zwracam honor Pani lek na
            Sraczke.Dlaczego nie podoba Ci sie AP przeciez tam jest miła
            atmosfera .Dzisiaj składałem papiery i żadnych kolejek nie było wszystko
            gładko poszło
            • dadaismee Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 23:01
              jaaaa, ale ci pojechal. mowilas, ze AP chamsko cie potraktowalo? ja bym
              zglosila herr toda do opiekuna tego forum.

z powazaniem;
              Pani dadaismee
              • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 23:04
                Coo? Gdzie napisałam, że mnie tam chamsko potraktowano? Napisałam tylko o o
                problemach z dotarciem do właściwego pokoju, w którym przyjmowano podania oraz
                o studentach w korytarzu w piwnicach, którzy dziwnie na mnie popatrzyli. Nie
                mam nic do tej uczelni, nikt mi tam nic nie zrobił, tylko po prostu nie
                specjalnie mi się tam podoba.
              • Gość: bufiasty Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:06
                herr tod, jestes u pani!
            • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 23:02
              Dobrze, ale dlaczego muszę mieć takie samo zdanie jak Ty? To, że Tobie tam się
              spodobało, nie znaczy, że mnie też. Co ja poradzę, że wolę brudne, zasyfiałe,
              stare kamienice z mnóstwem kurzu, pająkami i innymi rupieciami?
              Na co składałeś?
              • Gość: Herr Tod Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.tvkdiana.pl 05.07.07, 23:12
                Wiesz co nie chciałem w zasadzie wymuszać od Ciebie uznania piękna
                tej uczelni, po prostu z twoich wypowiedzi odczuć mozna że Ap to
                jakiach akademia dla cienkich bolków. UJ to tradycja i historia prawie
                600 letnia każdego kto chce tam studiować rozumiem i jego wybór
                szanuje ,ale jesli komus sie nie powiedzie na Jagiellońskim nie musi
                sugerować bardziej dobitnie lub mniej że reszta to jest lipa
                używając takiego słowa troche kolokwialnego. Ja sładałem na historie i
                politologie .
          • Gość: studentka AP Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:06
            MOJE studia nie są ani nudne, ani tym bardziej debilne :/
            I wcale nie było się tak łatwo dostać, jak się niektórym zdaje :P

Nie będę komentować reszty, bo Cię nie znam i nie mnie to wszystko oceniać
            (a z reguły nie jestem taka pochopna w ocenach jak niektórzy uczestnicy tej
            dyskusji).

Tak czy inaczej, życzę powodzenia na dziennikarskiej drodze życia.
            I żeby wreszcie zadziałał ten lek na sraczkę, to może i emocje opadną ;)
            • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 05.07.07, 23:11
              Nie miałam na myśli wszystkich kierunków na AP, tylko ten na który składam.
              • Gość: studentka AP Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:13
                A skąd wiesz, że to nie ten sam? ;P
                No wiesz.. jak debilny, to nie składaj. Szkoda roku. Albo i pięciu lat.
                • Gość: studentka AP Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:20
                  Btw, my filolodzy to też mamy zajęcia w różnej jakości kamieniczkach ;D
                  Na Podchorążych to ja tylko do biblioteki, więc za nich nie odpowiadam :P

"Generalnie powiem Wam, że atmosfera na AP jest dziwna.
                  Nie mówiąc już o tych studentach."
                  Bla bla bla ;)
              • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 05.07.07, 23:19
                leku_na_sraczke nie przejmuj sie.
                cóż... ja Twoją główną wypowiedz odebrałam jako jawną frustrację która w danym
                momencie Cię dopadła i już:)
                a widzisz... tak Cię zaatakowali ze wszystkich stron.

miej to gdzieś.

ja składam na AP, na UJ i na AE.
                dla mnie wszytskie te uczelnie sa syfiaste, bo najbardziej lubię moją byłą
                szkołę średnią, która wygląda jak więzienie z kratami w oknach;D
                plus 'Strażniczki Teksasu' i ochroniarz:P

a za chwilę zapewne zostanę zmieszana w błotem, bo komuś moja wypowiedż się nie
                spodoba;]heh

• Gość: Herr Tod Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.tvkdiana.pl 05.07.07, 23:25
                  A tak na odmiane to napisze że twoja wypowiedz jest przepiękna nawet
                  inwokacji mickiewiczowskiej nie dorównuje. Ironia ,Ironia , Ironia Ktoś
                  pisał historie?
                  • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 05.07.07, 23:27
                    a nie mówiłam???

buhahaha ^^
                  • Gość: Herr Tod Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.tvkdiana.pl 05.07.07, 23:31
                    Nom jesteś wróżką
                    • Gość: agaaaaaaaaaP Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 05.07.07, 23:49
                      ;]
    • Gość: Julian Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:47
      ktoś mi tu powiedział,że z angielskim i hiszpanski rozszerzonym - 91% i 80% na
      filolgoię hiszpanską na UJ w tamtyk roku bym się nie dostał... to kogo oni
      przyjmują?
      • Gość: mmm Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:57
        Na filologię hiszpańską biorą rozszerzony polski i rozszerzony język obcy.
        Zeszłoriczny próg to 177/200.
        • Gość: bigos Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.chello.pl 06.07.07, 12:04
          patrząc na tytuł tego posta jestem przekonana, że napisała go osoba o nie
          najwyższym IQ "Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!!" ciekawe

odnosząc sie do treści napisanego przez Ciebie posta pomine wszystkie brednie
          które napisałaś i powiem Ci tak: skoro przeszkadza Ci to że ludzie "słabi" idą
          na mało oblegne kierunki i sie dostają to ty też to zrób
          pozatym skąd wiesz, że Ty do tych "słabych" się nie zaliczasz skoro masz
          kiepskie wynkiki z matury

pozdro
          bigos
          • lek_na_sraczke Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 08.07.07, 18:39
            Bigos, przydałby Ci się test na czytanie ze zrozumieniem.
            Mam bardzo dobre wyniki z matury! Tylko, że zdaję sobie sprawę z tego, że mogą
            być lepsi. A na dziennikarstwo ciężko się dostać nawet jak się ma świetne
            wyniki.
            Dorabiasz ludziom teksty, jakich nigdy nie powiedzieli.
    • Gość: myszka222 do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) IP: 82.160.57.* 06.07.07, 12:22
      to ja. taż miałam założyc taki wątek, ale opanowalam się.. ale
      skoro Ty go założyłaś, to nie oszczędzę sobie aby wyrazic moje zdanie!!krótko
      mówiąc jestem taka wukrwiona jak nigdy w życiu nie byłam!!
      Ku.. mac!!! rok temu te wszystkie ch..e muje nie składały papierów na UJ
      na dziennikarstwo, ale z tego powodu, iż ten wstrętny i podstępony
      UJ postanowił obiżyc koszty rekrutacji połowa maturzystów, a właścieie3/4 tych
      którzy zdawali WOS rzucili się właśnie na UJ na dziennikarstwo!! skąd tyle ich
      się wzieło?? tylko 11 % maturzystów zdawało polski rozszerzony więc co jest do
      cholery grane?? cóż taka jest sprawiedlowośc bo to jest POLSKA i nasz wyrypany
      rocznik '88, który nie masz szans z maturzystami poprawiającymi maturę i z
      tymi, którzy zajęli indeksy przez jakaś durna olimpiadę, i który został
      wyrypany przez niezgodną z konstytucja maturę! i akurat dziwnym trafem w tym
      roku wszyscy ryją się na UJ na dziennikarstwo!! cholera jasna! trzeba się bylo
      urodzic rok wczesniej.. wtedy z palcem w hmm.. bym się dostala na UJ na
      dziennikarstwo, gdyż przyjmowali od 160 pkt a tak to spędze reszte życia bedąc
      zasranym socjologiem o ile się dostanę.. moja osiemnastoletnia nauka może pojśc
      się paśc, że się tak wyrażę i mogę tyle powiedziec: mam to w dupie wszystko!!
      nie bedę się więcej starac bo po co..? dla kogo..? dla samej siebie..? nie nie
      ma sensu miec ambicji i chęci zrobienia czegoś dla siebie- już się na tym
      przejechalam..
      dziekuje za uwagę, z forum na www.gazeta.pl mówila myszka222,
      (matko mogę teraz najwyżesj na tym forum strzelic dziennikarską gadkę...)
      buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:(<beczy>
      • lila.q Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) 06.07.07, 12:34
        najlepsi dziennikarze w tym kraju NIE studiowali dziennikarstwa. dziennikarzem
        się rodzisz, a nie nim zostajesz. jeśli masz powołanie, będziesz dziennikarką,
        niezależnie od kierunku studiów. ale po tym, co przeczytałam wyżej, nie, nie
        nadajesz się na dziennikarkę :) pieniacze mają ciężko w tym zawodzie. i na
        dodatek nie umiesz pisać. bez obrazy ;D

tak się frustrujecie...trzeba się było uczyć a nie teraz zwalać winę na cały
        świat oprócz siebie (-:
        • g_l_o_r_i_a Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) 06.07.07, 15:57
          popieram ;)
          ja mam 94% z rozszerzonego polskiego, a się do tej matury wcale nie uczyłam ( a przynajmniej nie uczyłam się, jak pisać.)

oj, ludzie...
          ale mam dla was wyjście awaryjne - jak ktoś zdał kiepsko biologię przypadkiem, to UM Łódź zaprasza :D
      • Gość: maghia popieram:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 12:42
        leku na sraczkę, wyraziłaś moje myśli, to chyba jakaś telepatia:) Jak czytam
        wasze komentarze, to możnaby pomyśleć, że jesteście tacy altruiści, wszyscy
        wyluzowani i z dystansem. Ale prawda jest taka, że do końca lipca nie istnieją
        gorsi egoiści niż rocznik 88, każdy myśli o tym żeby się dostać i niby z jakiej
        racji ma się przejmować innymi, nie bądzcie hipokrytami! Sama jestem wkurzona,
        po co właściwie było zdawać maturę, skoro nie ma się szans na ukochany
        kierunek? W rezultacie nie ma różnicy czy się dostało 40% czy 80% bo i tak nie
        ma szans!
      • Gość: d Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) IP: *.54.jawnet.pl 06.07.07, 12:44
        >z
        >tymi, którzy zajęli indeksy przez jakaś durna olimpiadę,
        >

Buahahahaha :DDD
        Trzeba było po prostu wziąć udział w jakiejś durnej Olimpiadzie - nie miałabyś
        problemu : D

[Uwierz mi, że matura jest kilkanaście razy łatwiejsza od Olimpiad
        przedmiotowych ]
        • Gość: myszka Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) IP: 82.160.57.* 06.07.07, 13:12
          nie bylo u nas w szkole olimpiad:p nie wiem czemu ale serio:)
          • Gość: Konrad Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 13:37
            Olimpiady nie są organizowane przez szkołę.
      • lek_na_sraczke Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) 07.07.07, 22:47
        Trochę może późno odpowiadam, ale cóż... Ogólnie wiem o co Ci chodzi, mi już
        przeszła ta złość czy co to było. Mówisz, że w zeszłym roku dostałabyś się bez
        problemu. Możliwe, ale ja ani w zeszłym roku, ani sto lat przed naszą erą
        pewnie bym się nie dostała. Dla mnie te 12 osób na miejsce w tamtym roku, to
        było i jest nadal bardzo dużo, z tym, że cały czas miałam nadzieję, że w tym
        roku liczba chętnych spadnie, a bo niż demograficzny, a bo nowa reforma
        Giertycha, a bo trzeba było polski rozszerzony zdawać, a wcześniej tylko
        podstawowy, itd. A tu nici.
        Ale dlaczego mówisz, że nie będziesz już więcej próbować? Ja jeszcze nie jestem
        zdecydowana na 100%, ale możliwe, że za rok spróbuję poprawić maturę z WOS-u i
        znowu zastartuję. Chyba, że jakoś uda mi się dostać w tym roku na coś w miarę
        interesującego i stwierdzę, że nie potrzebuję dyplomu licencjat (ewentualnie
        magister) dziennikarz, bo mogę sobie pisać do gazety jakieś bzdety w kąciku
        porad/horoskopie/kąciku wzruszeń czy czymś podobnym. Nie poddawaj się!
        Powodzenia! :))
      • Gość: harvard Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 01:42
        jasne, bo po socjologii oczywiscie NIE MOZNA pracowac jako dziennikarz. tak
        samo jak po roku studiowania na np. socjologii NIE MOZNA poprawic matury i
        zdawac jeszcze raz na dziennikarstwo. czy w tegorocznych arkuszach byly jakies
        bakterie wylaczajace logiczne myslenie? :/
        • lek_na_sraczke Re: do lek na sraczke (roztrzęsie mnie zaraz) 08.07.07, 18:37
          Heee? A gdzie ja coś podobnego napisałam?
          Oczywiście, że można i przecież na tym właśnie opiera się mój super plan!
          Nie wiem czy Wy czytać nie umiecie czy co?!
    • yggdrasill Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 06.07.07, 12:40
      Czekajcie, bo nie ogarniam: macie pretensje (do... kogo właściwie?), że kiepsko
      poszła Wam matura i w związku z tym ci, którym poszła dobrze, dostaną się na
      studia, a Wy nie? To ja pytam: ALE O CO CHODZI? Przecież taka jest kolej
      rzeczy, nie rozumiem, skąd taka frustracja.
      • Gość: muszka222 do lilaq IP: 82.160.57.* 06.07.07, 13:09
        nie pieniaczem nie jestem nie musisz sie o mnie bac:) a jeśli chodzi o pisanie
        to kim jesteś żeby mnie ocieniac na forum, gdzie każdy wypowiada się swobodnie
        i tak jak się mu podoba?:) bo nie wygladasz na kogoś kto ma predyspozycje do
        oceniania:)z reszta nie tobie jest osiadzac moje pisanie:) nawet na forum nic
        napisac nie mozna, bo od razu ktoś się czegoś dczepi. a tak na marginesie: ktoś
        tutaj coś wspomniał o nieuczeniu się..? hmm jeszcze na tyle glupia nie jestem,
        aby skladac papiery na UJ po tym, gdybym się nie uczyla:) mature napoisalam
        dobrze więc matołem nie jestem wkurza mnie tylko niesprawiedlowośc i to, że ci
        ktorzy nigdy niczego się naie uczyli dostaną sie na jakaś śmieszna akademie
        ekonomiczną czy coś w tym stylu gdzie przyjmuja pol osoby na jedno miejsce.. a
        ci ktorzy maja ambicje nie maja szans na lepsze studia i zostaną na lodzie
        • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: do lilaq IP: 83.2.76.* 06.07.07, 13:22
          bigos - kolejny który nie czyta całego tematu, tylko pierwsza wypowiedź.

pozdro
          agaaaaaaaaa:P
        • lila.q Re: do lilaq 06.07.07, 13:31
          kochana. ambicje to Ty sobie możesz mieć (-: ale nic Ci z nich nie przyjdzie.
          nie dyskretytuj tych, którzy idą na ekonomiczne - pół osoby na miejsce? a Ty to
          zdrowa jesteś? ;> skąd wzięłaś takie dane? a może czujesz się lepsza od tych,
          którzy składają na AE, a nie UJ? ;D piszesz, że matura poszła Ci dobrze, ale nie
          dostaniesz się na dziennikarstwo - wniosek z tego taki, że nie poszła Ci na tyle
          dobrze, żeby się dostać na ten kierunek. więc - byli lepsi! skoro byli lepsi,
          Tobie też mogło pójść lepiej, a więc trzeba się było więcej uczyć. proste ;o)

co do Twojego pisania - nie oceniam stylu. oceniam ortografię. dziennikarz musi
          pisać bezbłędnie, lek na sraczkę to potrafi, a Ty - niestety nie.

rzekłam :D
          • lila.q Re: do lilaq 06.07.07, 13:34
            aha, i jeszcze jedno - "śmieszną akademię ekonomiczną". to już teraz się to
            zaczyna, poczucie wyższości UJotowców wobec innych? ;> składam i na UJ, i na AE.
            och, a może powinnam zrezygnować z AE, przecież to śmieszna uczelnia! :O czyżbym
            nie miała ambicji? :O
          • Gość: myszka Re: do lilaq IP: 82.160.57.* 06.07.07, 13:38
            nie widzę u siebie błędów ortograficznych pomijając to że klawiatura mi wysiada
            i nie mogę robic pewnych znaków interpunkcyjnych:) ale no cóz zobaczymy kto się
            gdzie dostanie a lilaq gdzie ty idziesz? nie jedem obrazalska i nia mam
            zamiaru sie z toba klococ na tym forum tylko dlatego ze mnie skrytykowalas:)
            wiec zakopmy toporek wojenny
            • lila.q Re: do lilaq 06.07.07, 13:43
              pomijając tysiące literówek i beznadziejną interpunkcję, znalazłam oto coś
              takiego: "z reszta". no.

jeśli chodzi o mnie, to: filologia hiszpańska (UJ), biologia z geologią (UJ),
              biologia (UWr), zarządzanie i inżynieria produkcji (AEWro), socjologia reklamy
              (UŚ). trochę z różnych dziedzin, ale od zawsze miałam szerokie zainteresowania ;D

ja też nie jestem obrażalska. po prostu kiedy widzę, jak ktoś innych ludzi
              traktuje z buta (vide Twoje opinia o śmiesznych akademiach ekonomicznych i
              ludziach, którzy się tam dostają), to po prostu nie umiem zareagować uprzjmie.
              należało Ci się, krótko mówiąc ;-) bo ludzi się szanuje. niezależnie, na litość
              boską, od uczelni, na którą się wybierają.
              • Gość: myszka Re: do lilaq IP: 82.160.57.* 06.07.07, 13:51
                ej sorry ale to ty zaczelas.. to ty powiedzialas ze ja sie nie nadaje na
                dziennikarza wiec nie wyskakuj teraz z tekstami :ludzi trzeba szanowac.. takie
                sa realia kochanie na niektorych wydzialach AE dzwonia do ludzi ze wrzesniu i
                mowia ej chodzcie bo 100 osob brakuje.. tak sie sklada ze z ortaografia i
                interpunkcja nigdy w szkloe nie mialam problemu hehe:) tak jak mowie nie kazdy
                ma dobry komputer;p sorry za wszystko co zle nie chcialam nikogo urazic ale to
                Ty zaczelas i nie mow ze nie:)
                • lila.q Re: do lilaq 06.07.07, 14:04
                  Żartujesz? :O ja zaczęłam?

Najpierw była Twoja wypowiedź o ludziach na AE. To ten długi post. I ja
                  odpowiedziałam na ten post, bo mnie wkurzył Twoje podejście. No to kto zaczął
                  'nie szanować innych'? ;O

zresztą, nieważne. nie mam ochoty na bezowocne dyskusje.
                  • Gość: Lenka Re: do lilaq IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.07.07, 20:52
                    lila.q, lubię Cię coraz bardziej;)))
              • g_l_o_r_i_a Re: do lilaq 06.07.07, 15:59
                brawo, brawo.
    • Gość: myszka do lilaq IP: 82.160.57.* 06.07.07, 13:54
      aha no wlasnie ja caly czas mowilam o AE krakow jak ty masz we wroclawio no to
      nie jestem zorientowana w kazdym razie w krakowie na AE dostaje sie kazdy
      • Gość: kk Re: do lilaq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:07
        gow** prawda!!na ae nie dostaje sie kazdy!! i co tu porownywac uczelnie:/ kazda
        jest inna i co innego soba reprezentuje.nie sadze zeby UJ byl taki idealny :| w
        ogole jestecie chorzy ten stres rzuca sie wam na mozg:| na dziennikarstwo
        dostana sie najlepsi i tyle a mysle ze wiele osob zlozylo tam jako rezerwowy
        kierunek i z drugiej listy pelno osob sie dostanie!wspomnicie moje slowa ave i
        dajcie na luz oszolomy;p
    • Gość: elf Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 217.153.173.* 06.07.07, 14:51
      Chyba ponoszą Cię nerwy, ale nie dziwę się, też mam już powoli dość tego całego
      zamieszanie rekrutacyjnego - rejestracja, wysyłanie papierów, czekanie w
      nieskończoność na potwierdzenie rejestracji, wydawanie sporej kasy na opłaty
      itd. itp. Ale sami się zdecydowaliśmy wybrać takie kierunki, które są marzeniem
      tysięcy maturzystów, więc teraz nie ma co narzekać, tylko trzeba cierpliwie
      czekać na wyniki rekrutacji, a nóż się spotkamy i będziemy się mijać na UJ:>?
      Tego też ci życzę mimo, że rywalizuje z Tobą o miejsce na dziennikarstwie:D
      • Gość: kasia do elf IP: 82.160.57.* 06.07.07, 15:04
        a ile masz pkt? ja też na dziennikarstwo:)
        • Gość: elf Re: do elf IP: 217.153.173.* 06.07.07, 15:52
          166/200 na UJ Mam nadzieje, że się załapie...
          A Tobie jak poszło?
          • bujak444 do lilaq 06.07.07, 16:00
            hehehe dziewczyno opanuj się zbeształaś kogoś od idiotek, zachowałaś się jakbyś
            byla niewiadomo kim, widac właśnie kto czuje nad kimś wyższośc, jeszcze się z
            takim czymś nie spotkałem żeby ktoś kogoś na forum o interpunkcję upominał,
            wielka pani się znalazła,a sama nawet po kropce pisze mała literą hehehe-
            zastanów się nad sobą, a potem kogosś oceniaj
            • lila.q Re: do lilaq 06.07.07, 18:10
              To jak piszę ja, nie ma tu nic do rzeczy. to nie ja chcę zostać dziennikarką (-:

PS: a co tam, powiem Ci, może będziesz na przyszłość mądrzejszy. zasady pisowni
              w internecie: należy przestrzegać reguł ortografii, interpunkcja nie ma aż
              takiego znaczenia ( chyba, że ktoś twierdzi, że należy mu się miejsce na
              dziennikarstwie ^.^ ), natomiast nie trzeba używać wielkich liter po kropkach.
              end of story.

ostatni mój post w tym temacie, bo widzę że wszyscy nie wytrzymują napięcia i
              zaraz się sobie rzucą do gardeł ;D
              • bujak444 Re: do lilaq 06.07.07, 18:22
                zasady pisowni
                > w internecie: należy przestrzegać reguł ortografii, interpunkcja nie ma aż
                > takiego znaczenia
                hehehe matko zaraz umre hehehe ze kogo ona sie ma heheheh
                pomyśl troche! to jest FORUM, nie ma tu wyjątków! co z tego ze ktoś chce iśc na
                dziennikarstwo tu ma byc swoboda wypowiedzi jestes poprostu wredna i lubisz się
                doczepic kogoś innego, ale cóż to jest kwestia wychowania jak ktoś byl
                rozpieszczany przez mamusię zawsze to na siebie nie patrzy tylko krytykuje
                innych, chociaż sam robi dokladnie to samo.. heheh zaraz klękne ze śmiechu
                hehehe ej dziewczyno daleko w życiu nie zajdziesz, jesteś za bardzo zarozumiała
                i pewna siebie
    • Gość: myszka do lilaq IP: 82.160.57.* 06.07.07, 16:52
      chciałam jeszcze dodac, iż nie jestem na nic chora jak stwierdziłaś i możesz
      śmiało sprawdzic- na AE w Krakowie na europiestykę jest 0.5 osoby na miejsce..
      więc kto tu jest chory to nie bedę podkreślac..
      • Gość: malow Re: do myszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:12
        do myszka---> dziewczyno to TY nie bądz śmieszna!!! idz się przejdź pod AE w
        Krakowie i zobacz jakie kolejki są!!!! To ,że w tamtym roku było 0,5 osoby na
        europeistyce na 1 miejsce wynikło dlatego,ze
        1)uczelnia punktowała tylko matematyke oraz jezyk obcy,nikt kto nie zdawał na
        maturze tych 2 przedmiotów nie miał wstępu...A europeistyka to kierunek
        humanistyczny a nie ścisły to sie nie dziwię ze chętnych nie było!
        2)kierunke był mało rozreklamowany
        3)istnieje od tamtego roku
        Nie pisz więc o AE jeżeli nic nie wiesz o tej uczelni.I nie pisz,ze uczelnia
        jerst dal debili... Ja składam a mam 88% z histy rozsz i 76% z angielskiego i
        debilem nie jestem.Tak samo jak nie są nimi Ci ludzie co stoją w mega kolejce.
        :/
        Poczułam się urażona!!!!!!!!!
        • Gość: myszka Re: do myszka IP: 82.160.57.* 06.07.07, 17:50
          a gdzie jest wspomniane o debilach..? nie dorabiaj sobie niczego.. byalm na AE
          widziałam kolejki spowodowane tym, iz kazdy wie ze sie tam dostanie! i
          doslownie 20 minut temu moj kumpel stamtad wrocil i powiedzial mi o
          europeistyce ze wlasnie tam zlozyl bo jest pol osoby na 1 miejsce i sam sie z
          tego smial! takie sa realia i wszyscy w kolo to mowia!! moze nie na kazdym
          kierunku na AE ale na niektorych na pewno tak! wiec nie ma co sie rzucac bo
          debilem Cie nie nazwalam i nie mysle tak mowie tylko jak jest na tej uczelni i
          mam racje!
          • Gość: myszka Re: do myszka IP: 82.160.57.* 06.07.07, 17:52
            aha i zanim oskarzysz kogos ze pisze ze jestes debilem bo idziesz na AE to
            najpierw poczytaj wczesniejsze posty- dopiero wtedy sie wypowiadaj bo w tym
            momencie to ty sie osmieszylas..
          • Gość: malow Re: do myszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:55
            kolejki spowodowane są tym,ze od tego roku punktują,prócz matematyki,historie i
            geografie.a twój kolega moze sie ostro zdziwic tym ze bedzie miał duza
            konkurencje-na pewno nie 0,5 osoby na miejsce.
            • Gość: myszka Re: do myszka IP: 82.160.57.* 06.07.07, 17:59
              no ale widzisz- chcoby nawet to mialam racje! rok temu tak bylo i na niektorych
              wydzialch w tym roku tez tak jest!wiec nie naskakuj od razu na mnie bo od
              debili nikogo nie wyzywam.. nawet na aghu na niektorych wydzialach jest 0.2
              osoby na miejsce
              • duzy.wielki.chomik Re: do myszka 06.07.07, 19:49
                Na UJ też na nie wszystkie kierunki jest bardzo dużo chętnych.
    • ujotka1 Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! 06.07.07, 18:04
      też słyszalam, że na ekonomicznej w krk jest tak malo osób.. coś prawdy w tym
      byc musi
      • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 83.2.76.* 06.07.07, 19:20
        oj nie, strasznie duzo osob;] kolejki kilometrow. byłam i widzialam na wałsne
        oczy:P

ale tak do Was ogolnie pisząc..
        może już koniec tego tematu?
        albo niech jego charakter zrobi się milszy..

bo po co takie atakowanie się...
        • Gość: ... Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:56
          Lek_... i myszka. Obiektywnie mówiąc - powinnyście się leczyć. Macie pretensje
          do tego, że ktoś napisał lepiej maturę z WOSu, nota bene prostą w tym roku.
          Myszka ma pretensje do olimpijczyków, którzy ciężko pracują na te 100% z matury
          (wiem, bo sam brałem udział w olimp. historycznej). Macie pretensje do uczelni,
          że nie zwiększyły ilości miejsc na wymarzonych kierunkach. Macie pretensje do
          osób idących na mało oblegane kierunki (wyjątkowo chore).

Miejcie pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Trzeba było się lepiej
          przygotować do matury i już (ja ryłem cały maj i połowę kwietnia, ale opłaciło się).
          • Gość: dddd Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: 82.160.57.* 06.07.07, 20:07
            no to sie orylels faktycznie jak caly maj i polowe kwietna juz widze jaki masz
            wynik hehehehe
            • Gość: ... Re: Chamskie przegięcie pały na uczelniach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 16:38
              Mam wyniki jakie ci sie nie marzą...
    • Gość: Były student Dlatego właśnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 19:08
      lepiej jest olać studia i założyć do spółki ze szwagrem bar albo zakład
      wulkanizacyjny, forsa w miarę przyzwoita z tego zawsze jest a nie trzeba nikomu
      du... lizać :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka