Dodaj do ulubionych

WOS - na ile % liczycie?

07.05.08, 21:44
Piszcie też poziomy.
Ja na 66% - poziom rozszerzony :/
Obserwuj wątek
    • Gość: nastyyy Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 22:18
      Podobnie.. min 60%, z kilku punktową rezerwą w górę (mam taką nadzieję :D),
      szkoda, bo próbne poszły mi lepiej.. no ale cóż.
    • Gość: eine_xanthippe Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 22:18
      ja na ok. 65-70% (nie wiem czy mi niektóre rzeczy w II części
      zaliczą), również rozszerzenie. A co jeszcze zdawałaś (jak ci
      poszło?) i na jaki kierunek sie wybierasz?
      • zwariowana_agnes Re: WOS - na ile % liczycie? 07.05.08, 22:21
        wybieram sie na prawo
        zdaje jeszcze historię...
        • Gość: Majkel Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 07.05.08, 22:38
          Przy baaardzo sprzyjajacych wiatrach moze być nawet 90%. Grunt że juz w kieszeni mam 80 z rozszerzenia, a teraz tylko poprawiam. No, ale zawale historie i znowu trza bedzie łożyć 7 tysi do kiesy WPiA UW
          Człek po fakcie wie że zawczasu trzeba było walczyć na olimpiadach a nie sie potem pieprzyc z poprawianiem X lat. No, ale to juz dla potomnych
        • Gość: ola Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:09
          a na jakie uczelnie jeśli mogę spytać? ja też właśnie chciałam:/ ciekawe co
          dadzą z historii a wos też mam tak 60/70:/
        • asiajurasz Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 14:48
          tez sie wybieralam na prawo.ale przy 40-50%z wosu to chyba bede
          musiala zrezygnowac ze swoich planow...:(masakra!
    • Gość: maturzystak19 pilne IP: 195.116.43.* 07.05.08, 23:54
      mam pytanie jesli w zadaniach prawda falsz napisalm tylko p i f to jest szansa
      ze mi to zalicza?? prosze o odp
      • Gość: zzz Re: pilne IP: *.chello.pl 08.05.08, 01:16
        NIE, dostaniesz zero
      • Gość: pixii Re: pilne IP: *.lublin.mm.pl 08.05.08, 08:26
        prawda, falsz... te zadania sa cudowne... niestety jak kaza
        wpisac "prawda" to musi tak byc, "p" nie zalicza :/
        3 lata nam to lopatami do glowy na lekcjach wciskali, a ile razy
        ludzie sprawdzianow nie zaliczali przez takie glupie bledy... no ale
        w koncu sie zapamietalo i wyrobilo nawyki czytania ze zrozumieniem ;)
        • Gość: ask Re: pilne IP: *.ds1.agh.edu.pl 31.05.08, 14:42
          ej nie straszcie dzieczyny:) wszystko zalezy od tego kto będzie sprawdzal twoją
          prace. jak fajnie trafisz to masz szanse ze Ci egzaminator ro zaliczy- ten sam
          problem byl rok temu na wosie moja kolezanka tak napisała a jak się potem
          okazało przy sprawdzaniu jej wyników w internecie jak najbardziej jej to
          zaliczyli. takze nie ma sie co stresowac:) chyba ze trafisz na jakiegos
          naprawde...no:) to wtedy moze Ci nie zaliczyc niestety:/ ale głowa do góry:)
    • trrruskawa Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 09:59
      Ej, to nie macie wcale tak źle...
      Ja 55- 60 rozszerzony :(
      Chyba sie zapadnę pod ziemie!
      • Gość: u Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 10:58
        60 -70 % prawo odpada
        • Gość: jacu Re: WOS - na ile % liczycie? IP: 158.75.60.* 08.05.08, 11:11
          jak sie nie uczyliscie, to teraz rozpaczacie. ja jako jedyna forme nauki do
          matury przeczytalem kompendium z wosu operonu i bede mial jakies 80. moj kolega
          ktory sie wkul tegoz kompendium bedzie mial 94%.

wystarczy sie uczyc.
          • Gość: truskawa Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:30
            Nie wiesz to nie gadaj.Uczyłam sie bardzo dużo.Z kilku książek(także z
            atlasu),chodziłam na wykłady przygotowujące, oglądałam wiadomosci, czytałam
            gazety. Może i jestem głupia, ale na próbnych szło mi lepiej. Zobaczymy czy
            bedziesz tak mądry po wynkach.
            • Gość: trrruskawa Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:31
              a nie-kolega! to tym bardziej;] nie wypisuj głupot.
    • dariusz.matecki Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 11:37
      Od 60 do 90 ... pojęcia nie mam jak niektóre zadania zaliczą... np przy tych
      rysunkach: biurokracja i bezrobocie jak ktoś wpisał, to niby się zgadza - ale
      jednak do końca nie wiadomo. No i oczywiście praca i źródła... też pojęcia nie
      mam jak zaliczą...
    • Gość: do agnes:) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:13
      na jakie uczelnie składasz papiery? kurcze ja też się wybieram na prawo ale
      zobaczymy jak historię napisze:/ wos mam koło 70:/
      • gibcy Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 14:35
        Ja nie wiem wy sie chyba wszyscy na UJ albo politechnike warszawska wybieracie
        bo po wynikach na 70- 80 % i wy boicie sie ze was nie przyjma na studia. Moi
        znajomi popisali matury na 40 - 50 % albo jeszcze gorzej i siedza na dziennch
        studiach na panstwowych uczelniach i jakos nie mieli problemow zeby sie dostac.
        Gdańsk, Olsztyn, Białystok wcale nie taki niski poziom uniwersytetow i politechink.
        • Gość: justynides Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.grybow.net.pl 08.05.08, 14:56
          jak będzie 70% to będzie cud...
        • Gość: kejt Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 14:56
          no właśnie, też się zastanawiam czy to jakaś fałszywa skromność czy co... wg tzw
          stanin czyli tych poziomów robionych przez CKE w statystykach po każdym
          egzaminie w zeszłym roku z wosu już od 65 zaczynał się poziom zwany "wysoki",
          wiem, że na UW trzeba mieć pewnie około 80, ale nie wmawiajcie światu, że takie
          70% to zły wynik!
        • Gość: wackaleska Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:58
          ja mysle ze bedzie 90% z rozszerzenia...ale nie wiem czy to wystarczy na prawo
          na UJ...z histy probna napislaam na 98% wiec powinno byc tez okej...zalamana
          jestem tylko prawda falsz bo tez wpisalam p i f...
          • Gość: Egzaminator Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.uznam.net.pl 08.05.08, 17:25
            Spoko - w zeszłym roku zaliczaliśmy. W tym pewnie też :)
        • Gość: studialalala Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 14:59
          UMCS 70-80%, nie orientuję się jakie progi mają tam bardziej na północy, ale na
          południu najłatwiej dostać się na URZ, bo wystarczy ok. 55%, a w dodatku biorą
          pod uwagę naprawdę przeróżne przedmioty, bo tam jakoś dziwnie jest :P Tylko te
          elitarne uczelnie przyjmują tak od 85% (głównie chodzi mi o UJ i UW)
          • Gość: jas Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:07
            jesli chodzi o progi to kształtuja je sami studenci...w zaleznosci od wynikow
            matur sa ustalane progi...mam nadzieje ze ludzie z poprzedniego roku nie
            zajmanam wszystkich miejsc
          • Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:07
            74-78%
            UW
            • Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:09
              74-78% UW na prawo?
              • Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:25
                > 74-78% UW na prawo?

nie, dziennikarstwo :)
                • Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:28
                  rok temu na 500 ostatni przyjęty miał coś koło 360
                • Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:30
                  inna bajka :) ale też próg niewiele niższy ;)
                  • Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:37
                    cóż zrobić? zawsze można złożyć w razie co na mniej oblegane
                    kierunki np. na socjologię
                    • Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:41
                      ale aż szkoda tak iść na inny niż się chciało...
                • Gość: berta Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:43
                  a co myślicie o studiowaniu dwóch kierunków równolegle już od pierwszego roku?
                  no bo licząc, że w przyszłym roku wos będzie łatwiejszy to chcąc się dostać na
                  drugi kierunek trzeba by było konkurować z rocznikiem 90, który - załóżmy -
                  mógłby mieć lepsze wyniki, to może lepiej teraz złożyć i liczyć, że się uda? na
                  wiele z wosu nie liczę (zawiłe polecenie do wypr1 mnie zabiło) ale za to ang mam
                  nadzieje na ok95% i polski tez bardzo wysoko
                  • Gość: :) Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:56
                    zależy jakie kierunki ;)
                • Gość: Rybka Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.uznam.net.pl 08.05.08, 17:26
                  W zeszłym roku na prawo UW min 83% roz.
            • Gość: maciekk Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:11
              mam pytanie jezeli ja napisąłem Środkowoeuropejskie Stowarzyszenie
              państw strefy wolnego handlu (cefta) zalicza?? a jesli chodzi o
              wynik licze na około 60%
              • Gość: sic Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:14
                nie sądzę, bo skrót ten z ang rozszyfrowuje sie inaczej
              • Gość: jas Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:15
                mysle ze nie zalicza...tez tak napisalam
              • Gość: bubble Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:16
                poza tym w CEFCIE nie ma nic o strefie, wielu ludziom sie to miesza z NAFTĄ (to
                właśnie strefa)
                • Gość: maciek Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:35
                  mysle ze zrozumieja ze wiedziałem o co chodzi bo dodoałem skrot
                  (cefta) wszystkie wyrazy były tylko nie potrzebnie te dwa dodałem
    • Gość: liz ile % na dziennikarstwo? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:18
      rozumiem, że prawo ma takie wygórowane wymogi, a ile procent średnio trzeba na
      dziennikarstwo??
      • Gość: jas Re: ile % na dziennikarstwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:22
        to zalezy od wielu rzeczy...przede wszystkim od rocznika...w jednym matura jest
        trudniejsza w nastepnym latwiejsza itd...poza tym zalezy od uczelni i od tego
        czy w poprzednim roku bylo pelno chetnych czy troche mniej
        • Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:26
          no średnio na dziennikarstwo to tak koło 70 ze wszystkiego na roz
          ale to i tak nie w pierwszej turze tylko gdzies pod koniec lipca
          • Gość: piot Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 15:45
            i tak myśle, że w tym roku progi bedą odrobine niższe (UW)
            a)teraz ważny jest w rekrutacji j. polski - a ten ludzie (o dziwo!)
            piszą gorzej niż języki obce i w tym roku polski na roz. zdawało
            tylko 7%!!
            b) matura z Wos-u trudniejsza (tutaj wyniki w porównaniu z ubiegłą
            spadną o jakieś nie wiem 6%)
            c) w tym roku ludzie bedą składać na UJ (to już przeczucie) =)

oczywiście dojdą jeszcze zeszłoroczni maturzyści, ale to normalna
            praktyka wiec nie bedzie miec wiekszego wpływy

CO O TYM MYŚLICIE?
            • Gość: bubble Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 15:48
              można mieć taką nadzieję, ale to może być złudne - niby fora huczą, że wos
              trudny, ale jak się wczytasz zobaczysz, ile osób mówi, że liczy na jakieś 70% -
              co by znaczyło, że taki znowu trudny nie był
        • Gość: ds Re: ile % na dziennikarstwo? IP: *.ds1.agh.edu.pl 31.05.08, 14:48
          rok temu na ujocie na dziennikarstwo przyjmowali od 176 pkt-czyli około po 88% z
          matury rozszerzonej z polskiego i tam jakiegoś drugiego przedmiotu. próg spadł
          najwyżej o 2,3 pkt.co więcej na dziennikarstwie jest chyba limit 60 miejsc a w
          tamtym roku było ponad 1300 podań (lol;p) wieć policzcie ile osób na 1 miejsce
          wyszło i w tym roku zapowiada się to samo;p a wiem to wszystko bo mialam 170pkt
          i się nie dostałam;p i tak poszłam na psychologie;p
    • myslenie-szkodzi Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 16:20
      maksymalnie mogę liczyć na 75% :( ale realnie patrząc, pewnie będzie to ok. 66%.

jestem na siebie zła, że nie poradziłam sobie z zadaniami o organizacjach
      międzynarodowych.

zdaję jeszcze historię, ale chyba jak wszyscy miałam nadzieję, że WOSem
      podciągnę sobie ogólne wyniki. No cóż, już za rok matura..
      • Gość: xxxx Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 18:04
        Tez chce isc na prawo, i Wosem chcialem podciagnac sobie. Gdyby nie to nie malo precyzyjnie sformulowali I temat eseju mialbym kolo 80-84 a tak to jakies 70%
        • Gość: bigos Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.chello.pl 08.05.08, 18:09
          zawsze zostaje prawo wieczorowe
        • Gość: maturzystka Re: WOS - na ile % liczycie? IP: 212.76.37.* 08.05.08, 18:11
          Tez chcialam prawo na UW... Z probnej mialam 90%, ogolnie ze wszystkich testow i
          wypracowan, jakie pisalismy w szkole wyniki zawsze nie nizsze niz 85%... A
          teraz,coz... Zle zrozumialam polecenie wypracowania,wiec moze byc i 60%. Przykre.
          • bigos1000 Re: WOS - na ile % liczycie? 08.05.08, 18:17
            ja bede mieć jakieś 78%
            z histy pewnie z 70
            a z polaka pewnie też z 70

i na prawo DUPA
            • Gość: lala Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 23:19

Na UMCS bez problemu Cię pewnie przyjmą ;) Na UŁ chyba też. Nie wiem jak tam
              inne uczelnie poza UJ i UW...
    • Gość: Ala a gdzie sie wybiera wos podstawowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:58
      Pytam bez złośliwości. Boje sie, że z moimi 60% z rozszerzenia mogę sie nigdzie
      nie dostać. A podstawowi? Gdzie sie wybierają?
      • Gość: Monika Re: a gdzie sie wybiera wos podstawowy? IP: *.chello.pl 09.05.08, 10:03
        z 60% z roz to może ewentualnie jakoś na socjologie próbować (mam
        namyśli UJ UW) bo gdzie indziej to szkoda kasy na rejstracje- serio
        weim cos o tym, chyba ze bedziesz miec jakies 80% z histori i z 70 z
        polaka. jak nie to szkoda kasy. Przykro mi
        • Gość: wisiiii Re: IP: *.autocom.pl 09.05.08, 10:47
          hmmm... ja mam nadzieje na jakies 70%.....no moze troszke ponad. zalezy od egzaminatorow i tego jak si epopastwia nad esejem...pozdrawiam maturzystow i zycze powodzenia w rekrutacji:)
          • Gość: jaaaaa Re: IP: *.mayhem.net.pl 09.05.08, 14:40
            ile trzeba miec pktow na podstawowym aby zdac?30 kilka??
            • zwariowana_agnes Re: 11.05.08, 21:40
              30.
              • Gość: kiler Re: IP: *.acn.waw.pl 16.05.08, 22:37
                Dla ludzi wybierających się na studia na uw progi z poprzednich lat(ostateczne)
                rekrutacja.uw.edu.pl/files/pdf/statystyki_progi.pdf
                na kraków i poznan jakby ktos miał byłbym wdzięczny...
    • ilyy super!!! 17.05.08, 00:05
      sluchajcie, istnieje od niedawna taki konkurs dot. studiow we Wroclawiu. Mozna
      wygrac indeksy na studia ( Uniwersytet Wrocławski, Politechnika Wrocławska).
      Myślę, że warto wziąć w nim udział.

Przy rejestrowaniu się wpiszcie mój kod : BB320833. Pytania nie są aż tak
      trudne. Nie zajmą wam dużo czasu, bo albo się zna odpowiedź, albo nie. Można
      wybrać uczelnie spośród wymienionych. Ja wybrałam U. Wrocławski. Zobaczymy :)

terazwroclaw.pl/konkurs_start.php
    • Gość: ja Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.acn.waw.pl 29.05.08, 17:23
      Ja licze na cos z przedziału 64-84%, najbardziej prawdopodobne 72-76%, ale
      zobaczymy 3pkt czyli 6% z głupoty straciłem..:( a miałem nadzieje na prawo uw
      • ferdinnant Re: WOS - na ile % liczycie? 29.05.08, 20:47
        zawsze się traci "z głupoty" parę punktów ja przykładowo 2 punkty. inna sprawa
        jak traci się punkty przez źle sprecyzowany temat wypracowania :/ 66% to totalne
        minimum. 74% wynik, który raczej będzie. 80%-86% możliwe ale... 80% i wpia uw
        wita :D
        • vingaer Re: WOS - na ile % liczycie? 31.05.08, 20:57
          ~80, czyli chyba się nie poprawię w tym roku ;p
          • Gość: Katarzyn r.88 Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.toya.net.pl 03.06.08, 00:44
            Bez względu jak napiszecie WOS znaczy na ile procent, to dostaniecie się na
            pedagogikę, na przykład animacje społeczno- kulturalną :) A szczerze jak
            przegladałam arkusz z tego roku to złapałam się za głowę! I szczerze my (czyli
            rocznik 88) mamy większe szanse na dostanie się na to co chceliśmy np. ja na
            politologię na UŁ. ale i tak powodzenia życzę!
    • Gość: Michał Re: WOS - na ile % liczycie? IP: *.acn.waw.pl 09.06.08, 20:15
      ja miałem w tamtym roku tylko 64, ale mysle ze w tym roku bede miał cos z
      przedziału 72-84 z histori mam 84 (roz) próbuje w tym roku na prawo:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka