Dodaj do ulubionych

kursy medicus

07.08.08, 18:32
jeździł ktoś przed maturą na kursy medicus DO KRAKOWA???jeśli tak to
powiedzcie, czy takie kursy dobrze przygotowują do matury, warto się
na nie zapisać??
Obserwuj wątek
    • Gość: znawca Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 19:57
      Nie warto.... i nie pytaj dlaczego. Pozdro
      • Gość: b Re: kursy medicus IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 07.08.08, 22:25
        nie warto.
        • Gość: bywalec medicusa Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 22:38
          moim zdaniem szkoda kasy! jesli masz troszke samozaparcia to sam/a przygotujesz
          sie do matury, jesli chcesz moge Ci za parę groszy sprzedać materiały z medicusa
          (wszystkie z Biol i chem)

proszę o kontakt 9131403
          • Gość: b Re: kursy medicus IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 09.08.08, 09:50
            dokladnie materialy moze i sa ok ale cena i forma zajec pozostawia wiele do myslenia
            • Gość: Martusia :) KURS SIKORy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 22:00
              A czy warto zapisać się na kurs SIKORY w Warszawie????????
              ja się nad tym zastanawiam
              • Gość: tea Re: KURS SIKORy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 07:15
                Nie, nie, i jeszcze raz nie. Znośnie prowadzą tam angielski, ale
                przedmioty w stylu historia, chemia, biologia itp. to totalna
                porażka. Spotkania wyglądają jak normalne lekcje- czyli powtórka z
                rozrywki :-) Szczególnie ostrzegam przed historią, bo wykładowcy
                strzelali po prostu streszczenia z rozszerzonych podręczników z
                cyklu "Historia dla Maturzysty". Na każdym spotkaniu dostaniesz
                materiały do cwiczeń= mix zadań maturalnych z poprzednich matur
                próbnych i normalnych (które samemu można znaleźc w necie i
                porozwiązac wg. podanych też kluczy). Materiały, które dostawaliśmy
                zawierały z tyłu dodatkowe informacje dot. partii materiału, którą
                akurat przerabialiśmy na zajęciach- szkopuł w tym, że takie
                informacje są w absolutnie każdym rozszerzonym podręczniku (do
                jakiegokolwiek przedmiotu...). Ja uważam pieniądze wydane na kursy
                za wyrzucone w błoto. Chyba lepiej zainwestowac je w prywatne
                lekcje, przynajmniej wtedy nauczyciel dostosowuje prztygotowania
                indywidualnie do twoich potrzeb. Jedyne czego nie jest mi żal tak
                bardzo to kurs Sikory z wosu. Wprawdzie jeśli chodzi o materię
                wykładową to nie różni się ona od tego, co można wyczytac w każdym
                podręczniku do tego przedmiotu, ale pani prowadząca jest świetna.
                Kurs z nią był dwuczęściowy: połowa czasu spotkania była standardowa
                (patrz:historia), ale w następnej prof. tłumaczyła nam w świetny
                sposób wszystkie zawiłe kwestie dot. wszelakich stosunków polityczno-
                militarno- gospodarczych na świecie. Od podstaw. Do cudownej
                polskiej matury to się nie przydało, do ogólnego rozwoju- jak
                najbardziej :-)
                • Gość: Debol Re: KURS SIKORy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 23:20
                  Kolezanko grubo przesadzasz. Opowiadasz jakbys wszystkie rozumy zjadla. Piszesz
                  o angielskim historii, chemii, biologii ,rozumiem ze na kazdy z tych przedmiotow
                  uczeszczalas skoro sie o nich wypowiadasz, zastanawia mnie przy tym to na jakie
                  Ty w ogole studia chcesz sie dostac bo osobiscie nie znam wydziału gdzie
                  wymagana jest historia razem z biologia i chemia. Jezeli uwazasz ze wszystko
                  jest w podreczniku i w internecie to po co Ci kursy? ucz sie w domu!
                  (powodzenia). Sam uczeszczam na biologie chemie i fizyke na KS i nie wiele zadan
                  powtarza sie z tymi z poprzednich matur. Lekcje to nie "powtorka z rozrywki"
                  czyli nie wygladaja jak lekcja w szkole ale skupiaja sie na rozwiazywaniu i
                  analizowaniu zadan. Dodam ze wiekszosc z nich jest tak dobrana tematycznie i
                  merytorycznie iz kazda osoba ktora interesuje sie zdaniem danego przedmiotu na
                  wysokim poziomie bedzie usatysfakcjonowana. Podsumowujac Polecam Polecam Polecam
                  Pozdro :P
              • Gość: ada POLSKI rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 15:18
                Zastanawiam się nad zdawaniem polskiego rozszerzonego, ale jestem na profilu z podstawowym.
                Czy warto zapisać się na kurs sikory z naszego ojczystego języka?;) Zaznaczam, że polski w szkole mam beznadziejny, z wypracowań wszyscy mają 4, teorii i omawiania lektur - zero.
            • Gość: kolorowa Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 17:20
              To może polecicie mi jakieś fajne książki do biologii i chemii?? Nie
              dostałam się w tym roku na farmację, matura mi poszła kiepsko, miomo
              iż bardzo dużo sie uczyłam i rozwiązywałam testy. Może wy macie
              jakieś skuteczne metody?? Co zrobić, żeby wynik z matury za rok był
              wysoki? Proszę o rady!! Z góry dzięki
              • dib00 Re: kursy medicus 15.08.08, 17:33
                Chemia - zbiór Pazdro, podręczniki Rożaka (są 3 części, ponoć organiczna [3] nie
                jest idealna), może być Danikiewicz do organicznej, ale też nie jest idealny ;)
                Zaopatrz się też w arkusze, bo zawsze są podobne typy zadań.
                Biologia - ja miałam 5 części z Wsipu, ale chyba Operon byłby lepszy. Do tego
                jakieś Vademecum (np. Pyłki-Gutowskiej). Ale najważniejsze są tutaj arkusze!
                Trzeba umieć wstrzelić się w klucz. Czytaj przykładowe odpowiedzi i naucz się
                pisać w tym stylu.
                A ile miałaś punktów? Wybierasz się na jakiś kierunek?
                Ja poprawiałam maturę w tym roku i dostałam się na farmację. Tobie też się uda! ;)
                • Gość: g-osik Re: kursy medicus IP: 91.192.144.* 15.08.08, 17:43
                  polecam zadania z chemii Witowskiego. Składa się z dwóch tomów.
                  Znajdują się tam zadania z poprzednich matur i inne dodatkowe.
                  Uczyłam się z nich przed maturą i zdałam na 90%. Pozdrawiam i życzę
                  powodzenia:)
                  • Gość: kolorowa Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 15:03
                    Cóż... matura poszła mi poprostu tragicznie;( wynik miałam kiepski,
                    poniżej swoich oczekiwań i możliwości,a żeby na farmację się dostać,
                    musiałabym mieć 2razy więcej tego, co miałam... nie wiem czemu mi
                    tak kiepsko poszło, tyle nauki, przygotowań ;(a jak wy się
                    uczyliście, mieliście jakieś skuteczne metody??
                    Narazie zapisałam sie do studium farmaceutycznego, tak na wszelki
                    wypadek.
                    Zrezygnuję z tych kursów, skoro nie są one takie fajne i
                    opłacalne...tylko nie wiem czy na jakieś korki się zapisywać czy
                    samemu sie uczyć?
                    • fajnychaos87 Re: kursy medicus 20.08.08, 22:00
                      Hej możemy na ten temat porozmawiać na GG jeżeli byś chciała ja się nie dostałem
                      na farmacje jestem doświadczonym maturzystom:)jakbyś chciała pogadać o sposobie
                      nauki podaj numer GG odezwę się:) pozdrawiam:) i życzę sukcesu :)
                    • dib00 Re: kursy medicus 22.08.08, 19:45
                      Korki mogą być. Tym bardziej z egzaminatorem! Ja szczerze mówiąc nie miałam
                      żadnej metody. Do poprawki podeszłam na kompletnym luzie i to po kilku dniach
                      nauki (a poprawiłam chemię o 17% i idę na UMed do Poznania :D). Stres niestety
                      robi swoje ;) Studium to niezły pomysł, jakby co to masz zabezpieczenie.
                      Pamiętaj - do matury z biologii trzeba robić dużo arkuszy. Sama wiedza nie
                      pomoże, trzeba umieć wstrzelić się w klucz!
                      Do chemii - zadania! Zbiór pazdro i arkusze. Prócz tego musisz znać teorię, bo
                      bez tego ani rusz ;)
    • Gość: safge Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 23:10
      ok ok to tak mniej wiecej kiedy zaczynaliscie sie uczyc do mataury. wystarczy
      tak powiedzmy od marca? prosze o odpowiedz
      • Gość: realista sadysta jakie pytanie taka odpowiedź..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 09:05
        Jak chcesz być nikim, albo studiować jakiś shit w stylu bibliotekoznawstwa czy
        turystyki to spokojnie możesz zacząć się uczyć od marca. Sądząc po pytaniu
        wnioskuję, iż nauka nie jest twoją mocną stroną, więc w zasadzie możesz się
        zacząć uczyć nawet od końca kwietnia. Pozdro.
        • Gość: safge Re: jakie pytanie taka odpowiedź..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 16:19
          no tak chcac isc na bibliotekoznastwo to z pewnoscią bym umieszczal pytanie w
          wątku dotyczacym kursow przygotowujacych do medycyny. Sądząc po odpowiedzi
          wnioskuję ze logika nie jest twoja mocna stroną;p.pzdr
      • dib00 Re: kursy medicus 22.08.08, 19:55
        Jeśli uczyłeś (aś?) się przez całe liceum regularnie i w ciągu 3 klasy będziecie
        powtarzać cały materiał to 2 miesiące (moim zdaniem) wystarczą. Gdybyś miał/a(?)
        zaległości, to weź się za nie nieco wcześniej.
        Nie ma co się brać za naukę na początku roku szkolnego (indywidualną). Wszystko
        i tak wyleci z głowy! Spokojne powtarzanie w liceum (technikum; do sprawdzianów
        powtórzeniowych) wystarczy. No i nie zapominajmy, że na studiach są egzaminy z
        ogromnych partii materiału, a czasu na naukę jest niewiele. Więc to dobre
        ćwiczenie ;)
        Ale nie zostawiaj wszystkiego na ostatnią chwilę! Wtedy będziesz się strasznie
        stresować na maturze, a to może doprowadzić do kompletnej porażki (wiem z autopsji).
        • Gość: kolorowa Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 17:43
          no właśnie tak myślałam o korepetycjach ale... w mojej dziurze
          naprawdę trudno o dobrego korepetytora z biologii:(wogóle w LO
          miałam beznadziejną nauczycielkę, więc od pierwszej klasy chodziłam
          na korki, na począku do jakiejś młodej nauczycielki żeby mi jakoś
          wytłumaczyła podstawy. W trzeciej klasie poszłam już do kobitki
          która jest egzaminatorem, ale wogóle nie byłam zadowolona bo nie
          umiała mi nic wytłumaczyć, a jak czegoś sama nie mogłam zrozumieć,
          to mi z książki czytała;//
          Może wy znacie jakiś dobrych korepetytorów z KIELC bądź okolic???A
          może w kielcach są jakieś fajne kursy organizowane??Pomóżcie :(
          Aaa jeszcze jedno pytanie- na których akademiach medycznych można
          studiować kosmetologię??Bo wiem że na ŚUMie, w Łodzi i w Bydgoszczy,
          ale kiedyś czytałam o Lublinie i nie wiem czy tam też??
          • Gość: marta Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:59
            A czy mógłby ktoś polecić korepetytorów skutecznych przygotowujących
            do matury z chemii w Warszawie??? piszcie też ceny..
            bo chętnie bym skorzystała..
    • Gość: kolorowa Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 18:26
      Hej!!!Czy da się pogodzić naukę w policealnej szkole farmaceutycznej
      z przygotowaniami do matury??Bo chcę poprawiać ale zależy mi aby
      zdobyć wysoki wynik (przynajmniej o 30- 40%).Pomózcie!
    • Gość: matura Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 18:16
      dla mnei to glupota jezdzic do innego miasta na kursy. szkoda czasu i pieniedzy
      na dojazdy. tak samo a moze i lepiej przygotuja w twoim miescie. Ja jestem z
      kielc i dzis wlasni sie zapisalem do studio23 nowego centrum, male grupy,
      nauczyciele z mojego miasta niedaleko - zapowiada sie fajnie
      • Gość: kolorowa Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:51
        Też jestem z kielc:) i też znalazłam tu fajne kursy maturalne KU-MA,
        narazie jest fajnie;)zachęcam wszystkich!!
      • Gość: Karola Re: kursy medicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 18:33
        drogi maturo :) moze to i glupota, ale pomyśl, że nie wszyscy mieszkają w dużych
        miastach... ja np, mam niecala godzine do gorzowa, ale tam nic takiego nie ma.

w każdym razie ja byłam w medicusie w poznaniu i bardzo sobie chwale. nauka tam
        nie polegała tylko na suchej gadce. ale jeśli jedziesz na kurs w celu nauki od
        samych podstaw to nie myśl, ze to się uda. ja byłam np w klasie matematycznej,
        ale w domu pracowałam dużo na danymi przedmiotami. kurs pomógł wszystko
        uporządkować i dowiedzieć się nowych, ciekawych rzeczy. a teraz jestem studentka
        wydziału lekarskiego w poznaniu :)
    • Gość: magdalek Re: kursy medicus IP: *.centertel.pl 16.01.09, 20:06
      Jestem tegoroczną maturzystką i uczęszczam na Medicusa w Krakowie i mogę powiedzieć, że kursy dają mi bardzo dużo, zwłaszcza chemia prowadzona jest na bardzo wysokim poziomie, co ma dla mnie duże znaczenie. Oczywiście nie są dla osób, które chcą się nauczyć biologii czy chemii od podstaw ale pomagają w usystematyzowaniu zdobytej wiedzy. Ja polecam!
    • Gość: ada POLSKI rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 15:19
      Zastanawiam się nad zdawaniem polskiego rozszerzonego,ale jestem na profilu z podstawowym.
      Czy warto zapisać się na kurs sikory z naszego ojczystego języka?;) Zaznaczam, że polski w szkole mam beznadziejny, z wypracowań wszyscy mają 4, teorii i omawiania lektur - zero.
    • Gość: dada Re: materialy z kursow itp IP: *.75.59.75.brzesko59.ptc.pl 07.01.10, 15:01
      witam.mam takie pytanie:
      chcialem sie zapytac czy matura jest ogolnie trudna? i czy jak ktos zacza sie
      uczyc w 3 kl.LO to jest w stanie zdac mature?Bo nie wiem czy w ogóle
      przystępować bo tak naprawdę to zacząłem się dopiero uczyć teraz,w 3 klasie..;/
      z gory dzieki.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka