kasiulka1108 09.01.09, 15:15 hej wybrałam na maturę ustną taki temat; różne sposoby funkcjonowania motywu podróży w literaturze. Kompletnie nie wiem jak się mam za to wziąć błagam pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neeenusia Re: motyw podróży 13.01.09, 21:11 To dość łatwy temat :) Możesz się oprzeć na przykład na Biblii,Kordianie i choćby małym Księciu :) jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem ;) nenamm@buziaczek.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: motyw podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 21:53 wez se wedrówke kordiana , tomasza judyma z bezdomnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: motyw podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 11:49 Biblia - podróż do Ziemi Obiecanej Dante - Boska komedia (podróż po piekle, czyśćcu i niebie) Mickiewicz - Sonety Krymskie Słowacki - Kordian Z. Herbert - Podróż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: motyw podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 22:16 bardzo fajny temat masz, pierwsze co mi na mysl przyszlo to wedrowka odyseusza, Achilles spod troi, biblia tez jest wiele, mozna sie duzo rozpisac. Odpowiedz Link Zgłoś