zwariowana_agnes 07.05.08, 21:44 Piszcie też poziomy. Ja na 66% - poziom rozszerzony :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nastyyy Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 22:18 Podobnie.. min 60%, z kilku punktową rezerwą w górę (mam taką nadzieję :D), szkoda, bo próbne poszły mi lepiej.. no ale cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eine_xanthippe Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 22:18 ja na ok. 65-70% (nie wiem czy mi niektóre rzeczy w II części zaliczą), również rozszerzenie. A co jeszcze zdawałaś (jak ci poszło?) i na jaki kierunek sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_agnes Re: WOS - na ile % liczycie? 07.05.08, 22:21 wybieram sie na prawo zdaje jeszcze historię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 07.05.08, 22:38 Przy baaardzo sprzyjajacych wiatrach moze być nawet 90%. Grunt że juz w kieszeni mam 80 z rozszerzenia, a teraz tylko poprawiam. No, ale zawale historie i znowu trza bedzie łożyć 7 tysi do kiesy WPiA UW Człek po fakcie wie że zawczasu trzeba było walczyć na olimpiadach a nie sie potem pieprzyc z poprawianiem X lat. No, ale to juz dla potomnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:09 a na jakie uczelnie jeśli mogę spytać? ja też właśnie chciałam:/ ciekawe co dadzą z historii a wos też mam tak 60/70:/ Odpowiedz Link Zgłoś
asiajurasz Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 14:48 tez sie wybieralam na prawo.ale przy 40-50%z wosu to chyba bede musiala zrezygnowac ze swoich planow...:(masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystak19 pilne IP: 195.116.43.* 07.05.08, 23:54 mam pytanie jesli w zadaniach prawda falsz napisalm tylko p i f to jest szansa ze mi to zalicza?? prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixii Re: pilne IP: *.lublin.mm.pl 08.05.08, 08:26 prawda, falsz... te zadania sa cudowne... niestety jak kaza wpisac "prawda" to musi tak byc, "p" nie zalicza :/ 3 lata nam to lopatami do glowy na lekcjach wciskali, a ile razy ludzie sprawdzianow nie zaliczali przez takie glupie bledy... no ale w koncu sie zapamietalo i wyrobilo nawyki czytania ze zrozumieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: pilne IP: *.ds1.agh.edu.pl 31.05.08, 14:42 ej nie straszcie dzieczyny:) wszystko zalezy od tego kto będzie sprawdzal twoją prace. jak fajnie trafisz to masz szanse ze Ci egzaminator ro zaliczy- ten sam problem byl rok temu na wosie moja kolezanka tak napisała a jak się potem okazało przy sprawdzaniu jej wyników w internecie jak najbardziej jej to zaliczyli. takze nie ma sie co stresowac:) chyba ze trafisz na jakiegos naprawde...no:) to wtedy moze Ci nie zaliczyc niestety:/ ale głowa do góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 09:59 Ej, to nie macie wcale tak źle... Ja 55- 60 rozszerzony :( Chyba sie zapadnę pod ziemie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 10:58 60 -70 % prawo odpada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacu Re: WOS - na ile % liczycie? IP: 158.75.60.* 08.05.08, 11:11 jak sie nie uczyliscie, to teraz rozpaczacie. ja jako jedyna forme nauki do matury przeczytalem kompendium z wosu operonu i bede mial jakies 80. moj kolega ktory sie wkul tegoz kompendium bedzie mial 94%. wystarczy sie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:30 Nie wiesz to nie gadaj.Uczyłam sie bardzo dużo.Z kilku książek(także z atlasu),chodziłam na wykłady przygotowujące, oglądałam wiadomosci, czytałam gazety. Może i jestem głupia, ale na próbnych szło mi lepiej. Zobaczymy czy bedziesz tak mądry po wynkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trrruskawa Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:31 a nie-kolega! to tym bardziej;] nie wypisuj głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.matecki Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 11:37 Od 60 do 90 ... pojęcia nie mam jak niektóre zadania zaliczą... np przy tych rysunkach: biurokracja i bezrobocie jak ktoś wpisał, to niby się zgadza - ale jednak do końca nie wiadomo. No i oczywiście praca i źródła... też pojęcia nie mam jak zaliczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do agnes:) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:13 na jakie uczelnie składasz papiery? kurcze ja też się wybieram na prawo ale zobaczymy jak historię napisze:/ wos mam koło 70:/ Odpowiedz Link Zgłoś
gibcy Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 14:35 Ja nie wiem wy sie chyba wszyscy na UJ albo politechnike warszawska wybieracie bo po wynikach na 70- 80 % i wy boicie sie ze was nie przyjma na studia. Moi znajomi popisali matury na 40 - 50 % albo jeszcze gorzej i siedza na dziennch studiach na panstwowych uczelniach i jakos nie mieli problemow zeby sie dostac. Gdańsk, Olsztyn, Białystok wcale nie taki niski poziom uniwersytetow i politechink. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynides Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.grybow.net.pl 08.05.08, 14:56 jak będzie 70% to będzie cud... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 14:56 no właśnie, też się zastanawiam czy to jakaś fałszywa skromność czy co... wg tzw stanin czyli tych poziomów robionych przez CKE w statystykach po każdym egzaminie w zeszłym roku z wosu już od 65 zaczynał się poziom zwany "wysoki", wiem, że na UW trzeba mieć pewnie około 80, ale nie wmawiajcie światu, że takie 70% to zły wynik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wackaleska Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:58 ja mysle ze bedzie 90% z rozszerzenia...ale nie wiem czy to wystarczy na prawo na UJ...z histy probna napislaam na 98% wiec powinno byc tez okej...zalamana jestem tylko prawda falsz bo tez wpisalam p i f... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzaminator Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.uznam.net.pl 08.05.08, 17:25 Spoko - w zeszłym roku zaliczaliśmy. W tym pewnie też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studialalala Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 14:59 UMCS 70-80%, nie orientuję się jakie progi mają tam bardziej na północy, ale na południu najłatwiej dostać się na URZ, bo wystarczy ok. 55%, a w dodatku biorą pod uwagę naprawdę przeróżne przedmioty, bo tam jakoś dziwnie jest :P Tylko te elitarne uczelnie przyjmują tak od 85% (głównie chodzi mi o UJ i UW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:07 jesli chodzi o progi to kształtuja je sami studenci...w zaleznosci od wynikow matur sa ustalane progi...mam nadzieje ze ludzie z poprzedniego roku nie zajmanam wszystkich miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:07 74-78% UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:09 74-78% UW na prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:25 > 74-78% UW na prawo? nie, dziennikarstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:28 rok temu na 500 ostatni przyjęty miał coś koło 360 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:30 inna bajka :) ale też próg niewiele niższy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:37 cóż zrobić? zawsze można złożyć w razie co na mniej oblegane kierunki np. na socjologię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:41 ale aż szkoda tak iść na inny niż się chciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:43 a co myślicie o studiowaniu dwóch kierunków równolegle już od pierwszego roku? no bo licząc, że w przyszłym roku wos będzie łatwiejszy to chcąc się dostać na drugi kierunek trzeba by było konkurować z rocznikiem 90, który - załóżmy - mógłby mieć lepsze wyniki, to może lepiej teraz złożyć i liczyć, że się uda? na wiele z wosu nie liczę (zawiłe polecenie do wypr1 mnie zabiło) ale za to ang mam nadzieje na ok95% i polski tez bardzo wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:56 zależy jakie kierunki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.uznam.net.pl 08.05.08, 17:26 W zeszłym roku na prawo UW min 83% roz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekk Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:11 mam pytanie jezeli ja napisąłem Środkowoeuropejskie Stowarzyszenie państw strefy wolnego handlu (cefta) zalicza?? a jesli chodzi o wynik licze na około 60% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:14 nie sądzę, bo skrót ten z ang rozszyfrowuje sie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:15 mysle ze nie zalicza...tez tak napisalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubble Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:16 poza tym w CEFCIE nie ma nic o strefie, wielu ludziom sie to miesza z NAFTĄ (to właśnie strefa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:35 mysle ze zrozumieja ze wiedziałem o co chodzi bo dodoałem skrot (cefta) wszystkie wyrazy były tylko nie potrzebnie te dwa dodałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liz ile % na dziennikarstwo? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:18 rozumiem, że prawo ma takie wygórowane wymogi, a ile procent średnio trzeba na dziennikarstwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: ile % na dziennikarstwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:22 to zalezy od wielu rzeczy...przede wszystkim od rocznika...w jednym matura jest trudniejsza w nastepnym latwiejsza itd...poza tym zalezy od uczelni i od tego czy w poprzednim roku bylo pelno chetnych czy troche mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:26 no średnio na dziennikarstwo to tak koło 70 ze wszystkiego na roz ale to i tak nie w pierwszej turze tylko gdzies pod koniec lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:45 i tak myśle, że w tym roku progi bedą odrobine niższe (UW) a)teraz ważny jest w rekrutacji j. polski - a ten ludzie (o dziwo!) piszą gorzej niż języki obce i w tym roku polski na roz. zdawało tylko 7%!! b) matura z Wos-u trudniejsza (tutaj wyniki w porównaniu z ubiegłą spadną o jakieś nie wiem 6%) c) w tym roku ludzie bedą składać na UJ (to już przeczucie) =) oczywiście dojdą jeszcze zeszłoroczni maturzyści, ale to normalna praktyka wiec nie bedzie miec wiekszego wpływy CO O TYM MYŚLICIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubble Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:48 można mieć taką nadzieję, ale to może być złudne - niby fora huczą, że wos trudny, ale jak się wczytasz zobaczysz, ile osób mówi, że liczy na jakieś 70% - co by znaczyło, że taki znowu trudny nie był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: ile % na dziennikarstwo? IP: *.ds1.agh.edu.pl 31.05.08, 14:48 rok temu na ujocie na dziennikarstwo przyjmowali od 176 pkt-czyli około po 88% z matury rozszerzonej z polskiego i tam jakiegoś drugiego przedmiotu. próg spadł najwyżej o 2,3 pkt.co więcej na dziennikarstwie jest chyba limit 60 miejsc a w tamtym roku było ponad 1300 podań (lol;p) wieć policzcie ile osób na 1 miejsce wyszło i w tym roku zapowiada się to samo;p a wiem to wszystko bo mialam 170pkt i się nie dostałam;p i tak poszłam na psychologie;p Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-szkodzi Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 16:20 maksymalnie mogę liczyć na 75% :( ale realnie patrząc, pewnie będzie to ok. 66%. jestem na siebie zła, że nie poradziłam sobie z zadaniami o organizacjach międzynarodowych. zdaję jeszcze historię, ale chyba jak wszyscy miałam nadzieję, że WOSem podciągnę sobie ogólne wyniki. No cóż, już za rok matura.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 18:04 Tez chce isc na prawo, i Wosem chcialem podciagnac sobie. Gdyby nie to nie malo precyzyjnie sformulowali I temat eseju mialbym kolo 80-84 a tak to jakies 70% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 18:09 zawsze zostaje prawo wieczorowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: WOS - na ile % liczycie? IP: 212.76.37.* 08.05.08, 18:11 Tez chcialam prawo na UW... Z probnej mialam 90%, ogolnie ze wszystkich testow i wypracowan, jakie pisalismy w szkole wyniki zawsze nie nizsze niz 85%... A teraz,coz... Zle zrozumialam polecenie wypracowania,wiec moze byc i 60%. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos1000 Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 18:17 ja bede mieć jakieś 78% z histy pewnie z 70 a z polaka pewnie też z 70 i na prawo DUPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 23:19 Na UMCS bez problemu Cię pewnie przyjmą ;) Na UŁ chyba też. Nie wiem jak tam inne uczelnie poza UJ i UW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala a gdzie sie wybiera wos podstawowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:58 Pytam bez złośliwości. Boje sie, że z moimi 60% z rozszerzenia mogę sie nigdzie nie dostać. A podstawowi? Gdzie sie wybierają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: a gdzie sie wybiera wos podstawowy? IP: *.chello.pl 09.05.08, 10:03 z 60% z roz to może ewentualnie jakoś na socjologie próbować (mam namyśli UJ UW) bo gdzie indziej to szkoda kasy na rejstracje- serio weim cos o tym, chyba ze bedziesz miec jakies 80% z histori i z 70 z polaka. jak nie to szkoda kasy. Przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisiiii Re: IP: *.autocom.pl 09.05.08, 10:47 hmmm... ja mam nadzieje na jakies 70%.....no moze troszke ponad. zalezy od egzaminatorow i tego jak si epopastwia nad esejem...pozdrawiam maturzystow i zycze powodzenia w rekrutacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Re: IP: *.mayhem.net.pl 09.05.08, 14:40 ile trzeba miec pktow na podstawowym aby zdac?30 kilka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler Re: IP: *.acn.waw.pl 16.05.08, 22:37 Dla ludzi wybierających się na studia na uw progi z poprzednich lat(ostateczne) rekrutacja.uw.edu.pl/files/pdf/statystyki_progi.pdf na kraków i poznan jakby ktos miał byłbym wdzięczny... Odpowiedz Link Zgłoś
ilyy super!!! 17.05.08, 00:05 sluchajcie, istnieje od niedawna taki konkurs dot. studiow we Wroclawiu. Mozna wygrac indeksy na studia ( Uniwersytet Wrocławski, Politechnika Wrocławska). Myślę, że warto wziąć w nim udział. Przy rejestrowaniu się wpiszcie mój kod : BB320833. Pytania nie są aż tak trudne. Nie zajmą wam dużo czasu, bo albo się zna odpowiedź, albo nie. Można wybrać uczelnie spośród wymienionych. Ja wybrałam U. Wrocławski. Zobaczymy :) terazwroclaw.pl/konkurs_start.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.acn.waw.pl 29.05.08, 17:23 Ja licze na cos z przedziału 64-84%, najbardziej prawdopodobne 72-76%, ale zobaczymy 3pkt czyli 6% z głupoty straciłem..:( a miałem nadzieje na prawo uw Odpowiedz Link Zgłoś
ferdinnant Re: WOS - na ile % liczycie? 29.05.08, 20:47 zawsze się traci "z głupoty" parę punktów ja przykładowo 2 punkty. inna sprawa jak traci się punkty przez źle sprecyzowany temat wypracowania :/ 66% to totalne minimum. 74% wynik, który raczej będzie. 80%-86% możliwe ale... 80% i wpia uw wita :D Odpowiedz Link Zgłoś
vingaer Re: WOS - na ile % liczycie? 31.05.08, 20:57 ~80, czyli chyba się nie poprawię w tym roku ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyn r.88 Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.toya.net.pl 03.06.08, 00:44 Bez względu jak napiszecie WOS znaczy na ile procent, to dostaniecie się na pedagogikę, na przykład animacje społeczno- kulturalną :) A szczerze jak przegladałam arkusz z tego roku to złapałam się za głowę! I szczerze my (czyli rocznik 88) mamy większe szanse na dostanie się na to co chceliśmy np. ja na politologię na UŁ. ale i tak powodzenia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.acn.waw.pl 09.06.08, 20:15 ja miałem w tamtym roku tylko 64, ale mysle ze w tym roku bede miał cos z przedziału 72-84 z histori mam 84 (roz) próbuje w tym roku na prawo:) Odpowiedz Link Zgłoś