Dodaj do ulubionych

Co wybrać ?

14.07.07, 17:27
Mam możliwość wyboru następujących kierunków Administracja lub Logistyka jak
waszym zdaniem ? co byście wybrali ?
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:29
      ja bym wybrała bez dwóch zdań logistyke. większe możliwości znalezienia pracy i
      kierunek mi sie wydaje ciekawszy.
    • Gość: Gloria Re: Co wybrać ? IP: *.netburg.pl 14.07.07, 17:33
      logistyka :)
      • Gość: osa Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:42
        LOGISTYKA!!!!!!!!
    • szerlokholms Re: Co wybrać ? 14.07.07, 18:22
      Ja sie dolanczam do reszty- zdecydowanie LOGISTYKA:) Wiecej mozliwosci, wiekszy
      wybor dalszej drogi ksztalcenia po licencjacie
      • Gość: duśka Re: Co wybrać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:27
        ja tez nie bede oryginalna -logistyka daje wieksze pole do popisu jesli chodzi
        o rynek pracy, ale sadze ze powinny to studiowac osoby ktore sie tym choc
        troszeczke i nteresuja- mnie szczerze mowiac ten kierunek wydaje sie
        bardziej "chłopski", niz kobiecy

nie wiem czy wiesz, ale na logistyce sa takie przedmioty jak fizyka (duuuzo),
        budowa maszym, silniki, itd
        • szerlokholms Re: Co wybrać ? 14.07.07, 18:32
          co racja to racja. Jeżeli jestes humanistką i zawsze bylas kiepska z matmy
          rzeczywiscie powinnas dac sobie spokoj z logistyką
        • 567s4 Re: Co wybrać ? 14.07.07, 18:36
          właśnie wiem bo to jest logistyka inżynierska to chyba dużo przedmiotów
          technicznych prawda ?
          • szerlokholms Re: Co wybrać ? 14.07.07, 18:47
            Nie chce Cie martwić ale prawie wszystkie kierunki związane z inżynierią są
            związane z takimi przedmiotami jak matma czy fiza... szczególnie logistyka.
            Dlatego lepiej się zastanów czy na pewno aż tak zalezy Ci na tym kierunku że
            będziesz w stanie dłubać w tego typu zadaniach
            • 567s4 Re: Co wybrać ? 14.07.07, 18:53
              No tyle że bardzo ciekawy jest dla mnie ten kierunek ale po waszych opiniach sam
              już nie wiem jak tam jest tyle fizyki matematyki hym..
              • szerlokholms Re: Co wybrać ? 14.07.07, 18:55
                Najlepiej ściągnij z internetu grafik zajęć np. z zeszlego roku i zobacz jak
                dokładnie wygląda plan godzin zajęć z danego przedmiotu w semestrze.
              • Gość: aa Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:56
                jak sie postarasz to dasz rade :)
                a kierunek przydatny.
                • 567s4 Re: Co wybrać ? 14.07.07, 19:47
                  No tylko że to kierunek który jest od nowego roku akademickiego wcześniej go nie
                  było to raczej planu zajęć jeszcze nie ma
              • Gość: kasia Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:17
                ja studiuje logistyke (znaczy sie u mnie logistyka to specjalnosc, kierunek to
                zarzadzanie i inzynieria produkcji) i jest bardzo fajnie. matmy nie bylo tak
                duzo. semestr analizy, algebry i statystyki, dwa semestry czystej fizyki (wcale
                nie takiej trudnej, głownie mechanika relatywistyczna, termodynamika)
                dwa semestry mechaniki (ni to fizyka, ni to matematyka, nic strasznego),
                wytrzymałośc materiałów (podobnoe jak mechanika), dość sporo grafiki,
                projektowania, jakies inne techniczne, całkiem ciekawe przedmioty i sporo takich
                hmmm "zarzadzan".
                polecam
    • adrusia Re: Co wybrać ? 14.07.07, 19:59
      A ja Ci powiem równie szczerze: administracja. Logistyka logistyką, ale po
      administracji jest zdecydowanie więcej miejsc zatrudnienia. Logistycy są
      potrzebni tylko w dużych firmach, w dużych miastach i to co na studiach-fizyka,
      budowa maszyn, niewiele się przydaje w praktyce. Też zastanawiałam się nad
      logistyką (bo to nowe i kusi, ymm... i taka ładna nazwa: "Co studiujesz?"
      -"Logistykę:]", ale gdy pomyslałam rozsądnie zrezygnowałam. Logistyk ponadto
      musi znać dobrze języki. I to nie tylko angielski. W moim mieście szukano
      niedawno szefa logistyki do Pulspy ze znajomością japońskiego:] Nom,
      niewątpliwie dana osoba by nieźle zarabiała, ale po administracji też można
      wiele zarabiać siedząc sobie spokojnie za biurkiem i zbijając bąki w jakimś
      Urzędzie, banku, biurze, firmie..... itp, itd.

--
      To jest moje zdanie na ten temat - jak ktoś nie chce nie musi się ze mną zgadzać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka